Kassa

pensioenopbouw

Geplaatst door: jos2006 op: 02-02-2012 18:39
Als ik de jongeren hoor krakelen over hun pensioenopbouw dan ontkom ik er niet aan om een vergelijking te trekken met een nest jonge vogels. Net uit het ei gekropen sperren ze hun snavel open en vinden het normaal dat de ouders ze volstoppen tot ze volwassen zijn en zelfs daarna. Zo ook de huidige jeugd. Ze zijn bang dat de senioren van nu hun toekomstige pensioenaanspraken opeten. Terwijl die ouders toch hun opleiding hebben betaald en in hun levensonderhoud hebben voorzien. Soms houden ze er een huis aan over en toch zijn ze niet tevreden. Bovendien heeft de jeugd nog voldoende tijd om te sparen voor de oude dag als ze tenminste iets méér willen doen dan op vakantie gaan.
Reactie door valerius-2 op 02-02-2012 19:34
U praat toch tege dovemans oren zij zijn door onze generatie groor gebracht dus weten ze niet beter om overal waar ze alleen al nog geen cent hebben aan mee gedaan al kommentaar te hebben.
Reactie door westhoekje op 02-02-2012 19:40
Quote: jos2006 schreef op donderdag 2 feb 2012, 18:39: Kijk. Of u er blij mee bent of niet, maar ik ben het hier roerend mee eens. Ik ga nog een stapje verder: de verplichte dienst weer instellen. Kunnen ze nog eens een ouderwetse trap onder hun gat krijgen, als ze niet vooruit te bewegen zijn.
Reactie door eva369 op 03-02-2012 09:25
mijn opleiding wordt door mijn werkgever betaald. is een prive school dus daar betaald de overheid niet aan mee. ik werk 36 uur sinds mijn 19e en moet nu dus maar hopen dat als ik op mijn 70ste met pensioen mag (na ruim 50 jaar) ik ook wat geld overhou. en die vergelijking met de vogels gaat niet op, vogelouders kiezen zelf voor kinderen en weten dus ook dat ze dan voor die kinderen moeten zorgen. ik wil alleen maar dat de pensioenverlaging eerlijker verdeeld wordt, dus iedereen oud en jong moet eraan mee betalen.
Reactie door jos2006 op 03-02-2012 10:43
Het vogelnestje heb ik alleen gebruikt om de zaak aanschouwelijk te maken. Als de jongeren niet genoeg krijgen en afgunstig naar de pensioenaanspraken van de huidige generatie ouderen kijken, dan denk ik: beste jongmens, begin eens te werken, ga eerst eens wat geld verdienen, lever je bijdrage aan de maatschappij en kom dan met je eisen en verlangens. De jeugd vergeet dat de ouderen reeds een aantal jaren geen indexatie meer ontvangen en dat hakt er op termijn behoorlijk in.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!