Kassa

Oplichters Lowena Den Bosch

Geplaatst door: freijda op: 26-05-2014 12:44
Een waarschuwing: pas op voor de firma Lowena (Schoorsteenveegbedrijf) uit Den Bosch. Het zijn oplichters en ze gaan als volgt te werk. De firma laat een briefje achter in de brievenbus, met het aanbod om de dakgoten te reinigen (voor 20 euro). Nadat dit klusje is gedaan, komt één van de mannen met een verhaal over los liggende pannen op de nok van het huis (de nokvorst) die voor vocht op de balk op de nok van het huis zorgen (gevaarlijk!). Voor een speciale aanbiedingsprijs (want vandaag geen voorrijdkosten) van EUR 375 euro, kan men de nokvorst vandaag nog repareren: een hele klus! Als men zo naïef is om hier vervolgens akkoord voor te geven, ronden de mannen deze 'enorme klus' af binnen 20 minuten. Ze komen vervolgens nog met een verhaal over de schoorsteen, die dringend van een nieuwe kap voorzien moet worden (trap daar svp ook niet in), ondanks dat uw eigen schoorsteenveger daar in de winter met geen woord over heeft gerept. 20 minuten werken voor EUR 375, betekent een uurtarief van EUR 1125. De mannen dragen zeker de btw niet af, want de officiële factuur die later nog zou volgen, komt uiteraard niet. Oppassen dus!
Reactie door tijger1 op 26-05-2014 12:50
Maar dat is toch verschrikkelijk oud nieuws. Nooit op aanbieders die langs de deur komen ingaan.
Reactie door freijda op 26-05-2014 12:57
Quote: tijger1 schreef op maandag 26 mei 2014, 12:50: Maar dat is toch verschrikkelijk oud nieuws. Nooit op aanbieders die langs de deur komen ingaan.einde Quote Ja je zou eens moeten zien hoeveel er bij ons in de straat alsnog zijn ingetuind. Het zijn extreem gladde praters en het tarief voor het schoonmaken van de goten en het feit dat ze dat netjes doen, zet je al snel op het verkeerde been. Omdat er nergens op internet voor deze firma wordt gewaarschuwd en gezien onze eigen slechte ervaring, heb ik dit verhaal geplaatst. 375 euro down te drain.
Reactie door tijger1 op 26-05-2014 13:01
Maar als u dan al een eigen schoorsteenveger hebt, is het extra dom dat u daar ingetrapt bent. En dan ook nog zeker contant afgerekend? Eis een factuur en als ze die niet geven, geeft u ze aan bij de fiscus. Er wordt al tientallen jaren gewaarschuwd voor zulke praktijken, maar de mensen leren het nooit.
Reactie door freijda op 26-05-2014 13:03
Quote: tijger1 schreef op maandag 26 mei 2014, 13:01: Maar als u dan al een eigen schoorsteenveger hebt, is het extra dom dat u daar ingetrapt bent. En dan ook nog zeker contant afgerekend? Eis een factuur en als ze die niet geven, geeft u ze aan bij de fiscus. Er wordt al tientallen jaren gewaarschuwd voor zulke praktijken, maar de mensen leren het nooit.einde Quote Ja ik ga ze aangeven, maar de fiscus heeft hoogstwaarschijnlijk geen tijd. De schoorsteenveger houdt zich bezig met het vegen van de schoorsteen en de mannen hadden het specifiek over de nokvorst (is toch iets anders). Helaas viel het kwartje pas toen men over de schoorsteenkap begon en de nokvorst al gerepareerd was voor een woekerprijs.
Reactie door tijger1 op 26-05-2014 13:15
Volgens mij was er een paar jaar geleden zelfs bij Kassa of Radar een heel item over zulk soort oplichters,de zogenaamd losliggende nokvorsten en vergane schoorsteenkappen. En die begonnen allemaal met het ook zogenaamd schoonmaken van de goten.
Reactie door aurora1 op 26-05-2014 21:34
Zowel VaraKassa als TrosRadar hebben er over de jaren vaker aandacht aan geschonken, voor TrosRadar klik hier. Ik dacht dat deze firma zelfs in de uitzending wordt genoemd. klik hier
Reactie door freijda op 28-05-2014 13:32
Quote: aurora1 schreef op maandag 26 mei 2014, 21:34: Zowel VaraKassa als TrosRadar hebben er over de jaren vaker aandacht aan geschonken, voor TrosRadar klik hier. Ik dacht dat deze firma zelfs in de uitzending wordt genoemd. einde Quote Ik kon alleen in de comments het bedrijf terugvinden, ze zijn in 2009 wel genoemd, maar maken nu dankbaar gebruik van het feit dat ze niet expliciet als oplichters genoemd worden. Dat zijn ze dus wel: arboregels worden niet in acht genomen, werk wordt verzonnen en je betaalt je helemaal blauw voor een klein en overbodig karwei van 20 minuten. Ziek van!
Reactie door droonv op 11-07-2014 17:36
Lowena is bij ons gewwest om de dakkapellen schoon te maken. Wat hebben deze mensen goed werk verricht.Ze zijn zeer behulpzaam. Een aanrader. Ja de daknokken zijn een keer aan de beurt. En dat klopt! Maar kon nog wel een paar jaar wachten de buurvrouw wilde graag een compleet kozijn uit de dakkapel hebben. De heren hebben dit kostenloos gedaan. Wat een service. Ik heb meteen een 2 jarig abonement genomen.
Reactie door zoekster op 11-07-2014 17:55
Quote: droonv schreef op vrijdag 11 jul 2014, 17:36: Wat een service. Ik heb meteen een 2 jarig abonement genomen.einde Quote Hahahahahahahahahahaha! Sorry, mijn toetsenbord gaat zijn eigen gang....
Reactie door tijger1 op 11-07-2014 18:07
@droonv Wat jammer dat ik geen pannendak heb, dus ook geen losliggende nokvorsten, maar anders zou ik ze na uw reactie meteen het dak opsturen. ;-)
Reactie door freijda op 20-07-2014 19:51
Even een update voordat ik reageer op de post van @droonv Zoals hierboven aangegeven hebben de mannen van Lowena in mei mijn dakgoten geveegd en de nokvorst gesmeerd, ze waren hier inclusief het neerzetten van de ladder en weer inpakken, 20 minuten mee bezig. Met betrekking tot de nokvorst die zogenaamd lek was en voor rotting zou zorgen het volgende. Momenteel wordt onze zolderverdieping verbouwd. De balken recht onder de pannen van de nokvorst zijn daardoor van dichtbij te bewonderen. Wat denkt u? Geen spoor van ook maar een druppeltje vocht dat ooit door de pannen is gelekt. Timmerman kon wel beamen dat we stevig belazerd zijn. Waarvan akte. En ja, het feit dat de 40 andere identieke huizen in de straat geen smeersmel op de nokvorst hebben, is een teken op zich. En dan de dakgoten. In juni: lekkage in de badkamer. Loodgieter erbij. Wat denkt u? Lood helemaal door. Dát had de firma Lowena ons natuurlijk niet verteld (want verstand van zaken hebben ze niet!). Inmiddels door een andere firma keurig gerepareerd inclusief factuur met btw. En dan nu nog even voor de firma Lowena / en @Droonv (gefeliciteerd met het aanmelden trouwens op dit forum, alleen om op te treden als fan van een schoorsteenveegbedrijf!). De bevestiging dat van de aangifte werk wordt gemaakt door zowel politie als belastingdienst, heb ik inmiddels binnen. Telefonische navraag bij de inspecteur leverde aanvankelijk niet zoveel op, maar na enig doorvragen werd mij 'tussen de regels' door bevestigd dat men de firma al enige tijd in het vizier had. Dat kan dus nog een leuk staartje krijgen voor deze oplichters. De toegezegde factuur nog steeds niet ontvangen uiteraard (had ik al verteld dat ze alleen cash geld accepteren?).
Reactie door aldie38 op 06-08-2014 14:16
Ga niet in zee met Lowena. Ze hebben twee jaar geleden bij mij de dakgoten gereinigd en kwamen met het verhaal dat er nokpannen loslagen, Flauwekul, want die waren net twee jaar daarvoor professioneel vastgelegd door een bedrijf. Vorig jaar kwamen ze weer langs voor de dakgoten en hadden wederom hetzelfde verhaal over de losliggende dakpannen. Toen heb ik ronduit gezegd dat dat niet waar was en toen waren ze snel verdwenen. Achteraf bleek dat ze de rommel uit de dakgoten doodleuk de afvoerbuis hadden ingeschoven, met als gevolg een verstopte regenpijp. Gelukkig is mijn buurman handig en die had de regenpijp binnen een half uur weer gerepareerd. Dus wees gewaarschuwd, laat zelfs uw dakgoten niet reinigen door deze grappenmakers, ze zijn niet te vertrouwen!! Bij mij hoeven ze in elk geval niet meer terug te komen!
Reactie door curly op 06-08-2014 16:38
Kennelijk hoort bij het vegen van uw schoorsteen etc., ook het vegen van uw portemonnee, m.a.w. hoe komt het geld van uw zak zijn in zak. Koppelverkoop is van alle tijden.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!