Kassa

Openbaar Belang Zwolle

Geplaatst door: nts1991 op: 09-05-2013 12:23
Goedemiddag, Ik huur nu al 5 jaar lang een appartement bij Openbaar Belang. Dit gaat nooit zonder problemen. Ik zit in een woning waar je de gemeenschappelijke voorzieningen moet delen zoals de keuken, douche, wc en washok. Nu zit ik met het probleem dat er een van buitenlands afkomstig meisje naast mij woont en zij zich niet normaal kan gedragen. Ik zit nu in mijn examen jaar en ben bijna afgestudeerd. Maar ik zit met de volgende problemen: - Tientallen schreeuwende mensen over de vloer. - Wietlucht die tot in mijn slaapkamer hangt - Frituurlucht in de keuken, gang en mijn kamers - Vrienden en familie die hier van haar allemaal onder mijn douche stappen. - Televisie die elke nacht tijdens het slapen aan blijft staan. - Tussen de 3 x tot 4 x per dag douchen Zo kan ik nog wel even door gaan met de wat kleinere ergernissen. Heb deze klachten elke week gemeld bij Openbaar Belang en zij kunnen hier niks aan doen. Ze vertelde mij: 'ik citeer' "dit moeten jullie als 2 volwassenen uit zoeken". Ik maakte het gasfornuis niet goed schoon volgens mijn buurmeisje, ze heeft daarna zelfs de gas pitjes van het fornuis gehaald (het gas fornuis is van haar) maar vind dit niet normaal, heb 2 weken buitens huis moeten eten en eten op moeten halen. Toen kreeg ik een gas fornuis van mijn schoonmoeder en mijn vriend heeft deze geïnstalleerd. Toen zij thuis kwam flipte ze helemaal dat we die van haar er zomaar af hadden gehaald zonder dat haar te zeggen (normaal is ze nooit thuis) Dus ze dwong ons om die van ons af te sluiten en die van haar weer op de koelkast te zetten. Onder het af sluiten van ons gas fornuis bedreigde ze mijn vriend neer te steken als wij nog eens zoiets zouden doen. En er kwam een mondelinge ruzie. Ze was met een ander meisje, en zij zocht met mijn buurmeisje mee naar ruzie. En er werd ook nog gedreigd om mij in elkaar te slaan. (mijn deur naar de keuken had ze er al uit geduwd). Nu vraag ik me af wat mijn rechten zijn. Want zij heeft geen geld en ik mag straks het overmatig water en stroomgebruik gaan betalen. Wat ik niet kan betalen want zelf moet ik ook elk dubbeltje om keren wat ik heb. Openbaar Belang kan dit niet maken vind ik. Maar alles wat ik ook aangeef waar ik erg mee zit en wat belastend is voor mijn leef en werk omgeving word zo de doofpot in gegooid. Ze doen helemaal niks! Ik mag hopen op een engel die er voor zorgt dat ik mijn examen kan halen, aangezien ik me niet kan concentreren. Elke dag zit ik tot 22:00 uur op school om alles af te krijgen maar mijn concentratie is er gewoon niet na al die slapeloze nachten. Ik ben bang! En durf bijna niks meer! En de woningbouw doet niks! Dit kan toch niet? Of is dit allemaal normaal? Dit is hun website: http://openbaarbelang.nl/ Samen prettig wonen staat er. Nou ik heb hier nooit prettig gewoond! Met vriendelijke groeten, Natasja [edit redactie - achternaam verwijderd:
Reactie door slobberbone op 09-05-2013 12:54
Beste Natasja, Heel vervelend allemaal maar ik zou toch eerst aangifte doen van bedreigingen bij de wijkagent en misschien kan die keer polshoogte nemen. OB jammer van hun houding (heb zeer goede ervaringen en is de beste woningbouw hier in omgeving) En mocht je er niet meer uitkomen een geschil openen bij huurcommissie, maar dan moet je wel al goed dossiers hebben aangelegd.
Reactie door slobberbone op 09-05-2013 13:30
En ik denk ook dat OB meer kan betekenen zie hier : http://www.openbaarbelang.nl/mijn-woning/18/overlast.aspx
Reactie door jorisw op 09-05-2013 19:11
"Frituurlucht in de keuken, gang en mijn kamers" Kookluchtjes kan je moeilijk voorkomen in een woning met een gemeenschappelijke keuken lijkt mij. "Vrienden en familie die hier van haar allemaal onder mijn douche stappen." De douche valt toch onder de gemeenschappelijke voorzieningen? "Televisie die elke nacht tijdens het slapen aan blijft staan." Heb je ingebroken om te kijken of de buren slapen? "Tussen de 3 x tot 4 x per dag douchen" Dat is volgens mij nog altijd niet illegaal in Nederland. Als ze het niet zouden doen zou je waarschijnlijk klagen over de ondraaglijke lichaamsgeur van "dat buitenlandse meisje".
Reactie door valerius-2 op 09-05-2013 19:25
Quote: jorisw schreef op donderdag 9 mei 2013, 19:11: "Frituurlucht in de keuken, gang en mijn kamers" Kookluchtjes kan je moeilijk voorkomen in een woning met een gemeenschappelijke keuken lijkt mij. "Vrienden en familie die hier van haar allemaal onder mijn douche stappen." De douche valt toch onder de gemeenschappelijke voorzieningen? "Televisie die elke nacht tijdens het slapen aan blijft staan." Heb je ingebroken om te kijken of de buren slapen? "Tussen de 3 x tot 4 x per dag douchen" Dat is volgens mij nog altijd niet illegaal in Nederland. Als ze het niet zouden doen zou je waarschijnlijk klagen over de ondraaglijke lichaamsgeur van "dat buitenlandse meisje". einde Quote Zou u zo kunnen leven? JA misschien ruilen.
Reactie door slobberbone op 09-05-2013 20:05
Quote: jorisw schreef op donderdag 9 mei 2013, 19:11: "Frituurlucht in de keuken, gang en mijn kamers" Kookluchtjes kan je moeilijk voorkomen in een woning met een gemeenschappelijke keuken lijkt mij. "Vrienden en familie die hier van haar allemaal onder mijn douche stappen." De douche valt toch onder de gemeenschappelijke voorzieningen? "Televisie die elke nacht tijdens het slapen aan blijft staan." Heb je ingebroken om te kijken of de buren slapen? "Tussen de 3 x tot 4 x per dag douchen" Dat is volgens mij nog altijd niet illegaal in Nederland. Als ze het niet zouden doen zou je waarschijnlijk klagen over de ondraaglijke lichaamsgeur van "dat buitenlandse meisje". einde Quote We hebben hier een kandidaat voor woningruil :)
Reactie door nts1991 op 20-05-2013 14:01
Ja ik wil inderdaad wel een woningruil doen, heel graag zelfs! dus wie bied zich aan?
Reactie door slobberbone op 20-05-2013 17:01
Quote: nts1991 schreef op maandag 20 mei 2013, 14:01: Ja ik wil inderdaad wel een woningruil doen, heel graag zelfs! dus wie bied zich aan? einde Quote Kijk in de woningzoeker of google even staan vaak in. Misschien sta je al tijdje weer ingeschreven en jouw vriend ook dan kun je woonduur bundelen voor een andere woning.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!