Kassa

Is gebruik van kattenverjager toegestaan

Geplaatst door: rolandroland op: 27-10-2013 12:12
http://www.eerstehulpbijrecht.nl/fragment/recht-regio/zijn-kattenverjagers-toegestaan mr. Visser doet hier uitspraak over of het gebruik hiervan wel mag. Mijn inziens kan een kattenverjager wel degelijk ingezet worden zolang hij maar ultrasoon geluid maakt en dus niet hoorbaar is voor de mens.
Reactie door marcel75 op 27-10-2013 15:47
Ultrasoon betekent niet dat dit niet hoorbaar is voor alle mensen. Alleen dat een bepaalde frequentie wordt uitgezonden. Er schijnen mensen te zijn die deze tonen wel kunnen horen. Het bereik van het menselijk gehoor is geen wetenschappelijk afgebakend bereik, maar verschilt per mens. De één heeft een groter bereik dan de ander.
Reactie door vragenderwijs op 31-03-2014 11:45
http://kassa.vara.nl/actueel/diginieuws/artikel/nieuws/kattenverjager-mag-blijven-piepen/?vHash=c749c73j Staatssecretaris Wilma Mansveld geeft aan dat een kattenverjager werkt op 21 kilohertz toonhoogte zie http://www.telegraaf.nl/binnenland/22437862/__Kattenverjager_mag_blijven_piepen__.html Zij stelt dat een kattenverjager werkt op een toonhoogte van 21 kilohertz. Echter die informatie is niet correct. Je hebt bijvoorbeeld Shop4Home die werkt met 18 kilohertz toonhoogte en een kattenverjager die begint met 13 kilohertz toon van de Tuinwachter zie http://postimg.org/image/wxszbqzj7/ Verdere aandacht over het onderwerp: vngmagazine.nl/nieuws/15737/jacht-op-kattenverjagers paulusjansen.sp.nl/weblog/2014/02/12/mosquito-ii/
Reactie door tot15karakters op 01-04-2014 17:14
De verkoop is toegestaan mits je geen overlast veroorzaak. Als er mensen naast je wonen die het wel horen is het verboden, want voor maken van muziek na bepaalde tijd (zie plaatselijke APV) is verboden en zal zo blijven. Ook is het risico dat mijn hond blijft huilen zolang die aan staat groot en dan is niet mijn Hond of ik als Eigenaar verantwoordelijk maar de eigenaar/gebruiker apparaat. Dus naast Katten kan het ook Honden gek maken dus niet toegestaan. Als je naast je eigen tuin ook in de tuin van buren en/of zelf in huis te horen bent mag je het niet gebruiken of moet je indien mogelijk deze verplaatsen of zwakker stellen, maar dat is per merk/type afhankelijk of dit mogelijk is. Dus je mag deze hinderlijke fluit toon apparaat alleen gebruiken als mensen in de naast je eigen tuin er geen last van hebben. Zie APV in jou gemeente en vooral in kleine tuinen mag je dus niet teveel bereik hebben.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!