Kassa

Mag een Juwelier een toegangsverbod instellen voor jonge allochtonen

Geplaatst door: websiteeigenaar op: 12-07-2011 10:02
Naar Aanleiding van dit artikel in alle grote kranten. http://www.telegraaf.nl/mijnbedrijf/10174110/__Juwelier__winkelverbod_voor_allochtonen__.html Deze Juwelier is al 8 keer overvallen door jonge (Marokkaanse) allochtonen en zit inmiddels in een rolstoel met een dwarslaesie. Mag je dan deze consumenten uitsluiten? Of moet hij ze gewoon binnenlaten? Persoonlijk vind ik dat Nederland naar de tweede wereldoorlog door de "hippies" niet meer durft te discrimineren. En dat Dit soort groeperingen juist misbruik maakt van deze angst. Ga jij nog kopen bij een bedrijf wat je al 8x opgelicht heeft? Hoop deze discussie niet verwijderd word op dit extreem linkse forum :)
Reactie door inekel1953 op 12-07-2011 11:23
We hebben het hier over een winkelier die zeer goed staat aangeschreven, zelfs bij leden van het koninklijk huis, en is geen oplichter maar een hardwerkende man die met hart voor zijn zaak werkt. Die 8 keer is overvallen, waar zijn zaak flinke schade heeft opgelopen en hij bij iedere overval zeer ernstig is mishandeld. Bij dit soort gebeurtenissen, dekt de verzekering de schade niet meer. Alle 8 keer gebeurde dit door een groepje allochtonen. Ze hebben deze man zelfs in een put gegooid en zit nu wel voor de rest van zijn leven vast aan een dwarslaesie gebonden aan een rolstoel. Dit groepje ernstige criminelen verpesten het voor de goede alochtonen. Dus ja, natuurlijk mag deze winkelier deze groep allochtonen mensen uitsluiten, al zullen daar helaas de goede onder moeten lijden. Nee, deze man is niet verplicht ze binnen te laten. Hiermee valt het m.i. niet onder discriminatie maar uit veiligsoverwegingen, voor zijn zaak en beschermt zijn eigen leven! Deze winkelier heeft voor mij groot gelijk, het is bewonderenswaardig dat deze man zo'n doorzettingsvermogen heeft om zijn werk te blijven doen, zelfs in zijn rolstoel.
Reactie door ikbenik op 12-07-2011 11:51
Mensen klagen wel als een winkelier een dergelijke maatregel instelt, maar men vergeet wel even wat de reden van die maatregel is.
Reactie door grootvader op 12-07-2011 11:59
Natuurlijk mag hij dat! Laat u dan gewoon iedereen in uw huis? Welnu, die winkel is van die juwelier zelf en HIJ bepaald dan ook de regels! Zo eenvoudig is dat! Zo'n winkel is géén openbare ruimte! De Vrije Vogel
Reactie door empyria op 12-07-2011 12:49
Ik zou na 8 keer ook de hoop opgegeven hebben dat het niet aan de afkomst van de overvallers ligt. 8 keer geeft m.i. geen ruimte meer voor toeval. Ik geef die man groot gelijk!
Reactie door tdehond op 12-07-2011 13:28
Ja, na 8 keer een overval mee maken door allochtonen mag dat van mij.
Reactie door birdies op 12-07-2011 13:32
.......Ga jij nog kopen bij een bedrijf wat je al 8x opgelicht heeft?......... Wat heeft dit te maken met je vraag? Zie de overeenkomst niet! Van mij had hij deze maatregel al veel eerder in mogen stellen, had hij mss nu niet in een rolstoel gezeten!
Reactie door emilerlinda op 12-07-2011 15:11
doordat de overheid het in zijn broek doet voor alles wat allochtoon is in nederland kunnen deze jongeren hun gang blijven gaan. de straffen stellen niets voor, terwijl een winkelier met een traumatische ervaring achterblijft. ik vind dat een winkelier t recht heeft te bepalen wie wel - en wie niet binnen mogen komen. zou de overheid daar wat aan gaan doen zou ik direct mijn zaak sluiten en op de zak van de staat gaan leven....want je doet t om jezelf te beschermen tegen dit uitschot. dat die man al 8x overvallen is is al niet normaal...en waarschijnlijk geen enkele bescherming van overheidswege. ik zou na misschien 2-3x de handdoek al in de ring geworpen hebben...want is het het waard om je leven verder in een rolstoel te moeten vertoeven omdat je zo graag een winkel wilt runnen? t zit natuurlijk in je bloed...t is je leven...je alles...maar tegen welke prijs wil je verder gaan? helaas leven we in een tijd dat ze je al om niets de hersens in slaan, en t word alleen maar erger. de rede weten we maar daar mogen we niks van zeggen.
Reactie door valerius-2 op 12-07-2011 15:13
Ja dit mag hij bij elk persoon ongeacht leeftijd of afkomst zoals al eerder is geschreven het is geen openbare ruimte.
Reactie door hutch op 12-07-2011 19:42
"Ga jij nog kopen bij een bedrijf wat je al 8x opgelicht heeft?" Beste 'Websiteeigenaar', zoals Birdies terecht opmerkt, kunt u ons uitleggen wat een hardwerkende juwelier, die 8x overvallen is, door tuig dat te lui en te beroerd is om te werken, te maken heeft met een bedrijf dat iemand al 8x opgelicht heeft? Graag een duidelijke uitleg. Persoonlijk vind ik dat u de plank finaal mis slaat, door twee totaal verschillende onderwerpen bij elkaar te voegen. Het zou zomaar kunnen dat iemand deze stelling heel anders interpreteert. Het is wel heel erg toevallig: 8 x overvallen...... en 8x opgelicht. Graag een correcte weergave geven van uw verhaal. Het is of het ene.... of het andere. Hutch
Reactie door websiteeigenaar op 12-07-2011 20:15
Wat ik daarmee bedoel is: Stel je voor je word 8x opgelicht door bedrijf x dan koop je hier niet meer en ze noemen dat slim. Word je 8x overvallen en je wilt iemand niet meer binnen laten duiken er linkse commissies over je heen omdat ze je racist noemen en dergelijke.
Reactie door ikbenik op 12-07-2011 21:26
In de media wordt die juwelier slecht afgeschilderd, terwijl de klanten en de omgeving van die juwelier juist positief er over is. Die toegangsverbod is er trouwens al jaren. Ook een punt is dat die juwelier al 8 keer door allochtone mensen is overvallen. Die organisaties die nu lopen te zeuren vanwege discriminatie vergeten wel dat de degene die "gediscrimineerd" worden het wel aan zichzelf te danken hebben. Ik ben zelf totaal niet discriminerend, maar het valt wel op dat het altijd de dezelfde zijn die rottigheid veroorzaken.
Reactie door aerox op 12-07-2011 22:18
Ik vind dat de media een verkeerd beeld geeft over deze maatregel. Als je de media moet geloven mag geen enkele allochtoon meer in de winkel terwijl als je even verder leest duidelijk staat dat het gaat om jonge allochtonen van een jaar of 16. Die hebben terecht weinig te zoeken in een juwelier. Supermarkten doen ook massaal scholieren weigeren vanwege het stelen maar als het om allochtonen gaat staat de linkse media weer op z'n kop.
Reactie door ikbenik op 12-07-2011 22:39
Juwelier: 'Laat ze zelf dagje in de winkel meedraaien' NIJMEGEN - Mensen die principiële bezwaren hebben tegen het deurbeleid van de Nijmeegse juwelier Kamerbeek – met name jonge allochtonen worden daar geweigerd – moeten zelf maar eens een dagje meedraaien in de winkel. "Dan ervaren ze zelf hoe bedreigend die jonge gastjes vaak zijn die hier voor de deur staan", stelt Margo Kamerbeek, vrouw van de op 23 april overvallen Jos Kamerbeek. "En eigenlijk kun je er pas écht over oordelen als je zelf ooit een overval hebt meegemaakt." Juwelier Kamerbeek maakte inmiddels acht overvallen mee, "telkens door buitenlanders". Jos Kamerbeek zit in een rolstoel na de laatste overval. De afgelopen dagen ontstond er veel commotie over het deurbeleid van het juweliershuis, nadat er bij Ieder1gelijk, het Gelderse Bureau Gelijke Behandeling, een klacht over discriminatie was binnengekomen. Zaterdag berichtte De Gelderlander daarover, op de site van de krant reageerden meer dan honder mensen; nadat vervolgens ook De Telegraaf er op eigen wijze mee aan de haal ging – kop: 'Winkelverbod voor allochtonen' – hingen ook het NOS Journaal, Uitgesproken EO en talloze andere media aan de lijn. Margo Kamerbeek: "Er komen negatieve reacties binnen op krantensites; wijzelf krijgen alleen positieve reacties." Bron: de Gelderlander de Gelderlander
Reactie door ikbenik op 12-07-2011 22:40
Klacht ingediend tegen juwelier Kamerbeek NIJMEGEN - Tegen het Nijmeegse juweliershuis Kamerbeek is een klacht ingediend over hun deurbeleid, dat 'discriminerend' zou zijn. Ieder1gelijk, het Bureau Gelijke Behandeling in de regio Gelderland-Zuid, heeft de van een Nijmeegse burger afkomstige klacht per brief neergelegd bij Kamerbeek. Juwelier Jos Kamerbeek werd op 23 april voor de achtste keer overvallen en belandde daardoor in een rolstoel. In een interview met De Gelderlander dat 1 juni verscheen, geven Kamerbeek en zijn vrouw Margo aan dat ze zich vaak onveilig voelen, zowel thuis als in de zaak en dat ze het gevoel hebben dat politie en justitie veel te slap optreden. "Elke keer dat we de deur van onze winkel open doen voor een klant - we voeren een streng deurbeleid - is een keuze, een gok. Wie we weigeren? Alle buitenlanders. Vrijwel alle overvallen zijn door buitenlanders gepleegd", stelde Margo Kamerbeek in het bewuste interview. Ieder1gelijk heeft het juweliersechtpaar om een reactie gevraagd. Het bureau spreekt nog geen oordeel uit en zegt, gezien de voorgeschiedenis, begrip te kunnen opbrengen voor de reactie van de familie Kamerbeek. bron: De GelderlanderDe Gelderlander
Reactie door ikbenik op 12-07-2011 22:41
Kamerbeek doet geen concessies deurbeleid NIJMEGEN - De familie Kamerbeek herhaalt dat ze niet van plan is haar 'discriminerende' deurbeleid aan te passen. "Men legt het probleem nu bij ons neer. Maar het probleem ligt bij de overheid. Die onderneemt veel te weinig tegen de gewapende overvallen. De overheid moet voor een oplossing zorgen, niet wij." Ralph Sluijs van Ieder1gelijk, die moeite heeft met het standpunt van Kamerbeek maar er gezien de voorgeschiedenis wel begrip voor kan opbrengen, bood afgelopen zaterdag in De Gelderlander aan om samen met het juweliersechtpaar te kijken naar een ander, minder discriminerend deurbeleid. "Ze voelen met ons mee en willen in gesprek met ons, maar dat zien wij niet zitten", zegt Margo Kamerbeek. "Wij zijn zelf verantwoordelijk voor onze winkel, voor ons personeel en onze klanten. Klanten geven tegenover ons ook aan dat ze blij zij dat ze bij ons veilig kunnen winkelen." Anders dan in sommige media is gesuggereerd, is het deurbeleid bij Kamerbeek niet pas na de laatste overval van 23 april ingesteld. "Het is al jaren zo." Reden, volgens Kamerbeek: "Alle overvallen zijn gepleegd door buitenlanders." Bron: De GelderlanderDe Gelderlander
Reactie door ikbenik op 12-07-2011 22:43
Nijmeegse juwelier Kamerbeek eist actie Haagse politiek NIJMEGEN - De Nijmeegse juwelier Jos Kamerbeek (64) zit in een rolstoel na de laatste, bizarre overval op zijn zaak. Hij weet nog niet of hij ooit weer zal lopen. In de papieren versie brengt De Gelderlander woensdag een interview met de juwelier. Kamerbeek viel op 23 april in een bijna zes meter diepe bouwput die achter zijn aan Plein 44 gevestigde juweliershuis ligt. Dat gebeurde na een worsteling met één van de overvallers. Hij brak zijn rug en liep een partiële dwarslaesie op. Het was volgens eigen zeggen de achtste keer dat hij werd overvallen. In 1999 werd hij al eens neergeschoten. Jos Kamerbeek en zijn vrouw Margo laken de inzet van politie en overheid en willen de jongste overval aangrijpen om de politici in Den Haag te waarschuwen voor de ‘vercriminalisering van Nederland’. Als ondernemers voelen ze zich vogelvrij verklaard. „Een overval is bijna gewoon geworden. Dat mogen we nooit accepteren.” Bron: De Gelderlander De Gelderlander
Reactie door ikbenik op 12-07-2011 22:45
Ik heb hier de diverse krantenartikelen uit de Gelderlander over dit onderwerp hier gepost, waarbij ik de kant van het verhaal van de betreffende juwelier wil belichten. Zoals ik ook al schreef, schreeuwen de diverse instanties nu moord en brand, terwijl de oorzaak van een dergelijke maatregel eigenlijk in de verdomhoek wordt geschoven.
Reactie door inekel1953 op 12-07-2011 22:55
Ikbenik inderdaad Het was vanavond ook op de televisie bij het journaal. Wat mij zo opvalt is dat men, dat groepje allochtonen, het dan altijd over discriminatie heeft. Terwijl ik er niet aan moet denken wat er zou kunnen gebeuren als het i.p.v. de heer Kamerbeek de moeder van één van deze knapen zou zijn geweest, hoe er dan de reactie was van de allochtonen. De goed willende allochtonen buiten beschouwing gelaten.
Reactie door ikbenik op 12-07-2011 23:06
Ik wil niemand beledigen, maar kijk maar eens op opsporingsverzocht, de nieuwssites, enz, enz. Als er spraken is van criminaliteit, overvallen, enz. is in de meeste gevallen de dader een allochtoon. Laat die allochtonen eerst naar zichzelf kijken en kijken hoe ze de problemen op kunnen lossen, dan gelijk roepen van discriminatie. Wat is discriminatie: [quote: Discriminatie betekent letterlijk "het maken van onderscheid". De betekenis van het woord discriminatie is in maatschappelijk en juridisch opzicht gaan afwijken van de letterlijke betekenis; in die context wordt onder discriminatie verstaan: "het onrechtmatig onderscheid maken tussen mensen of groepen". Bij de vraag of het maken van onderscheid tussen mensen discriminatoir is, is het van belang om na te gaan of gelijke gevallen ook gelijk behandeld worden.einde Quote Is hier werkelijk spraken van discriminatie? Aan u de keuze........
Reactie door tdehond op 13-07-2011 09:24
Deze juwelier is al een keer beschoten ( kogel in zijn borst) en heeft nu een gedeeltelijke dwarslaesie als gevolg van de laatste overval. Alle 8 keer werd deze juwelier overvallen door jonge allochtonen. M.i. heeft hij te laat het besluit genomen zijn winkel te sluiten voor jonge allochtonen. Dit heeft niets met discriminatie te maken, maar met puur lijfsbehoud. Het is jammer, dat hij deze maatregel moet nemen, maar dit was niet nodig geweest als deze gewelddadige overvallen niet hadden plaats gevonden.
Reactie door cococat op 13-07-2011 19:46
Het gebeurt al bij veel winkels alleen is het daarvan niet in de publiciteit gekomen. Ja, ik vind dat het mag, zeker als je al 8 !! keer bent overvallen en nu met een dwarslaesie in een rolstoel zit.
Reactie door jaapje op 14-07-2011 14:18
wat is het verschil met motorrijders weigeren op bepaalde wegen omdat er een paar een zootje van maken? Ook geen discriminatie dus dit is volgens mij ook geen discriminatie. Er is gewoon een groep die het voor de rest verpest. Als groep schoolkinderen mag je ook altijd maar met 3 tegelijk de supermarkt in.
Reactie door gallito op 14-07-2011 16:12
Degenen die discrimineren zijn de allochtonen zelf. Ook al zijn ze in NL geboren en getogen. Ze hebben bij elk vergrijp meteen hun mond vol over het feit dat ze gedicrimineerd worden en het is altijd de schuld van een ander. Tot nu toe hebben die overvallers een vrijbrief gekregen doordat het politieapparaat hierin zeer tekort is geschoten. Niemand is nog opgespoord en van de buit ontbrekt elk spoor. De juwelier voelt zich daardoor in de steek gelaten als beschaafd burger die wel aan al zijn verplichtingen moet voldoen. De bedoeling van zijn actie is om de publiciteit te zoeken over deze gebeurtenissen en dat lukt heel goed. Van mij mag hij zelfs een gezichtsscan installeren net zoals die juwelier in Amsterdam. Rapalje moet je buiten de deur houden. Ik ondersteun zijn aktie volledig!
Reactie door tdehond op 14-07-2011 16:16
Quote: gallito schreef op donderdag 14 jul 2011, 16:12: De bedoeling van zijn actie is om de publiciteit te zoeken over deze gebeurtenissen en dat lukt heel goed. Ik ondersteun zijn aktie volledig! einde Quote M.i. is de bedoeling van zijn beleid: Het in leven houden van zichzelf, zijn vrouw en zijn werknemers.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!