Kassa

Misleiding Metdezon

Geplaatst door: lp77 op: 04-02-2015 20:55
Ik moet zeggen dat ik tot ik de eindfactuur ontving zeer tevreden was over hoe alles was verlopen. Alles is volgens plan geïnstalleerd door vakkundige specialisten. Echter toen ik de eindfactuur ontving stond hier een ander BTW bedrag op dan op de orderbevestiging. Op de orderbevestiging stond wel dat deze niet gebruikt moest worden om de BTW terug te vragen en dat is mijn ogen ook logisch, want mogelijk verschilt de eindfactuur met de orderbevestiging als gevolg van meerwerkzaamheden. Tot mijn stomme verbazing is dit dus niet het geval. De reden die Metdezon aangeeft is dat hun offertesysteem niet om kan gaan met het 6% BTW tarief voor de uitvoering van de werkzaamheden (slim genoeg wordt het onderscheid in materiaal en installatiekosten ook niet op de offerte en orderbevestiging weergegeven). Dit vertelt men er echter niet bij. Hierdoor kost mijn systeem ruim 100 euro meer dan geoffreerd en bevestigd op de order, omdat ik minder BTW kan terugvragen. Vreemd genoeg kunnen ze op de eindfactuur wel gewoon onderscheid maken in materialen en installatiekosten……Dit is pure misleiding, want hier kom je pas achter na uitvoering van de werkzaamheden. Metdezon is niet voor enige reden vatbaar en valt alleen maar terug op hun smoes van het offertesysteem en de “tip” op de orderbevestiging (en zegt daarnaast doodleuk dat je niet moet zeuren, omdat je als niet-ondernemer gewoon de prijs incl. BTW aan hun moet betalen, terwijl iedereen weet dat offertes worden vergeleken op de prijs excl. BTW). Het kwalijke is dat deze praktijken van Metdezon wettelijk niet zijn toegestaan. Helaas is het bedrag te laag en wil de rechtsbijstand daarom hier niet mee aan de gang. Ik overweeg om nu gewoon de orderbevestiging in te dienen bij de belastingdienst. Indien ik dan een boete krijg doordat ik het verkeerde BTW bedrag heb ingediend zal het bedrag wel hoger zijn en zal ik alsnog de rechtsbijstand inzetten om het totale bedrag terug te vorderen van Metdezon. Daarnaast ben ik op zoek naar klanten van MDZ die zich ook misleid voelen om dit collectief aan te pakken. Jammer dat het nodig is, maar uit principe wil ik dit niet accepteren.
Reactie door tijger1 op 04-02-2015 22:28
Wat wilt u dan niet accepteren? Op het werk moet 6% btw gerekend worden en op de materialen 21%. Ik mag toch aannemen dat u dat wist toen u die werkzaamheden liet verrichten?
Reactie door lp77 op 04-02-2015 22:54
Quote: tijger1 schreef op woensdag 4 feb 2015, 22:28: Wat wilt u dan niet accepteren? Op het werk moet 6% btw gerekend worden en op de materialen 21%. Ik mag toch aannemen dat u dat wist toen u die werkzaamheden liet verrichten?einde Quote Daarvan ben ik zeker op de hoogte, maar in de offerte en orderbevestiging maakt MDZ geen onderscheid hiertussen. Ze geven dus een totaalprijs af voor materialen en installatie en geven ook maar een totaal btw bedrag af. Je zou toch mogen aannemen dat als het op deze manier wordt aangeboden ze hiermee wel rekening hebben gehouden. Dit is dus helaas niet zo. Ik had dus een nader gespecificeerde offerte moeten vragen waarin onderscheid wordt gemaakt tussen materialen en installatie. Maar dat kunnen ze dus weer niet, zeggen ze....
Reactie door tijger1 op 05-02-2015 00:02
Maar de nota die ze nu geven is correct. U hebt toch geen bedrag exclusief btw opgekregen? Hebt u dat wel dan had u kunnen weten dat de btw niet klopte,
Reactie door lp77 op 05-02-2015 10:01
Quote: tijger1 schreef op donderdag 5 feb 2015, 00:02: Maar de nota die ze nu geven is correct. U hebt toch geen bedrag exclusief btw opgekregen? Hebt u dat wel dan had u kunnen weten dat de btw niet klopte,einde Quote En nog even voor de duidelijkheid. De bedragen incl. BTW verschillen niet.....dus eindbedrag incl. BTW is gewoon hetzelfde gebleven.
Reactie door tijger1 op 05-02-2015 10:31
Het eindbedrag inclusief btw is voor een particulier ook leidend. Dat er nu die gekkigheid is dat een particulier voor zonnepanelen zich ineens als ondernemer kan aanmelden is natuurlijk dwaas. U had dan, als even ondernemer zijnde, naar de bedragen exclusief btw moeten kijken. En een andere offerte moeten eisen.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!