Kassa

Oscar van Holland auto.s

Geplaatst door: trvh op: 10-09-2015 12:59
we zijn opgelicht door garage Van HOLLAND AUTO,S ze vertelde ons dat onze auto rijp was voor de sloop . we hebben de auto daar gelaten om afgevoerd te worden naar de sloop . we kregen 50 euro er nog voor . vervolgens bieden ze hem nu weer te koop aan , terwijl het een gevaar op de weg zou zijn . ook al zou deze weer opgekapt zijn voor de keuring . heeft er iemand nog meer ervaring gehad met deze autohandelaar , koop in ieder geval daar niet de Daewoo met het kenteken 79-JT-GK
Reactie door 1953 op 11-09-2015 11:31
Een auto uit 2003, dus 12 jaar oud! Goedgelovig geweest! En voor welk bedrag wordt het nu te koop aangeboden? U kon zelf weten of de carrosserie van uw "sloopauto'' nog wel in orde was, de draagbalken e.d. Een onafhankelijke Apk-keuring had mogelijk ander licht geworpen op de vermeende sloopauto. Overigens had u de "sloopauto" zelf moeten demonteren, dan had dat ca. € 600 mogelijk opgeleverd bij de sloperij. Een Duits televisieprogramma had dat aangetoond.
Reactie door trvh op 11-09-2015 13:26
Quote: 1953 schreef op vrijdag 11 sep 2015, 11:31: Een auto uit 2003, dus 12 jaar oud! Goedgelovig geweest! En voor welk bedrag wordt het nu te koop aangeboden? U kon zelf weten of de carrosserie van uw "sloopauto'' nog wel in orde was, de draagbalken e.d. Een onafhankelijke Apk-keuring had mogelijk ander licht geworpen op de vermeende sloopauto. Overigens had u de "sloopauto" zelf moeten demonteren, dan had dat ca. € 600 mogelijk opgeleverd bij de sloperij. Een Duits televisieprogramma had dat aangetoond.einde Quote
Reactie door trvh op 11-09-2015 14:06
Quote: 1953 schreef op vrijdag 11 sep 2015, 11:31: Een auto uit 2003, dus 12 jaar oud! Goedgelovig geweest! En voor welk bedrag wordt het nu te koop aangeboden? U kon zelf weten of de carrosserie van uw "sloopauto'' nog wel in orde was, de draagbalken e.d. Een onafhankelijke Apk-keuring had mogelijk ander licht geworpen op de vermeende sloopauto. Overigens had u de "sloopauto" zelf moeten demonteren, dan had dat ca. € 600 mogelijk opgeleverd bij de sloperij. Een Duits televisieprogramma had dat aangetoond.einde Quote bedankt voor uw reactie ik begrijp uw reactie . we waren door een hele goede vriend bij deze garage terecht gekomen . door omstandigheden waren we bijna te laat met het keuren van de auto . we nemen zeker zelf alle verantwoording voor het feit dat we hier niet goed mee zijn omgegaan , daar hebt u gelijk in . tja als we alles van te voren geweten hadden . wij waren al heel erg blij dat er iemand was die ons op korte termijn helpen wilde . zelf hadden we idd een onafhankelijke APK kunnen laten doen , ook daar heeft u gelijk in . door omstandigheden hebben we daar geen tijd meer voor gehad en gingen ten goede trouw er vanuit dat het wel goed zat . dat is dan ook onze eigen schuld . zelf de auto demonteren zou voor mij geen optie zijn , ik was blij met het voorstel dat zij dat konden doen . het Duitse programma heb ik niet gezien . toen ze mij na twee weken belde of ik de auto wilde terug kopen , stond ik echt perplex . er was ons verteld dat de auto te veel onkosten zou gaan krijgen en dat de auto het niet meer waard was . we hebben de auto pas een jaar geleden aangeschaft en volgens hun zeggen was hij toen al niet goed . de auto kon worden opgelapt voor de keuring maar dat ook daarna nog heel veel onkosten bij zouden komen . ze vertelde ons dat deze auto een gevaar op de weg zou blijven . tja ik geloofde dat omdat ik zelf altijd iets voelde als ik de bocht doorging bij het rechter voorwiel . mijn kinderen en kleinkinderen zitten vaak bij mij in de auto en wil ik dus niet rijden in een auto die een gevaar oplevert voor onszelf of een andere weggebruikers. we hadden er vrede mee dat hij naar de sloop zou gaan . en daar hoort deze auto ook , ik hoop echt dat als hij toch verkocht is dat er geen ongelukken mee gaan gebeuren. deze auto's worden vaak gekocht door wat kwetsbare ouderen die geen geld genoeg hebben om een nieuwe te kopen , daar ze graag hun kleinkinderen uit school willen blijven halen .. nogmaals wij nemen zeker de verantwoording , we willen alleen waarschuwen tegen deze praktijken , ten goede trouw zijn is geen schande . de mensen die er misbruik van maken dat is wel een schande .
Reactie door 1953 op 11-09-2015 17:33
@trvh: een kat in het nauw maakt rare sprongen! Begreep uw situatie nu beter. Een goede lering v.w.b. de volgende keer.
Reactie door hutch op 11-09-2015 19:27
Als hij zegt dat uw auto rijp is voor de sloop, dan 'bazelt' hij maar wat, mogelijk om zijn adres eer aan te doen. Als ik zijn (zeer amateuristische) website bekijk, had u ook niet anders kunnen verwachten, dan dat u nu niet bepaald 'geld voor uw waar' krijgt. Hij laat zelfs de auto's, die hij jaren geleden heeft verkocht (?), nog op de site staan, zodat het tenminste nog iets lijkt (APK tot oktober 2012 - APK tot augustus 2012.... enz.) Het betreft hier een beunhaas die vanuit huis handelt: 'Bezichtiging alleen op afspraak Anders staat u misschien voor een gesloten deur.' Maar gelukkig is hij wel eerlijk (....) met de verkoop van auto's, want hij schrijft: 'Voor een eerlijke auto op leeftijd.'. Van zo iemand zou ik nog geen auto (gratis) cadeau willen hebben.
Reactie door curly op 11-09-2015 22:44
Dit bedrijf vind het belangrijk om voor een eerlijke zogenaamde auto op leeftijd niet de ‘hoofdprijs’ te willen betalen. Gewoon eerlijk dus! Een sloper als loper in de markt zetten is in feite niet netjes, maar dit gebeurd als u geen vrijwaringsbewijs vraagt / ontvangt.
Reactie door trvh op 11-09-2015 22:48
We hebben wel een vrijwarings bewijs ontvangen .
Reactie door curly op 11-09-2015 23:04
Quote: trvh schreef op vrijdag 11 sep 2015, 22:48: We hebben wel een vrijwarings bewijs ontvangen . einde Quote Naar mijn idee is er dwaling in het spel. Om dit gevalletje van jokkebrok spelen aan te kaarten, toch maar de rijksdienst voor het wegverkeer aanschrijven.
Reactie door 1953 op 12-09-2015 02:21
Quote: curly schreef op vrijdag 11 sep 2015, 23:04: Quote: trvh schreef op vrijdag 11 sep 2015, 22:48: We hebben wel een vrijwarings bewijs ontvangen . einde Quote Naar mijn idee is er dwaling in het spel. Om dit gevalletje van jokkebrok spelen aan te kaarten, toch maar de rijksdienst voor het wegverkeer aanschrijven. einde Quote En wat denkt de RDW hieraan te kunnen doen? APK-keuringsstation intrekken?
Reactie door tijger1 op 12-09-2015 12:51
Een vrijwaringsbewijs dient men altijd te ontvangen als het kenteken overgeschreven wordt. Heeft niets met sloop te maken.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!