Kassa

medische keuring ADHD beroepschauffeur

Geplaatst door: mejonmichi op: 18-12-2013 11:01
Hallo, in 2010 was ik depressief en ben bij een psycholoog terecht gekomen.deze heeft mij een test laten doen en daar zouden kenmerken van ADHD uit gekomen zijn.Doorgestuurd naar een psychiater maar die zag alleen een depressief iemand dus kreeg daar medicatie voor.Vanaf toen ging het steeds beter en de medicijnen gebruik is nog want het gaat prima zo.Het CBR heeft me alleen in het hokje ADHD gestopt en nu moet ik sindsdien elk jaar een normale medische keuring laten doen (80 euro) en een keuring door ADHD arts (250 euro). Het kost me een hoop tijd en geld!!! terwijl ik geen ADHD heb. De psychiater waar ik ooit kwam heeft vorig jaar (toen was ik al 2 jaar niet meer onder behandeling) een verklaring opgemaakt waarin zij verklaard dat ik geen ADHD heb maar zwaar depressief was. Daar wordt niks mee gedaan en CBR doet nu net of ze dat nooit gehad of gezien hebben. In de tweede kamer is besloten dat de regels omtrent ADHD versoepeld zijn, en ik heb een medische keuring gehad, ik ben ook goed gekeurd. Die arbo arts heeft expres genoteerd dat ik ADHD kenmerken zou hebben maar dat ik geen medicatie ervoor heb. Met andere woorden: geen medicatie dus geen extreem geval. Maar toch krijg ik vandaag een brief dat ik weer naar een ADHD arts moet (280 euro). Wat is nu de versoepeling van de regels omtrent het ADHD???Want voor iemand die het niet heeft wordt ik weer hard aangepakt. Ik rij al 15 jaar door heel Europa en nu kost het me steeds veel geld en tijd om mijn baan ook te kunnen houden. Het is gewoon belachelijk. Kan het CBR dit doen, zeker nu de tweede kamer besloten heeft dat de regels versoepeld moeten worden (is in gegaan in oktober 2013).
Reactie door 14peter op 18-12-2013 11:42
De versoepeling is (als ik het helemaal goed heb gevolgd) dat u er na de komende keuring voor langere tijd af zal zijn.
Reactie door tot15karakters op 18-12-2013 15:27
De Specialist vermoede slechts ADHD en dat is niet aangetoond dus niet aanwezig. Wel is een andere oorzaak dat U toch medicijnen gebruikt en eenmaal gekeurd is het moeilijk hier vanaf te komen. Omdat ADHD is gereld onder bepaalde voorwaarden maar daar val je als niet patiënt niet onder. Je moet aantonen dat je niets mankeerde en helaas is CBR eenrichtingsverkeer, eenmaal ziek altijd ziek en om daar vanaf te komen is een ramp helaas. Daarom frauderen vele met de eigen verklaring en zolang CBR geen inzage in EPD hebben doen vele het daarom. Verzwijgen mag niet maar CBR veroorzaakt gezien de kosten wel dat vele het gaan doen. Vraag eens enkele politieke partijen om extra maatregelen tegen alle ziektes want dan maak je nog kans. Als elke patiënt die nu hersteld is bij alle 10 huidige partijen gaat klagen is de kans groot dat ze wel iets gaan doen. Of ze alle 10 iets doen weet ik niet maar zeker een aantal zullen wel reageren.
Reactie door pieterwolters op 18-12-2013 15:52
Ondanks de kosten is verzwijgen niet handig. Mocht er ooit wat gebeuren wat aan de aandoeningen te wijten is dan heeft degene die dat willens en wetens heeft verzwegen een veel groter probleem.
Reactie door mejonmichi op 18-12-2013 16:46
mijn medicijnen hebben een gele sticker, maar het enige is dat ik na een uur wat moe wordt.....dus met psychiater is toen afgesproken dat ik ze in de avond pak en dan heb ik die moeheid als ik dus slaap.....dit is zo al heel vaak uitgelegd en de psychiater heeft dit ook verklaard en mijn medicijnen zijn verder geen reden om mij daarop te pakken. Er is me al duidelijk verteld dat ze maar niet op mogen pakken. Het gaat ze om die ADHD. Ik heb het niet, maar omdat de naam genoemd is hebben ze me in dat hokje gestopt en ze willen me er niet uithalen!!!!
Reactie door tot15karakters op 18-12-2013 18:23
Ik zeg niet dat verzwijgen toegestaan is maar het is wel verleidelijk als je weet dat je bij eerlijk melden jarenlang op hoge kosten komt. Dus strafbaar ja, maar nauwelijks controle en hoge kosten en als je dement bent, mag wel dingen vergeten.... Alleen vergeet ik ook nu te melden dat ik ooit Dement genoemd werd....

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!