Kassa

Peter van Beekveld

Geplaatst door: janvandenbrand op: 19-08-2015 23:47
Heeft er iemand ook slechte ervaringen met Peter van Beekveld? Peter van Beekveld is een oud stukadoor uit Heeze die zegt Sjamaan te zijn. Hij geeft, onder andere, consulten aan mensen met medische of psychische problemen. Mijn zoon heeft recent met een psychose een gedwongen opname bij de GGZ achter de rug en is daarna in een ernstige depressie geschoten. Omdat de antidepressiva die de psychiater hem voorschreef, niet direct het gewenste resultaat hadden, heeft mijn Ex de hulp van Peter van Beekveld ingeroepen. Deze heeft mijn zoon over zijn vorige levens verteld, voedingsadviezen geven in de trant van "jij moet geen pinda's en scherp voedsel meer eten". Al vind ik dat geldklopperij, daar kan ik nog mee leven. Waar hij voor mij echter écht een grens overgaat, is het feit dat hij mijn zoon vertelt dat hij maar moet stoppen met de medicatie omdat die helel slecht voor hem is. Stoppen met de medicatie kan mijn zoon fataal worden! Hoe kan zo'n man gestopt worden voor hij nog meer slachtoffers maakt? Dat hij mensen voor veel geld wat onzin op de mouw spelt, moet hij zelf weten. Dit soort adviezen adviezen aan, veelal, wanhopige, mensen zouden strafbaar moeten zijn. Toch zijn dit soort mannen blijkbaar moeilijk juridisch aan te pakken... Iemand tips of soortgelijke ervaringen?
Reactie door zoekster op 20-08-2015 00:29
Helaas is er nog altijd veel vrijheid voor dit soort kwakzalverij. Het zal er altijd zijn en altijd blijven en mensen zoals uw zoon die met wanhoop in hun lijf rondlopen zijn er het slachtoffer van. Misschien kunt u zelf contact met de GGZ opnemen en vertellen wat een gevaarlijke praktijken er gaande zijn rond uw zoon. Waar u ook nog aan kunt denken is een onder curatele stelling van uw zoon. Dat u de macht krijgt over het geld van uw zoon. Geloof me, als er financieel niets meer te halen valt, is het gauw afgelopen met de 'hulp' van de sjamaan.
Reactie door pieterwolters op 21-08-2015 08:27
Ik vrees dat dit soort kwakzalvers alleen nog maar meer gaan voorkomen in de toekomst doordat mensen om 1 of andere rare reden geen vertrouwen meer hebben in de wetenschap.
Reactie door gerboe op 21-08-2015 09:06
Hallo Jan, inderdaad lastig aan te pakken denk ik ook. Overigens betreurenswaardig dat uw ex aanklopt bij deze man zonder blijkbaar u daarin te kennen. Misschien kunt u met uw ex afspreken dat u samen eerst overleg heeft voordat er stappen gezet worden als het gaat om de gezondheid van uw zoon. Deze 'behandelaar' gaat inderdaad een grens over als hij zich met medicatie bemoeit. Dat is uiteraard voorbehouden aan artsen en die hebben over het algemeen een wat andere opleiding dan tegen klankschalen aantikken of een roffel op een handtrommel laten horen. Wellicht kunt u eens informeren bij de Vereniging Tegen de Kwakzalverij of en wat voor actie er mogelijk is. Veel geluk en sterkte voor u en uw zoon.Vereniging Tegen de Kwakzalverij
Reactie door janvandenbrand op 04-09-2015 00:09
Bedankt allemaal voor julie reacties! De vereniging tegen de kwakzalverij kan niet veel voor ons doen. Andere bezwaar of klacht mogelijkheden zijn er bij mijn weten niet. Ik heb Peter van Beekveld gevraagd om met mij in gesprek te gaan. Misschien kan hij mijn zoon op andere gedachten brengen door het boetekleed aan te trekken en toe te geven dat hij een onverantwoord advies heeft gegeven. Hij reageert echter niet op mijn verzoek. Volgende week ga ik bij hem langs. Hopelijk is hij dan wél bereid, om mij te woord te staan en samen tot een oplossing te komen. Bedankt voor jullie betrokkenheid en ik houd jullie op de hoogte.
Reactie door ltmvz op 04-09-2015 09:46
Hallo Jan, Het eerste advies, gegeven door zoekster, om contact op te nemen met de GGZ lijkt mij echt het beste. Heeft u daar nog iets mee gedaan?
Reactie door janvandenbrand op 04-09-2015 11:35
Ja zeker! Wij hebben intensief contact met de GGZ. Het is voor de GGZ echter ook onmogelijk om een man van 23 te dwingen om medicatie te nemen.
Reactie door aurora1 op 04-09-2015 18:04
Als deze ex stukadoor niet intussen arts is, maar hij geeft wel "medische adviezen" kunt u misschien overwegen om een klacht in te dienen bij het Landelijk meldpunt Zorg lik hier of daar uw vraag nog eens stellen. Lees eventueel ook klik hier. Mogelijk vindt u nog wat aanknopingspunten in het artikel over Silvia Millecam over wat voor acties destijds zijn genomen: klik hier, even tot ca halverwege scrollen.lik hierklik hierklik hier
Reactie door hubus01 op 26-10-2015 15:34
Hallo beste man, Graag wil ik ook even reageren op dit forum. u zegt dat meneer van beekveld een oplichter is maar daar kan ik anders over uitweiden, ik met hem een hele goed ervaring peter heeft mij na ernstige klachten een aantal maal behandeld en daar is niets dan goeds uitgekomen. ook heb ik familieleden en kennissen naar hem verwezen en deze zijn vol lof over peter iedereen zeer heeft het als zeer prettig ervaren. mvg. huub
Reactie door gerboe op 26-10-2015 17:14
Quote: hubus01 schreef op maandag 26 okt 2015, 15:34: u zegt dat meneer van beekveld een oplichter iseinde Quote Dat zegt de vraagsteller helemaal niet. Het woord wordt nergens gebruikt. Hij laat zich in zeer acceptabele bewoordingen uit over de ervaringen met de zogenaamde therapeut. Als u de berichten goed heeft gelezen gaat het vooral om dat de zogenaamde therapeut wil dat een klant stopt met de door een arts voorgeschreven medicatie. Iets wat ik persoonlijk ook van de zotte vind. Dat u goede ervaringen met de persoon in kwestie heeft is natuurlijk fijn voor u.
Reactie door janvandenbrand op 27-10-2015 21:01
Bedankt voor de bijval Gerboe! Peter van Beekveld mag van mij natuurlijk "gewoon" Sjamaan blijven. Als er mensen zijn die daar baat bij hebben, is dat mooi meegenomen. Het enige waar hij in mijn ogen inderdaad een grens over gaat, is als hij mensen die medicatie voorgeschreven krijgen door een arts of psychiater, adviseert deze niét meer te nemen. Dat vind ik, zacht gezegd, onverantwoord. Hubus01 is het daarmee blijkbaar niet eens en dat mag.
Reactie door 1953 op 28-10-2015 02:53
De kwakzalverij viert nog steeds hoogtij. Het is maar net waar de zot in geloofd, de zwakkeren en kwetsbaren in onze samenleving al zo'n tweeduizend jaar. Na wijlen Silvia Millecam is het nog steeds niet uitgeroeid. We horen niets meer van het medium, hoe heette ze ook al weer, tot koninklijke gebedsgenezeres in de 50-er jaren des vorigen eeuw. Goedgelovigheid, de kudde, viert ook elke zondag weer hoogtij van wat van de kansels wordt en werd gepredikt door welke stroming dan ook met alle pracht en praal van de sprookjes die op luchtbellen zijn gebaseerd.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!