Kassa

Premie zorgkosten

Geplaatst door: tj.daems op: 27-08-2014 13:09
Premie en eigenrisico weer omhoog? Het is meer dan schandalig dat de overheid, met steun van D66, wederom de Zorgkosten duurder maakt. Wanneer houdt het eens op en welke partij maakt zich hard om hieraan een eind te maken? Het is nu al voor velen niet meer op te brengen om de premies en eigen risico, ondanks compensatie, te betalen. Velen zien ook af van noodzakelijke medische verzorging. Waarom toch geen andere aanpak van de huidige marktwerking en de tig-aantal verzekeraars? Wat is het probleem om EEN Zorgverzekeraar te realiseren? De de overheid kan zo miljarden besparen. Wie of wie gaat er wat aan doen?
Reactie door tijger1 op 27-08-2014 14:21
Volgende keer anders stemmen.
Reactie door mahadma op 27-08-2014 16:01
Hoe je ook stemt, of je door de hond gebeten wordt of de kat gekrabbeld wordt, bloeden zal je. Klik HIER en hoor wie er NIET hoeft te bezuinigen .........Klik HIER
Reactie door mahadma op 27-08-2014 16:22
Zomaar een losse gedachte: Hoeveel winst maken de zorgverzekeringen?
Reactie door gerboe op 27-08-2014 16:25
Een bijna identieke dubbelpost dubbelpost
Reactie door anne1234 op 27-08-2014 17:20
Ik vind dit echt buiten proporties. Ik zie niet in waarom de ziektekostenverzekeraars zo veel winst moeten maken (miljoenen wel te verstaan) en dat dat niet terugvloeit naar de betalers,.. Maar ja daar zijn ze niet voor te vinden, betalen mogen wel , maar de pakketten worden ieder jaar versobert maar we mogen meer betalen,.. En de specialisten,doktoren en dat anders gespuis blijft maar declareren wat ze bij lange na niet gedaan hebben en dan maken ze ons wijs dat de zorgkosten ieder jaar stijgen... Nee er wordt meer gedeclareerd dan dat er gedaan wordt , er worden vette bonussen uitgekeerd en dan zwijg ik nog van de winsten die producenten van medicatie maken over de rug van patienten,.. Zo kan ik ook zeggen dat de kosten ieder jaar stijgen. En wij maar betalen.. Waar zijn nu de volksvertegenwoordigers die er voor de kleine man zijn?? Die blijven met hun dikke reet in hun pluche stoel zitten want die kunnen die premie met gemak ophoesten ,en of weet jij veel wat voor een dealtje die ergens hebben lopen,..Kort gezegd ,die hebben geen last van die verhoging iets jaar,..En de mensen die moeten leven van een minimum en de chronisch zieken en aow'ers moeten maar zien hoe ze het betaald krijgen,..Het is gewoon schandalig,.. Ik zou met alle liefde iedere politicus een gigantische schop onder hun achterste verkopen en een draai om de oren ook nog eens ,. en hun eens laten zien met hoe veel geld ik iedere maand rond moet komen en wat ik nog overhoud nadat ik huur,verzekering,gas, licht betaald heb, en waarvan ik dan nog mijn boodschappen moet betalen, als ik dan nog geld over heb,. het komt namelijk vaak genoeg voor dat ik nog geen geld heb voor brood,.. maar ja dat zal ze in Den Haag worst wezen, dat gespuis is niet bezig met de burgers maar liegt ons allemaal voor over niet alleen dit maar nog veel meer andere zaken..
Reactie door tot15karakters op 27-08-2014 17:20
Word Belg! Ja, geen zorgtoeslag maar ook geen hoog eigen risico en daar is het nog wel betaalbaar.... Verder is er nog geen zekerheid, slechts een berekening waar nu iedereen over discussieerde en gelijk blijven of dalen is dus niet uitgesloten. Iemand roept iets, elke krant neemt het over en daarom zou ik liever even wachten. Of het duurder word is dus niet zeker, net als de E360 die E375 zou worden maar wat doet de Zorgtoeslag die we krijgen? Pas in November is er zekerheid als de premie bekend word gemaakt.
Reactie door komsja op 27-08-2014 19:49
@tjdajems U vraagt zich af wanneer het nou een keer op houdt Zolang ze daar in Den-Haag de poen na alle andere verhogingen niet binnen kunnen harken zal het door blijven gaan is het niet via de zorg verzekering dan wel ergens anders vandaan en het merendeel zal komen van de kleine man met alle gevolgen van dien Tuurlijk worden de groot verdieners ook een beetje aangepakt maar dat volk zal het een worst wezen hoeveel een komkommer of een kilo hamlappen kost etc etc etc dat volk kan en blijft gewoon kopen wat ze willen zonder naar de prijs te kijken. Zie het aan een kennis van me die ik toevallig tegen kwam bij Appie en hij pakte gewoon wat hij nodig had Ik zeg: kijk je niet wat het kost?? Nee joh,kan mij het schelen ik haal wat ik lekker vind en nodig heb
Reactie door carola.83 op 27-08-2014 20:32
......Wat is het probleem om EEN Zorgverzekeraar te realiseren?....... Doe me een lol! Ik moet er niet aan denken, wil graag zelf bepalen waar ik een verzekering afsluit.
Reactie door tijger1 op 27-08-2014 21:27
Men zou ook eens wat rond kunnen kijken en kunnen overstappen naar een voordeliger, of beter gezegd minder dure. Maar men blijft maar zitten en sluit nog een extra aanvullende af.
Reactie door tijger1 op 27-08-2014 23:54
Waarom start u hier eigenlijk twee topics over?
Reactie door 1953 op 28-08-2014 02:13
'De huid verkopen voordat de beer is geschoten'!
Reactie door 1953 op 28-08-2014 02:14
Quote: tijger1 schreef op woensdag 27 aug 2014, 23:54: Waarom start u hier eigenlijk twee topics over?einde Quote Is dat zo!
Reactie door anne1234 op 28-08-2014 02:25
tot15karakters,ik woon hier ,.. en al zou ik willen verhuizen dat kan ik niet betalen...Daar had jij nog niet aan gedacht he, want dat kost klauwen vol met geld.. Mijn punt is gewoon dat er zo makkelijk de premie opgehoogd wordt en dat het gewoon buiten proportie is. En dan zeggen sommige dat de zorgtoeslag helpt, dan denk ik ,ja als dat zo was dan was het mooi maar in verhouding is het bij lange na niet voldoende om ook maar iets van verschil te maken,, als ik van mijn inkomen moet rondkomen , heel zuinig leef , alles moet betalen zoals ik al schreef en gewoon zo goed als niks over houd voor boodschappen te doen,.. zelfs vaak genoeg geen brood kopen kan dan zegt dat toch genoeg?? Wat in dat verhaal wordt er niet begrepen??? En ik kan je verzekeren dat ik geen dingen koop die ik niet nodig heb want daar heb ik gewoon het geld niet voor,..brood is belangrijker dan bv een nieuwe broek of een nieuw shirt,..En ik wil niet weten hoeveel mensen er zijn die in een soortgelijke situatie zitten die bv ook geen geld hebben voor zoiets simpels als nieuw ondergoed , die moeten dan lang sparen , met bv 50 cent hier en daar ,als ze dat al aan de kant kunnen leggen ,en dan wachten op een aanbieding en die dan kopen maar dan nog moet het de goedkoopste soort zijn want iets leuks wat wat duurder is kunnen ze gewoon niet betalen,.. Heb je enig idee hoe frustrerend dat is... En dan was dit maar een voorbeeld maar zo zijn er voorbeelden te over...
Reactie door tot15karakters op 28-08-2014 16:04
Ik lees nu; De zorgpremie mag hoger worden.... Dus geen garantie dat hij werkelijk omhoog gaat. Verder zal de zorg toeslag stijgen voor lagere inkomens. En Ab Klink schreef veel in Volkskrant, ook dat naast Natura en Resitutie er nog een 3e extra goedkope komt die een beperkt aantal ziekenhuizen bevat die wel betaalbare en goede zorg bieden zonder dure complicaties. Verder bepaald niet Den Haag maar de verzekeraars de tarieven, net als de werkgevers zich niet aan de verwachte 1,5% loonstijging hoeven te houden. Er is in Den Haag dus een berekening goedgekeurd die niet zeker is en bedrag op leveren maar zien nog steeds niet de verkoop daling hier en de stijgingen in buurlanden. Met Vlaamse Shag en Duitse drank, waar tank ik dan?Ja, als je veel haalde, en eventueel gelijk een vakantie in die regio.... Ja, ook dan is het zelfs voor mensen in de slechtste provincie van Nederland rendabel.... In Noord Holland, het verste weg van Buitenland is het bij grotere hoeveelheden rendabel en naast 7 grensprovincies dus rendabel. Elke persoon die E30,- op slof zware Van Nelle bespaarde.... En dat is naast Accijns dus ook BTW en gelijk meer halen. In Gronau, vlak bij Enschede kon je aan de inhoud bij Aldi Nord en Lidl al zien of je achter een Duitser of Nederlander in de rij staat... Ook op de parkeerplaats..... Ja, als ze daar in Duitsland een belasting invoeren voor hun wegen, kan dat ook een ramp worden voor juist deze grens steden.
Reactie door 1953 op 28-08-2014 21:43
Quote: tot15karakters schreef op donderdag 28 aug 2014, 16:04: Ik lees nu; De zorgpremie mag hoger worden.... Dus geen garantie dat hij werkelijk omhoog gaat. Verder zal de zorg toeslag stijgen voor lagere inkomens. En Ab Klink schreef veel in Volkskrant, ook dat naast Natura en Resitutie er nog een 3e extra goedkope komt die een beperkt aantal ziekenhuizen bevat die wel betaalbare en goede zorg bieden zonder dure complicaties. Verder bepaald niet Den Haag maar de verzekeraars de tarieven, net als de werkgevers zich niet aan de verwachte 1,5% loonstijging hoeven te houden. Er is in Den Haag dus een berekening goedgekeurd die niet zeker is en bedrag op leveren maar zien nog steeds niet de verkoop daling hier en de stijgingen in buurlanden. Met Vlaamse Shag en Duitse drank, waar tank ik dan?Ja, als je veel haalde, en eventueel gelijk een vakantie in die regio.... Ja, ook dan is het zelfs voor mensen in de slechtste provincie van Nederland rendabel.... In Noord Holland, het verste weg van Buitenland is het bij grotere hoeveelheden rendabel en naast 7 grensprovincies dus rendabel. Elke persoon die E30,- op slof zware Van Nelle bespaarde.... En dat is naast Accijns dus ook BTW en gelijk meer halen. In Gronau, vlak bij Enschede kon je aan de inhoud bij Aldi Nord en Lidl al zien of je achter een Duitser of Nederlander in de rij staat... Ook op de parkeerplaats..... Ja, als ze daar in Duitsland een belasting invoeren voor hun wegen, kan dat ook een ramp worden voor juist deze grens steden. einde Quote Wat heeft het betoog over Gronau het met deze discussie van doen?

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!