Sfeerfoto van Kassa
Kassa
Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA met Vraag & Beantwoord, dossiers en het laatste nieuws. Bekijk actuele onderwerpen en uitzending gemist online!
Kassa

Mogen BN'ers hun betrouwbare imago verbinden aan reclames?

Geplaatst door: redacteur op: 20-07-2009 11:58
Afgelopen week kwam het door Maurice de Hond aangeprezen bedrijf 'NL Energie' negatief in het nieuws. Ook Natasja Froger maakte reclame voor NL Energie. Wat vindt u van het feit dat bekende Nederlanders hun betrouwbare imago verkopen aan reclamemakers?  in het nieuws
Reactie door onbekende gebruiker op 20-07-2009 12:10
ik weet niet of bnn'ers een betrouwbaar imago hebben. Ik heb er in ieder geval genoeg van om die 'bekende nederlanders' op tv te zien en horen. En ik denk dat veel mensen de producten kopen om dat de bnner het aanprijst en vind dit een kwalijke zaak. groetjes Ingrid
Reactie door onbekende gebruiker op 20-07-2009 12:35
Als ik reclame zie met BN'ers zie, word ik meteen argwanend van, is zeker een duur of slecht product, dat deze mensen daar voor ingehuurd worden om het aan de man te brengen.
Ik had "statistieken-Mauriesje" al niet zo hoog (als je met statistieken werkt, is dat per definitie voor allerlei uitleg vatbaar....), maar om een of andere reden hoor ik hem nu véél te vaak op de nationale TV zeggen ;"Ik zeg:"Poen!!".....of versta ik het verkeerd??
Jammer dat zo'n figuur zó afglijdt, en gaat voor het geld.
Maar goed...Jack Spijkerman, moeke Froger....hij is niet de enige.
IK sla in ieder geval NIET aan op dit soort reclames en blijf lekker via United Consumers bij COGAS...een prima energie-leverancier zo blijkt ook uit onderzoek door bv. Consumentenbond.
Betrouwbaar? De Hond voldeed wat mij betreft toch al niet aan de term betrouwbaar. Ik vind het overigens wel erg sneu als je je keuze laat afhangen van een zgn BNN-er. Kunnen we nu helemaal niks meer zelf bedenken?
Allemaal maar met één (goed) doel. Het vullen van eigen zakken. Immers welke kennis van zaken hebben die BNr's?  Gooien elkaar het balletje toe. Neem DeH. die volstrekt fout zat in de DMoordzaak. Neem Starreveld met zijn getalletjes oplezen. Ik zou ook wel zo veel geld willen verdienen met zo weinig inbreng en kennis van zaken.
Als je een Bnner in moet huren, die vaak dit soort producten never nooit gebruiken, wees dan in ieder geval wantrouwend. Want wie vertrouwt er nou een Gordon die een wasmiddle aanrijst, terwijl hij niet eens weet waar hij over praat...Wake up!!!
Groet van leny Kruis
Bekende Ned. moeten dit niet doen want een groot deel van de gewone man trapt erin.
bv.mevr.Froger die ook een tijdje haar zakken heeft gevuld.
Ze deed samen met haar man een serie over de voedselbank en de serie was afgelopen of ze liep in de reclamespot van het energiebedrijf.
De reclameblokken starten tegenwoordig zomaar op voorheen werd je gewaarschuwd door Loeki maar als je dan naar een programma kijkt en mevr.Froger zegt dan ineens "Doen" want het scheelt in je portemenee dan zullen vele gedacht hebben laten we het maar "DOEN"want zij zegt het.
Ik weet niet hoe het komt dat er gedacht wordt dat BN'ers betrouwbaarder zijn dan andere Nederlanders.
Het is een leuke manier om je hoge inkomen nog wat hoger te krijgen, anders zouden ze hun naam niet lenen aan een reclame.
En zeker Maurice de Hond met zijn zogenaamde kennis van zaken rond die moordzaak........
Mijn vrouw gaf het al aan, een betrouwbaar gezicht, ( moet je die persoon wél willen en kunnen vertrouwen) is niet altijd een reclame voor het product. Het trekt wel kijkers en daar gaat het om. Maar als je weet dat het bureau van M.de Hondt al niet betrouwbaar is zou ik zeggen:::NIET DOEN, GEWOON NIET DOEN.  Als je de bedragen hoort en leest wat een Bee enner voor een reclame krijgt snap ik best dat ze altijd "ja"zeggen..Dus het is alleen voor het geld en zeker niet voor het product.dat zal hen een worst wezen...
Groet van Claudy Jansen van het Laar
Waarom maakt men bij NL Energie toch steeds de verkeerde keuze voor hun reclamespotje. Na zo’n nietszeggend dom blondje als Natasja Froger is nu de keus gevallen op Maurice de Hond. Wie gelooft er nu een betweter die al meer dan 20 jaar het bij het verkeerde eind heeft voor wat betreft de verkiezingsprognose. Ik heb wel een advies, Nl Energie kom nu eindelijk eens met een fatsoenlijk spotje en BN’ers doe datgene op de buis wat je moet doen of blijf er van af. Dit is zeker geen reclamespotje doen en er je zakken mee vullen, trouwens die reclame van die nicht Goor vind ik ook irritant. Groetjes Ad
Hoezo betrouwbaar?
Waarom wordt er toch gedacht dat BN'ers betrouwbaarder zouden zijn dan andee Nederlanders?
Het spekt alleen maar hun portemonee, anders niet.
Maurice de Hond wist het toch ook zo goed in die moordzaak?.........
wat mij betref kunnen ze niet vaak genoeg verschijnen, hierdoor zullen ze zeker en gelukkig hun betrouwbaarheid verliezen. dat is dan in mijn ogen een weldaad. U begrijpt dus, het kan mij niet snel genoeg gebeuren
gr Jan
BNers Intreseerd het niets waarvoor ze reclame maken,als ze er zelf maar beter van worden,en flink hun zakken kunnen vullen over andermans rug
BNers in reclames: de ongeloofwaardigheid ten top. Geen idee wat dat oplevert, weet iemand wat er met zo'n spotje verdiend wordt?
Van Natascha viel het me erger tegen dan van Maurice, dat vond ik toch al een onbetrouwbare hond. Of zouden ze hun honorarium overmaken naar de voedselbank?
Nee! Op uitzondering na, als ze kennis/ervaring hebben van het produkt... en dan neem ik Gerard Joling als voorbeeld : zijn haarbos. Het is algemeen bekend dat hij haren heeft laten implanteren. Ik vind dat het bedrijf en Geer zelf dan daar reklame voor mogen maken. En als het betreffende bedrijf Geer daar dan voor betaald zie ik dat als een win-win situatie.
Wat Natas betreft: gezien haar "minima" programma : moet ze zich diep schamen. En De Hond  : heb me altijd al afgevraagd welke "groep" mensen hij raadpleegd?
En wat ook verboden moet worden : dat bedrijven (waar je klant bent) je gegevens/telefoonnr. verkopen aan bv. de energiebedrijven  
groetjes F
Het is toch zo dat de consument (lees: ikzelf dus) ons laten beïnvloeden door reclame. Dat BN'ers zichzelf willen verbinden aan een product en daar geld mee verdienen begrijp ik goed; wat is daar mis mee? We zijn zo gewend om met ons vingertje naar een ander te wijzen: denk zelf .. dat is mijn opinie!!
Ik ben van mening dat je reklames van BNers met een grote korrel zout moet nemen. Dikwijls is gebleken dat zij zelf zo'n product niet of nauwelijks gebruiken.  Bovendien worden aan hen bedragen betaald die je als klant weer moet ophoesten.
Een BN-er die reklame maakt voor wat produkt dan ook maar geen enkele affiniteit (lees verstand) heeft van het produkt kan als onbetrouwbaar worden aangewezen. De NEM stond reeds lang voor het spotje van Maurice de Hond bekend als een "probleembedrijf". Hierdoor kan ik slechts zeggen dat Maurice de Hond beter had moeten weten en dus zeer onbetrouwbaar overkomt. Zou nog geen droog brood van hem kopen!!
Pienter
Ik ben het helemaal eens met de betrouwbaarheid of juist onbetrouwbaarheid van B N ers. Kijk naar naar de Volendam saop ?
En dan nog veel van de B N ers zijn homo wat is dat voor representatie van de gemiddelde gebruiker.
Ik zie ze nergens zoveel als op TV in mijn normaale leven zijn zo nadrukkelijk niet aanwezig. Op tyv wel tot vervelens toe en geen programma zonder. Vervelende vd Linde. Goor, Carlo Boszhard, ect ect. En allemaal hebben ze veel talent met aankleden van ander met mensen de brok van de kont trekken en weel ik veel wat voor onzin . Nee voor mij hoef ik ze niet nog meer te zien
Voor geld is alles te koop, zelfs bekende zakkenvullers, die het zeker niet voor weing doen.
Houdt dus in dat die energieprijzen nog veel te hoog zijn.
Ik ben er ook ingetuind door de NEM-reclame van mevr. N. Froger."Dat is betrouwbaar" dacht ik 4 maanden geleden. Aan de achterzijde van het éénjarig contract stond, dat het contract niet 1- maar 3 jaar zou duren. Natuurlijk op tijd aangetekend afgezegd, maar daar werd niet op gereageerd. Ook pikken ze de netwerkkosten in.  Bovendien is hun vastrecht voor gas (6,99) exorbitant hoog. Achteraf bekeken hebben wij moeten opdraaien voor 130 euro extra kosten.
De combinatie "bekende nederlander" en "betrouwbaar" is m.i. onbetrouwbaar. De mensen dienen zich te realiseren, dat het bij een "bekende nederlander" meestal om het geld gaat en niet om de betrokkenheid en het welzijn van de consument.
Wat dat betreft zijn er al voorbeelden genoeg van wat er fout gegaan is door "bekende nederlanders"" .
BN ers in reclame is een relatief goedkoop middel.
Het tekent ded creatieve armoede van de reclamemakers en BNers vangen met weinig moeite nog weer een extra schnabbelpotje.
Consumenten komen makkelijk op het verkeerde been te staan
Ik heb een zeer nagative evaring gehad met deze grootschreeuwer uit Dehaag Dat ze veel geld uit de zakken rammelen van mensen is mij bekent, en als puntje bij paaltje komt gepakt wordt is mij  ook wel duidelijk geworden,  ik ben weer rap naar Eneco terug gestapt en daar mijn verhaal gedaan, en die hebben toen  het zeer hoge boete bedrag terugbetaald aan de ned Energie maatschappij Ik erger me steeds weer rot aan die rot reclame, en gooi het geluid er af!!! en ik waarschuw de mensen er niet in te trrappen want je bent gewoon veel duurder uit,ik heb dit ondervonden!! ze betrekken de stroom van Eneco maar het is geen Eneco dus blijf waar je bent dan bent U beter af heus!!!
H.Perlot
Reclameboodschappen zijn veelal flink overdreven, kinderachtig gepresenteerd en in heel veel gevallen gewoonweg niet waar. Helaas ben ik bang, dat veel Nederlanders er in gaan geloven als de reclame gebracht wordt door een z.g. BNN'r. Maar die kennen we nu ook al wel. Geld is waar het bij die lui om gaat. het waarheidsgehalte van de reclame komt daarbij, denk ik, veelal in het gedrang. Laat de BNN'rs maar wat anders gaan doen. (minder op tv zou overigens ook wel aardig zijn)
Natuurlijk mag een "BN er reclame maken, ik ziet verschil niet met andere mensen.
Laat iedereen toch zelf bepalen wat hij/zij doet, dat betuttelen wordt steeds erger.
zijn er tv bekendheden die betrouwbaar zijn ik ben er nog nooit een tegen gekomen,
Het zijn zakkanvullers waarvan de meeste rijk worden door normale mensen die niet ien hetzooi wonen voor schut zetten  je rel nicht of goor nicht of zo iets zijn wil je daar aan de bak komen jedagelijks klem zuipen wil ook wel helpen.
Natasja Froger geniet een vorstelijk dubbel inkomen, woont in een paradijselijk huis en gaat qua energieprijs opeens op de kleintjes letten? Volstrekt ongeloofwaardig. Ze hebben maar 1 maand 'Effe geen cent te makken' gehad en werden voor dat programma natuurlijk weer heel leuk betaald. Toevallig gister in de herhaling en hoe kom je in vredesnaam rond van 6oo euro in de maand. Na een week hadden ze de helft van het geld er al doorheen gejaagd.
Ik kreeg enkele maanden geleden ook nog bezoek van een colporteur voor die zogenaamde goedkope energie. Ik ging een kleine discussie met hem aan waarbij de man zich liet ontvallen: "We hebben heel wat moeten betalen voor onze Natas."
Ik koop echt niks omdat e.o.a. BN'r een produkt aanbeveelt. Want ik begrijp al dat wanneer je als goed verdienend mens ook nog eens in zo'n spot doet het al lariekoek is. Ik ben sowieso niet iemand die je makkelijk wat verkoopt. Ik erger me zelfs aan bepaalde BN'rs zoals Maurice de Hond en Natasja Froger. Of heeft Natasja het geld aan de Voedselbank geschonken? Dacht het niet he, niets over gehoord. Ook Ruben Nicolai die e.o.a. automerk promoot met dat "charming" Lama trucje enz. is goed voor een bezoek aan het toilet. Bah!  Maurice de Hond vind ik trouwens helemaal niet betrouwbaar!
Commercials ziin niet aan mij besteed. Doch ik moet bekennen ik ben er ooit voor een gezwicht en ik vind ze nog steeds te gek maar die werden niet gepromoot door een BN'r.: Swiffers! Ik ben verslaafd aan Swiffers....
Die betrouwbaarheid van onze Maurice had al een knappe deuk gekregen na het paginegrote intervieuw met één van zijn ex-en in de Telegraaf van een week geleden over verantwoordelijkheid en het nakomen van afspraken van door hem verwekte kinderen.
Trouwens, wat is eigenlijk de definitie van en BN-er ?
Het gros zijn onbetrouwbare zakkenvullers en het liefst nog op kosten van de belastingbetaler!!
Ik ben niet gewend om op tv reclame in te gaan en zeker niet, als 2 zulke irritante mensen daaraan meedoen. Ook begrijp ik de mensen niet, die daardoor overstappen. Deze reclame wordt nu al maanden uitgezonden op de tv en niet alleen Ned.1 etc, RTL etc. maar ook op Eurosport, Discovery, NGC etc. Wat zal dat niet al gekost hebben en wie zullen dat gaan betalen? Juist!!
Naar mijn idee doen ze het alleen voor de centje. Ik zie de ene BN'er na de andere BN'er onzin uitkramen. Zorg voor jezelf, ik zeg doen, enz.enz. Ik vindt het grote waanzin. De fabrikanten geven er veel geld voor uit om maar zoveel mogelijk ons op het verkeerde been te zetten en hun producten te kopen. Ik doe er niet  aan mee.
Als een bn'er in de reclame verschijnt vertrouw ik die reclame al helemaal niet.
zij verdienen er een heleboel geld mee en dan is een leugentje heel gauw gemaakt
Op zich zou ik er wel mee kunnen leven, als ze idd zo goedkoop zijn/waren als ze zeggen.
Maar Met deze [edit redactie:  is dat helaas niet zo, heb er zelf al mee te maken gehad, en ben zeker niet de enige geweest, hoevaak hebben ze al niet in de top 3 gestaan met de grootste klachten. Nee het kan en mag wel als ze idd goedkoop zijn.
Wie/wat zijn BN'ers met een betrouwbaar imago? hebben die het net zo goed voor met ons als de adverteerders? Het feit dat ze, waarschijnlijk voor grof geld mooipratend aan reclames meewerken, die bedoeld zijn om ons van alles en nog wat aan steeds meer, steeds betere (?) goederen en diensten aan te smeren, haalt volgens mij hun betrouwbare imago al onderuit. Los van reclame en zeker los van BN'ers bepaal ik zelf wel wat ik echt wil hebben.
Jack
Van  die bekende Nederlanders wil ik niets geloven van wat ze aanprijzen.
Als ze er niet vorstelijk voor werden beloond, zag je nooit een bekende Nederlander in de reclame
moeten we daar nu echt energie in steken? Hebben we niets anders te doen?
Geachte heer, zouden wij onze geloofwaardigheid, gelijk die BN'ers, op het spel moeten zetten voor laten we zeggen 100.000 euro? Waarom? Alleen mensen zonder principes worden BN'er.
Als ik die smoelwerken zie van al die BN-ers heb ik al gegeten en gedronken.
Zappen en weg met die (gemaakte)lachende tronies van albert ,gordon en paul.
En betrouwbaar ?????Dat denkt U toch niet echt????
Straks gaat Yolanthe Kebab van Kassabergen ook nog zo'n stunt uithalen zeker!!!  
Ik zeg: "Niet doen!"
Ik vind het persoonlijk.associaal dat bekende nederlanders, allemaal reclame,s doen.
( vind ik ook een zaak van bij snabbelen )
Nu is er weer een bij gekomen, die van de keurmeester, Hoe vuil / vies is U keuken van zondag,s avond   (Met het aanprijzen van vlees  )
vinden ze het salaris niet hoog genoeg, ze moeten maar eens een paar maanden van de uitkering van ww en/of wao,s zien rond te komen.
wim
wim
Vertrouwen in De Hond (ook Natasja Froger) voor zoiets?
Geen woorden voor. Daarnaast is het wel logisch dat ze zulke dure mensen kunnen betalen want wij betalen ons scheel aan energiekosten ...............
Het past allemaal bij elkaar en zij zullen er de komende tijd wel lekker warmpjes bij kunnen zitten.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!