Kassa

Mobiele Telefonie/Internet kosten

Geplaatst door: teleurgesteld1 op: 22-11-2012 16:29
Het lijkt alsof het consumentenrecht in Nederland, vergeleken met andere landen zoals het Verenigd Koninkrijk vrijwel nihil is! Providers lijken hier alles maar te kunnen flikken en altijd is de klant maar de dupe van de kartel vormingen en de prijsafspraken die mobiele aanbieders hier stiekem maken. Waarom is mobiel bellen en mobiel internet in Nederland zoveel duurder dan omringende landen? Het is een schande en het is ook een beetje laks van de consumentenbonden dat zij alleen binnen de landsgrenzen kijkt en niet vergelijkt wat je voor hetzelfde geld in de rest van de Europese Unie of EEC kan krijgen. Er zou toch een vrij verkeer van personen, goederen en diensten in de EU moeten zijn? Het is gewoon te achterlijk voor woorden dat ik bijvoorbeeld in Engeland echt onbeperkt Mobiel Internet (geen snelheidsbeperkingen na 1Gb of wat dan ook), 300 belminuten en 3000smsjes voor £15, zo'n €18 kan krijgen (voor een gebruiksduur van een maand) OP EEN PREPAID SIM! En hier krijg je geen drol en moet je ook nog eens betalen om een klantenservice te bellen!!! We worden hier gewoon uitgemolken!
Reactie door valerius-2 op 22-11-2012 17:23
Sinds de privatisering op alle gebieden die gedaan zijn, is de gebruiker het melk koetje. Vooral energie, mobiel telfoon zelf met vaste telefoon. Bekijk de klachten die hiervoor al in de rubriek naar voren komen. De geld verzamelaars maken gebruik van deze vrijheid en plukken waar ze plukken kunnen,en reageren nergens op want dat kost geld, of beloven koeien met goude horens maar doen of hun neus bloed.Mijn motto is als je ergens zit waar nog voor u moeite gedaan wordt om u te helpen, blijft daar en ga niet naar die z.g. zaken met mooie beloften ook al zijn zij goedkoper op papier.
Reactie door sweeterlake op 23-11-2012 02:39
Vermoedelijk hebben de providers een onderlinge elkaars benaderbare prijsafspraken gemaakt, denk hierbij aan de kabelproviders alleen al. Het is aan de waakhond en de NMa om hierop te letten, al dan niet in Europees verband, waar 'Iron Neelie' voor heeft gewaakt.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!