Kassa

Kassakrat

Geplaatst door: endemion op: 11-09-2015 16:16
Ik vind het nogal toevallig dat die krat die zogenaamd ergens in NL verstopt zou moeten liggen vlakbij Kassa/Hilversum verstopt is. Jammer dat zo'n actie weer eens een "randstad" feestje is. En natuurlijk is reageren op dit soort berichten niet ingeschakeld. Daar wordt ook altijd zo selectief mee omgegaan. Een enkel keertje zijn reacties mogelijk maar doorgaans is dat niet mogelijk en al helemaal niet als het van die typische propagandistische berichtgeving betreft.
Reactie door 14peter op 11-09-2015 16:48
Mijn gedacht!
Reactie door 1953 op 11-09-2015 17:29
Hebben ze een dergelijke actie?! Kende het nog niet. Wanneer Baarle-Nassau, Delfzijl, Capelle aan den IJssel? @14peter: waarschijnlijk met BOMA-worsten?!
Reactie door 14peter op 11-09-2015 23:14
@1953: Hahaha liever een dagschotel.
Reactie door edrick3 op 12-09-2015 12:05
.....En natuurlijk is reageren op dit soort berichten niet ingeschakeld...... ????? Je kunt gewoon je commentaar plaatsen:[url=http://kassa.vara.nl/actueel/consumentennieuws/artikel/nieuws/zoek-en-vind-het-kassakrat/?vHash=c749c73j: klik [/url: ....Ik vind het nogal toevallig dat die krat die zogenaamd ergens in NL verstopt zou moeten liggen vlakbij Kassa/Hilversum verstopt is...... Dat is juist niet toevallig, maar bewust gedaan: niet te ver weg!
Reactie door endemion op 13-09-2015 15:42
@edrick3 Op het moment van openen van deze discussie was het niet mogelijk om reacties op de gelinkte pagina te plaatsen. En wat betreft deel 2 van je reactie, precies mijn punt. Jammer dat ze niet een willekeurige postcode kiezen. Kan makkelijk met een random number generator (ik kwam uit op 5085 toen ik zonet ff de range 1000-9999 invulde wat bij Esbeek uit zou komen).random number generatorEsbeek
Reactie door 1953 op 13-09-2015 22:29
Quote: endemion schreef op zondag 13 sep 2015, 15:42: @edrick3 Op het moment van openen van deze discussie was het niet mogelijk om reacties op de gelinkte pagina te plaatsen. En wat betreft deel 2 van je reactie, precies mijn punt. Jammer dat ze niet een willekeurige postcode kiezen. Kan makkelijk met een random number generator (ik kwam uit op 5085 toen ik zonet ff de range 1000-9999 invulde wat bij Esbeek uit zou komen).einde Quote U gebruikt(e) windows10 vanwaar dat u niet kon reageren?
Reactie door mein33 op 14-09-2015 11:44
Quote: endemion schreef op zondag 13 sep 2015, 15:42: . Jammer dat ze niet een willekeurige postcode kiezen. Kan makkelijk met een random number generator (ik kwam uit op 5085 toen ik zonet ff de range 1000-9999 invulde wat bij Esbeek uit zou komen).einde Quote @endemion, Het is zeer aannemelijk dat de redactie van VARA Kassa heeft wel een nummer generator heeft gebruikt om, geheel onafhankelijk, de locatie te bepalen. En bij toeval kwam de door u zo gewraakte locatie te voorschijn. Ook deze locatie valt onder de noemer "ergens in Nederland". Ook daar wonen heel veel mensen die niets met de omroep van doen hebben en waarom moeten mensen die in de naaste omgeving wonen worden uitgesloten als kanshebber, zou u dat wel eerlijk vinden. Ik zie eerlijk gezegd niet in wat uw probleem is. (nee, ik werk niet bij de omroep en woon er ook niet in de buurt)
Reactie door pino123 op 14-09-2015 16:30
Ach hoeven ze niet zo ver te lopen om die krat te verstoppen....
Reactie door endemion op 14-09-2015 19:09
Quote: 1953 schreef op zondag 13 sep 2015, 22:29: U gebruikt(e) windows10 vanwaar dat u niet kon reageren? einde Quote Nope en ik zie ook niet hoe dat verband houd met wel of niet kunnen reageren?
Reactie door endemion op 14-09-2015 19:41
Quote: mein33 schreef op maandag 14 sep 2015, 11:44: @endemion, Het is zeer aannemelijk dat de redactie van VARA Kassa heeft wel een nummer generator heeft gebruikt om, geheel onafhankelijk, de locatie te bepalen. En bij toeval kwam de door u zo gewraakte locatie te voorschijn. Ook deze locatie valt onder de noemer "ergens in Nederland". Ook daar wonen heel veel mensen die niets met de omroep van doen hebben en waarom moeten mensen die in de naaste omgeving wonen worden uitgesloten als kanshebber, zou u dat wel eerlijk vinden. Ik zie eerlijk gezegd niet in wat uw probleem is. (nee, ik werk niet bij de omroep en woon er ook niet in de buurt)einde Quote Ik stel het niet op prijs, de manier waarop je me nu afschildert/woorden in de mond legt. Gewraakte locatie; ik zou een of ander probleem hebben; ik zou omwonende van dit soort acties willen uitsluiten. Een beetje kritisch kijken naar zaken mag niet? Er is tevens nog niet een kleine aanwijzing dat er gebruik is gemaakt van een of ander willekeurig selectie systeem dus waar jij die "zeer aannemelijk" vandaan haalt? Het tegenovergestelde is een stuk aannemelijker, het gemak dient de mens. Waarom zou je het hele land meenemen als je ook gewoon ergens in een radius van 30min rijden die krat kunt dumpen. Laat staan de druk van een gemiddelde baas die je liever een uurtje mist dan een "halve" dag.
Reactie door tijger1 op 15-09-2015 11:04
En wat moet u nou met die krat? Toch allemaal onzin van zo'n programma.
Reactie door mein33 op 15-09-2015 11:40
Quote: endemion schreef op maandag 14 sep 2015, 19:41: Quote: mein33 schreef op maandag 14 sep 2015, 11:44: @endemion, Het is zeer aannemelijk dat de redactie van VARA Kassa heeft wel een nummer generator heeft gebruikt om, geheel onafhankelijk, de locatie te bepalen. En bij toeval kwam de door u zo gewraakte locatie te voorschijn. Ook deze locatie valt onder de noemer "ergens in Nederland". Ook daar wonen heel veel mensen die niets met de omroep van doen hebben en waarom moeten mensen die in de naaste omgeving wonen worden uitgesloten als kanshebber, zou u dat wel eerlijk vinden. Ik zie eerlijk gezegd niet in wat uw probleem is. (nee, ik werk niet bij de omroep en woon er ook niet in de buurt)einde Quote Ik stel het niet op prijs, de manier waarop je me nu afschildert/woorden in de mond legt. Gewraakte locatie; ik zou een of ander probleem hebben; ik zou omwonende van dit soort acties willen uitsluiten. Een beetje kritisch kijken naar zaken mag niet? Er is tevens nog niet een kleine aanwijzing dat er gebruik is gemaakt van een of ander willekeurig selectie systeem dus waar jij die "zeer aannemelijk" vandaan haalt? Het tegenovergestelde is een stuk aannemelijker, het gemak dient de mens. Waarom zou je het hele land meenemen als je ook gewoon ergens in een radius van 30min rijden die krat kunt dumpen. Laat staan de druk van een gemiddelde baas die je liever een uurtje mist dan een "halve" dag. einde Quote Jammer dat u mijn intentie niet heeft begrepen. Het gaat ook in het geheel niet over uw persoon maar over het onderwerp van uw topic. Maar als u het persoonlijk wil maken dan ga ik daar gaarne in mee. Als u niemand wil uitsluiten dan zult u moeten accepteren dat ook mensen die in de omgeving van Hilversum wonen net zoveel kans hebben als u, waar u ook woont. U geeft echter zelf in uw topic te kennen dat het hier weer een "Randstad feestje" betreft en dat omschrijft ik met de woorden "gewraakte locatie" omdat u het er niet mee eens bent dat de krat daar ergens is geplaatst. U uit hier uw ongenoegen jegens de redactie van VARA-kassa en over de betrouwbaarheid van de VARA-kassa redactie in deze kwestie kan nog lang en breed worden gediscussieerd, maar ik ga er in ieder geval vanuit dat er te goeder trouw is gehandeld. En zo als een oud spreekwoord zegt : "Zo de waard is, vertrouwd hij zijn gasten".
Reactie door aurora1 op 15-09-2015 12:01
Heeft u al aan Kassa gevraagd hoe ze de plaats bepalen?
Reactie door endemion op 15-09-2015 16:57
Quote: mein33 schreef op dinsdag 15 sep 2015, 11:40: Jammer dat u mijn intentie niet heeft begrepen. Het gaat ook in het geheel niet over uw persoon maar over het onderwerp van uw topic. Maar als u het persoonlijk wil maken dan ga ik daar gaarne in mee. Als u niemand wil uitsluiten dan zult u moeten accepteren dat ook mensen die in de omgeving van Hilversum wonen net zoveel kans hebben als u, waar u ook woont. U geeft echter zelf in uw topic te kennen dat het hier weer een "Randstad feestje" betreft en dat omschrijft ik met de woorden "gewraakte locatie" omdat u het er niet mee eens bent dat de krat daar ergens is geplaatst. U uit hier uw ongenoegen jegens de redactie van VARA-kassa en over de betrouwbaarheid van de VARA-kassa redactie in deze kwestie kan nog lang en breed worden gediscussieerd, maar ik ga er in ieder geval vanuit dat er te goeder trouw is gehandeld. En zo als een oud spreekwoord zegt : "Zo de waard is, vertrouwd hij zijn gasten".einde Quote Niemand uitsluiten werkt ook de andere kant op. Aangezien bij dit soort acties en echt niet enkel zo'n actie van kassa "9 vd 10" keer blijkt dat het ergens in de buurt van de aanbieder valt welke vaak ook ergens in dat "randstad gebied" gevestigd is maar het wel aan heel Nederland aanbied maar in principe gewoon het grootste deel van Nederland uitsluit (in principe geld natuurlijk hetzelfde als de aanbieder bv in Groningen zit en dan op een half uurtje daarvandaan regelt maar brengt als ergens in NL). Tja dat jij van dat hele "randstad gebied" een locatie maakt en dan ook nog suggereert dat ik iets tegen die specifieke "locatie" heb met termen als "gewraakte locatie" en niet te vergeten mij neerzet als iemand met een probleem (wat menigeen tussen de regels door zal lezen als 'jij spoort niet') moet je zelf weten. Maar ga niet het heilige boontje uithangen en doen alsof ik er een persoonlijke kwestie van maak. Je mag er vanuit gaan dat er "goeder trouw is gehandeld". Maar als je er kritisch naar kijkt schetst het toch echt wel een ander beeld. Neem de daadwerkelijke kans eens onder de loep. Er zijn bijna 100 postcode gebieden in Nederland met Hilversum's gebied erbij heb je 5 postcode gebieden die 'in de buurt' vallen. Blijft er dus zo'n ±95% kans over dat de locatie, wanneer willekeurig gekozen niet in dat gebied valt. Dan kom je dus weer terug bij wat ik al aangaf dat het wel heel toevallig is dat de locatie in kwestie op een half uurtje van rijden van Hilversum uit is gekomen. @aurora1 Nope, maar je mag toch aannemen dat ze zeker gezien de aard van het programma dat ze produceren menselijke input vrij nauwlettend in de gaten houden (zeg maar iig discussie titels geregeld lezen), al is het maar om programma topics te verzamelen. Daarnaast als het gewoon zo is gegaan als ik vermoed, hoe groot acht jij de kans dat ze dat eerlijk zullen toegeven? Het lijkt mij weinig zinvol maar ga je gang als je dat aspect wilt toevoegen aan de discussie.
Reactie door endemion op 15-09-2015 17:05
Quote: tijger1 schreef op dinsdag 15 sep 2015, 11:04: En wat moet u nou met die krat? Toch allemaal onzin van zo'n programma.einde Quote Het gaat me niet eens zo zeer om de inhoud van die krat (hoewel die camera best een leuk speeltje kan zijn). Maar meer om de statement "ergens in NL" wat natuurlijk sterk een willekeurige locatie selectie suggereert maar vervolgens alle schijn er van heeft dat dat niet het geval was.
Reactie door tijger1 op 15-09-2015 17:44
Is Maastricht dan willekeuriger dan Groningen of zo?
Reactie door mein33 op 16-09-2015 11:51
Quote: endemion schreef op dinsdag 15 sep 2015, 16:57: Niemand uitsluiten werkt ook de andere kant op. Aangezien bij dit soort acties en echt niet enkel zo'n actie van kassa "9 vd 10" keer blijkt dat het ergens in de buurt van de aanbieder valt welke vaak ook ergens in dat "randstad gebied" gevestigd is maar het wel aan heel Nederland aanbied maar in principe gewoon het grootste deel van Nederland uitsluit (in principe geld natuurlijk hetzelfde als de aanbieder bv in Groningen zit en dan op een half uurtje daarvandaan regelt maar brengt als ergens in NL). .einde Quote @endemion, U blijkt goed op de hoogte te zijn waar VARA-Kassa de "Kassakrat" de afgelopen jaren heeft geplaatst. Ik heb er werkelijk geen idee van, maar ben naar aanleiding van uw "verdachtmaking" hieromtrent wel nieuwsgierig geworden of hier werkelijk aan de hand is wat u heeft geconstateerd. Kunt u een opsomming geven van de locaties waar de "Kassakrat" door de jaren heen is geplaatst. Alleen daarmee kan worden bevestigd of u wel of geen gelijk heeft in uw bewering.
Reactie door pino123 op 16-09-2015 12:58
Grappig... Ergens in Nederland; hij ligt dan in Hilversum en dan uzelf druk maken. Sinds wanneer ligt Hilversum niet meer 'ergens in Nederland?'
Reactie door tot15karakters op 18-09-2015 13:56
Alleen als ze een lokale omroep in zouden schakelen is Groningen, Maastricht of Texel mogelijk.... Weet U wat de kosten zijn als ze echt geheel NL zouden overwegen? De belbus is ook niet live en een opname en dat kost al genoeg. De bezuinigingen in Den Haag zijn de oorzaak dat ze erg op de kosten moeten letten, zo ook dit forum, een Vaginale opmerking omdat elk 3 letter woord omgezet word in ***, ja die sterren als Hoofdletter 8 tik ik maar even zelf.... De moderators hier en het uitzoekwerk en mislukte onderwerpen kosten veel en niet alles is geschikt voor uitzending dus ik begrijp hun iets te dichtbij keuze wel... Beter was in regio op 5 of 10 km van Hilversum... maar ja, ik werk daar niet! Alleen met samenwerking lokale omroep en laat die eens een bericht sturen voor samenwerking voor eerlijker verdeling en dan zitten zij ook landelijk in de publiciteit die de lokale vaak erg goed kunnen ... mits het geen AT5 of TV West is..
Reactie door endemion op 18-09-2015 19:08
Quote: tijger1 schreef op dinsdag 15 sep 2015, 17:44: Is Maastricht dan willekeuriger dan Groningen of zo?einde Quote Nee.
Reactie door endemion op 18-09-2015 19:12
Quote: mein33 schreef op woensdag 16 sep 2015, 11:51: U blijkt goed op de hoogte te zijn waar VARA-Kassa de "Kassakrat" de afgelopen jaren heeft geplaatst. Ik heb er werkelijk geen idee van, maar ben naar aanleiding van uw "verdachtmaking" hieromtrent wel nieuwsgierig geworden of hier werkelijk aan de hand is wat u heeft geconstateerd. Kunt u een opsomming geven van de locaties waar de "Kassakrat" door de jaren heen is geplaatst. Alleen daarmee kan worden bevestigd of u wel of geen gelijk heeft in uw bewering.einde Quote Beter lezen. Of doe je dat expres over essentiële delen heen lezen om zo vervolgens weer een belachelijke denigrerende statement te kunnen doen?
Reactie door endemion op 18-09-2015 19:19
Quote: pino123 schreef op woensdag 16 sep 2015, 12:58: Grappig... Ergens in Nederland; hij ligt dan in Hilversum en dan uzelf druk maken. Sinds wanneer ligt Hilversum niet meer 'ergens in Nederland?'einde Quote Ik maak me niet druk ik kaart het enkel aan. Zoals al gezegd de inhoud van die krat kan me zo'n beetje gestolen worden. En als je de rest gelezen had hoefde ik het volgende niet te herhalen. Wanneer je aangeeft dat iets ergens in NL verstopt ligt is dat sterk suggestief van een willekeurig gekozen locatie. Wanneer het dan in "je eigen achtertuin" geplaatst is...
Reactie door endemion op 18-09-2015 19:35
Quote: tot15karakters schreef op vrijdag 18 sep 2015, 13:56: Alleen als ze een lokale omroep in zouden schakelen is Groningen, Maastricht of Texel mogelijk.... Weet U wat de kosten zijn als ze echt geheel NL zouden overwegen? De belbus is ook niet live en een opname en dat kost al genoeg. De bezuinigingen in Den Haag zijn de oorzaak dat ze erg op de kosten moeten letten, zo ook dit forum, een Vaginale opmerking omdat elk 3 letter woord omgezet word in ***, ja die sterren als Hoofdletter 8 tik ik maar even zelf.... De moderators hier en het uitzoekwerk en mislukte onderwerpen kosten veel en niet alles is geschikt voor uitzending dus ik begrijp hun iets te dichtbij keuze wel... Beter was in regio op 5 of 10 km van Hilversum... maar ja, ik werk daar niet! Alleen met samenwerking lokale omroep en laat die eens een bericht sturen voor samenwerking voor eerlijker verdeling en dan zitten zij ook landelijk in de publiciteit die de lokale vaak erg goed kunnen ... mits het geen AT5 of TV West is.. einde Quote Begrijpen, prima maar dat maakt het nog niet ok. En die kosten die volgens jou zo veel hoger zouden zijn als je verder weg gaat, tja. Zoveel zal het vast niet schelen. In hoeverre je er als omroep daadwerkelijk extra kosten aan hebt? Een cameraman minder in de studio kan prima om maar eens iets te noemen. Die belbus hebben ze ook al welke dus ook ingezet had kunnen worden. Etc. En als het daadwerkelijk zoveel duurder zou zijn, maak er dan een virtuele actie van, de krat ergens op de deze website verstoppen bv om nog maar eens iets te noemen.
Reactie door mein33 op 19-09-2015 15:02
Quote: endemion schreef op vrijdag 18 sep 2015, 19:12: Beter lezen. Of doe je dat expres over essentiële delen heen lezen om zo vervolgens weer een belachelijke denigrerende statement te kunnen doen?einde Quote @endemion, (schone slapende herdersfiguur) Ik begrijp met de beste wil van de wereld niet waar uw ongenoegen jegens mijn persoon vandaan komt. Ik praat u niet naar de mond of ga niet mee in uw belevingswereld en waarom zou ik. "U"vindt het nogal toevallig dat de Kassakrat in de omgeving van Hilversum is geplaatst en noemt het "weer" een Randstad feestje. Dit noemt men ook wel achterdocht. Als u er zo zeker van bent dat hier moedwillige opzet in het spel is dan zult u deze bewering toch wel moeten hardmaken of kunnen aantonen waarop uw bewering is gestaafd. Door alleen maar aan te geven dat u de locatie wel "toevallig" vindt of dat het er "alle schijn van heeft" dat hier vals spel wordt gespeeld zonder daar echte aanwijzingen voor te hebben of hiervan het bewijs aan te tonen duidt niet op eerlijk spel van uw kant. Waarom legt u uw probleem niet voor aan de redactie van VARA-kassa. Ben heel benieuwd naar de reactie van de redactie.
Reactie door 1953 op 21-09-2015 02:08
Had nu de nodige uitzendingen bekeken en geluisterd. Geen kassakratje meer te bekennen. Of topicstarter doelde daarmee op die adhd-karakteristiek van Pierre (Haagse) Wind?!
Reactie door pieterwolters op 21-09-2015 22:23
Gelukkig is Nederland een veredelde stadstaat, dus iedereen woont per definitie dichtbij. Als je nu in een groot land zou wonen zou je een punt kunnen hebben.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!