Kassa

postcodenepperij

Geplaatst door: duif2 op: 25-08-2011 22:43
Bedankt postcodeloterij, ik mag mijn in Amsterdam Zuidoost gewonnen bloemenprijs ophalen in Diemen. 20 minuten met de auto heen, parkeerplaats zoeken, 20 minuten terug. En wanneer je geen auto hebt wordt het helemaal een wereldreis. Je kan wel met buren combineren maar het blijft idioot dat je je postcodeprijs in een verre postcode moet ophalen. En als je dan de zielige bloemetjes bekijkt die je krijgt wordt je helemaal verdrietig. Dank je wel postcodeloterij.
Reactie door freya op 25-08-2011 22:57
Ha, ha, jij ook al? Mijn bloemetje staat nog in de winkel hoor, daar ga ik echt geen 2x 17km voor rijden.... En iderdaad, een hele grote 'fail' van de Postcodeloterij.... Freya
Reactie door nbw op 26-08-2011 02:12
Snap werkelijk niet waarom ,bv jullie beiden, nog loten kopen of lid zijn. Onder het mom van goede doelen hier willens en wetens uitbuiten van goh het zal maar eens vallen in je straat ben je een ontzettende loser als je niet meedoet. Haast elke 2 maanden sturen ze landelijke mailing rond gebaseerd op afgunst. Dit schreeuwpapier met prominenten kost..... u zegt het maar ik schat 500 miljoen pj.
Reactie door tdehond op 26-08-2011 09:00
@ vraagsteller Ging u daar 20 km voor rijden? Hebben ze daar nog nooit gehoord van bedrijven die de bloemen aan huis bezorgen? Hebben de bloemen de terugreis van 20 km overleefd of waren ze bij thuis komst rijp voor de groen afvalbak? Weer een minpuntje voor de Postcodeloterij!
Reactie door duif2 op 26-08-2011 10:24
@nbw, het loten kopen of meedoen heeft niets met mijn ergernis te maken. Het gaat er om dat ze iets uitdelen wat vervolgens door heel veel mensen gewoon niet gehaald kan worden. @tdehond, de bloemen zijn gehaald door een buur die voor meerdere mensen de bonnen heeft meegenomen. Vóór de reis naar onze wijk lagen de bloemen al op apengapen. Dubbel zonde van de centen. @freya, ja inderdaad dezelfde postcode ;))
Reactie door marcel75 op 27-08-2011 12:34
Ach ja, we winnen weer eens wat, maar als het tegenwoordig niet de waarde heeft van minstens een half-vrij-staandhuis, is het niet de moeite waard en gaan we klagen..... puur een luxeprobleem dus.
Reactie door freya op 27-08-2011 12:41
Quote: marcel75 schreef op zaterdag 27 aug 2011, 12:34: Ach ja, we winnen weer eens wat, maar als het tegenwoordig niet de waarde heeft van minstens een half-vrij-staandhuis, is het niet de moeite waard en gaan we klagen..... puur een luxeprobleem dus.einde Quote Tja, zo'n opmerking slaat natuurlijk helemaal nergens op..... Ja, het is een luxeprobleem, maar dat is het punt niet. Waar het om gaat is dat er een 'prijs' wordt gewonnen met een waarde van nog geen €5 en dat je die vervolgens 17km verderop zelf mag komen ophalen. Freya
Reactie door nbw op 28-08-2011 03:30
Wie is er nou gek? Je wint een prijs van nog geen 5 euro en je maakt er een probleem van dat je die tegen meerprijs moet ophalen. Kan werkelijk maar 1 oplossing bedenken. Je haalt je prijs op of niet. Het zal iedereen een worst zijn verder. Klaag en kaart het aan bij de loterij of de vergunningverstrekker(overheid). Hier mauwen en zielig doen helpt niets. Bedoel het nooit persoonlijk maar constateer zoveel gekte dus vertel ik de kale waarheid zonder pretenties.
Reactie door rjw op 28-08-2011 09:32
Quote: freya schreef op zaterdag 27 aug 2011, 12:41: Quote: marcel75 schreef op zaterdag 27 aug 2011, 12:34: Ach ja, we winnen weer eens wat, maar als het tegenwoordig niet de waarde heeft van minstens een half-vrij-staandhuis, is het niet de moeite waard en gaan we klagen..... puur een luxeprobleem dus.einde Quote Tja, zo'n opmerking slaat natuurlijk helemaal nergens op..... Ja, het is een luxeprobleem, maar dat is het punt niet. Waar het om gaat is dat er een 'prijs' wordt gewonnen met een waarde van nog geen €5 en dat je die vervolgens 17km verderop zelf mag komen ophalen. Freya einde Quote Ja, dus? Ze kunnen het ook bezorgen en dan gaan die kosten af van het deel wat naar goede doelen gaat. Kan ook natuurlijk. Als hetbdan zo'n waardeloos instituut is die Postcodeloterij, waarom doen jullie dan in Godsnaam nog mee daaraan? Hebberigheid?
Reactie door tdehond op 28-08-2011 09:59
Quote: nbw schreef op zondag 28 aug 2011, 03:30: Hier mauwen en zielig doen helpt niets. Bedoel het nooit persoonlijk maar constateer zoveel gekte dus vertel ik de kale waarheid zonder pretenties. einde Quote M.i. wordt hier niet zielig gedaan. Er wordt verslag gedaan van de reis die gemaakt moet worden om een zielig bosje bloemen op te halen in Verwgniestan wat als prijs in de PCL gewonnen was. Ik vond het wel komisch om te lezen, net als toen mijn hoogbejaarde moeder ( 90+) haar prijs ( een ijsje!) moest halen in een naburige plaats. Daar zie ik de humor van in.
Reactie door freya op 28-08-2011 11:09
@^^ Met mauwen en zielig doen heeft het natuurlijk niets te maken. Zoals tdehond al aangeeft, er wordt gewoon gemeld hoe 'zot' de postcodeloterij te werk gaat. Ik had liever gezien dat ze een dergelijk prijsje in z'n geheel naar een goed doel zouden storten. Zoals het nu gedaan wordt kost het alleen maar een hoop geld en wordt er feitelijk niemand vrolijk van. En ja, deze zotte kwestie is ook bij de postcodeloterij gemeld.... Freya
Reactie door duif2 op 28-08-2011 21:11
Quote: freya schreef op zondag 28 aug 2011, 11:09: @^^ Met mauwen en zielig doen heeft het natuurlijk niets te maken. Zoals tdehond al aangeeft, er wordt gewoon gemeld hoe 'zot' de postcodeloterij te werk gaat. Ik had liever gezien dat ze een dergelijk prijsje in z'n geheel naar een goed doel zouden storten. Zoals het nu gedaan wordt kost het alleen maar een hoop geld en wordt er feitelijk niemand vrolijk van. En ja, deze zotte kwestie is ook bij de postcodeloterij gemeld.... Freya einde Quote Daar ben ik het helemaal mee eens!
Reactie door nbw op 29-08-2011 03:24
Denken jullie nou echt dat de stichting postcodeloterij (callcentrum) zich ook maar iets aantrekt van deze kritiek? Het geld in omroepland wordt verdeeld door kijkcijfers. Hoe ze dat meten is me een raadsel. Toch hangen er miljarden aan vast. Hoe weten ze dat 3miljoen mensen naar Holland gots Talent kijken? Is dat door het feit dat je mag stemmen tegen betaling met een miniscule melding dat je 16 moet zijn anders toestemming. Terwijl je in beeld/thuis massaal jonge kinderen ziet stemmen van hun beltegoed of abonnement. Staat in beeld en daarmee houdt de controle op voor de commercie en de overheid accodeert deze ellende mee. Dus hoppa maar mee doen en hopen dat ik zonder loten toch in de prijzen val omdat ik stiekum fantastisch kan harp spelen. De 1e ronde 3 x ja echter daarna snel afvallen want er is geen markt commercieel geld te maken aan harpisten .
Reactie door tdehond op 29-08-2011 09:25
@ nbw Nee hoor. Dat denk ik niet. De manier waarop deze loterij werkt en de prijzen distribueert is echter een bron van vermaak en geld. Voor mijn bejaarde moeder werd b.v. onnodig benzine verreden door 1 van de kinderen. Naar haar woonplaats rijden ( 2 x 12 km), naar de winkel in naburige woonplaats rijden ( 2 x 5 km). Dus ook weer onnodig uitlaatgassen de lucht in voor een ijsje of zoals gemeld werd voor een flut bos bloemen. Dat ik fluit kan spelen heeft daar niets mee te maken.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!