Kassa

medicijnen in BAXTER meer dan 100% duurder

Geplaatst door: wilgijsen op: 02-03-2012 11:34
hallo sinds kort ben ik erachter gekomen dat de medicijnen verpakt in het baxter systeem meer dan 100% duurder voor ons zijn dan de gewone doosjes verpakking van de apotheek.Een baxter systeem is =dat alle medicijnen apart per dag verpakt worden en per week geleverd worden aan de patiënt,dus 7dagen. Voorbeeld over 1 medicijn in deze baxter en de prijs:NITRAZEPAM SANDOZ 5MG deze kost in het baxter systeem 7stuks 3,86euro =55cent per stuk. Als je de medicijnen normaal per maand en in de doosjes dan krijg je :30 stuks voor 8,24euro =27cent per stuk.Dit is meer dan 100% winst voor de apotheker alleen voor het inpakken.TE GEK ZOON HANDEL WIL IK OOK WEL. Ook worden deze prijzen aan de verzekeringsmaatschappijen doorberekend.door hier in te grijpen kon er flink bespaard worden op onze zorgkosten.deze WINST verdwijnt in de zakken van de Apotheker,het is in mijn ogen de reinste oplichting of niet.WAT DENKEN JULLIE HIER OVER??? groeten wil gijsen
Reactie door loreleigil op 02-03-2012 16:17
Ik denk dat u 1 voorbeeld geeft en dat dit niet meteen onomstotelijk bewijst dat een apotheker 100% winst maakt op 100% van de medicijnen als hij de medicijnen volgens baxter aanlevert. Dat er kosten aan verbonden zijn is logisch, moet die man het gratis doen? Dat uitzoeken en uittellen en weer inpakken gaat volgens mij aardig wat tijd inzitten en omdat het nogal nauw steekt is het geen werk dat je bijvoorbeeld een stagiaire laat doen. Niemand werkt toch voor niets? Dit kan dan volgens mij ook niet zomaar afgeschaft worden. Dat het via de zorgverzekering wordt vergoed lijkt mij logisch, anders zouden ouderen en chronisch zieken dit nog eens apart uit eigen zak moeten betalen en dat is niet echt eerlijk.
Reactie door zonnewind op 30-11-2012 08:08
Wordt het verpakken dan door die apotheker gedaan? Lijkt me niet.
Reactie door ew op 01-12-2012 16:52
Mijn vrouw maakt voor haar medicatie ook gebruik van dit Baxter systeem. Of dit meer of minder kost heb ik eigenlijk niet op gelet. Ik weet wel dat de kostprijs voor de medicatie welke mijn vrouw gebruik €88.27 kosten. Maar dat zijn dan ook wel 18 pilletjes pd. De Baxter word extern gemaakt,dus niet door de apotheek. Wel is de apotheek de opdrachtgever en verwerkt ook de recepten,aanpassingen en advies. Al met al zit hier dus wel wat (extra) werk in. Voor de patienten die gebruik maken van dit systeem is de eventuele hogere kostprijs van ondergeschikt belang. Je gebruikt het Baxter systeem niet zomaar.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!