Kassa

Koop geen auto bij Autobedrijf Jacob te Hengelo

Geplaatst door: labeltje op: 28-04-2012 20:49
Ik wil graag even beginnen om te zeggen dat ik niet zeker weet of dit wel de juiste catagorie is.., maar toch plaats ik het maar hier: Ik had sinds een tijdje de twijfels over de echtheid van de km stand van de door ons aangekocht auto..., en heb nu het nap rapport opgevraagd en de auto blijkt een 150.000km te zijn teruggedraaid.., nu kan het natuurlijk eens gebeuren dat een autobedrijf een slechte auto binnen krijgt maar ik zag de laatste weken steeds vaker auto's aangeboden met verdachte km stand. Maar natuurlijk kon ik niks bewijzen tot vandaag.., ik zie dat ze een passat aanbieden met het kenteken: 40RXXT deze auto heeft volgens hun 189.000 km op de teller.., nadat ik het kenteken invoerde op google kwam ik een advertentie tegen op marktplaats waar de auto aangeboden wordt met 285.000km en een NAP vinkje!! Ik wil dus zoveel mogelijk mensen waarschuwen voor de praktijken van deze man.., en hoop ook dat de mensen googelen en dan deze discussie tegen komen! Wel rust me te zeggen dat niet alle auto's slecht hoeven te zijn bij hem!, zo is mijn ingeruilde auto gewoon met de originele km stand verkocht.., maar tja deze had ook origineel 160.000 op de teller dus hoeft niet teruggedraaid te worden. Dus vraag een NAP Rapport aan wanneer je een auto bij dit bedrijf wil kopen, dit kun je gewoon doen bij alle bovag bedrijven en bedrijven die bij de NAP zijn aangesloten!
Reactie door labeltje op 28-04-2012 23:16
Heb nog even verder gegoogeld en er wordt door hun een BMW 520D aangeboden met 196.000km, wanneer ik het kenteken Google ( 26TFPK ) Kom ik dezelfde auto tegen op internet met 297.000km.
Reactie door valerius-2 op 26-05-2012 19:50
Ja als u zulke bewijzen heeft kan u daar aardig mee weg komen bij een aanklacht.
Reactie door cococat op 26-05-2012 19:57
Dat is inderdaad wel bewijs. Kan je werk van maken.
Reactie door labeltje2 op 26-05-2012 20:17
Ik heb inderdaad genoeg bewijs, en heb ook al info ingewonnen. punt is alleen dat ik dan een paar honderd euro kan "terug krijgen" d.m.v een recht zaak omdat ik dat dan te veel heb betaal zeg maar, of hij kan de complete auto terugnemen, wat ik dus eigenlijk geen optie vind. maar km standen terugdraaien is (hoe achterlijk ook...) nog steeds niet verboden in nederland, dus ik kan hem dan wel even "plagen" met een recht zaak maar hierdoor zal hij dus echt niet gaan stoppen met zijn praktijken. hoop daarom ook dar zoveel mogelijk mensen googelen op kenteken en het autobedrijf...., zodat er niet nog meer mensen teleurgesteld gaan worden. Zo zijn de BMW en de Passat al verkocht, beide ook dik 100.000km teruggedraaid! die Audi A3 is 80.000 km teruggedraaid en die Zafira die hij binnen heeft gekregen lijkt me ook heel erg verdacht..., is namelijk ingekocht van een particulier met 214.000 km, staat nog niks op de website qua km stand maar heb zo dik vermoeden dat deze dus ook dik onder de 2 ton komt te liggen, dit zal ik dan natuurlijk weer vermelden incl kenteken mocht dat zo zijn!
Reactie door 1.korenwolf op 27-05-2012 12:17
Zet het ook nog even bij "TIPS"!
Reactie door cococat op 30-05-2012 10:57
Quote: gjbone schreef op woensdag 30 mei 2012, 10:48: Het klopt inderdaad dat er wel eens een auto wordt aangeboden met een verkeerde stand, ervaring heeft mij geleerd dat wanneer je de eigenaar vraagt naar de juistheid hiervan, hij eerlijk antwoord geeft. einde Quote Beetje omgekeerde wereld.... Als je een auto bij een bedrijf koopt mag je er toch vanuit gaan dat alles maar dan ook alles klopt. Moet je eerst gaan vragen of de km stand wel klopt? Als ik een pak melk koop moet ik in de winkel vragen of er wel melk inzit? Nee, als dit niet zo is , hoort de autoverkoper dit erbij te zeggen.
Reactie door cococat op 30-05-2012 12:17
Dit is meneer gjbone zijn eerste en enige reactie. speciaal aangemeld om deze reactie te posten. Is sowieso al dubieus dan.
Reactie door gjbone op 30-05-2012 19:05
@labeltje Mijn post gaat over hoe ik het zelf beleefd heb , maar als u zegt dat die meneer ja zegt terwijl het nee hoort te zijn, dan vind ik dat ook niet kunnen. Het is bij twijfel altijd aan te raden om de stand te checken(dit doe ik nl. ook) @cococat U heeft helemaal gelijk dat dit mijn eerste reactie is, overigens niet het eerste bezoek aan de site. Ik wilde hier toch even op reageren omdat ik er vaker ben geweest en hier enkel goede ervaringen aan heb overgehouden.
Reactie door labeltje2 op 31-05-2012 10:02
Quote: hutch schreef op donderdag 31 mei 2012, 09:54: Afgelopen zondag (27 mei 2012) een mailtje gestuurd naar dit bedrijf en hen uitgenodigd een reactie te geven, of direct bij deze discussie, of via mijn emailadres. (Met opzet heb ik dit deze keer eens niet hier geplaatst). Uiteraard (......) van dit bedrijf totaal geen reactie ontvangen. einde Quote ken het ja, heb ondertussen al meerdere berichten gestuurd, ook destijds met vragen over onze huidige auto. heb ondertussen meerdere foto's van advertenties van hem waar verschillende km standen zijn te vinden, dus neem aan bewijs genoeg!
Reactie door labeltje2 op 31-05-2012 10:04
wel opvallend trouwens dat die audi zijn "oude km stand" weer terug heeft, en het is me opgevallen dat wanneer er geen km stand bij een auto stond deze vaak teruggedraaid bleek te zijn, daarom vind ik het wel opvallend dat bij die zafira eerst niks stond en nu toch weer de originele staat! Dus volgens mij gaat ie er toch wat aan doen...
Reactie door hagaman op 31-05-2012 10:29
Zo zie je weer dat het nooit gaat om afkomst :) dat er overal wel genoeg oplichters zijn :)
Reactie door hutch op 05-07-2012 18:07
Tja, als iemand daar nu nog een auto koopt, dan vraag je toch echt om bel****d te worden. Dit soort topics moet je 'warm' houden. Misschien houdt dit [url=http://www.autobedrijfjacob.nl/index-1.html: 'heerschap'[/url: dan eindelijk op, om zijn 'klanten' te bel*****n.
Reactie door labeltje2 op 06-07-2012 17:44
Ging daarover ja.., de bovenste is niet van mij maar van een andere klant.., ben dus niet de enige die er achter is gekomen..., beide reviews waren dus verwijderd. zowel die van mij als die van die andere man/vrouw...,
Reactie door labeltje2 op 26-05-2012 19:29
[edit - persoonsgegevens verwijderd: heeft er weer 1 bij! dit keer een Audi A3 met het kenteken XX-BJ-93 XXBJ93 van 254.000 naar 188.000!
Reactie door gjbone op 30-05-2012 10:48
Ik sta op het punt om hierheen te rijden voor de a3 met kenteken XXBJ93, bij de advertentie staat echter een stand van 254000, en na controle klopt dit ook gewoon. Ik ben al enkele jaren klant van dit bedrijf en kan me niet vinden in het bovenstaande. Het klopt inderdaad dat er wel eens een auto wordt aangeboden met een verkeerde stand, ervaring heeft mij geleerd dat wanneer je de eigenaar vraagt naar de juistheid hiervan, hij eerlijk antwoord geeft. Daarom zou ik gewoon zeggen, vraag het de beste man! Of hij weet zeker dat de stand klopt(wat dan ook zo is) of hij vertelt eerlijk dat hij het niet weet of dat het niet klopt. Met vriendelijke groet, [edit redactie: Persoonsgegevens verwijderd.
Reactie door labeltje2 op 30-05-2012 11:39
Quote: gjbone schreef op woensdag 30 mei 2012, 10:48: Ik sta op het punt om hierheen te rijden voor de a3 met kenteken XXBJ93, bij de advertentie staat echter een stand van 254000, en na controle klopt dit ook gewoon. Ik ben al enkele jaren klant van dit bedrijf en kan me niet vinden in het bovenstaande. Het klopt inderdaad dat er wel eens een auto wordt aangeboden met een verkeerde stand, ervaring heeft mij geleerd dat wanneer je de eigenaar vraagt naar de juistheid hiervan, hij eerlijk antwoord geeft. Daarom zou ik gewoon zeggen, vraag het de beste man! Of hij weet zeker dat de stand klopt(wat dan ook zo is) of hij vertelt eerlijk dat hij het niet weet of dat het niet klopt. Met vriendelijke groet, [edit redactie: Persoonsgegevens verwijderd.einde Quote Ik heb net gekeken en de stand is nu ondertussen weer 254.000, ik heb foto's op m'n computer staan waar de stand van 188.000 te zien is. Ik hem bij aankoop duidelijk gevraagd op de KM stand klopte en of het onderhoud goed gepleegd was, er was namelijk geen onderhoudsboekje bij. Hier werd een volmondige ja op gegeven! dus dan vind ik u verhaal wel erg apart dat er gezegd word dat het er bij verteld word als hij twijfelt bij de km stand. ondertussen weet ik wel dat ik hier geen auto weer ga kopen en ik wil alle mensen aanraden mochten ze hier een auto aankopen een NAP rapport op te vragen!
Reactie door hutch op 31-05-2012 09:54
Afgelopen zondag (27 mei 2012) een mailtje gestuurd naar dit bedrijf en hen uitgenodigd een reactie te geven, of direct bij deze discussie, of via mijn emailadres. (Met opzet heb ik dit deze keer eens niet hier geplaatst). Uiteraard (......) van dit bedrijf totaal geen reactie ontvangen. En dan registreert zich 'iemand' op 30 mei 2012 en komt alleen met een positieve reactie over dit bedrijf. Voor de rest zal ook (!!) deze persoon, aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid, verder geen reacties meer plaatsen. (Of nu toch wel, om mijn theorie onderuit te halen?) Deze manier van 'werken' is (in ieder geval bij mij) bekend. Het gebeurt vaker dat er positieve reacties geplaatst worden door eigenaren/bekenden/familie/personeel (enz. enz.) om te proberen nog iets te 'redden'. Als (.....) een bepaald bedrijf op deze wijze reageert, zegt dat al alles over dat bedrijf. Toch wel héél vreemd dat er zoveel auto's met verschillende kilometerstanden (dezelfde auto) te koop staan / stonden....... Trouwens: een auto verkopen met een teruggedraaide kilometerstand is in ieder geval een overtreding van artikel 326 van het Wetboek van Strafrecht: oplichting (= een misdrijf). "Hij die, met het oogmerk om zich of een ander wederrechtelijk te bevoordelen, hetzij door het aannemen van een valse naam of van een valse hoedanigheid, hetzij door listige kunstgrepen, hetzij door een samenweefsel van verdichtsels, iemand beweegt tot de afgifte van enig goed, tot het ter beschikking stellen van gegevens met geldswaarde in het handelsverkeer, tot het aangaan van een schuld of tot het teniet doen van een inschuld, wordt, als schuldig aan oplichting, gestraft met gevangenisstraf van ten hoogste vier jaren of geldboete van de vijfde categorie." Als er meerdere (....) auto's bij een bepaald bedrijf te koop staan, waarvan de kilometerstand terug gedraaid is, kan hier m.i. geen sprake meer zijn van toeval, of 'dat wist ik niet'. En al helemaal niet bij een bedrijf, die beroepsmatig auto's in- en verkoopt. Ik raad iedereen aan (die het aangaat), om zoveel mogelijk bewijs te verzamelen en aangifte te doen van oplichting (art. 326 SR) dan wel poging daar toe (art. 45 SR: "Poging tot misdrijf is strafbaar, wanneer het voornemen van de dader zich door een begin van uitvoering heeft geopenbaard." Hutch
Reactie door de eelco op 31-05-2012 11:03
beste gjbone!!!!!!!!!!!!!!....u eerste reactie en direct een positieve over het bedrijf waarover er geklaagd word....dit word regelmatig gedaan door mensen die op een andere naam posietieve reacties geven om zo een beeld tegeven van tevreden klanten..[edit redactie: Persoonsgegevens en off-topic reactie verwijderd.
Reactie door labeltje2 op 04-06-2012 13:26
Volgens mij is meneer [edit: nu bij gedraaid!, zijn meerdere km standen op z'n website veranderd terug naar het origineel en ook worden de auto's die nu binnen komen (soms ook met 250.000 km +) met hun originele km standen aangeboden!, wel zal ik zijn voorraad in de gaten blijven houden en zal ik de bevindingen hier weer plaatsen! Groetjes Labeltje,
Reactie door labeltje2 op 04-07-2012 20:52
meneer [edit: is helaas dus nog steeds niet gestopt met z'n praktijken.., wel zijn mijn reviews door hem gevonden.., op websites worden in eens meerdere reacties geplaatst door rare namen en er worden veel hoge waarderingen uitgedeeld, 1 review stond op een 4 met 30 stemmen, volgende dag een 7,4 met 152 (!!) stemmen.., rara hoe kan dat? kan deze 2 weer toevoegen aan het lijstje iniedergeval ... Zafira kenteken: 05JNPF 05-JN-PF 273.000 --> 225.000 km . Peugeot 307 SW: 10JLXD 10-JL-XD 199.000 --> 162.000
Reactie door labeltje2 op 06-07-2012 16:29
meneer [edit: is nu bezig reviews van mij te verwijderen.., helaas is hem dus dat gelukt in de telefoon gids! jammer dat zulke bedrijven mee werken met fraude!! heb de review natuurlijk weer geplaatst ;)
Reactie door hutch op 06-07-2012 17:28
Labeltje, u bedoelt deze?: Autobedrijf JACOB [edit - link verwijderd: Om die laatste (de 3e) recensie moet ik wel lachen. Hoezo door dat 'bedrijf' zelf geschreven....!? Deze is wel heel erg (te) overdreven positief voor zo'n 'bedrijf'.
Reactie door labeltje2 op 18-09-2012 18:44
Even weer omhoog plaatsen om het een beetje warm te houden! wil zo veel mogelijk mensen informeren naar de praktijken van dit [edit: bedrijf!
Reactie door labeltje2 op 31-10-2012 21:49
Ondertussen weer een aantal maanden verder en we hebben de auto gelukkig nog enigszinds normaal kunnen inruilen... Verder wil ik even melden dat autobedrijf jacob vanaf heden ook bij de nationale auto pas is aangesloten! dus ze zijn gestopt met hun praktijken en ik hoop dat ze geen verdere slachtoffers meer gaan maken! aangezien ze nu NAP aangesloten zijn kun je terplekke een nap rapport op vragen, altijd aan te raden natuurlijk!
Reactie door pl120 op 03-02-2013 21:14
Grappig. Ik heb m'n auto +/- 1,5 jaar terug aangeschaft bij dit bedrijf. Ook ik had zo m'n vermoedens, maar nooit concreet wat meegedaan. Jammer! Volgende keer beter uitkijken!
Reactie door j90 op 04-11-2013 22:44
goedenavond allemaal, ik heb een auto bij jacob gekocht in mei 2012 een opel astra g 77-dx-nb. werd aangeboden met km stand : 142500. nu zag ik deze revieuws dus heb zelf ook maar even mijn km stand gecheckt, blijkt dat de auto in januari 2012 al 187791 km had gelopen dat betekend een verschil van 47000km + wat er in van af januari tot mei nog gereden is. dus zeg maar +- 50000km terug gedraaid. heb het autobedrijf gemaild, tot nu toe nog geen reactie,
Reactie door joentje1978 op 06-11-2013 21:51
Snap niet waarom mensen pas nadat ze een auto gekocht hebben gaan controleren of de kilometerstand wel klopt of niet. Lijkt mij dat je zoiets voor de koop doet. Er vanuit gaan dat de kilometerstand wel zou kloppen omdat je een auto bij een autogarage koopt is naief. Er wordt zoveel gefraudeerd met auto's, gebeurd niet alleen bij particulieren maar ook bij autogarage's. Misschien is een kilometerhistorie wel te achterhalen via de RDW. Bij elke APK-keuring wordt de kilometerstand geregistreerd.
Reactie door martinus1900 op 18-01-2014 07:27
Grotere oplichters als deze mensen zijn er niet. Vorige maand ren auto gekocht waar we later achter kwamen dat de kmstand is terug gedraaid. En de auto hadden we gekocht met ren grote beurt erbij in olie en filters etc.. Toen we het allemaal niet vertrouwden zijn we na een garage gegaan in de buurt en die heeft ons de auto nagekeken en verteld dat de auto helemaal geen nieuwe filters en olie heeft gekregen en dat de teller was terug gedraaid. En als je dan meneer Jacob op beld krijg je een grote mond toe! Heb de rdw al op de hoogte gesteld en laat het er niet bij zitten. Slechte reclame is ook reclame! Dus mensen niet in zee gaan met deze grote oplichter!!!!!
Reactie door hutch op 18-01-2014 13:27
Quote: martinus1900 schreef op zaterdag 18 jan 2014, 07:27: Grotere oplichters als deze mensen zijn er niet. Vorige maand ren auto gekocht waar we later achter kwamen dat de kmstand is terug gedraaid. En de auto hadden we gekocht met ren grote beurt erbij in olie en filters etc.. Toen we het allemaal niet vertrouwden zijn we na een garage gegaan in de buurt en die heeft ons de auto nagekeken en verteld dat de auto helemaal geen nieuwe filters en olie heeft gekregen en dat de teller was terug gedraaid. En als je dan meneer Jacob op beld krijg je een grote mond toe! Heb de rdw al op de hoogte gesteld en laat het er niet bij zitten. Slechte reclame is ook reclame! Dus mensen niet in zee gaan met deze grote oplichter!!!!! einde Quote Dat dit een malafide 'bedrijfje' is, is zo langzamerhand wel bekend, lijkt mij. Maar waarom heeft u niet eerst (!) gegoogeld met de naam van dat onbetrouwbare figuur en dat 'bedrijfje'? Dat had u een hoop narigheid gescheeld. Een kilometerstand terugdraaien was en is strafbaar, ook vóór 2014. Dus gauw (wel) aangifte doen. Zoveel mogelijk bewijs verzamelen, op papier als ook getuigen. april 2013: "Een malafide verkoper is op dit moment alleen strafbaar als hij de auto onder valse voorwendselen met een teruggedraaide teller verkoopt. Dan moet de koper ook bewijzen dat het terugdraaien moedwillig is gebeurd." Maar vanaf 1 januari 2014 is het een stuk makkelijker gemaakt en geldt [url=http://wetten.overheid.nl/BWBR0006622/HoofdstukIVB/Artikel70m/geldigheidsdatum_18-01-2014: artikel 70m[/url: Wegenverkeerswet 1994: "Het is eenieder verboden om de tellerstand van bij algemene maatregel van bestuur vastgestelde categorieën motorrijtuigen die dienen te zijn ingeschreven en tenaamgesteld zodanig te wijzigen of te doen wijzigen of de werking van de kilometerteller zodanig te beïnvloeden of te doen beïnvloeden dat de op de teller aangegeven afstand niet overeenkomt met de door dat motorrijtuig werkelijk afgelegde afstand." En dat verbod geldt ook voor dat voornoemd malafide auto'bedrijfje'.
Reactie door martinus1900 op 19-01-2014 08:44
Je gaat toch van het vertrouwen van een mens uit lijkt mij! Als ik ergens wat koop ga ik toch niet eerst op Google. Dat is toch te gek voor woorden! Heb overal al achteraan gebeld en werk van genaakt. Die mafkees gaat voor de bijl.
Reactie door labeltje2 op 19-01-2014 10:55
Hij is ook aangemeld bij de NAP, dus maak daar ook even een melding! Dan gaat de NAP een onderzoek instellen en kan die zijn licentie kwijt raken ;)
Reactie door tatum12 op 06-02-2014 13:01
Hallo mensen, Ik ben dus vanmorgen wezen kijken naar een auto bij het betreffende autobedrijf, Gelukkig heb ik eerst de reacties hier gelezen, je word heel netjes ontvangen en de auto's zien er ook netjes uit, proefrit maken is geen probleem, Nu heb ik ff de nap geraadpleegd en nu blijkt deze auto Kenteken 82RHKH Kilometerstand 111000 Merk MITSUBISHI Model COLT Uitvoering 1.3 MIVEC Bouwjaar 2005 Onlogisch De kilometerstand van deze auto is volgens de database: ONLOGISCH. Dus naar mijn inziens veranderd er niks aan de praktijken van deze beste man!
Reactie door tatum12 op 06-02-2014 13:03
Quote: labeltje2 schreef op zondag 19 jan 2014, 10:55: Hij is ook aangemeld bij de NAP, dus maak daar ook even een melding! Dan gaat de NAP een onderzoek instellen en kan die zijn licentie kwijt raken ;) einde Quote Weet iemand of er al actie is ondernomen?
Reactie door tijger1 op 06-02-2014 13:48
Kunt u dat niet beter bij de NAP navragen?

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!