Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

ouderen moeten geld uitgeven

Geplaatst door: jos2006 op: 08-07-2013 19:08
citaat Minister: "vooral ouderen moeten meer uitgeven" . Van dit soort visies worden wij ouderen een beetje misselijk. Het Kabinet aast op de spaarcenten, lees oudedagsvoorziening, van de ouderen. Toen de ouderen jong waren zat er geen I-pad in, geen buitenlandse vakantie, geen auto, geen discotheek en ga zo maar verder. Ondersteuning van de ouders viel niet te verwachten omdat die zelf nauwelijks konden rondkomen. Laat de jeugd ophouden met kankeren en beginnen met werken of heel hard studeren.
Reactie door valerius-2 op 08-07-2013 19:10
Hoort dit niet thuis in discussie?
Reactie door valerius-2 op 08-07-2013 19:22
Sorry ik dacht nog in vraag en antwoord te ik zijn.. Toen ik met pensioen ging 24 jaar geleden zijn mijn vroeuw en ik zelf door heel europa gaan reizen. Maar als men hier voor geen zin heeft of lichamelijk niet meer mogelijk is of alleen over bent gebleven dan kan men zulke kreten slagen maar dan is het onmogelijk om op late leeftijd nog overal naar toe te gaan,En thuis alles bij hand is en mij daar best aan de gang kan houden.Ben sinds mijn pensioen eigelijk pas goed met vacantie kunnen gaan na dat ik mijn huis verkocht heb. Dat was mijn spaarpot en die heb ik dan ook daar voor gebruik. .
Reactie door mediokas op 09-07-2013 09:38
Ik ben 29, heb hard gestudeerd en zou maar wat graag willen werken. Er is alleen geen werk in mijn werkveld, waardoor ik nu steeds tijdelijk werk en dan weer een poosje thuis zit. Toch ben ik niet degene die kankert, maar bent u dat als oudere. U bent namelijk degene die hier een topic start om te klagen. U geeft aan dat u het belachelijk vind dat er gezegd wordt dat u de oudedag voorziening moet uitgeven. Maar als u een oudedag voorziening heeft en u bent oud, dan is dat toch geen rare suggestie? Wanneer geeft u het anders uit. Mijn oma is net zo, wil altijd maar blijven sparen, maar waarom? Het hele punt is dat als mensen als u wat minder op uw centen zitten, kunnen mensen als ik misschien weer wat makkelijker aan het werk komen. Ik denk dat het punt van de minister is dat iedereen geld uit moet geven, maar dat vooral ouderen dit niet doen.
Reactie door jos2006 op 09-07-2013 09:58
Ik ben 29, heb hard gestudeerd en zou maar wat graag willen werken. Er is alleen geen werk in mijn werkveld, waardoor ik nu steeds tijdelijk werk en dan weer een poosje thuis zit. Misschien niet de juiste opleiding gevolgd? Toch ben ik niet degene die kankert, maar bent u dat als oudere. U bent namelijk degene die hier een topic start om te klagen. Was geen klacht maar een reactie op de opmerking van de minister. U geeft aan dat u het belachelijk vind dat er gezegd wordt dat u de oudedag voorziening moet uitgeven. Maar als u een oudedag voorziening heeft en u bent oud, dan is dat toch geen rare suggestie? Wanneer geeft u het anders uit. Mijn oma is net zo, wil altijd maar blijven sparen, maar waarom? Welke recht hebt u om aanspraak te maken op mijn geld of het geld van uw oma? Het hele punt is dat als mensen als u wat minder op uw centen zitten, kunnen mensen als ik misschien weer wat makkelijker aan het werk komen. Ik denk dat het punt van de minister is dat iedereen geld uit moet geven, maar dat vooral ouderen dit niet doen. Zelfs de minister kan mij niet verplichten mijn geld uit te geven op een door het Kabinet gekozen moment. Het punt van discussie blijft bestaan. Waarom zou een jongere het door ouderen gespaarde bezit opeisen. Misschien is er wel een job voor u in het buitenland. Denk aan de emigratiegolf in de jaren vijftig.
Reactie door mediokas op 09-07-2013 10:12
Quote: jos2006 schreef op dinsdag 9 jul 2013, 09:58: Ik ben 29, heb hard gestudeerd en zou maar wat graag willen werken. Er is alleen geen werk in mijn werkveld, waardoor ik nu steeds tijdelijk werk en dan weer een poosje thuis zit. Misschien niet de juiste opleiding gevolgd? Toch ben ik niet degene die kankert, maar bent u dat als oudere. U bent namelijk degene die hier een topic start om te klagen. Was geen klacht maar een reactie op de opmerking van de minister. U geeft aan dat u het belachelijk vind dat er gezegd wordt dat u de oudedag voorziening moet uitgeven. Maar als u een oudedag voorziening heeft en u bent oud, dan is dat toch geen rare suggestie? Wanneer geeft u het anders uit. Mijn oma is net zo, wil altijd maar blijven sparen, maar waarom? Welke recht hebt u om aanspraak te maken op mijn geld of het geld van uw oma? Het hele punt is dat als mensen als u wat minder op uw centen zitten, kunnen mensen als ik misschien weer wat makkelijker aan het werk komen. Ik denk dat het punt van de minister is dat iedereen geld uit moet geven, maar dat vooral ouderen dit niet doen. Zelfs de minister kan mij niet verplichten mijn geld uit te geven op een door het Kabinet gekozen moment. Het punt van discussie blijft bestaan. Waarom zou een jongere het door ouderen gespaarde bezit opeisen. Misschien is er wel een job voor u in het buitenland. Denk aan de emigratiegolf in de jaren vijftig. einde Quote 1. Op het moment dat ik aan mijn opleiding begon, was er in dat werkveld voldoende werk. Na het inzetten van de crisis niet meer. Ik ken afgestudeerde piloten die op een klantenservice werken. Welke opleiding je ook gedaan hebt, zonder ervaring kom je momenteel erg moeilijk aan het werk. 2. Uw opmerking over dat jongeren moeten stoppen met kankeren en eens moeten gaan werken of studeren klonk erg als een klacht, vooral met dat 'vroeger hadden we niet eens een iPad' gezeur erbij. Mensen van 2 generaties voor die van u hadden weer minder technologische ontwikkelingen tot hun beschikking, dat heet vooruitgang. 3. Ik probeer op geen enkele manier aanspraak te maken op uw geld of dat van mijn oma. Niemand wil daar aanspraak op maken, ook niet de minister. Niemand verplicht u tot wat dan ook. Het enige wat er gezegd wordt, is dat het goed zou zijn voor de economie als ouderen wat meer hun geld zouden uitgeven ipv het maar op blijven sparen in die oude matras. Als u het niet wilt, geeft u het lekker niet uit, maar het zou de economie helpen als u het wel deed. 4. Ik zou inderdaad kunnen emigreren en in het buitenland een baan zoeken. Als iedereen van mijn leeftijd dat doet, dan zult u helemaal niet meer van uw oudedags voorziening kunnen genieten, want dan wordt de vergrijzing alleen maar erger. Maar zoals ik u niet kan vertellen waar u uw geld aan uitgeeft, is het net zo goed niet aan u om mij te vertellen waar ik ga wonen en/of werken.
Reactie door jos2006 op 09-07-2013 10:28
1. Op het moment dat ik aan mijn opleiding begon, was er in dat werkveld voldoende werk. Na het inzetten van de crisis niet meer. Ik ken afgestudeerde piloten die op een klantenservice werken. Welke opleiding je ook gedaan hebt, zonder ervaring kom je momenteel erg moeilijk aan het werk. 2. Uw opmerking over dat jongeren moeten stoppen met kankeren en eens moeten gaan werken of studeren klonk erg als een klacht, vooral met dat 'vroeger hadden we niet eens een iPad' gezeur erbij. Mensen van 2 generaties voor die van u hadden weer minder technologische ontwikkelingen tot hun beschikking, dat heet vooruitgang. 3. Ik probeer op geen enkele manier aanspraak te maken op uw geld of dat van mijn oma. Niemand wil daar aanspraak op maken, ook niet de minister. Niemand verplicht u tot wat dan ook. Het enige wat er gezegd wordt, is dat het goed zou zijn voor de economie als ouderen wat meer hun geld zouden uitgeven ipv het maar op blijven sparen in die oude matras. Als u het niet wilt, geeft u het lekker niet uit, maar het zou de economie helpen als u het wel deed. 4. Ik zou inderdaad kunnen emigreren en in het buitenland een baan zoeken. Als iedereen van mijn leeftijd dat doet, dan zult u helemaal niet meer van uw oudedags voorziening kunnen genieten, want dan wordt de vergrijzing alleen maar erger. Maar zoals ik u niet kan vertellen waar u uw geld aan uitgeeft, is het net zo goed niet aan u om mij te vertellen waar ik ga wonen en/of werken. ad.1 Jongeren beweren flexibel te zijn. Goed opgeleide mensen maken snel carriere. Op een lager niveau beginnen met werken hoeft dus niet persé een probleem te zijn. ad. 2 Wij namen indertijd niet van onze ouders maar moesten in de kosten van het gezin bijdragen en later de ouders verzorgen. ad. 3 Laat het Kabinet maar het voorbeeld geven. ad. 4 Voor mijn oudedagsvoorziening heb ik zelf meer dan veertig jaar geld opzij moeten leggen. Beste jongere, maak alvast een begin. Niets doen en vol verwachting naar anderen kijken lost je probleem niet op.
Reactie door mediokas op 09-07-2013 10:56
Quote: jos2006 schreef op dinsdag 9 jul 2013, 10:28: 1. Op het moment dat ik aan mijn opleiding begon, was er in dat werkveld voldoende werk. Na het inzetten van de crisis niet meer. Ik ken afgestudeerde piloten die op een klantenservice werken. Welke opleiding je ook gedaan hebt, zonder ervaring kom je momenteel erg moeilijk aan het werk. 2. Uw opmerking over dat jongeren moeten stoppen met kankeren en eens moeten gaan werken of studeren klonk erg als een klacht, vooral met dat 'vroeger hadden we niet eens een iPad' gezeur erbij. Mensen van 2 generaties voor die van u hadden weer minder technologische ontwikkelingen tot hun beschikking, dat heet vooruitgang. 3. Ik probeer op geen enkele manier aanspraak te maken op uw geld of dat van mijn oma. Niemand wil daar aanspraak op maken, ook niet de minister. Niemand verplicht u tot wat dan ook. Het enige wat er gezegd wordt, is dat het goed zou zijn voor de economie als ouderen wat meer hun geld zouden uitgeven ipv het maar op blijven sparen in die oude matras. Als u het niet wilt, geeft u het lekker niet uit, maar het zou de economie helpen als u het wel deed. 4. Ik zou inderdaad kunnen emigreren en in het buitenland een baan zoeken. Als iedereen van mijn leeftijd dat doet, dan zult u helemaal niet meer van uw oudedags voorziening kunnen genieten, want dan wordt de vergrijzing alleen maar erger. Maar zoals ik u niet kan vertellen waar u uw geld aan uitgeeft, is het net zo goed niet aan u om mij te vertellen waar ik ga wonen en/of werken. ad.1 Jongeren beweren flexibel te zijn. Goed opgeleide mensen maken snel carriere. Op een lager niveau beginnen met werken hoeft dus niet persé een probleem te zijn. ad. 2 Wij namen indertijd niet van onze ouders maar moesten in de kosten van het gezin bijdragen en later de ouders verzorgen. ad. 3 Laat het Kabinet maar het voorbeeld geven. ad. 4 Voor mijn oudedagsvoorziening heb ik zelf meer dan veertig jaar geld opzij moeten leggen. Beste jongere, maak alvast een begin. Niets doen en vol verwachting naar anderen kijken lost je probleem niet op.einde Quote 1. Als u denkt dat op dit moment een goede opleiding een garantie is voor een goede carriere, bent u niet erg van deze tijd... Daarnaast ben ik erg flexibel, want ik werk op verschillende projecten in branches die soms niet bij me passen, op niveau's die onder mijn HBO niveau liggen en door het hele land. Nog steeds is een vaste baan vinden erg moeilijk. 2. Ik neem helemaal niets van mijn ouders, heb schuld op moeten bouwen om te studeren. Dat 'vroeger was alles anders' gepraat heeft niemand wat aan. Dat we tegenwoordig sociale voorzieningen hebben, waardoor ouders minder op hun kinderen hoeven leunen is toch alleen maar goede vooruitgang? 3. Het kabinet moet het goede voorbeeld geven? Het statement is dat het goed zou zijn als een bepaalde groep ouderen meer geld zou uitgeven... Op welke manier moet het kabinet daar het voorbeeld voor geven? 4. Het is prachtig dat u 40 jaar lang geld opzij heeft gezet, zodat u nu een oudedag voerziening heeft. Alleen als u dit niet uitgeeft, heeft u dus voor niks gespaard. De overheid geeft ook als voorbeeld dat u dit geld kunt schenken aan uw kinderen, zodat zij het uitgeven. "Beste jongere, maak alvast een begin. Niets doen en vol verwachting naar anderen kijken lost je probleem niet op" Een begin waarmee? Geld sparen? In deze tijden is het juist niet goed om veel te sparen. Bovendien, waar moet ik van sparen als ik geen vaste baan kan vinden? En ik doe niet niets, ik ben dagelijks op zoek naar werk en grijp alles aan wat ik kan. Ik kijk niet vol verwachting naar anderen, maar concludeer alleen dat de minister gelijk heeft als hij zegt dat vermogende ouderen erg op hun geld zitten en dat dat niet goed is voor de economie.
Reactie door gerboe op 09-07-2013 11:55
Vooral ouderen, dus niet alléén ouderen, mogen van minister Dijsselbloem wel wat meer spenderen. Hij noemt met name ouderen omdat dat de meest vermogende landgenoten zijn. Die generatie heeft dus gemiddeld het minst last van de economische crisis. De jongere generatie krijgt het hard voor de kiezen in een tijd dat er weinig werkgelegenheid is. Dat is geen gekanker maar domweg een feit. Wat is er eigenlijk mis met een oproep om de centen te laten rollen als je goed in de slappe was zit? Niks, geniet er toch lekker van! Het leven is te kort om op een zak geld te gaan zitten.
Reactie door jos2006 op 09-07-2013 12:18
Quote: gerboe schreef op dinsdag 9 jul 2013, 11:55: Vooral ouderen, dus niet alléén ouderen, mogen van minister Dijsselbloem wel wat meer spenderen. Hij noemt met name ouderen omdat dat de meest vermogende landgenoten zijn. Die generatie heeft dus gemiddeld het minst last van de economische crisis. De jongere generatie krijgt het hard voor de kiezen in een tijd dat er weinig werkgelegenheid is. Dat is geen gekanker maar domweg een feit. Wat is er eigenlijk mis met een oproep om de centen te laten rollen als je goed in de slappe was zit? Niks, geniet er toch lekker van! Het leven is te kort om op een zak geld te gaan zitten. einde Quote Meest vermogend, minste last enz. zijn allemaal beweringen. Het tegendeel is waar: jarenlang geen indexering gehad, pensioenverlaging; dus inkomensverlies. Geen zekerheid over verdere verlagingen. Hoezo goed in de slappe was zitten. Ik ben het met u eens dat geld uitgeven de economie kan aanzwengelen. Let wel "kan aanwengelen". Helaas ben ik niet bereid geld uit te geven omwille van het uitgeven. Het nut van mijn uitgaven moet vaststaan. U geeft toch ook niet zomaar geld uit. Waar blijft het Kabinet met het uitvoeren van grote werken om zo de werkgelegenheid te stimuleren.
Reactie door jos2006 op 09-07-2013 12:44
Quote: mediokas schreef op dinsdag 9 jul 2013, 10:56: Quote: jos2006 schreef op dinsdag 9 jul 2013, 10:28: 1. Op het moment dat ik aan mijn opleiding begon, was er in dat werkveld voldoende werk. Na het inzetten van de crisis niet meer. Ik ken afgestudeerde piloten die op een klantenservice werken. Welke opleiding je ook gedaan hebt, zonder ervaring kom je momenteel erg moeilijk aan het werk. 2. Uw opmerking over dat jongeren moeten stoppen met kankeren en eens moeten gaan werken of studeren klonk erg als een klacht, vooral met dat 'vroeger hadden we niet eens een iPad' gezeur erbij. Mensen van 2 generaties voor die van u hadden weer minder technologische ontwikkelingen tot hun beschikking, dat heet vooruitgang. 3. Ik probeer op geen enkele manier aanspraak te maken op uw geld of dat van mijn oma. Niemand wil daar aanspraak op maken, ook niet de minister. Niemand verplicht u tot wat dan ook. Het enige wat er gezegd wordt, is dat het goed zou zijn voor de economie als ouderen wat meer hun geld zouden uitgeven ipv het maar op blijven sparen in die oude matras. Als u het niet wilt, geeft u het lekker niet uit, maar het zou de economie helpen als u het wel deed. 4. Ik zou inderdaad kunnen emigreren en in het buitenland een baan zoeken. Als iedereen van mijn leeftijd dat doet, dan zult u helemaal niet meer van uw oudedags voorziening kunnen genieten, want dan wordt de vergrijzing alleen maar erger. Maar zoals ik u niet kan vertellen waar u uw geld aan uitgeeft, is het net zo goed niet aan u om mij te vertellen waar ik ga wonen en/of werken. ad.1 Jongeren beweren flexibel te zijn. Goed opgeleide mensen maken snel carriere. Op een lager niveau beginnen met werken hoeft dus niet persé een probleem te zijn. ad. 2 Wij namen indertijd niet van onze ouders maar moesten in de kosten van het gezin bijdragen en later de ouders verzorgen. ad. 3 Laat het Kabinet maar het voorbeeld geven. ad. 4 Voor mijn oudedagsvoorziening heb ik zelf meer dan veertig jaar geld opzij moeten leggen. Beste jongere, maak alvast een begin. Niets doen en vol verwachting naar anderen kijken lost je probleem niet op.einde Quote 1. Als u denkt dat op dit moment een goede opleiding een garantie is voor een goede carriere, bent u niet erg van deze tijd... Daarnaast ben ik erg flexibel, want ik werk op verschillende projecten in branches die soms niet bij me passen, op niveau's die onder mijn HBO niveau liggen en door het hele land. Nog steeds is een vaste baan vinden erg moeilijk. 2. Ik neem helemaal niets van mijn ouders, heb schuld op moeten bouwen om te studeren. Dat 'vroeger was alles anders' gepraat heeft niemand wat aan. Dat we tegenwoordig sociale voorzieningen hebben, waardoor ouders minder op hun kinderen hoeven leunen is toch alleen maar goede vooruitgang? 3. Het kabinet moet het goede voorbeeld geven? Het statement is dat het goed zou zijn als een bepaalde groep ouderen meer geld zou uitgeven... Op welke manier moet het kabinet daar het voorbeeld voor geven? 4. Het is prachtig dat u 40 jaar lang geld opzij heeft gezet, zodat u nu een oudedag voerziening heeft. Alleen als u dit niet uitgeeft, heeft u dus voor niks gespaard. De overheid geeft ook als voorbeeld dat u dit geld kunt schenken aan uw kinderen, zodat zij het uitgeven. "Beste jongere, maak alvast een begin. Niets doen en vol verwachting naar anderen kijken lost je probleem niet op" Een begin waarmee? Geld sparen? In deze tijden is het juist niet goed om veel te sparen. Bovendien, waar moet ik van sparen als ik geen vaste baan kan vinden? En ik doe niet niets, ik ben dagelijks op zoek naar werk en grijp alles aan wat ik kan. Ik kijk niet vol verwachting naar anderen, maar concludeer alleen dat de minister gelijk heeft als hij zegt dat vermogende ouderen erg op hun geld zitten en dat dat niet goed is voor de economie.einde Quote
Reactie door jos2006 op 09-07-2013 12:54
Een begin waarmee? Geld sparen? In deze tijden is het juist niet goed om veel te sparen. Bovendien, waar moet ik van sparen als ik geen vaste baan kan vinden? En ik doe niet niets, ik ben dagelijks op zoek naar werk en grijp alles aan wat ik kan. Ik kijk niet vol verwachting naar anderen, maar concludeer alleen dat de minister gelijk heeft als hij zegt dat vermogende ouderen erg op hun geld zitten en dat dat niet goed is voor de economie. Zowel de jongeren als de ouderen hebben naar mijn mening valide argumenten. De grootste fout is echter als we de zwarte piet naar elkaar toe schuiven of elkaar het licht in de ogen niet gunnen. De economische crisis is ons overkomen al of niet door foutief handelen van de banken of het nalaten van maatregelen door de overheid.
Reactie door mediokas op 09-07-2013 13:25
Quote: jos2006 schreef op dinsdag 9 jul 2013, 12:54: Een begin waarmee? Geld sparen? In deze tijden is het juist niet goed om veel te sparen. Bovendien, waar moet ik van sparen als ik geen vaste baan kan vinden? En ik doe niet niets, ik ben dagelijks op zoek naar werk en grijp alles aan wat ik kan. Ik kijk niet vol verwachting naar anderen, maar concludeer alleen dat de minister gelijk heeft als hij zegt dat vermogende ouderen erg op hun geld zitten en dat dat niet goed is voor de economie. Zowel de jongeren als de ouderen hebben naar mijn mening valide argumenten. De grootste fout is echter als we de zwarte piet naar elkaar toe schuiven of elkaar het licht in de ogen niet gunnen. De economische crisis is ons overkomen al of niet door foutief handelen van de banken of het nalaten van maatregelen door de overheid. einde Quote Nou ben ik het eens wel met u eens. Natuurlijk kan ik me voorstellen dat u geen geld uitgeeft aan dingen die u niet nodig acht en natuurlijk is het vervelend als anderen iets zeggen over uw geld. Tegelijk bent u wel degene die met uw begintopic redelijk 'aanvallend'bent tegen jongeren. Door te zeggen dat wij 'kankeren' en eens moeten gaan werken of studeren, jaagt u mensen als mij wel behoorlijk tegen zich in het harnas. Als je het artikel leest waar de quote uitkomt, denk ik dat de minister op zeer redelijke wijze ter sprake brengt dat er een relatief grote groep ouderen is, die zoveel op het vermogen zit, dat dat de economie niet ten goede komt. Ik denk dat u zich dat te persoonlijk aantrekt. Maar als u het geld heeft; geniet ervan! Koop een mooie auto, ga eens lekker op vakantie. Als u dat niet wilt hoeft het niet, maar als een hele groep mensen in dezelfde positie dit wel doen, zou dat wel enorm helpen.
Reactie door jos2006 op 09-07-2013 15:14
citaat: zeggen dat wij 'kankeren' en eens moeten gaan werken of studeren, jaagt u mensen als mij wel behoorlijk tegen zich in het harnas Ben ik blij dat we het eens zijn. Maar het is zo tegenstrijdig. Aan de ene kant is dit Kabinet bezig met bezuinigen en aan de andere kant wil diezelfde overheid dat de ouderen hun reserves uitgeven. Het lijkt mij trouwens overdreven te denken dat de groep ouderen die "geplukt" kan worden dermate groot is dat van die kant de oplossing voor de economische crisis kan komen. Overigens blijf ik ondanks alle aangevoerde argumenten van mening dat jongeren te pas en te onpas roepen dat de ouderen de schuld zijn van hun mogelijk pensioentekort. Het is en blijft het door de ouderen ingelegde spaargeld.
Reactie door valerius-2 op 09-07-2013 17:09
Als ik goed om mijn heen kijk danzie ik juist dat ouderen meer geld uigeven, juist om dat zij daar hebben gespart om een goede oude te kunnen genieten zolan dat nog mogelijk is.Ik zie juist ouderen die meer geld uitgeven omdat zij ervan willen genieten wat zij vroeger niet hebben gehaad. De tegenwoordige generatie wil in het algemeen nu nu al genieten.Dat is ze gfegunt van harte, maar daar moet men dan wel inspanning voor doen en niet het op een ander afschuiven.
Reactie door gerboe op 09-07-2013 20:33
@jos2006, dat ouderen beter in de slappe was zitten is geen bewering maar een feit. Geen indexering en pensioenverlaging? Dat klopt op zich wel maar hoe groot is dat inkomensverlies dan in harde euro's? Laat maar eens weten. En wat dacht u van al die senioren die met 62 of zelfs al met 57 jaar konden stoppen met werken? Riant toch? Ik ben zelf ook senior maar als u spreekt van wij ouderen dan spreekt u niet namens mij. Ik heb te doen met de jonge garde die nog veel hardere klappen zal krijgen. Geen zekerheid over verdere verlaging? Maar dan hebt u daar toch ook nog geen last van? Dat kan natuurlijk nog komen maar waarom angstig zijn voor de toekomst. Uitgeven om het uitgeven hoef je niet te doen. Ben ik met u eens. Maar om ouderen en jongeren zo ongenuanceerd tegenover elkaar te zetten gaat te ver. De feiten spreken dat tegen.
Reactie door marcel75 op 09-07-2013 22:36
En weet u wat nou ook de grap is? De ouderen die principieel nu geen geld uit willen geven, zullen uiteindelijk zelf toch meer uit moeten geven en dan vooral richting de overheid. Denk bij leven maar aan de AWBZ en de eigen bijdrage daarin. Vervolgens zal bij overlijden over het nagelaten vermogen erfbelasting betaald mogen worden. Tja, je kunt je geld nu eenmaal niet meenemen en als je bij leven zelf je geld niet uitgeeft, dan helpt de overheid je alsnog een handje.
Reactie door ikbenik op 09-07-2013 23:42
Wat ik het ergste vind is dat de jonge generatie al hun spaargeld op is omdat ze het aan moesten spreken. Nu moeten dus de oudere generatie hun spaarcenten opmaken omdat de jonge generatie niets meer heeft. Waar ik zo pissig van wordt is dat het huidige kabinet gewoon de VVD gedachte uitvoert en op die manier de boel naar de knoppen helpt. Aan de ene kant zijn ze 3 procent geil. Oh! Als ze het maar halen. Koste wat het kost! Aan de andere kant doen ze niets aan het gegraai dat de boel zo ontwricht maakt. Dus de ouderen moeten hun spaarcenten aanspreken, terwijl de hoge heren hun zakken vullen? Met andere woorden: iedereen die niet tot de topinkomens behoort moet bezuinigen en hun spaarcenten aanspreken, terwijl de topinkomens hun spaarrekening zien groeien! Waarom worden die topinkomens en die graaiers niet aangepakt? Simpel! Omdat die juist de achterhoede vormen van de VVD.
Reactie door jos2006 op 10-07-2013 10:52
Quote: marcel75 schreef op dinsdag 9 jul 2013, 22:36: En weet u wat nou ook de grap is? De ouderen die principieel nu geen geld uit willen geven, zullen uiteindelijk zelf toch meer uit moeten geven en dan vooral richting de overheid. Denk bij leven maar aan de AWBZ en de eigen bijdrage daarin. Vervolgens zal bij overlijden over het nagelaten vermogen erfbelasting betaald mogen worden. Tja, je kunt je geld nu eenmaal niet meenemen en als je bij leven zelf je geld niet uitgeeft, dan helpt de overheid je alsnog een handje.einde Quote En weet u wat nou de grap is? Juist omdat ouderen steeds meer voor zichzelf moeten zorgen (thuiszorg, mantelzorg etc.) moeten zij de hand op de knip houden. Voorkomen moet worden dat ze uiteindelijk een bijstandsuitkering moeten aanvragen. De gang naar de alternatieve Vincentiusvereniging (voedselbank) is ook geen oplossing. Als het zo is als u schrijft dan is de oproep van de minister volslagen mis.
Reactie door ikbenik op 10-07-2013 11:34
"Hou nou toch op met dit soort oproepen. Mensen hebben dondersgoed door dat het de overheid is die te veel geld uitgeeft. Zolang daar niets aan gebeurt, moet je niet van Nederlanders verwachten dat ze de knip gaan trekken", aldus Zijlstra. (bron: fok.nl) Juist Zijlstra wilt dat de overheid vele miljarden minder gaat uitgeven. Wat haat ik die gast zeg. Zei eens een keer (niet zo gek lang geleden) dat als volgend jaar de economie verder terugloopt dat de overheid nog veel meer moet gaan bezuinigen. Ik noem dat geneuzel van hem gewoon mensen pesten die het niet kunnen dragen. De lage inkomens en mensen die geen werk hebben zijn gewoon de L*L. Die pesten zij. De hoge inkomens gaan in deze tijden juist op vooruit. Ouderen bezitten veel geld. Maar wel in de vorm van een eigen huis waarin veel geld gestoken zit. Moeten die ouderen hun huis verkopen en het geld rond gaan strooien?
Reactie door nyncke op 16-07-2013 01:06
Iemand schreef: Ouderen hebben veel geld. Nou ja, niet alle ouderen hoor. :-( Ja-ren-lang gewerkt, voor een gewoon loon, dan word je 65 jaar, en dan per maand een AOW van € 1.023,57 (netto met heffingskorting) en dan een huur van ongeveer 435,00 euro per maand. Ziektekosten, vaste lasten. (geen pensioen, dat hadden sommige bazen niet) Zou Rutte een half jaar met mij willen ruilen op financieel gebied ? Dan wil ik ook nog wel (als ik dat kan), enkele klusjes opknappen voor zijn werk. En dan praten ze over: meer geld uitgeven. Ik zou het doen. Ja. Als ik het zou hebben.
Reactie door jos2006 op 16-07-2013 10:12
Quote: nyncke schreef op dinsdag 16 jul 2013, 01:06: Iemand schreef: Ouderen hebben veel geld. Nou ja, niet alle ouderen hoor. :-( Ja-ren-lang gewerkt, voor een gewoon loon, dan word je 65 jaar, en dan per maand een AOW van € 1.023,57 (netto met heffingskorting) en dan een huur van ongeveer 435,00 euro per maand. Ziektekosten, vaste lasten. (geen pensioen, dat hadden sommige bazen niet) Zou Rutte een half jaar met mij willen ruilen op financieel gebied ? Dan wil ik ook nog wel (als ik dat kan), enkele klusjes opknappen voor zijn werk. En dan praten ze over: meer geld uitgeven. Ik zou het doen. Ja. Als ik het zou hebben. einde Quote Beste Nyncke, Uw maandelijkse inkomsten blijven buiten beschouwing. Ze hebben ontdekt dat ouderen een huisje hebben zonder hypotheek. Er zit dus geld in de stenen, het appeltje voor de dorst. Nu wil het Kabinet dat de mensen (lees ouderen) hun huisje in deze slechte tijd voor een habbekrats verkopen en het vrijkomende geld gaan uitgeven. Kopen/geld laten rollen betekent immers werkgelegenheid. Geld in de economie pompen noemen ze dat. Hun eigen huisje in Frankrijk of hun bootje in een buitenlandse haven vergeten we even.
Reactie door gerboe op 16-07-2013 19:24
Nergens was een oproep aan ouderen om je huis te verkopen om het geld te laten rollen. Dat is echt onzin. En ook een nogal merkwaardige reactie want als je het bericht van Nyncke goed leest lees je dat ze een huurwoning heeft. Ze is dus geen senior die wat extra's heeft omdat ze haar huis al afgelost heeft. Inderdaad, gemiddeld hebben ouderen meer te besteden, dus gemiddeld, maar ik heb met Nyncke te doen omdat ze niet bij dat gemiddelde hoort.
Reactie door jos2006 op 16-07-2013 23:20
Quote: gerboe schreef op dinsdag 16 jul 2013, 19:24: Nergens was een oproep aan ouderen om je huis te verkopen om het geld te laten rollen. Dat is echt onzin. En ook een nogal merkwaardige reactie want als je het bericht van Nyncke goed leest lees je dat ze een huurwoning heeft. Ze is dus geen senior die wat extra's heeft omdat ze haar huis al afgelost heeft. Inderdaad, gemiddeld hebben ouderen meer te besteden, dus gemiddeld, maar ik heb met Nyncke te doen omdat ze niet bij dat gemiddelde hoort. einde Quote Maakt niet uit of je woont in een huurwoning of een eigen woning. In beide gevallen wordt geaast op dat beetje reserve dat ouderen soms hebben en dat bedoeld is om in hun oude dag te voorzien. Het lijkt mij Gerboe dat u de heer Rutte adoreert/
Reactie door ikbenik op 16-07-2013 23:44
Quote: gerboe schreef op dinsdag 16 jul 2013, 19:24: Nergens was een oproep aan ouderen om je huis te verkopen om het geld te laten rollen. Dat is echt onzin. einde Quote Toch niet. De meeste ouderen met een eigen huis hebben voornamelijk hun kapitaal in het huis zitten. Toch is het juist de grap dat er helemaal niets bezuinigd hoeft te worden. Alleen wilt de VVD dat maar niet inzien. Treurig. Nu investeren waardoor de economie aantrekt en dan wordt die percentage vanzelf lager. Ook dat wilt de VVD niet inzien. Er is helemaal geen crisis. Dat is juist de grap. Iemand die kerngezond is en tegen zichzelf steeds zegt: "Ik voel me ziek. Ik voel me ziek. Ik voel me ziek." "Verdorie! Ik ben ziek!" Dat is met de economie exact hetzelfde. Men is zo gefocust op die drie procent, waardoor de economie afzwakt. Waardoor men de belasting ging verhogen. De economie zwakte daardoor nog meer af. Alle "maatregelen" die het kabinet neemt heeft juist het gevolg dat het juist de verkeerde kant op gaat. De enige manier om van de problemen af te komen is juist afstappen van alle bezuinigingen ed en die drie procent loslaten en de juist investeren en de boel op gang brengen. Maarja, de VVD hè?
Reactie door gerboe op 17-07-2013 08:19
Quote: jos2006 schreef op dinsdag 16 jul 2013, 23:20: Het lijkt mij Gerboe dat u de heer Rutte adoreert/einde Quote Dat is natuurlijk heel erg flauw. Ik wil best met u in discussie maar wel over de feiten.
Reactie door gerboe op 17-07-2013 09:37
@ikbenik: als u mij een oproep kunt laten zien om je huis te verkopen en het geld uit te geven dan wens ik u veel succes. Veel logischer is de gedachte de veel ouderen hun huis vrij hebben van hypotheeklasten en daardoor maandelijks meer geld in de portemonnee hebben. Voor de rest ben ik het grotendeels met uw verhaal eens. Crisis, what crisis?! er zijn zeker mensen die er last van hebben, zoals Nyncke maar bij veel mensen zit het tussen de oren.
Reactie door jos2006 op 17-07-2013 09:46
Quote: gerboe schreef op woensdag 17 jul 2013, 09:37: @ikbenik: als u mij een oproep kunt laten zien om je huis te verkopen en het geld uit te geven dan wens ik u veel succes. Veel logischer is de gedachte de veel ouderen hun huis vrij hebben van hypotheeklasten en daardoor maandelijks meer geld in de portemonnee hebben. Voor de rest ben ik het grotendeels met uw verhaal eens. Crisis, what crisis?! er zijn zeker mensen die er last van hebben, zoals Nyncke maar bij veel mensen zit het tussen de oren.einde Quote Opmerking over Rutte en zijn Kabinet was niet flauw bedoeld. U gaat er vanuit dat mensen die een huis hebben vrij van hypotheek goed in de slappe was zitten. U vergeet te vertellen dat deze mensen in plaats van op Ibiza of elders hun vakantie door te brengen thuis zijn gebleven en de hypotheek hebben afgelost. Daarnaast hebben ze ieder jaar geld opzij moeten zetten voor groot onderhoud en dat blijft doorgaan. Ik erger me dood aan mensen die ouderen aanpraten dat ze hun appeltje voor de dorst maar moeten uitgeven om de economie op gang te brengen.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!