Kassa

Opel Corsa Verouderde navigatie kaarten

Geplaatst door: mepennylover op: 14-03-2012 14:43
Geachte lezers, Ik ben in het bezit van een Opel Corsa Cosmo bouwjaar 2012 met Touch & Connect navigatie. Bij het gebruik van de navigatie blijkt dat er verouderde kaarten gebruikt zijn van het jaar 2009. Hierover geklaagd bij Opel Nederland maar zeer snel krijg ik antwoord, op het moment van fabricage was dit de meest recente kaart. Belachelijk gewoon. Ik verwacht dat Opel klantvriendelijk zou zijn, maar niets is minder waar. Het antwoord van Opel: wij kunnen niets voor u betekenen. Er blijkt echter wel een nieuwe update te zijn. De updates schijnen nogal prijzig te zijn. Misschien dat Opel verwacht dat iedereen een update zal aanschaffen. Dit kan toch eigenlijk niet. Ik kan niet zeggen dat het een ondeuglijk product is, echter sterk verouderd. En daar betaal je als consument grof voor terwijl Opel Nederland haar handen wast in onschuld. Ik zou zeggen: TOON KARAKTER en biedt de consument een gratis update aan. Tenslotte is General Motors door de belastingbetaler overeind gehouden. Laten we niet vergeten dat de Opel Corsa misschien een kleine auto is maar zeker niet goedkoop. Ik hoop dat veel Opel gebruikers met het touch & connect systeem zich hier aansluiten, zodat wij ons kunnen verenigen tegen de klantenservice van Opel Nederland.
Reactie door tot15karakters op 14-04-2012 18:57
Begrijpt U nu waarom GM mede dankzij de bezuinigen van afgelopen 10 jaren 50% minder auto's verkoopt in Nederland? Vroeger een degelijk merk, ruim en betrouwbaar maar nu..... Enkele jaren geleden vrijwel failliet en doorgestart met staatssteun. Mijn dochter heeft voor slechts €59,95 een merkloze gekocht en die navigatie wat ook ouder... 2007 en kreeg gratis 1x een Update. Verder kan ze jaarlijks voor slechts €39,95 een update kopen. Ik begrijp niet waarom vele auto merken zoveel vragen. Ik vraag altijd wat de kosten zijn dus Grote en Kleine beurten en ook dit soort zaken. Opel, ik hoef ze niet meer....
Reactie door freuleclaudia op 15-04-2012 13:54
Het is een bekend iets die verouderde kaarten, was vorig jaar al actueel. Blijkbaar heeft Opel, en de velen andere autofabrikanten, schijt aan de klant. Hoe je aan de actuele kaarten komt: dat mag de klant blijkbaar zelf uitzoeken. Het zijn kaarten van een bepaald merk die niet meer actueel zijn.
Reactie door eindhoven040 op 07-01-2013 02:36
Ik heb dec 2012 inderdaad nieuwe corsa gekocht met touch & connect navigatie. De kaart was 2 jaar oud. Ik heb bij Opel Nederland geklaagd. Ze zouden overleg plegen met mijn dealer. Ik moest er wel rekening mee houden dat ik 50% voor de nieuwe kaart moeten betalen. Wat neer zou komen op 100 euro. Ik vond dat belachelijk. Ik koop geen nieuwe auto in 2012 voor 21.000 euro om oude kaarten te krijgen en vervolgens voor de update nog eens 100 euro te betalen. Ik heb de 2012 kaart uiteindelijk gratis gekregen maar ben diep diep teleurgesteld in de dure autoradio/navigatie. De radio heeft een hele slechte stereo beeld. De ruimelijkheid is zo plat als een dubbeltje. De navigatie is zo ontzettend traag met het berekenen van de route en een winkel zoeken in de POI kun je eigenlijk wel vergeten. Ik koop nooit meer zo'n dure entertainment systeem. Gelukkig zijn er alternatieven zoals Zenec met IGO als navigatie. Lekker snel en op windows gebasseerd. Je kunt een video achteruitrij camera op aansluiten en je hebt RCA out voor versterkers en 2 zonde DVD zodat je achter in de auto een DVD kunt kijken. Ik vind het jammer dat Opel zulke slordige steken laat vallen. Of ik weer een nieuwe Opel zal kopen? Ik denk het niet.
Reactie door leonjon op 01-03-2013 19:15
Beste Eindhoven 040 hoe heb jij het voor elkaar gekregen om een gratis kaart te krijgen? Ook ik heb een Opel Corsa gekocht 03-05-2011 en ik heb ook een verouderde kaart, zelfs de A2 staat er niet goed op kom een rotonde tegen wanneer ik van Amsterdam naar Den Bosch rij, ben geen rotonde tegen gekomen. Ben nog meer dingen tegen gekomen. Ik heb geklaagd bij de dealer en heb een mail gestuurd en dit was de reactie: Het spijt ons uit uw e-mail van 28 december jongstleden te vernemen dat u teleurgesteld bent in de software van uw Touch & Connect Navigatiesysteem van uw Opel Corsa ‘11. Inzake uw verzoek voor het gratis verkrijgen van een software update, moeten wij helaas afwijzend reageren. Op het moment van aflevering van uw Opel Corsa, heeft u de toentertijd meest recente versie verkregen. Indien u alsnog de beschikbare update voor de Touch & Connect wenst aan te schaffen, willen wij u vriendelijk verzoeken contact op te nemen met uw leverancier, zij zijn in deze uw juridisch aanspreekpunt. Onze ervaren verkoopadviseurs helpen u, waar mogelijk, graag verder. Voor de goede orde wensen hier tevens bij te vermelden dat u op en aanmerkingen over de software kunt melden op www.navteq.nl opdat het meegenomen wordt met de volgende editie.
Reactie door valerius-2 op 01-03-2013 19:24
Ikben het helemaal met u eens, vooral om ffat bij de koop niet is vermeld.Ik vind dat zij dat echt hadden moeten . Als menzoveel geld uit geeft mag er we iets tegen over staan.
Reactie door richard35 op 01-03-2013 19:30
@Festinger: dit is al de zoveelste non-toevoeging aan een discussie vanuit uw kant....als u een gloednieuwe koelkast of wasmachine koopt wilt u toch ook geen type met de techniek van 10 jaar geleden? De aangever van het probleem heeft 100% gelijk je koopt nl iets nieuws en geen auto uit 2009 en dan hoort de navigatie ook anno 2012 te zijn. Als u constant discussues blijft vervuilen met onnodige onzin doet u ons dan allen een plezier en kom hier nooit en dan ook noooooooit meer op dit forum.
Reactie door festinger op 15-04-2012 02:47
[edit redactie - off topic: 99% van consumenten met auto"s behoeven geen navigatie-update. Ze weten de weg elke dag of kunnen borden lezen. Status ophogen met een speeltje. Meer is het niet. En lukt het niet ga dan niet hier zeuren maar zoek rechtshulp en haal je gelijk.
Reactie door purplecorvette op 21-11-2013 15:34
Ik heb j.l. zaterdag mijn nieuwe Corsa opgehaald, met touch & connect. Naar aanleiding van de vele problemen die ik hier las heb ik direct naar de versie van de software gekeken. 2012, dus direct gezegd dat ik daar geen genoegen mee nam. Werd vandaag gebeld door Broekhuis Opel uit Harderwijk dat de nieuwste kaarten zijn besteld en Opel Nederland betaald de sd-kaart. Prima service, ik hoop dat de anderen het ook zo treffen.
Reactie door tot15karakters op 21-11-2013 17:05
Als je een Automerk navigatie koopt even doorvragen welke erin zit. Soms koop je een bekend Navigatie merk met Auto logo en zit je goed. Elke Tom~ Tom of ander groot merk heeft voldoende ondersteuning. Als het dus een Opel kaart moet zijn ben je duurder uit. Opel maakt niets en kan zelfs van leverancier wisselen waardoor het nog moeilijker word. Er zijn ook losse apparaten met gratis online update, soms 1x en sommige enkele jaren en daar heb je meer aan. Zelfs de Action, ik betaalde minder dan €40,- maar ook die kreeg ik gratis update en dat is dus nu de kaart van 2013 met alles erop... Helaas zitten daar ook enkele verkeerspleinen die nog aangelegd moeten worden tussen maar dat is fout gemeente.... Een los gekochte is goedkoper te vervangen en ook voordeliger te Updaten dus als zij geen Navigatie merk noemen wat erin past maar hun Auto merk... Gewoon elders auto kopen en dus ook niet zonder nemen want zo dwingen we alle fabrieken om eens open zaken te doen. Vooral nu is elke gemiste klant wegens niet noemen of niet leverbare kaarten een probleem want waar koop je kaarten die zeldzamer zijn? Ik heb zelf Oost Europa nodig en alleen de merken die ook los te leveren waren kunnen deze aanbieden.... Ik heb het dan niet over de hoofdwegen alleen maar ook de bospaden en binnen weggetjes in Oost Europa... U zou dan hOPELoos verdwalen!
Reactie door renesens op 30-03-2015 12:27
Hoi, Nog steeds een probleem met de navigatie. Opel Corsa gekocht in 08-2014 en er zit software in van 2012. Brief gestuurd naar Opel Nederland en de dealer. Opel Nederland doet niets en de dealer wil mij 88 euro laten betalen voor een update. Ik ga hier niet mee accoord. Heeft hier iemand een betere ervaring mee?
Reactie door 1953 op 01-04-2015 00:07
Daar tuinde iedereen van in de handelswijze van Opel: verouderde software! Zo oud als de weg naar Kralingen! Opel spant (spande) hiermee wel de kroon.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!