Kassa

mediabox van upc

Geplaatst door: mariekorving op: 17-01-2012 18:54
ik heb een mediabox van upc. begin 2011 deed deze het niet meer. Gebeld met upc zou aan de bekabeling liggen, dit heb ik nagekeken en nog geen tv. pc en telefoon deden het gelukkig wel. Omdat ik het heel erg druk heb en me erg onbegrepen voelde heb ik in september weer aan de telefoon gehangen. en gevraagd of ze een monteur wilden langssturen, maar zeiden ze als die niets vind moet ik betalen. De monteur kwam gelijk met een andere mediabox, want de andere was kapot. (wat ik al aan de upc had meegedeeld). Mediaboxen worden gereviseerd, dus krijg je gewoon een oude. Meteen al wat klachten omdat deze vastliep, maar ja we weten stroom eraf en resetten. Dit heb ik diverse malen gedaan. Tot gisteren krijg ik allemaal blokjes te zien, dus gebeld met upc en ze zullen weer een monteur langs sturen, die ik dan misschien weer moet betalen. Dus maar afwachten. Het enige pluspunt in deze zaak is dat je tegenwoordig op je vaste telefoon een gratis nummer van upc kan bellen. Misschien toch maar nieuwe mediaboxen bestllen upc?
Reactie door godefrieda op 18-01-2012 02:54
Dat gratis nummer 1200 is overigens - net als bij ZIGGO - van uw vaste telefoonaansluiting met UPC! Overigens zou het ook niet aan de meegeleverde smartcard kunnen liggen?! Haal die er eens uit de mediabox. Wrijf de kaart even - net als uw pinpas - schoon en probeer het dan opnieuw.
Reactie door mariekorving op 20-01-2012 13:22
bedankt voor de tip, maar helaas heeft het niet geholpen. Maandag komt de monteur. Het is alleen maar op bepaalde zenders, niet op allemaal.
Reactie door godefrieda op 20-01-2012 19:01
Is de update van de mediabox uitgevoerd? De kanalen opnieuw installeren?
Reactie door narita op 21-01-2012 00:34
Hoi Marie. Wij hebben exact hetzelfde probleem gehad met de mediabox, tot aan het vervangen van de mediabox aan toe. Bij ons heeft het goed geholpen om tegelijk met de nieuwe mediabox de kabels te vervangen. Kabeldopje sloot niet goed aan op de mediabox. Sindsdien ( anderhalf jaar geleden) hebben wij geen problemen meer.
Reactie door audb op 08-05-2012 12:48
Dit komt mij bekend voor. Uitvallen en weer opnieuw opstarten en dan voornamelijk als er een andere zender wordt gekozen. Dat het aan de kabel(s) zou liggen klopt niet wij hebben het zelfs na een verhuizing nog steeds, In onze vorige woning in Amsterdam lagen kabels uit 1972( kabels gaan ongeveer 30jaar mee) en hier in Lelystad uit +/_ 1980 en nog steeds gebeurt het. Ik ga zelf de media box maar op randaarde aansluiten in de hoop dat dat een beetje gaat helpen.
Reactie door upcwebcare op 09-05-2012 10:14
@audb, Vervelend om te horen dat je problemen ervaart met je Mediabox. Wij ontvangen graag je gegevens om te kijken of we een oplossing kunnen bespoedigen. Zou je een e-mail willen sturen met je klantgegevens naar webcare@upc.nl onder vermelding van: 'Reactie kassa forum'? Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met je op.
Reactie door mariekorving op 09-05-2012 16:04
Moet even melden dat de upc langs is geweest, en dat alles weer behoorlijk werkt. Deze mail komt eigenlijk een bneetje laat door omstandigheden.
Reactie door wendy89 op 10-09-2012 16:06
Heel bekend verhaal wij hebben ook al sins we UPC media boxen hebben er al tig versleten nu recetelijk weer 1 kunnen geen rtl meer opnemen wel alle anderen zenders. daarbij hebben wij ook het onderstaande probleem : Wij hadden philips DCR 8111 HD DVR recorder, en was het analoog signaal elders in huis redelijk tot goed.Helaas ging deze stuk en was die niet meer leverbaar volgens UPC omdat het meer stroom zou verbruiken.Nu hebben we de CISCO 8685 DVB HD DVR, en kunnen we op zolder nauwelijks analoog signaal ontvangen. Zelf met twee extra versterker(die beide op stroom gaan en dag en nacht aan moeten staan) Op zolder bleef het signaal slecht en werd er geadviseerd om een tweede mediabox aan te schaffen.Ondanks de tweede mediabox is het signaal boven zwak en kan ik diensten zoals ondemand geen gebruik van maken omdat er geen signaal is op zolder.UPC meerderen malen benaderd en erkennen niet dit probleem. Door dit alles hebben wij nu:hogeren stroomrekening omdat we gebruik moeten maken van signaal versterkers.slechte tv

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!