Kassa

Kan ik camera In stalling eisen met opname?

Geplaatst door: dinyg op: 16-12-2012 12:25
Werk bij een bedrijf die hoge hekken om het terrein heeft staan en camera's met uitzicht op parkeerplaatsen en hoofdingang.Met grote regelmaat worden (brom)fietsen en scooters door onbevoegden vernield.De Directie schuift het op ëigen risico"maar kan dit zomaar als dit al jaren gebeurd en er geen zicht op is wat er IN de stalling gebeurd? Ik eis daarom een camera IN de stalling én dat de beelden worden opgenomen zodat de bewijslast wordt vereenvoudigd. Ook moet er betere afscherming geplaatst worden zodat onbevoegden(zoals mensen die een voedselpakket komen afhalen of schooljeugd) NIET op het terrein kunnen komen! Is dit realitisch of vindt men dit dus een kwestie ëigen risico"?
Reactie door valerius-2 op 16-12-2012 19:03
Eisen kan maar om dat te doen heeft het geen zin als ze het niet willen. De opgave is gewoon een andere stalling gaan zoeken waar wel camera's staan.
Reactie door zoekster op 16-12-2012 19:32
Als u voor de stalling betaalt kunt u eisen stellen, anders gaat het niet lukken. En zelfs als je voor een stalling betaalt, krijg je daar vaak nog voorwaarden bij wat onder het eigen risico valt en wat niet. U kunt wel samen met andere werknemers eens met de directie gaan praten over een betere beveiliging dan die er nu is. Probeer een zo goedkoop mogelijke oplossing te bedenken, de directie denkt waarschijnlijk voornamelijk aan de extra kosten die er voor de beveiliging zouden moeten worden gemaakt. Bijvoorbeeld een sleutel/pasje van een (verbeterd?) stallingsslot voor alleen de personen die er gebruik van maken. Of is zoiets er al?

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!