Kassa

Makelaars

Geplaatst door: proos01 op: 13-07-2014 13:15
Wij zijn al een tijdje bezig een mooi huis te vinden voor ons. Inmiddels hebben we besloten om een "opknapper" te kopen om zo niet meteen een mega hypotheek schuld aan te gaan. Inmiddels hebben we gemerkt dat je gewoon een nul bent op deze markt. Vorige week heeft de makelaar bewust de prijs opgedreven bij andere kopers. Of het voortrekkerij is kun je moeilijk bewijzen helaas maar dat hij geen zin in andere kopers had was naderhand toch wel erg duidelijk. Niet alleen deze makelaar heeft dit nu bij ons geflikt maar tot onze schrik kregen we een paar dagen later een mail van een andere makelaar dat er een leuk huis te koop staat in de wijken waar wij wel willen wonen. Het huis waar wij maanden terug een bod op hadden gedaan maar waar wij een telefoontje van terugkregen dat de verkopers niet met ons in zee wilde blijkt voor €11.000,- minder verkocht te zijn en volledig opgeknapt en voor dik €75.000,- meer nu verkocht te worden. Wij hadden maar €5.000,- onder de vraagprijs geboden en dan dit zien doet toch wel heel erg pijn. Het maakte ons zelfs heel erg boos en vermoeden nu steeds meer en meer dat dit aan de lopende band gebeurt zodat makelaars meer winst maken en zo langzaam de prijzen weer op kunnen voeren. Tenslotte worden de woningen binnen een paar maanden weer verkocht met winst! Hoe kun je als gewone speler op de markt nu nog een eerlijke prijs voor je huis krijgen/betalen? Als die vastgoed mannetjes zo door blijven gaan worden meer en meer jonge kopers toch buiten de markt gezet en worden we meer en meer gedwongen om toch hogere hypotheken aan te gaan. Wij willen gewoon echt niet een hoge hypotheek aan gaan en hebben genoeg eigen geld om een eigen paleisje te maken maar wel op ons eigen tempo. Zijn er meer mensen die hier mee te maken hebben en hebben andere daar een goede tip voor om deze praktijken te ontwijken zodat wij alsnog beet hebben in deze markt! Gr. Proos
Reactie door tijger1 op 13-07-2014 16:26
Het is anders op dit moment echt een kopersmarkt. U kunt bijvoorbeeld op Funda zien hoelang een huis al te koop staat en of ze in die tijd in prijs zijn gezakt. Misschien zelf wat meer activiteiten ontplooien?
Reactie door tijger1 op 13-07-2014 16:28
Eerlijke prijzen voor huizen bestaan niet. Het is maar wat de gek er voor geeft, of hoe vlug een verkoper er van af wil. Een makelaar probeert voor zijn klant uiteraard hun huis voor een zo hoog mogelijke prijs te verkopen. Heeft niets met opdrijven of voortrekken te maken.
Reactie door proos01 op 13-07-2014 16:52
@tijger1 Funda struinen we al maanden af en via kadaster vragen we vaak alle gegevens op over de woning. We zijn niet te beroerd om daar tijd en geld in te steken. Maar de makelaar van afgelopen week was echt de limit. Via de buurvrouw hoorde we dat hij kopers tegen elkaar op heeft laten bieden en volgens de NVM is dat echt tegen de etiketten. Helaas is het nauwelijks te bewijzen dat hij dat heeft gedaan. Ik vind het vooral om te huilen dat het nu in deze "kopers markt" gebeurt. En we hebben het niet over Amsterdam maar gewoon over een kleine stad in Noord-brabant!!!
Reactie door tijger1 op 13-07-2014 17:39
Het barst van de te koop staande huizen. U zult beslist wel iets van uw gading vinden.
Reactie door tot15karakters op 13-07-2014 21:31
Als een makelaar een bod weigerde, niet hij maar de klant bepaalde hoe ver hij mocht dalen. Dat ze maanden later alsnog een lager bod accepteren en niet U nogmaals benaderde om alsnog jou bod te accepteren is gewoon dom. Een slimme truck na E5.000,- minder bieden iemand anders nog minder laten bieden. Als vrienden of familie dan E8.000,- minder bood is de kans groot dat ze het toch maar doen... En dat er handelaren zijn die rommelige huizen die weg moeten opkopen, even opknappen met meestal Oost Europa arbeiders en dan weer duurder weg drukken, dat mag... Daar heeft de makelaar niets mee te maken en hij heeft dan 2x een opdracht.
Reactie door proos01 op 13-07-2014 21:51
@tijger1 Gelukkig komen er natuurlijk nog genoeg te koop. Vooral hier waar gemiddelde leeftijd 60+ is @tot15karakters De woning is na 4mnd al afgemeld bij funda en via kadaster opgevraagd/gezien dat de woning 4wk na ons bod is verkocht. Auwwwww... En vrienden van ons hebben het ook al meegemaakt!!! Ik weet dat het mag maar ik vind het toch niet echt fraai voor de starters en zeker niet voor de verkoper. Hoop dat het nooit gaat gebeuren bij mijn ouders. Zou dat toch wel zuur vinden!
Reactie door pieterwolters op 15-07-2014 09:52
Een makelaar, makelaart slechts. De eigenaar van het huis wat je wilt kopen bepaalt. Je koopt ook geen huis van een makelaar.
Reactie door proos01 op 15-07-2014 10:28
@pieterwolters Dus een verkoper gaat akkoord met een nog lager bod? Volgens mij wil toch iedereen een zo hoog mogelijke prijs voor zijn huis. Zou toch bizar zijn als je bijv €175.000 kk kunt vangen en er daadwerkelijk nog maar €164.000,- voor hebt gekregen. Dan gaat er volgens mij echt iets niet helemaal goed!! En betreft de andere woning waar wij voor gingen. Ik ben zo brutaal geweest om bij de buren aan te bellen en te vragen hoe het zit. De verkoper is overleden en had geen Fam meer. Het huis was ook al hypotheek vrij en dan rijst bij mij de vraag op: wie is dan de begunstigde in dit geval. Wellicht moet ik wel blij zijn dat mijn geld niet in zijn zak is gekomen. Maar het blijft gek dat er beduidend meer gekregen is voor een bouwval waarbij de woz waarde vd omliggende woningen ook niet extreem hoog zijn na eerdere verkopen. Dus ik snap het hele spel van die makelaar ook gewoon niet. Maar goed, ik heb vooralsnog een super flat met een mega uitzicht en veel ruimte alleen ik loop hier letterlijk tegen de muren op zonder tuin en ramen die niet open kunnen op deze hoogte!!!
Reactie door eerstehuiskopen op 31-07-2014 11:01
Beste Proos, Als je nog eens een opknapper tegenkomt is het wellicht raadzaam om slimme budgetaire tips, welke zeer waardeverhogend werken ter harte te nemen voor deze verbouwing. Deze tips en meer vind je op: http://www.eerste-huis-kopen.nl/huis-verbouwen-tips-aankoopmakelaar Als er over een bod onderhandeld wordt hoeft dit niet altijd tot een koop te leiden. Daarom mag een makelaar doorgaan met bezichtigen tot er een koop is gesloten. De verkoper wil misschien wel graag weten of er meer belangstelling is en de eerste bieder hoeft natuurlijk niet de beste te zijn. Vaak zal de verkopende makelaar aan de kandidaten vertellen dat hij, zoals dat heet, ‘onder bod’ is en zal andere biedingen proberen af te houden. Een tweede belangstellende mag dan wel een bod uitbrengen, maar krijgt daar geen antwoord op tot de onderhandeling met de eerst bieder is beëindigd. Maar verkopend makelaar is echter wel verplicht dit met zijn opdrachtgever te bespreken. De makelaar zal dan ook geen mededelingen doen over de hoogte van biedingen want dit zou makkelijk overbieden kunnen uitlokken. In jullie geval is het inderdaad wel wat vreemd dat een verkoper niet ingaat op een bod een paar duizend onder de vraagprijs. Het kan natuurlijk zijn dat de verkoper ‘op dat moment’ toch dacht er meer voor te kunnen krijgen. Dat hoop ik dan tenminste! Je kan op sites huizen vinden met een prijswijziging en je daarop focussen als je een koopje wilt. http://www.huizenzoeker.nl/koop/noord-holland/amsterdam/?pw=j Wat je ook kan overwegen is om een veilinghuis proberen aan te kopen wat ook wel voor een korting van minimaal 20% kan zorgen. Als je het goed wilt doen zou ik een aankoopmakelaar nemen die niet in de praatjes en trucs van makelaars zal trappen, beter over de prijs onderhandeld en zorgt dat je geen miskoop doet. M.v.g. Biest, www.eerste-huis-kopen.nl

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!