Kassa

Laminaatoutlet.nl en Plinten.nl respecteren Wet Koop op Afstand niet

Geplaatst door: vinvermeulen op: 29-06-2012 17:31
Op 5 april heb ik 33 stuks plinten retour gebracht bij Plinten.nl, ook bekend van Laminaatoutlet.nl na deze gekocht te hebben op hun webwinkel. De plinten waren helaas niet overal in mijn huis geschikt, daarom besloten een grotere plint aan te kopen binnen de 7 dagen bedenktermijn waarin de wet koop op afstand de consument voorziet. Meneertje Plinten.nl , [edit redactie, naam verwijderd: zag de bui al hangen, hij levert deze plinten niet (volgens hem bestonden ze niet) en zou niet akkoord gaan hiermee, want volgens hem stond in zijn algemene voorwaarden iets anders. "De Nederlandse Wet??? Ga maar lekker procederen, begon hij direct luidkeels te roepen nadat ik hem op zijn verplichting tot omruilen had gewezen". Ik heb hem nog aangeraden deze algemen voorwaarden aan te passen zoals andere webshops van plinten dat doen (zie bijv. plintenshop.nl/voorwaarden). Nou, zei hij: " ik geef je 75% van je aankoopbedrag". Handjeklap voor een product terug te brengen had ik geen zin in dus een klacht ingediend bij de consumentenauthoriteit. Want, Op grond van de wet brengt de ontbinding van de koop binnen de bedenktermijn met zich mee dat ik de afgesloten financiering ten behoeve van gedane aankoop van rechtswege zonder kosten kan ontbinden. Zijn opmerking dat 25% van de betaling zou afgaan is daarmee ontkracht. Meneer [edit redactie, naam verwijderd: gaf aan dat ik hem geen enkele kans heb geboden om een alternatief en/of voor u beter passend produkt te kunnen leveren. Een ridicule beredenering voor het aftrekken van 25% van mijn aankoopbedrag. Hij vond dat hij handelde uit coulance: "Hierbij beschouwen wij de zaak verder als afgedaan." Nou, IK NIET!!! Dus ik heb een officiele klacht bij de consumentenauthoriteit neergelegd tegen plinten.nl en laminaatoutlet.nl . In afwachting op reactie van de consumentenauthoriteit..... Of zal meneer [edit redactie, naam verwijderd: eindelijk eens met zn winkeltje Laminaatoutlet.nl of Plinten.nl over de brug komen???
Reactie door hutch op 31-07-2012 19:35
@ Vinvermeulen, kunt u hier aangeven hoe het is afgelopen, of hoe de stand van zaken is? Op 29 juni 2012 heb ik PLINTEN.NL een mailtje gestuurd met het verzoek om hier(op) te reageren. Nu, een dikke maand later, is er hier (en via mijn emailadres) nog steeds niet door dat 'bedrijf' gereageerd.
Reactie door tdehond op 01-08-2012 07:44
In de a.v. staat dat plinten zijn uitgesloten voor retourzending. Uitgesloten zijn producten die volgens opgave van de klant zijn gemaakt of specifiek zijn ingekocht, ondubbelzinnig zijn aangepast aan de persoonlijke eisen van de klant, of producten die op grond van hun aard niet geschikt zijn voor retourzending. Waaronder: -Plinten, volgens de wet koop op afstand: Producten en diensten zonder bedenktijd Er zijn een aantal producten en diensten die u op afstand koopt, waar u geen bedenktijd voor krijgt. Het is dus m.i. discutabel of dit bedrijf tegen de wet koop op afstand handelt.
Reactie door zoekster op 01-08-2012 09:36
@tdehond. Als de plinten niet specifiek voor vinvermeulen zijn gemaakt, dus niet op maat, maar uit een voorraad van gangbare afmetingen, heeft hij recht op teruggave van zijn geld. Ongeacht de voorwaarden van de verkoper. Simpelweg plinten in de voorwaarden uitzonderen van retourneren kan niet. Alleen als de plinten na teruggave niet meer te verkopen zouden zijn, kunnen ze buiten de 7 dagen op zicht vallen. En aangezien de plinten niet pasten, zal er wel geen sprake zijn geweest van maatwerk. Maar ik denk dat de verkoper dat heel goed weet, want hij geeft niet voor niets 75% terug.
Reactie door tdehond op 01-08-2012 10:51
Quote: zoekster schreef op woensdag 1 aug 2012, 09:36: @tdehond. Als de plinten niet specifiek voor vinvermeulen zijn gemaakt, dus niet op maat, maar uit een voorraad van gangbare afmetingen, heeft hij recht op teruggave van zijn geld. Ongeacht de voorwaarden van de verkoper. Simpelweg plinten in de voorwaarden uitzonderen van retourneren kan niet. Alleen als de plinten na teruggave niet meer te verkopen zouden zijn, kunnen ze buiten de 7 dagen op zicht vallen. En aangezien de plinten niet pasten, zal er wel geen sprake zijn geweest van maatwerk. Maar ik denk dat de verkoper dat heel goed weet, want hij geeft niet voor niets 75% terug. einde Quote Zowel u als ik kennen niet de maten van de plinten die besteld zijn niet en kunnen dus niet beoordelen of deze plinten op maat gemaakt zijn of niet. Als ik bij een bedrijf bestel en het niet eens ben met een uitsluiting in de a.v. van een webwinkel dan bestel ik elders om problemen te voorkomen en ik meet eerst de maten van de plinten voordat ik 33 plinten bestel. Dit onder het motto: "regeren is vooruitzien."
Reactie door tdehond op 01-08-2012 10:53
oops correctie "als ik bij een webwinkel wil bestellen" i.p.v. "als ik bij een webwinkel bestel"
Reactie door zoekster op 01-08-2012 11:31
Het gaat er niet om of jij dan zou bestellen of niet. Het gaat erom dat ts al heeft besteld en dat hij zijn rechten hier wil bediscussiëren. Als de plinten niet op maat zijn gemaakt, maar het zijn gangbare maten die de verkoper ook aan anderen kan verkopen, dan heeft ts recht op volledige teruggave van de betaalde prijs. Ongeacht wat de ondernemer voor voorwaarden heeft bedacht. Die staat niet boven de wet. Als ts plinten heeft besteld, die wel op op maat zijn gemaakt, dan is die ondernemer een volslagen idioot als hij ook maar één euro terugbetaalt aan ts.
Reactie door tdehond op 01-08-2012 12:06
U vervalt in herhaling. Ik neem aan dat gedupeerde voortaan eerst de a.v. van een webwinkel door leest voordat er een item gekocht wordt om dit soort ongemak te voorkomen. De vraag is of een rechtsgang zinvol is afhankelijk van de schade die nu geleden wordt als webwinkel bedrag niet volledig terug geeft. Quote: zoekster schreef op woensdag 1 aug 2012, 11:31: Het gaat er niet om of jij dan zou bestellen of niet. Het gaat erom dat ts al heeft besteld en dat hij zijn rechten hier wil bediscussiëren. Als de plinten niet op maat zijn gemaakt, maar het zijn gangbare maten die de verkoper ook aan anderen kan verkopen, dan heeft ts recht op volledige teruggave van de betaalde prijs. Ongeacht wat de ondernemer voor voorwaarden heeft bedacht. Die staat niet boven de wet. Als ts plinten heeft besteld, die wel op op maat zijn gemaakt, dan is die ondernemer een volslagen idioot als hij ook maar één euro terugbetaalt aan ts. einde Quote
Reactie door stacey op 01-08-2012 12:30
Quote: vinvermeulen schreef op vrijdag 29 jun 2012, 17:31: nadat ik hem op zijn verplichting tot omruilen had gewezen". einde Quote En als er recht op omruiling/retour bestaat dan is dat veelal niet toegestaan in de Winkel (zelf) als je het Online bij Webwinkel hebt besteld, dan moet het retourgezonden, dus daar in de winkel met dat spul aankomen zal ook niet de bedoeling zijn geweest. Misschien had ie daarom al de P.. in ? (En bij aankoop in een `gewone` winkel heb je geen bedenktijd).
Reactie door dobby op 01-08-2012 15:20
Quote: vinvermeulen schreef op vrijdag 29 jun 2012, 17:31: Want, Op grond van de wet brengt de ontbinding van de koop binnen de bedenktermijn met zich mee dat ik de afgesloten financiering ten behoeve van gedane aankoop van rechtswege zonder kosten kan ontbinden.einde Quote Hm.. ook een financiering afgesloten? (voor plinten?) - maar goed, als dat bij een derde partij gedaan is zal het nog maar de vraag zijn of je de extra kosten daarvan ook terug zou krijgen... Die financiering zal je zelf vrijwilleg hebben afgesloten, los van die plinten?
Reactie door vinvermeulen op 01-08-2012 15:40
het gaat hier om 33 stuks standaard plinten uit voorraad leverbaar, standaard stukje hout, geen maatwerk. De wet beschermt ons er tegen dat niet alle algemene voorwaarden in strijd met diezelfde wet doorgelezen hoeven te worden. met financiering bedoel ik gewoon de betaling via ideal - geen aparte financiering het gaat hier niet om immense bedragen :)
Reactie door zoekster op 01-08-2012 16:12
@vinvermeulen, hoe staat het er voor met de terugbetaling? Ga je er een zaak van maken of ga je toch met de 75% akkoord? Je staat volledig in je recht, maar een rechtzaak beginnen is wel een heel gedoe. Weet niet om hoeveel geld het gaat...
Reactie door tdehond op 01-08-2012 17:44
Quote: vinvermeulen schreef op woensdag 1 aug 2012, 15:40: het gaat hier om 33 stuks standaard plinten uit voorraad leverbaar, standaard stukje hout, geen maatwerk. De wet beschermt ons er tegen dat niet alle algemene voorwaarden in strijd met diezelfde wet doorgelezen hoeven te worden. met financiering bedoel ik gewoon de betaling via ideal - geen aparte financiering het gaat hier niet om immense bedragen :)einde Quote Het is toch verstandig om eerst de voorwaarden door te lezen, dan voorkomt u dit soort toestanden, waarbij webwinkel niet conform de wet koop op afstand handelt. Ik neem aan dat u al een klacht heeft ingediend hierover bij Consuwijzer.nl
Reactie door vinvermeulen op 02-01-2013 13:33
Hoi , dank jullie wel voor je reacties. Ik heb uiteindelijk nooit mijn resterende geld teruggezien. De verkoper heeft 25% ingehouden en daarmee moet ik het maar doen. Het gaat hier om een principekwestie, niet om veel geld. Helaas zijn er veel internetaanbieders die hier toch maar mee weg kunnen komen. Ik heb een officiele klacht ingediend bij consuwijzer.nl - ik verwacht niets van een dergelijke instantie. Ik adviseer gewoon iedereen om niet meer bij deze shop te kopen! Groeten, Vincent
Reactie door ktaleb69 op 13-01-2015 13:44
IK heb via plinten.nl plinten besteld en netjes betaald via IDEAL, op dezelfde dag heb ik een bericht verstuurd met het verzoek mijn bestelling te annuleren en mijn geld op mijn rekening terug te storten, omdat ik de verkeerde bestelling heb geplaatst, maar ik heb nooit een reactie ontvangen op mijn emails! en mijn geld is nu al meer dan 30 dagen en nog niet terug gekregen!! Ik zou iedereen aanbevelen om geen aankopen te doen via plinten.nl
Reactie door tijger1 op 13-01-2015 14:07
@ktaleb Misschien even bellen?
Reactie door hutch op 13-01-2015 22:37
Niet te geloven wat een onbetrouwbaar clubje dit is. Die eigenaar heeft gewoon de lak aan de wet: "Retourzendingen - Retourneren van goederen is helaas niet mogelijk." Maar goed dat dit onderwerp weer naar boven gehaald wordt. Laat iedereen gewaarschuwd zijn. Kopen bij dergelijke 'bedrijfjes' is gewoon geld weggooien.
Reactie door ktaleb69 op 16-01-2015 10:25
Eindelijk!!!! ik heb mijn geld terug gekregen van plinten.nl
Reactie door tijger1 op 16-01-2015 10:41
Mooi, bedankt voor het terugmelden.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!