Kassa

overstappen met zonnepanelen

Geplaatst door: eupatorium op: 24-09-2015 16:05
Ik heb zonnepanelen, en mijn energierekening werd altijd in febr opgemaakt. Nu ben ik in sept gewisseld van energieleverancier. Ook ik ben overgehaald door de verkoper van Essent in de Mediamarkt. Dit pakt erg slecht uit, omdat ik van febr tot sept veel meer opgewekt heb dan verbruikt, en nu krijg ik daar maar €0,08 voor. De 1500kWh die ik deze zomer teruggeleverd heb kan ik dus niet meer salderen met mijn verbruik van de komende winter! Ik vind dat de vertegenwoordiger van Essent mij niet juist heeft voorgelicht, hij had mij moeten adviseren om pas in febr over te stappen. Ook al die mooie vergelijkingssites zwijgen hierover over op internet, de enige site die ik (nu het te laat is) tegenkomt die hiervoor waarschuwt is de site www.energieleveranciers.nl/zonnepanelen/overstappen-met-zonnepanelen Iedereen, incl. overheid, stimuleert het overstappen alsof ik er veel geld mee kan verdienen maar het heeft mij nu €130,- gekost! Ik was nog nooit overgestapt, omdat ik erg bang was dat er van alles mis kon gaan, helaas is mijn argwaan bewaarheid geworden.
Reactie door aurora1 op 24-09-2015 17:20
Heeft u een cadeau gekregen van die verkoper van Essent? Een tablet o.i.d.? U heeft zich laten overhalen terwijl u voor iets anders in die winkel was neem ik aan. Niet verstandig natuurlijk. Als je van plan bent om over te stappen (met wat dan ook) kun je altijd maar beter dat eerst thuis rustig uitzoeken. Voor de toekomst kunt u maar beter niet in winkels, aan de deur, telefoon of op straat zich laten verleiden door praatjes.
Reactie door tijger1 op 24-09-2015 18:58
U had dat natuurlijk ook zelf van te voren kunnen bedenken. Juist dat salderen levert tenslotte wat winst op, niet het enkel terugleveren. En waarom zou die medewerker van Essent u daarover moeten informeren? Due wil alleen een contract verkopen. Dat is alkes. De bonus van Essent dus maar gebruiken voor die kostenpost.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!