Kassa

Kringloopwinkel Zeist

Geplaatst door: antoinette1970 op: 07-06-2011 18:03
Ik kom, of liever gezegd kwam, regelmatig bij de plaatselijke kringloopwinkel. Toen ik net weer alleen ging wonen voor wat huisraad en een goedkope stofzuiger, later vooral voor boeken en af en toe fotoapparatuur. Een tijdje terug kocht ik een cameraatje met flitser. Thuisgekomen bleek de flitser duidelijk niet bij de camera te horen, teruggegaan naar de kringloop waar ik het aanbod kreeg mijn geld terug te krijgen. Omdat ik het cameraatje wel een geinig ding vond aangegeven dat ik de camera, ondanks de voor een kringloop stevige prijs, toch wel wilde hebben. Ik kreeg een klein bedragje terug en vertrok huiswaards. later die week een dure fotobatterj gekocht om vervolgens tot de ontdekking te komen dat het (analooge) cameraatje defect was! Toen ik echter terug ging werd mij verteld dat ze geen garantie bieden op fotoapparatuur (staat niet bij de vitrine aangegeven) en dat ze niet overal die dure batterijtjes voor konden kopen om ze te testen. Dat moest ik zelf maar doen (hoe dan zonder batterij???) en dat ik dus niet mijn geld terug kreeg. Na heel veel moeite werd ik afgescheept met een tegoedbon van €35 euro. Maar ik ben het er nog steeds niet mee eens. Ik vind dat je zéker als je zelfs niet eens weet of iets werkt je niet zomaar kunt stellen: "geen garantie te verlenen", bovendien staat dat niet duidelijk aangegeven in de winkel. Ik vraag me af of dit zo mag? Die bon is wat mij betreft duur wc papier, alsof je ooit nog een cent wil uitgeven in zo'n oplichtershol..
Reactie door freya op 07-06-2011 18:42
Hallo antoinette1970, Tja, dat is het risico van het kopen in een kringloopwinkel. Het zijn tweedehands spullen en in een dergelijke winkel hoef je ook geen 'technisch bekwaam' personeel te verwachten. Je had dan beter naar een fotospeciaalzaak kunnen gaan. Die hebben ook vaak een vitrine met tweedehands spullen en daarvan mag je verwachten dat die wel getest zijn. Een kringloopwinkel is goed voor spullen die je meteen ter plekke kunt controleren of die zo laag geprijsd zijn dat je het risico kunt nemen. Voor zaken die je niet ter plekke kunt controleren moet je niet in een kringloopwinkel zijn. (maar dat is mijn mening) Enne... een analoog cameraatje? Waarom niet gewoon ergens een goedkoop digitaal cameraatje kopen? Die dingen kosten tegenwoordig bijna niets meer.... m.vr.gr. Freya
Reactie door empyria op 07-06-2011 19:42
En beter wel die tegoedbon verzilveren, hóór! Je laat ze dat geld toch niet houden?
Reactie door antoinette1970 op 08-06-2011 07:13
Quote: freya schreef op dinsdag 7 jun 2011, 18:42: Enne... een analoog cameraatje? Waarom niet gewoon ergens een goedkoop digitaal cameraatje kopen? Die dingen kosten tegenwoordig bijna niets meer.... m.vr.gr. Freya einde Quote Ik heb een digitale spiegelreflex waar ik prachtige foto's mee maak , maar vind analoog fotograferen gewoon leuk. Ben het niet helemaal eens met je stelling vwb het kopen bij een kringloop. Vind dat ik er van uit mag gaan dat iets werkt, gaat het binnen 3 dagen kapot vind ik dat wat anders, dát vind ik inderdaad onder een normaal risico vallen bij een tweedehands aanschaf.
Reactie door pino123 op 08-06-2011 09:09
@Antoinette, Ik ben het met je eens. Ook als kringloopwinkel kan je niet alles klakkeloos in de winkel zetten. Je mag als consument verwachten dat de aangeschafte camera in ieder geval getest is en werkend de winkel verlaat. Ik begrijp ook wel dat er geen garantie gegeven kan worden, maar deze camera werkte al niet toen deze de winkel verliet. Wanprestatie van de verkoper en volgens mij moet de klant zijn geld terug krijgen. Laat het verder een les zijn om eerst de spullen te testen voordat je de kringloop uitstapt.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!