Kassa

Interpolis vergoed geen huisarts zorg op festival?!

Geplaatst door: marietje1977 op: 24-09-2012 18:32
Hallo allemaal, ik heb een vraag! Ik ben op een nederlands festival heel goed geholpen na een wespensteek op de aanwezige EHBO. Ik ben zwanger en allergisch voor wespen. Ben gestoken en de EHBO heeft de steek uitgezogen en na een erg hoge hartslag is de ambulance dienst aldaar gebeld door de ehbo, die hebben mij antihistamine en epi gegeven. Maar ik kreeg een ernstige reactie op deze steek, de ambulance heeft mij toen vervoerd naar een ziekenhuisje op het festival terrein. Daar hebben ze mij aan de bewaking gelegd, tot zo ver geen probleem.. dit blijk netjes onder de basis verzekering te vallen. Alleen kreeg ik toch na een uur een shock en ben even buitenbewustzijn geraakt, er is toen een arts bijgeroepen. Er is aan mijn man gevraagd om 87 euro te betalen voor dit consult. Netjes een factuur gekregen en na verloop van tijd ben ik gelukkig opgeknapt. Er is mij gemeld dat ik de factuur kon indienen bij de verzekering, het woord declaratie staat op de factuur. Omdat het teveel administratie zou zijn voor het festival en de ingehuurde artsen en ambulance dien je dit te liefst meteen te betalen ter plekke. Nu heb ik eerst per brief zonder uitleg te horen gekregen dat wij de 87 euro niet gaan terug krijgen! Afwijzing hulp door huisarts staat er zelfs bij.. ( huisarts is altijd vergoed, kost zelfs geen eigen risico..) Zelf maar gaan bellen en omdat de arts ingehuurd is door een 2e partij blijkt dit niet onder de verzekering te vallen?? Waarom konden ze mij niet uitleggen. Ik had het terrein af moeten lopen (met een shock) en daar zelf een ambulance moeten bellen die mij naar het echte ziekenhuis had gebracht.. dit zou volgens de verzekering 800 euro hebben gekost en dat zou wel vergoed zijn..letterlijk gezegd!! Ik heb mijn voorwaarden doorgelezen en ik kan echt nergens vinden dat dit soort huisartsenhulp niet vergoed word. Dit word ook bevestigd door 2 medewerkers van Interpolis, nergens is terug te vinden dat een ingehuurde huisarts op een festival geen echte arts is of dat deze zorgverlening is uitgesloten uberhaupt. Het is gewoon beleid en ja zij weten niet wie de zorg heeft verleent dus ja kan iedereen zijn. Ik vroeg mij af ... ben ik gek of mag dit echt zomaar? Ik heb ondertussen zelf een schriftelijk klacht aangemaakt en een BIGnummer ( naam had ik al) gekregen van de betreffende huisarts die mij heeft geholpen, doorgegeven aan Interpolis.. Kunnen ze daar ook niet meer over vallen. Iemand dit ook meegemaakt toevallig? Of hebben jullie nog tips in dit geval?
Reactie door festinger op 25-09-2012 01:37
Op een ziekenhuisje op het festivalterrein na zulke klachten. Verzin een beter verhaal.
Reactie door marietje1977 op 25-09-2012 09:06
Quote: festinger schreef op dinsdag 25 sep 2012, 01:37: Op een ziekenhuisje op het festivalterrein na zulke klachten. Verzin een beter verhaal.einde Quote Ehm als je geen inhoudelijke reactie kan geven heb ik liever dat je lekker op Fok ofzo gaat zitten trollen. Iemand wel een reactie of tip waar ik wat mee kan ?
Reactie door jorisw op 25-09-2012 13:49
Quote: festinger schreef op dinsdag 25 sep 2012, 01:37: Op een ziekenhuisje op het festivalterrein na zulke klachten. Verzin een beter verhaal.einde Quote EHBO tent. Nou goed. Leg je altijd op iedere slak zout?
Reactie door winterman op 26-09-2012 01:43
LET OP! U bevindt zich in de rubriek DISCUSSIES. VRAGEN HOREN THUIS in Vraag & Beantwoord. Wilt u een VRAAG STELLEN over bijvoorbeeld een product of firma? Ga dan naar onze andere rubriek Vraag & Beantwoord!
Reactie door berlynhof26 op 26-09-2012 10:57
Ja, Interpolis glas(hard) helder voor zijn klant! Ik weet sinds woensdag hoe .... je voelt na een wespensteek bleek ook allergisch! Als het goed is moet je dit gewoon vergoed krijgen! Belachelijk zelfs! Het maakt niet uit waar je op dat moment gestoken wordt! Het gaat echt om secondes! Ik ben op weg naar de winkel gestoken en ben 3 winkels af gegaan voor een gif uitzuiger! NB Zit niet meer in een standaard EHBO kistje! Gelukkig bij de apotheek ben ik verlost van angel en gif maar heb een ontsteking en een hand als een kolenschop aan overgehouden! Misschien kun je het nog via je huisarts spelen? Die moet het toch weten dat je allergisch bent! Succes met alles!

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!