Sfeerfoto van Kassa
Kassa

Kassa

Zaterdag om 19.05 uur opnpo1

Het consumentenplatform van BNNVARA met Vraag & Beantwoord, dossiers en het laatste nieuws. Bekijk actuele onderwerpen en uitzending gemist online!
Kassa

pensioenrecht met scheiding 1981-1995

Geplaatst door: h1e2l3e4n5a6 op: 30-01-2009 11:00
Vorig jaar eind 2007 kregen de meestal vrouwen ,die voor 1981 gescheiden waren van de regering een eenmalig bedrag van 4500 euro . 2e kamerlid van het CDA Dhr.P .Ontzigt heeft zich over de zaak van gescheiden vrouwen warm gemaakt ,die tussen 1981 en 1995 gescheiden waren. zij daarvan niet op de hoogte werden gesteld bij hun scheiding en de ex de aanvraag moest indienen bij het pensioenfonds , om de 50% aan de vrouw af te staan, waar zij alle recht op had.Zij moeten nu een advocaat in de arm nemen ,naar de rechter stappen en het heeft een lange adem zoniet een negatief effect, omdat de ex echtgenoot geen aanstalten wil of kan maken ,om enige reden.De uitzendingen op de televisie waren raak  max en het is je goed recht en zo ben ik ook de dupe geworden van deze zaak en mis al 8 jaar mijn 50%.Mijn  advocaat in kwestie ging failliet en op de volgende moet ik nog wachten.Mijn ex is dementerend en zo heb ik meneer Pieter een lange brief geschreven ,er werd medegedeeld, dat er vele brieven bij hem op bureau  lagen,Het heeft zijn aandacht , maar de kamer is niet welwillend, om ook deze catagorie tegemoet te treden. Het is crisis, waar al die miljoenen  miljarden  naar toe zijn gegaan zal diegene zeker wel weten, die lachend ergens in zijn stulpje aan een zonnig strand vertoeft  maar wij vrouwen met een magere uitkering  8 euro meer in januarie om de verhoogde kosten te dekken-  lachwekkend en ook triest en zonder ons recht op de 50% pensioen moeten het iedere keer weer zien te klaren.Heeft u ook deze zaak aan de hand , dan toch maar weer naar het 2e kamerlid schrijven of bellen .
Reactie door onbekende gebruiker op 25-03-2009 13:52
op salaris strook van januari 2007 staat pensioen euro 30,00
waar staat op het salarisstrookje van een uitzendbureau PENSIOEN
Gescheiden in 1982. Ook ik heb begin van dit jaar een brief geschreven aan dhr. Pieter Omtzigt. Blijkbaar geen tijd of zin om zèlfs maar een bevestiging van ontvangst te sturen. Als dat onze volksvertegenwoordiging inhoudt, dan heb ik daar geen vertrouwen in. Zodra mijn ex 65 jr. werd hem erop gewezen, dat ik nog 50% van het samen opgebouwde pensioen dien te ontvangen. Hij weigerde en nu loopt er al ruim een jaar een juridische procedure. Helaas is de rechtsgang èrrrrug traag en de avocaat en ex kunnen lang de procedure traineren. Sinds m'n eerste briefje omtrent pensioenverrekening aan ex is het bijna 2 jaar verder.........  Ik hoop hiermee klaar te zijn in het 2e halfjaar. Erg, he?
Het is van belang dat u binnen 5 jr. nadat uw ex 65 jr is geworden deze 50% moet opeisen. Daarna wordt het lastiger, omdat dit wellicht kan zijn verjaard. Bent u direct na zijn 65e begonnen met een advocaat? Raadpleeg eens een rechtswinkel en leg het uit, ook dat uw advocaat failliet is gegaan. Normaliter moet een ander dit dan toch overnemen?
Het Arrest Boon/Van Loon kan alleen worden toegepast als u in gemeenschap van goederen getrouwd bent geweest. Niet op huwelijkse voorwaarden. Bovendien, ook als er niets in het convenant is opgenomen omtrent de verdeling van het pensioen dan nóg moet er verdeeld worden.  Sterkte, maar doé iets, want u hebt er recht op!

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!