Kassa

Jaren voor niets betaald?

Geplaatst door: klaske1957 op: 10-11-2012 14:37
We hebben recentelijk onze zus moeten cremeren en we schrokken toen de man van de uitvaartverzekering "M" vertelde dat onze zus wel verzekerd was, maar de crematie zelf zat niet in de polis. Ze heeft wel jaren betaald, zo'n 7 of 8 euro per maand. M zegt dus dat ze vroeger nooit heeft besloten of het een crematie anders wel een begrafenis zou worden. Ze hebben jarenlang niet gemeld dat ze nog een beslissing moest maken. Nu zitten we met een restschuld wat eigenlijk niet zou mogen en moeten gebeuren. Hadden ze bij M niet fatsoenlijk kunnne wezen en in het kader van sociaal en menselijk handelen ons dit moeten kwijtschelden? Of zit ik fout? En moet ik dit nu aan M melden of niet? Wat denken jullie? mvg Klas
Reactie door gerboe op 10-11-2012 16:16
Beste Klas, dat kan toch niet?! Onder uitvaart wordt verstaan ofwel een begrafenis ofwel een crematie. Heeft u elkaar wel goed begrepen? Was uw zus wellicht niet voldoende verzekerd? Ik zou er de polisvoorwaarden nog eens op na slaan. Daar moeten alle voorwaarden duidelijk in vermeld staan lijkt me. In elk geval heel veel sterkte met het verlies van uw zus.
Reactie door valerius-2 op 10-11-2012 16:29
Dat is een onmogelijke bewering dat een crematie duurder is dab een begrafenis.Zoekt u maar eens naar de verwachte kosten bij een overlijden dan ziet u altijd dat een begrafenis stukken duurder is.
Reactie door hutch op 10-11-2012 16:42
Ik ben erg benieuwd welke verz.maatschappij dat is? "De crematiekosten zijn vaak lager dan de kosten van een begrafenis. Bij een begrafenis heeft u namelijk met grafkosten te maken. Een crematie in het crematorium kost in Nederland gemiddeld € 990,-"
Reactie door diumenge op 10-11-2012 16:47
Sla de polis er eens goed op na. Als een crematie inderdaad goedkoper is dan een begrafenis, en ik begrijp dat het hier om een crematie gaat, dan maakt die keuze toch niets uit? Wellicht was de premie omhoog gegaan bij een keuze voor begrafenis, maar ze kunnen volgens mij niet stellen dat omdat ze niet gekozen heeft het niet verzekerd is.
Reactie door stacey op 10-11-2012 16:52
Quote: klaske1957 schreef op zaterdag 10 nov 2012, 14:37: maar de crematie zelf zat niet in de polis. Klaseinde Quote Verwacht dat `M` Monuta is ? Ga ik even van uit.,, wat betreft info die ik vond, wellicht had je zus een -Uitvaartverzekering in geld, Deze verzekering keert geld uit aan uw nabestaanden om uw uitvaart te betalen. - -Info- Dan wordt er een geldbedrag uitgekeerd en daar moet je het van zien te doen als je niet bij wilt leggen, en bedrag zal wellicht te laag zijn geweest om alles te bekostigen ? Maar we kunnen hier wel speculeren, je zult de polis/voorwaarden moeten bekijken om te zien wat er precies geregeld is. Verzekerd zijn betekend ook niet automatisch dat alles betaald is.. -Info-
Reactie door klaske1957 op 10-11-2012 23:23
We hebben de polis erop nageslagen en vonden inderdaad veel dingen die erop stonden zoals volgauto rouwbrieven enzovoorts. Het enige dat op deze polis ontbrak was de begrafenis of in dit geval de crematie. Volgens M had onze zus destijds geen beslissing genomen of ze een begrafenis wilden of een crematie, dus was deze nog niet opgenomen in de polis. Allemaal een vreemde zaak, maar de kosten moeten wel opgehoest worden.
Reactie door sweeterlake op 11-11-2012 17:26
Een crematie is goedkoper dan een begrafenis! Een uitvaartverzekering is voor zowel cematie of begrafeniskosten te dekken. Vreemde gang van zaken bij 'M'!
Reactie door gerboe op 11-11-2012 19:14
Het lijkt me duidelijk na het bericht van Klas en alle reacties dat de zus van Klas zich verzekerd had voor diverse kosten van een uitvaart behalve de crematie of begrafenis zelf. Wat haar beweegredenen waren zal misschien wel nooit meer boven water komen. Maar zoals Klas zelf eigenlijk al aangeeft valt de verzekeringsmaatschappij niets te verwijten. De opmerking over 'vreemde gang van zaken bij 'M' is denk ik niet op z'n plaats. Misschien had de verzekeringsagent ten tijde van het afsluiten van de polis moeten vragen 'weet u zeker dat u dit zo wilt' maar dat heeft geen invloed op de uiteindelijke afwikkeling van de uitvaart conform de polisvoorwaarden. Ik hoop voor de familie dat de uitvaart ondanks alles een waardevolle herinnering mag zijn.
Reactie door sweeterlake op 11-11-2012 22:59
Quote: gerboe schreef op zondag 11 nov 2012, 19:14: Het lijkt me duidelijk na het bericht van Klas en alle reacties dat de zus van Klas zich verzekerd had voor diverse kosten van een uitvaart behalve de crematie of begrafenis zelf. Wat haar beweegredenen waren zal misschien wel nooit meer boven water komen. Maar zoals Klas zelf eigenlijk al aangeeft valt de verzekeringsmaatschappij niets te verwijten. De opmerking over 'vreemde gang van zaken bij 'M' is denk ik niet op z'n plaats. Misschien had de verzekeringsagent ten tijde van het afsluiten van de polis moeten vragen 'weet u zeker dat u dit zo wilt' maar dat heeft geen invloed op de uiteindelijke afwikkeling van de uitvaart conform de polisvoorwaarden. Ik hoop voor de familie dat de uitvaart ondanks alles een waardevolle herinnering mag zijn.einde Quote De zus ging toch geen premie betalen voor iets wat vaag is?! Een uitvaartverzekering is voor een crematie dan wel een begrafenis en niet voor de randverschijnselen zoals een grafsteen of de brunch na afloop van de plechtigheid. Het enige wat bij mij opkomt, als hypothese, is dat de zus tegenover verzekeringmaatschappij onjuiste en/of onvolledige informatie heeft verstrekt teen tijde van het afsluiten van de verzekering. Wetende een ongeneeslijke ziekte te hebben in de terminale fase bevond en vervolgens de verzekering te hebben afgesloten. Dit zou voor de verzekeringsmaatschappij genoegzaam moeten zijn om de verzekering als teniet beschouwen en daardoor niet willen uitkeren.
Reactie door gerboe op 12-11-2012 10:04
De familie vond de gedekte kosten duidelijk in de polis dus daar is niets vaags aan. Wel merkwaardig dat de zus niet een hele uitvaart verzekerde, dat is waar. En wat betreft uw hypothese denk ik dat uw fantasie met u op de loop gaat.
Reactie door sweeterlake op 12-11-2012 11:51
Quote: gerboe schreef op maandag 12 nov 2012, 10:04: De familie vond de gedekte kosten duidelijk in de polis dus daar is niets vaags aan. Wel merkwaardig dat de zus niet een hele uitvaart verzekerde, dat is waar. En wat betreft uw hypothese denk ik dat uw fantasie met u op de loop gaat.einde Quote Fantasie is bij mij niet op de loop geweest, integendeel! Mijn hypothese is een denkbeeldige praktijk dan wel theoriegeval en dat behoefde niet de werkelijkheid te zijn.
Reactie door tot15karakters op 12-11-2012 14:54
Op enkele saaie dorpen is de Begrafenis goedkoper dan een verder weg gelegen nieuw Crematorium! Dus meestal is begraven duurder maar niet altijd. Vooral enkele dorpen met zeer weinig inwoners en voorzieningen kunnen soms een voordeliger alternatief zijn als je als Warme Bakker niet in de Oven wilt! Ik ga niet naar de Hel en kies dus ook voor een rustig en goedkoop dorpje tegen Duitse grens. Kosten inclusief kist en dienst €890,- en helaas is deze rekening nog maar 4 weken oud.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!