Kassa

Kiloknallers

Geplaatst door: frans24061961 op: 04-04-2014 12:11
Wettelijk verbod kiloknallers niet mogelijk. Gelukkig maar, een overheid die mij verbied goedkoop vlees te kopen! Ik heb een normale baan en ben in de gelukkige omstandigheden dat ik kieskeurig kan zijn. Doch degene zonder baan en alleen een uitkering kunnen vaak niet kieskeurig zijn dus hebben maar een keus, de goedko(opste)pere. Nu zal er vast wel iets losbarsten van: Maar die beroerde leefomstandigheden dan??? We hebben zelf deze maatschappij gecreëerd. verander deze dan maar ontzeg niet mijn buurvrouw van 84 haar kipfiletje in het weekend voor 4,99 euro per kg.
Reactie door tijger1 op 04-04-2014 12:37
Wat heeft de leeftijd van uw buurvrouw er mee van doen?
Reactie door carola.83 op 04-04-2014 13:23
Quote: tijger1 schreef op vrijdag 4 apr 2014, 12:37: Wat heeft de leeftijd van uw buurvrouw er mee van doen?einde Quote Da's extra zielig, toch?
Reactie door gerboe op 04-04-2014 15:42
Iedereen kan vrijelijk kiezen voor kiloknalvlees of kiezen voor een alternatief. Of je nu een brede of smalle beurs hebt. Als je werkelijk wilt kun je ook met weinig geld (redelijk) verantwoord vlees eten. Zelfs uw buurvrouw kan bij de Lidl en de Aldi tegenwoordig scharrelkipfilet kopen. Die keuzes maak je zelf en kun je niet afschuiven op 'de maatschappij'.
Reactie door forever-nl op 04-04-2014 18:53
Inderdaad, hoe durft de overheid op te komen voor dierenwelzijn!!! Iedereen heeft recht op goedkoop vlees. Verschil moet er zijn en dit topic bewijst maar weer eens dat wij heel intelligent en sociaal zijn en dieren niet.
Reactie door valerius-2 op 04-04-2014 19:18
Ja de bemoeizucht door bepaalde idealisten wordt steeds dieper .Zij kijken alleen maar naar hun mogelijkheden en zien voor anderen niet waar die alles voor moeten doen om ook op een goedkopere manier aan voedsel te komen.
Reactie door forever-nl op 04-04-2014 19:34
Het is duidelijk dat 'wakker dier' en kornuiten uit eigenbelang handelen. Zaken als het recht op roken en goedkoop vlees zouden vastgelegd moeten worden in onze grondwet en bindende Europese richtlijnen.
Reactie door pieterwolters op 05-04-2014 12:26
Recht op kanker in de wet vastleggen?
Reactie door tot15karakters op 05-04-2014 18:26
Graag 1 kilo Paard en dan kunnen ze dat niet eens leveren... Vroeger normaal bij elke slager en nu alleen illegaal toegevoegd. Als ze willen knallen, paardenvlees is iets andere smaak maar niets mis mee. Bij de groothandel te bestellen en gewoon bij je eigen slager is een grote hoeveelheid wel te bestellen. Dus niets AH of Jumbo maar gewoon de vakman ernaast en bestel eens een Paard! Zelfs een Kilo Plof Kip is duurder!
Reactie door forever-nl op 05-04-2014 18:32
Yeah goedkoop paardenvlees uit Amerika!! Lekker smullen!!!
Reactie door komsja op 07-04-2014 16:03
In de meeste gevallen is het vlees van de kiloknallers,en of je het nou hebt over een juffrouw jannie (kip)of over een hamlap of over gehakt of over een runderlap etc etc De knallers zijn of niet ver van de houdbaarheids datum of er is meer water toegevoegd dan normaal al gebeurd. Iemand die weinig geld heeft en toch zo af entoe bijvoorbeeld een kipfiletje wil eten koopt zo,n kilo knaller,ondanks dat het vlees geen enkele vlees structuur heeft en zo zacht is als een spons. En de type,s die geen plofkippen of wat voor ander plof vlees eten en veel groentes eten denken dat ze gezond bezig zijn???? nou niet dus!!!!!! want hoe kan het dat bijvoorbeeld de paprika en de krommekommer enz enz,vanuit een klein potje aarde binnen 6 tot 8 weken uitgroeit tot een volledige vrucht ra ra hoe kan dat,en dat kan met hetzelfde principe als met vlees,gewoon veel rotzooi en groeihormonen toevoegen.
Reactie door forever-nl op 07-04-2014 17:02
Planten groeien sneller dan dieren door celstrekking wat veel grotere cellen tot gevolg heeft. Planten kunnen niet denken en voelen en hebben geen bewustzijn. Hoewel ik er geen voorstander van ben om 'los te gaan' op een struik. Moeten wij misschien toch wat beter omgaan met dieren, waarom een huisdier vertroetelen en moeilijk doen bij de minste vorm van dierenmishandeling terwijl dit in veel ergere vorm de dagelijks praktijk is in de bio-industrie? Bovendien: Naast dat het de gemiddelde plofkip ontbreekt aan afdoende vitaminen en mineralen die goed voor ons zijn, worden er wel vaak schadelijke stoffen als antibiotica in het vlees gevonden.
Reactie door tijger1 op 07-04-2014 17:05
Planten schijnen anders ook beter te reageren op een liefdevolle behandeling.
Reactie door komsja op 07-04-2014 17:22
@forever-nl Dat de meeste bloemen en planten en groentes sneller groeien dan vlees is niet waar hoor,want een juffrouw jannie is net zo snel volgroeid als een komkommer of een paprika en dat komt allemaal door de voeding die de dieren en de groentes krijgen om maar zo snel mogelijk de boel op de markt te brengen oftewel te verkopen oftewel geld te verdienen want het draait uiteindelijk allemaal alleen maar om het winstbejag
Reactie door consument13 op 15-04-2014 15:31
Quote: forever-nl schreef op maandag 7 apr 2014, 17:02: Planten groeien sneller dan dieren door celstrekking wat veel grotere cellen tot gevolg heeft. Planten kunnen niet denken en voelen en hebben geen bewustzijn. Hoewel ik er geen voorstander van ben om 'los te gaan' op een struik. Moeten wij misschien toch wat beter omgaan met dieren, waarom een huisdier vertroetelen en moeilijk doen bij de minste vorm van dierenmishandeling terwijl dit in veel ergere vorm de dagelijks praktijk is in de bio-industrie? .einde Quote waarom rashonden blijven fokken met alle gevolgen van dien? waarom niet selecteren op vleeskippen om zo de productie/prijs te optimaliseren? U noemt dit plofkip.. U heeft liever biologische kippen, die niet iedereen zo even kan betalen. Deze mensen moeten dan maar bonen oid gaan eten om aan eiwitten te komen? In mijn ogen is dit linkse bedilzucht. Maakt u zich druk over antibiotica, ga dan eerst langs bij de huisarts. Die bij elke wissewasje drie kuren in je arm spuit. Bij wijze van spreken.
Reactie door komsja op 15-04-2014 16:43
En wat te denken van de kippen/varkens en runder boeren,die gasten lopen te zeiken en te klagen dat er zo weinig voor hun handel word betaald.Maar zelf eten die gasten hun plofkip/plofvarken/plofrund of plofpaprika/plofkomkommer etc etc etc niet hoor.Die eten hun vlees van de dieren die rustig en zonder stress en met gezond voer door de weide lopen,en die eten de groente uit hun eigen moestuin. En wat de consument te vreten krijgt zal ze een zorg zijn,als het maar geld opleverd.
Reactie door gerboe op 15-04-2014 17:06
Quote: consument13 schreef op dinsdag 15 apr 2014, 15:31: In mijn ogen is dit linkse bedilzuchteinde Quote Sinds wanneer is voor betere leefomstandigheden voor dieren zijn links?! Als je vlees uit de bio-industrie eet dan ben je dus rechts? Bedilzucht en er gewoon een mening op na houden is niet hetzelfde. De meeste mensen eten nog steeds vlees uit de bio-industrie. Ik niet, maar ik voel me niet bedild als ik voor de zoveelste keer 'kip-het-meest-veelzijdige-stukje-vlees' uit de speakers hoor knallen. Iedereen kan vlees eten, of je nu rechts of links bent. En iedereen kan kiezen voor plofvlees of voor diervriendelijk gezonder vlees. Er ligt betaalbaar scharrelvlees bij de Aldi en de Lidl in de koeling. Ja zelfs biologisch vlees. Het kan dus, als je maar wilt. Minder vlees eten kan ook. Dan hou je zelfs geld over! Maar ja, je moet wel keuzes maken. Linksom of rechtsom.
Reactie door komsja op 15-04-2014 17:56
@gerboe U zegt dat er zelfs bij de goedkopere supermarkten scharrelvlees te koop is,maar of dat daadwerkelijk scharrelvlees is is nog maar de vraag,hoe vaak kunnen we lezen en horen dat de consument ook daar mee beflikkerd word,denk dat als we echt goed en gezond vlees en groente willen kunnen eten dat we dan zelf een klein boerderijtje moeten beginnen,maar dat zal voor de meeste onder ons niet tot de mogelijkheden behoren en aangewezen blijven op wat er in de winkels in de schappen ligt.
Reactie door thaorchid op 15-04-2014 18:06
Zo lang mensen voor een dubbeltje op de eerste rang willen zitten zal dit voortkabbelen. Kun je dat vlees niet betalen, koop het dan niet. Maar nee, er moet een enorme bult vlees op de barbeknoei worden gesmeten, ongeacht waar het vandaan komt, als het maar goedkoop is. Koop vlees bij een echte erkende keurslager, zoveel duurder is dat niet. Dat supermarktvlees is toch al niet best, taai en vol zooi als het gaat om het betere dus duurdere vlees, voor een beetje rundergehakt is het prima. (hoewel de MCD hier op het dorp de malst mogelijke kogelbiefstuk heeft, nog malser dan die van de keurslager dus uitzonderingen zijn er, moet je even naar zoeken)
Reactie door komsja op 15-04-2014 19:08
@thaorchid Dat het vlees bij de(keurslager) niet veel duurder is dan in de supermarkt is pure onzin,wat wel waar is is dat het vlees bij de keurslager van" betere kwaliteit'' zou moeten zijn. Ik koop mijn vlees ook bij de slager,weliswaar geen keurslager maar de kip en de hamlappen en fricando zijn van goede kwaliteit voor een redelijke prijs.
Reactie door forever-nl op 15-04-2014 21:30
Als een kind een zeer beperkt iets wordt aangedaan is het al vaak snel landelijk nieuws. Mishandeling van huisdieren wordt soms beperkt weergeven in regionaal nieuws. In de bio-industrie is zeer zware mishandeling de 'normale' dagelijkse praktijk. En bij verkoop van paardenvlees met een ander etiket reageert de wereld geschokt.
Reactie door aurora1 op 16-04-2014 03:24
Gelukkig hebben we nog wat boeren over die bereid zijn erg lange en zware werkdagen te maken, die erg hun best doen, en vaak grote leningen moeten afsluiten om aan alle hoge eisen van de EU en regeringen te voldoen om voedsel te kunnen blijven produceren. Des te minder voor hun producten wordt betaald des te meer zullen ze moeten produceren om te kunnen blijven bestaan. Denk aan de eisen van de EU voor bijv. het model van groenten en fruit. Wordt daar niet aan voldaan dan moet het doorgedraaid worden. Het alternatief is dat we anders volledig afhankelijk gaan worden van import. Dat wil ik net zo min als voor bijv. gas/energie vrijwel volledig afhankelijk te worden van andere landen. Of die boeren zo eten zoals u omschrijft betwijfel ik. Tijd voor een moestuin hebben ze bijvoorbeeld al niet, en voor het overige wordt op de boerderij in de regel nogal sober gegeten (ze doen niet aan "vreten").
Reactie door komsja op 17-04-2014 16:33
@aurora1 Ik heb niet gezegd dat de boeren ''vreten'' heb gezegd wat de consument te vreten krijgt. U zegt dat u denkt dat de boeren niet zo eten zoals ik beschreef omdat ze daar geen tijd voor zouden hebben,das onzin bij de meeste boeren bedrijven zorgt de boerin voor het huishouden en de kinderen en de moestuin,denkt u nou echt dat ze bijvoorbeeld een stukje kip of what ever op hun bord leggen uit hun eigen megastallen die ze zelf volspuiten met groeihormonen en wat al niet meer zij???waarvan ze zelf weten wat voor een troep en gif dat is. Zou U dan groente en vlees uit eigen tuin eten Weet zeker van Niet.
Reactie door gerboe op 18-04-2014 09:41
Quote: frans24061961 schreef op vrijdag 4 apr 2014, 12:11: Webben zelf deze maatschappij gecreëerd. verander deze dan maar ontzeg niet mijn buurvrouw van 84 haar kipfiletje in het weekend voor 4,99 euro per kg.einde Quote Hallo Frans, neem je buurvrouw bij de arm en op naar de Lidl. Een hele kip met 3 sterren voor dierenwelzijn van de Dierenbescherming voor 5,49 euro per kilo.
Reactie door pieterwolters op 18-04-2014 14:01
Quote: aurora1 schreef op woensdag 16 apr 2014, 03:24: Gelukkig hebben we nog wat boeren over die bereid zijn erg lange en zware werkdagen te maken, die erg hun best doen, en vaak grote leningen moeten afsluiten om aan alle hoge eisen van de EU en regeringen te voldoen om voedsel te kunnen blijven produceren. einde Quote Boeren klagen anders niet over de gigantische hoeveelheid landbouwsubsidies die de EU rondpompts... Andere bedrijfstakken zouden er heel veel voor over hebben om ook zo gepamperd te worden.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!