Kassa

Krasvast

Geplaatst door: ceesmes op: 06-12-2011 09:22
December 2010 kochten wij bij Hoogenboezem in Breda een nieuwe eetkamertafel van het merk Pestna. Het was een dure tafel maar we vonden hem mooi en hij zou krasvast en hittebestendig zijn. Tot onze grote schrik ontdekten we kortgeleden een diepe kras midden op de tafel en dat terwijl er nooit iets anders dan aardewerk, kranten en dat soort zaken op gestaan heeft. Melding gedaan bij Hoogenboezem, die meldden terug dat ze de melding aan de leverancier voorgelegd hadden...dat bevreemdde mij want ik heb met de leverancier van Hoogenboezem niets te maken. Enige dagen later een 2e brief met een afwijzing van de klacht omdat de leverancier hem ook afwees. Hier weer op gereageerd omdat ik het er niet mee eens was, maar opnieuw een brief van Hoogenboezem: volgens de leverancier is de kras veroorzaakt door een scherp voorwerp en krasvast bestaat niet..... Ik zou graag de vermeende hittebestendigheid van de tafel willen (laten) uitproberen, maar dan wel door iemand van Hoogenboezem op een tafel bij hun in de winkel. Mensen, laat je niets aanpraten door de verkopers van Hoogenboezem, méér betalen voor niet bestaande eigenschappen heeft geen enkele zin!
Reactie door eva369 op 06-12-2011 13:29
wat voor soort materiaal is het?
Reactie door ceesmes op 06-12-2011 15:28
Het tafelblad is van anthraciet-kleurig kunststof. Hoe het materiaal heet kan ik niet achterhalen.
Reactie door van leyden op 06-12-2011 16:41
Krasvast en toch een diepe kras? Ben je met de slijptol aan het werk geweest? Diamant is ook krasvast, maar als je maar goed je best doet kan je het ook krassen. Die diepe kras lijkt me overigens uw eigen schuld, waarschijnijk is de tafel WEL bestand tegen kleinere krasjes, maar niet tegen grof geweld.
Reactie door ceesmes op 06-12-2011 17:14
mijnheer van Leyden, dat is nu precies het pijnpunt. Wij wonen hier met z'n 2-en, geen van ons beiden weet iets van activiteiten die krassen kunnen veroorzaken op het tafelblad. De tafel is heus niet verpest, zet er wat op en je ziet het niet. Maar we weten het echt niet, het is alleen maar een bloemenvaas, bekers en borden etc. wat op tafel staat en dat mag toch geen krassen veroorzaken op een krasvast tafelblad. Als ik met een schroevendraaier of zo aan de gang was geweest had ik niemand iets kwalijk genomen, maar ik weet het echt niet. Laat staan met een slijptol, wees eerlijk dat pik je er zo uit.
Reactie door van leyden op 06-12-2011 19:02
Een diepe kras zat er niet in tijdens de aankoop. Dus heb je dat zelf gedaan, Hoe?? dat intresseert me niks, jij hebt je tafel naar de filistijnen geholpen en niemand anders Geen garantie dus, volgende keer beter uitkijken in plaats van de schuld bij iemand anders te leggen,
Reactie door ericw op 06-12-2011 22:01
Beste, Lijkt mij niet dat een diepe kras zomaar ineens in de ochtend bij het wakker worden in de tafel zit. Misschien is housekeeper te enthoesiast geweest met schoonmaken? Krasvast en hittebestendig klopt tot op ware hoogte maar dat zult u als weldenkend mens zelf ook weten wanneer het hele huis afbrand de tafel als enige zou blijven staan? Mvg Eric
Reactie door ceesmes op 06-12-2011 22:18
hallo eric w ik wil hier helemaal geen slaatje uit slaan of zo. Het gaat me gewoon om het principe. Een tafel waar alleen kranten, borden, een bloemenvaas, een fruitschaal, bekers en dat soort dingen op gestaan heeft die kan toch geen krassen krijgen als hij als krasvast gekocht is? Als ik er met een schroevendraaier, een slijptol of wat dan ook op bezig zou zijn geweest zou ik hier niet reageren, dat vertrouwen moet men dan maar hebben, hetzelfde vertrouwen dat wij hadden met de aankoop. groet Cees Mes
Reactie door van leyden op 07-12-2011 00:08
Vertrouwen? Zullen wij er maar op vertrouwen dat je het niet zelf hebt gedaan, maar een krasse kabouter? Doe ik, bij deze. De garantie blijft hetzelfde, iets wat kapot gemaakt is, blijft voor eigen risico. btw. als die tafel echt zo slecht is als je beweert, hadden er veel meer krassen in moeten zitten. Want je zegt het zelf al>> de tafel wordt best wel intensief gebruikt en dan "maar" 1 kras? Dat geloof ik dus niet.
Reactie door eva369 op 07-12-2011 12:23
Quote: ceesmes schreef op dinsdag 6 dec 2011, 22:18: hallo eric w ik wil hier helemaal geen slaatje uit slaan of zo. Het gaat me gewoon om het principe. Een tafel waar alleen kranten, borden, een bloemenvaas, een fruitschaal, bekers en dat soort dingen op gestaan heeft die kan toch geen krassen krijgen als hij als krasvast gekocht is? Als ik er met een schroevendraaier, een slijptol of wat dan ook op bezig zou zijn geweest zou ik hier niet reageren, dat vertrouwen moet men dan maar hebben, hetzelfde vertrouwen dat wij hadden met de aankoop. groet Cees Meseinde Quote ik denk dat geen enkele tafel krasbestendig is. een bloemenvaas kan wel degelijk krassen maken op een tafel. en misschien heeft iemand die op bezoek kwam zijn tas op tafel gezet of zo. dan kan er best een kras in komen. maar als die kras er ineens zat en u niet weet hoe het kan, dan is het voor de verkoper ook niet mogelijk om te controleren of u het niet express heeft gedaan.
Reactie door jpm op 07-12-2011 13:57
@Ceesmes. Mijnheer, ik denk dat ik u moet geloven. Natuurlijk gaat u niet een discussie aan met anderen als u zelf een diepe kras in uw tafel zou hebben gemaakt. Niemand gaat in zijn mooie tafel zomaar zitten krassen. Wellicht is de kras ontstaan door iets waarvan u denkt dat dit geen krassen kan veroorzaken. Dat kan je al gauw denken als een tafel als krasvast wordt verkocht. We weten allemaal dat dit iets anders is dan krasvrij, dus kleine krasjes verwachtte u misschien wel. Meestal doen die niets af aan de charme van een tafel, maar grote krassen wel. Als u zou kunnen achterhalen wat een kras zou kunnen veroorzaken, waarvan u denkt dat dit eigenlijk niet zou moeten kunnen, dan heeft u in ieder geval iets. Dan zou u dat met de leverancier kunnen bepraten en zo mogelijk tot een oplossing komen. Ook kunt u het materiaal laten beoordelen door een deskundige op dit gebied, wellicht suggereert het materiaal ook dat het sterker is dan het in werkelijkheid is. Van mensen die hier zaken suggereren waarvoor ze helemaal geen bewijs hebben hoeft u zich niet aan te trekken. U hoeft alleen maar in te gaan op zinnige, opbouwende bijdragen. Mensen die moedwillig willen schofferen laten alleen zien hoe zielig ze zijn, daar kunt u beter medelijden mee hebben dan mee discussieren.
Reactie door ceesmes op 11-12-2011 12:43
Goedemiddag, we zijn er uit! De oorzaak van het krassen op onze krasvaste tafel is bekend. Gisteren verschoof ik een stenen schaaltje dat we niet zo vaak gebruiken een stukje over de tafel, en ja hoor weer een zelfde soort kras. Uiteraard heb ik het schaaltje nauwkeurig bekeken en met mijn hand gevoelt waar de angel zat. Helaas niets kunnen vinden waaraan ik mijn handen open kon halen of iets anders scherps. Maar ja, dit schaaltje hebben we enige weken geleden ook gebruikt, dus het moet het wel geweest zijn. We vinden de tafel nog steeds mooi, maar krasvast is hij beslist niet. Hij is net zo krasvast als een willekeurige tafel van Leen Bakker of Kwantum (zonder die winkels tekort te willen doen) alleen wel 10 x zo duur. Dus geachte discussie-lezers, bezint eer ge aan een meubel van Hoogenboezem begint.
Reactie door grootvader op 11-12-2011 14:42
Krasvast op de schaal van Mohns; Talk = 0 mes = 5 - 6 glas = 6 hard gebakken klei = idem tot 7 diamant = 10 Dat betekend dat je met talk nooit krassen kunt maken (net als met koolstof) maar met een glas en zeker met hardgebakken klei en porcelein vaak wel krassen kunt maken op een kunststof oppervlak. Krasvast? Neem een goed mes mee! Overigens bestaan er wel degelijk mengsels van kunststof en glasachtig materiaal zoals een keukenblad die wel behoorlijk krasvast is. Een blad dat ik al jaren geleden kocht voor mijn bungalow'tje op Bos & Heide. Kennelijk ook te duur want nimmer daarna niet meer terug gezien. Moraal: Als een verkoper beweert dat iets krasvast is kan men de proef met het mes doen al zal dan die verkoper dit niet toestaan en HO roepen, waarna de echte krasvastheid ook door hem niet zal worden onderschreven. De Vrije vogel

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!