Kassa

politiek

Geplaatst door: zonnewind op: 23-08-2012 19:58
Zag zojuist bij half8live Marjan Thieme die het, terecht, opneemt voor dieren. Daarnaast zat ene Frits, geloof ik, die het een f..k zal wezen of dieren een 'leven' hebben. Onder het mom dat het voor de politiek totaal onbelangrijk is of dieren een dierwaardig leven hebben. Mevrouw Thieme is eraan gelegen dat ook dieren een goed leven hebben zonder al die chemische troep die ze 'normaal' toegediend krijgen. Ook dat ze niet met weet ik hoeveel in één hok worden gestopt om maar zoveel mogelijk winst te maken voor de 'boeren' die die dieren houden. HET argument van mevrouw Thieme, dat een gezond levend dier van groot belang is voor gezond levende mensen, gevoeglijk aan de kant werd geschoven met een spottende grijns. Diep triest dat dit soort mensen, de fritsen, überhaupt op TV komen om hun onzin te spuien.
Reactie door zoekster op 23-08-2012 20:04
Geen idee over welke Frits u zich zo opwindt.
Reactie door dearagain op 23-08-2012 21:38
We leven in een vrij land en het is aan mw. Thieme om dit soort fritsen onder de tafel te schuiven. Lukt dat haar niet, dan moet ze niet in de politiek gaan en een andere baan zoeken. Overigens zou een leven zonder gif naar schatting 1000 huisartsen overbodig maken in dit land en dat is dan weer niet goed voor de werkgelegenheid, waarmee ik niet zeg dat dieren geen recht zouden hebben op een diervriendelijke en matig commerciële behandeling. dearagain
Reactie door zonnewind op 23-08-2012 21:54
Maakt het iets uit of een Frits, Jan, Dik of Karel daar zit te grijnzen? Dus om 1000 huisartsen aan het werk te houden, moeten miljoenen dieren een rotleven leiden? Wonderlijke redenering. Bovendien dieren die verondersteld worden ons te voederen, mogen toch ook wel een beetje lollig leven leiden?
Reactie door valerius-2 op 23-08-2012 22:28
Volgens mij magiedereen een eigen mening hebben en als dat grijnst omdat hij dat daar wat om moet lachen, is het wel onbeleeft. Maar het is wel zijn goed recht.
Reactie door zonnewind op 23-08-2012 22:55
Uiteraard is het een ieders goed recht te grijnzen over iets waar hij/zij het niet eens is. OnbeleefD? Ach het is maar hoe je het bekijkt.
Reactie door vagcom op 24-08-2012 00:44
Quote: zonnewind: Uiteraard is het een ieders goed recht te grijnzen over iets waar hij/zij het niet eens is. OnbeleefD? Ach het is maar hoe je het bekijkt. einde Quote Indien u zich toch zo druk wilt maken, maakt u zich eens druk over de zorg. Want dit gaat ons allemaal aan..... Misschien kunt u onze zorg wel genezen..
Reactie door melomaan op 24-08-2012 00:51
U doelt op Frits Huffnagel, een ex-vvd-bal, die nu politiek commentator is. (met een behoorlijk rechtse bril op). Ik ben ook niet zo'n fan van hem. Net zo min als van mevrouw Thieme van de adventskerk (7e dags adventisten), waar (hoe toevallig) ook het eerste kamerlid van de pvdd lid van is. (Niko Koffeman) Ook al kunnen beide mensen met hun clubs mij niet bekoren, toch vind ik dat zij het recht hebben om hun meningen via de tv te verspreiden. Er zijn meer dan voldoende andere netten om naar te kijken. (waar veelal dezelfde pulp is te zien als op het vorige net).
Reactie door zonnewind op 24-08-2012 08:08
Het feit dat ik het voor de dieren opneem, wil niet per definitie zeggen dat ik het helemaal eens ben met de Pvdd, waar ik wel voor pleit is dat dieren die voor onze consumptie bestemd zijn, best een lollig/dierwaardig leven mogen hebben. Bovendien zouden, als we minder gif binnenkregen, die 1000 huisartsen elders in de zorg ingezet kunnen worden. Een klein voorbeeld: Arseen, één van de meest toxische zware metalen, wordt gevonden in herbiciden en insecticiden, verf en sigarettenrook. Het wordt ook gevonden in de naaldentoppen van coniferen en bij boomplanters en bosarbeiders werd al arseenvergitigingen aangetroffen.
Reactie door vagcom op 24-08-2012 08:47
Quote: zonnewind: Bovendien zouden, als we minder gif binnenkregen, die 1000 huisartsen elders in de zorg ingezet kunnen wordeneinde Quote Verander uw naam in Zonnesteek, u begint wartaal uit te slaan..
Reactie door jorisw op 24-08-2012 09:21
Quote: zonnewind schreef op donderdag 23 aug 2012, 19:58: Diep triest dat dit soort mensen, de fritsen, überhaupt op TV komen om hun onzin te spuien.einde Quote JIj ziet liever dat mensen eerst langs de censuurcommissie moeten voordat ze iets mogen zeggen op televisie? Gelukkig mogen dit soort dingen gewoon in de Nederlandse media. Het zou wel heel erg eng zijn als mensen met een afwijkende mening geweerd zouden moeten worden.
Reactie door zonnewind op 24-08-2012 09:23
Een kwestie van deduceren en combineren. Maar ik wil het wel voorkouwen: als mensen minder gif in hun lijf zouden krijgen werden we minder ziek. Gevolg ... minder (huis)artsen nodig. Die kunnen dan een ander beroep in de zorg kiezen. Keus genoeg.
Reactie door zonnewind op 24-08-2012 09:25
Nog een aanvulling over het feit dat iedereen voor zijn/haar mening mag uitkomen, dat geldt ook voor mij.
Reactie door vagcom op 24-08-2012 11:31
Quote: zonnewind schreef op vrijdag 24 aug 2012, 09:25: Nog een aanvulling over het feit dat iedereen voor zijn/haar mening mag uitkomen, dat geldt ook voor mij.einde Quote Tuurlijk mag u voor uw mening uitkomen maar overdrijf het niet!!
Reactie door dearagain op 24-08-2012 11:58
zonnewind Je hebt mijn reaktie niet goed gelezen en dan met name de slotzin niet. Ik ben het juist met je eens en vind het volproppen van dieren met gifstoffen en de erbarmelijke omstandigheden waarin zij moeten leven mensonterend en misdadig. Die 1000 huisartsen gaf ik maar als voorbeeld om van ons "menselijke" krankzinnige wereldje een beeld te schetsen hoe de commercie ons in haar geep houdt. dearagain
Reactie door zonnewind op 24-08-2012 12:22
dearagain Je hebt gelijk, jouw bericht stond al in het begin en dan lees je soms over sommige dingen heen. En ja overdrijven, wie bepaalt nou wat overdreven is. Kun je bij veel berichten wel iets vinden waarv an je denkt: Ach wat een overdreven reactie. Daarbij blijf ik vinden dat de minachtende grijns van mijnheer Huffnagel minder prettig is om naar te kijken dan een negatieve mondelinge reactie. Hij heeft uiteraard ook recht op een afwijkende mening maar uit die dan mondeling en niet met zo'n minachtende grijns. En joepie! De zon schijnt nog steeds.
Reactie door valerius-2 op 24-08-2012 13:43
Allemaal geen vlees meer eten dan is er ook geen markt voor.(Een Utopie)

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!