Kassa

OV chipkaart en een zichtcoupon

Geplaatst door: bajada op: 22-08-2011 20:07
Eindelijk is het zover mijn zoontje van 12 jaar mag naar het voortgezet onderwijs in Dordrecht hij heeft er zin in. Eerst alles maar eens goed regelen, persoonlijke ov-chipkaart aanvragen voor danny en een anonieme voor papa want papa gaat natuurlijk de eerste keer mee om alles uit te leggen. Even checken of er een abonnement te verkrijgen is van Ridderkerk naar Dordrecht en jawel ook dat is mogelijk. Bij Arriva op het centraal station in Dordrecht zeiden ze bij 9292ov. Mooi de chipkaarten even opladen en naar Dordrecht, kopen we daar wel een abonnement. In Dordrecht aangekomen ( met Qbuzz ) Danny naar school gebracht met de ( Arriva ) stadsbus en ik terug naar centraal station. Vriendelijke dame daar achter de balie van Arriva maar een abonnement op een ov-chipkaart was toch echt niet mogelijk, (betaald reizen met de ov-chipkaart is geen probleem ) wel een ouderwets papieren kaartje ( maand abonnement ) kon ik aanschaffen. Ook geen probleem dacht ik, echter reizen met Qbuzz is dan niet mogelijk dat kan alleen met de ov-chipkaart, laten we nu net 35 minuten reizen met Qbuzz achter de rug hebben. Een zichtcoupon zij de dame, die heeft u nodig. In Rotterdam bij de RET kunt u die krijgen, zit bij het abonnement. Teleurgesteld naar huis en de klantenservice van Arriva maar eens bellen. Ik dacht nog via het internet het abonnement regelen, opladen op de chipkaart bij de plaatselijke bruna en dan met het betalingsbewijs naar Arriva, krijg ik die zichtcoupon ook wel. Maar niets is minder waar, dat heeft allemaal te maken met de verdeelsleutel van het geld, wie wat krijgt zei de klantenservice van Arriva. Of ik nu via het internet betaal of aan een loket, ik zie het verschil niet zei ik nog. Maar helaas de strijd is verloren. Ik kon nog wel een apart abonnement kopen voor de stadsbus. Kosten € 28,10 dan hoefde ik niet naar Rotterdam. Belachelijk advies ik zal nog eens extra betalen omdat hun geen zichtcoupon willen verstrekken. Nu moet ik dus elke maand verplicht naar Rotterdam voor een stom zichtcouponnetje, wat toch per keer € 5,-- kosten met zich mee brengt maal 9 maanden dat een kind ong. per jaar op school zit is € 45,-- precies de kosten van een maand abonnement. Overheid, vervoersmaatschappijen en alle andere instanties die hiervoor verantwoordelijk zijn, U wordt bedankt, J.a. Ripmeester. P.s. Als het dan toch moet die ov-chipkaart. Landelijk invoeren en zo snel mogelijk. Met z'n allen even door de zure appel heen bijten en na een half jaar weten we niet beter.
Reactie door tdehond op 22-08-2011 20:56
Gelukkig hoef ik nog niet van het openbaar vervoer gebruik te maken. Het lijkt mij een ramp. Chiipkaarten die het niet doen en dan eindeloos wachten op de aanvoer tegen betaling van een nieuwe kaart.
Reactie door rjw op 22-08-2011 21:01
Quote: bajada schreef op maandag 22 aug 2011, 20:07: Landelijk invoeren en zo snel mogelijk. Met z'n allen even door de zure appel heen bijten en na een half jaar weten we niet beter. einde Quote Hier ben ik het 100% mee eens. Door al dat gezanik van de laatste jaren zitten we nog steeds met zo'n halfbakken systeem. Maar het lijkt tegenwoordig wel een nieuwe Nederlandse sport: overal tegen zijn wat nieuw is en terugverlangen naar "de goede oude tijd" (dat was overigens de tijd dat onze grootouders het slecht hadden....).
Reactie door tdehond op 22-08-2011 21:07
@ rjw Het lijkt mij meer een sport om iets in te voeren wat werkt. En niet gedupeerden weken laten wachten met fors oplopende reiskosten tot een nieuwe kaart aangevoerd wordt. Ander mooi voorbeeld van een flop is m.i. de Euro.
Reactie door bajada op 05-09-2011 15:34
Kleine update. Ze hebben de oplossing gevonden. Een jaarabonnement aanschaffen. Betaal je maar 10 maanden. De kosten €461.50 Dan krijg je een zichtcoupon die een jaar geldig is. Diepe zucht. Laat ik maar niet beginnen over de nadelen van deze oplossing.
Reactie door nbw op 06-09-2011 03:00
Wat niet gecommuniceerd wordt dat iemand die het niet zo nauw neemt met de rechtsstaat en de regels per openbaar vervoer met ov-chip door slim te zijn legaal volgens het systeem kan reizen van amsterdam naar maastricht en terug voor 2 euro!!! Niemand straft deze inventiviteit en de toekomstige leiders van ons land zijn onaanstrafbaar.
Reactie door rita15 op 17-09-2011 21:58
Toen de strippenkaart werd afgeschaft, heb ik voor mijzelf een persoonlijke OV chipkaart gekocht, omdat ik dan ook van dalurentarieven gebruik kon gaan maken. Voor mijn 3 kinderen heb ik 2 onpersoonlijke chipkaarten moeten aanschaffen, omdat het geregeld voorkomt dat de beide oudsten op hetzelfde moment gebruik maken van het openbaar vervoer. Ik ben er vanuit gegaan dat ritten op mijn persoonlijke kaart me ongeveer hetzelfde zouden gaan kosten als een los kaartje in de stadsbus alhier. Via het account dat ik via de persoonlijke chipkaart heb aangemaakt, heb ik echter gezien dat een ritje vanuit mijn wijk naar het station me ruim EUR 2.50 kost (buiten de spits) terwijl een los kaartje in de bus maar EUR 1.20 kost (buiten de spits). Voorlopig gebruik ik mijn persoonlijke chipkaart niet meer, want anders ben ik een dief in mijn eigen portemonnee. Ook de kinderen gebruiken de chipkaart niet meer in de stadsbus, maar betalen contant. Al met al geen vooruitgang die chipkaarten en het is nog een stuk duurder ook (hierbij heb ik de aanschafkosten voor de diverse chipkaarten nog niet eens meegerekend!)
Reactie door zonnewind op 05-02-2012 23:03
Dit alles wordt verzonnen door de 'typische Nederlander' die volgens prinses Maxima niet bestaat. Letten op de kleintjes waardoor dit soort idiote situaties ontstaan.
Reactie door lenie55nl op 09-02-2012 14:23
En nu zijn we een halfjar verder, is alles landelijk en nog is het een zooitje. Nou echt een goed idee, die kaart, maar niet heus. Je moet vaak veel moeite doen zoals bajada zelf als beschreef.
Reactie door mari45an op 24-08-2012 11:07
Beste bajada, Ook ik zit in zo'n soort situatie. Ik woon in Millingen aan de Rijn, daar is alleen een oplaadpunt. Voor mijn werk moet ik naar Malden en een deel van het traject wordt gereden door Veolia. Omdat Veolia nog geen maandabonnementen accepteert op je ov-chipkaart heb ik daar een zichtkaartje voor nodig wat ik alleen kan verkrijgen op station Nijmegen. De openingstijden zijn van 9 tot 5, maar dan zit ik al op mijn werk. Ik ben dan verplicht om op zaterdag naar Nijmegen te gaan. Soms komt het ongelukkig uit en ben ik aangewezen op de website van OV chipkaart om mijn 3 sterrenmaandabonnement daar op te waarderen en hier in het dorp op te laden. Maar op de website van OV-chipkaart is het maandaboonement € 109,50 en geen € 109,05. Hiervoor heb ik al verschillende keren contact gehad met OV-chipkaart en krijg verschillende reacties. Er werd zelfs gezegd dat dit servicekosten zijn omdat je via de site 24 uur per dag kunt bestellen. Dit is natuurlijk klinkklare onzin. De prijzen van de andere abonnementen kloppen wel allemaal en op de site staat ook nergens vermeld dat er servicekosten in rekening worden gebracht. Na veel heen en weer gemail, hebben ze toegegeven dat de prijs per abuis verkeerd op de website staat. Uiteindelijk heb ik wel mijn geld terug gestort gekregen op mijn rekening, maar de prijs op de website is nog steeds niet aangepast. Ik kan dus kiezen of ik een foutief geprijsd abonnement via ov-chipkaart koop of ik met de bus naar Nijmegen ga wat me dan € 5 euro kost.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!