Kassa

Interactieve T.V. van ZIGGO

Geplaatst door: sarah-kingma op: 08-05-2011 11:32
Onlangs hebben wij bij Ziggo voor 149,95 een kastje aangeschaft om te kunnen genieten van interactieve t.v. Dit bleek achteraf écht een miskoop!! Ik heb het nu twee maanden en het heeft nog geen enkele keer naar behoren gefunctioneerd! Ik krijg elke dag te zien dat er sprake is van een netwerkfout. Heb al meerdere malen telefonisch contact met Ziggo gehad, wat erg omslachtig was, en niets heeft geholpen! Al met al Ziggo belooft een dienst die ze simpelweg niet kunnen waarmaken. Ik wil iedereen bij deze ook waarschuwen hiervoor en weerhouden van de aanschaf van dit product. Het is zonde van het geld want het werkt gewoon NIET!
Reactie door birdies op 08-05-2011 11:42
........Ik wil iedereen bij deze ook waarschuwen hiervoor en weerhouden van de aanschaf van dit product. Het is zonde van het geld want het werkt gewoon NIET!........ Werkt bij mijn al 1,5 jaar!
Reactie door birdies op 08-05-2011 11:42
Oeps: mijn m/z mij.
Reactie door freya op 08-05-2011 12:54
Hallo sarah-kingma, Tja, zo'n post is wel heel erg kort door de bocht. Er zijn ook héél veel tevreden klanten hoor. Heb je er ook wel eens aan gedacht dat er misschien iets niet in orde is met de bekabeling in huis? Bij digitale TV en interactieve diensten is de kwaliteit van gebruikte kabels en connectors uitermate belangrijk. Als je b.v. nog kabels van de bouwmarkt gebruikt (met die plastic connectors), dan zou ik maar eens beginnen om dat eens te vervangen. En is er ook al eens een monteur van ziggo geweest om eens te kijken naar wat nu precies het probleem is? m.vr.gr. Freya
Reactie door börgemeister op 08-05-2011 19:26
Heb je al eens geprobeerd om met een netwerkabel, UTP CAT 5E, 6 of 7, via de modem en de interactievekast. Het zou best mogelijk kunnen zijn dat het een update nodig heeft de interactievekast?
Reactie door birdies op 08-05-2011 20:12
Quote: börgemeister schreef op zondag 8 mei 2011, 19:26: Heb je al eens geprobeerd om met een netwerkabel, UTP CAT 5E, 6 of 7, via de modem en de interactievekast. Het zou best mogelijk kunnen zijn dat het een update nodig heeft de interactievekast?einde Quote UTP??? Die kabel komt er niet aan te pas! En met een update heeft het ook niets te maken.
Reactie door börgemeister op 08-05-2011 23:26
Quote: birdies schreef op zondag 8 mei 2011, 20:12: Quote: börgemeister schreef op zondag 8 mei 2011, 19:26: Heb je al eens geprobeerd om met een netwerkabel, UTP CAT 5E, 6 of 7, via de modem en de interactievekast. Het zou best mogelijk kunnen zijn dat het een update nodig heeft de interactievekast?einde Quote UTP??? Die kabel komt er niet aan te pas! En met een update heeft het ook niets te maken.einde Quote Cisco 8485DVB MPEG-4 HD DVR Back Panel? Deze heeft wel de mogelijkheid van netwerkkabel. Connections Out RF Bypass (75 ohm male IEC connector) HDMI Dual SCART Audio L/R Out SPDIF Digital Audio Output 10/100 Ethernet Output
Reactie door birdies op 09-05-2011 00:51
Ethernet werkt niet op de Cisco.
Reactie door nbw op 09-05-2011 02:18
Weet je wat het meest ergelijk is aan Ziggo behoudens de zinloze strijd met ingehuurde callcentra en incassobedrijven als er iets niet klopt. Dat is dat alleen nieuwe klanten voor 99 euro zo een apparaat mogen aanschaffen als ze lid worden van de familie alles in 1. Heb het Ziggo gevraagd waarom? Voor bestaande klanten hebben we tal van andere speciale aanbiedingen.En ja die zijn er inderdaad. Net als bij het Kruidvat of AH of Lidl.Ergo commerciele flut. En ja natuurlijk kan ik zomaar vrij overstappen zonder problemen naar de concurrent vanwege de beloofde marktwerking en lastenverlichting. Probeer het maar eens!!!! De concurrent doet exact hetzelfde en overstappen is een hele onderneming. Eigenlijk is die markt niet zo vrij en open. Kan voor 25 euro per maand soortgelijk alles in 1 kopen in ons europa.Dezelfde vrije markt. Maar ben verplicht bij aanmelding land te noemen en dan kan het niet meer.
Reactie door jaapje op 09-05-2011 08:54
het probleem is meestal de bekabeling. probeer het eens met een wat kortere kabel rechtstreeks op de aansluiting waar de kabel de woning binnen komt (bij nieuwbouw is dit meestal de meterkast, bij oudbouw de woonkamer). Een netwerkfout duid er meestal op dat het retoursignaal niet lekker terug komt en daardoor is er te weinig dataverkeer mogelijk. Het gewone tv kijken werkt dan nog prima alleen het interactieve niet.
Reactie door berlynhof26 op 09-05-2011 14:48
Ik heb de eerste hummax dig. ontv. Een simpel rot ding! Tv waar we hem voor hebben , heeft regelmatig storing en de radio onvangst is super! Dus het ligt niet aan de bekabeling! Misschien de hoeveelheid beton staal in het huis :-)! Wij kunnen bij ons namelijk niet zo goed draadloos internetten! Vandaar dat we via de kabel internetten! Dat kan ook een probleem veroorzaken bij de digitale ontvanger! Maar neem ook contact op met ziggo!
Reactie door jaapje op 09-05-2011 15:26
berlynhof26. ook dat kan nog steeds aan de bekabeling liggen. Bij TV komen audio én beeld door en dat neemt meer bandbreedte in dan alleen audio (sterker nog de meeste audio bij TV is in surround en de radio alleen stereo dus het geluid van de TV alleen neemt al meer bandbreedte in dan van de radio). Controleer in het systeemmenu van de decoder eens hoe sterk het signaal is en hoe goed de kwaliteit is van het signaal wat binnen komt. Bij ongeveer 70% sterkte zou de kwaliteit al op 100% moeten staan.
Reactie door birdies op 09-05-2011 17:44
.........Ik heb de eerste hummax dig. ontv. Een simpel rot ding! Tv waar we hem voor hebben , heeft regelmatig storing en de radio onvangst is super!......... Trouwens niet te vergelijken met een interactieve decoder! Goede bekabeling (en ook goed aangesloten!) is bij i.a. veel belangrijker dan bij een simpele sd decoder! Bovendien moet ook de bijgeleverde 1-gats doos goed aangesloten worden. Verder kan het ook nog zo zijn dat zij de verkeerde netwerk id hebben ingevoerd. Erg kort door de bocht om zonder meer info maar even te schrijven dat 'het ding niet werkt'.
Reactie door börgemeister op 09-05-2011 18:46
Quote: birdies schreef op maandag 9 mei 2011, 00:51: Ethernet werkt niet op de Cisco.einde Quote Waarom zit het er dan ingebouwd als het niet werkt?
Reactie door birdies op 09-05-2011 18:49
Quote: börgemeister schreef op maandag 9 mei 2011, 18:46: Quote: birdies schreef op maandag 9 mei 2011, 00:51: Ethernet werkt niet op de Cisco.einde Quote Waarom zit het er dan ingebouwd als het niet werkt?einde Quote Ding zal ongetwijfeld ook verkocht worden in landen waar het wel werkt.
Reactie door dobby op 10-05-2011 00:25
Quote: börgemeister schreef op maandag 9 mei 2011, 18:46: Quote: birdies schreef op maandag 9 mei 2011, 00:51: Ethernet werkt niet op de Cisco.einde Quote Waarom zit het er dan ingebouwd als het niet werkt?einde Quote Cisco geeft de mogelijkheden, *af fabriek* - maar dat wil niet zeggen dat alle afnemers (kabelaars) ook de rechten met de film industrie e.d. kunnen (willen) afkopen.. network access zou kunnen impliceren dat films buiten de content protections zouden kunnen komen.. dat opnames vrij verspreid kunnen worden.. dus hoe dan ook - loss of control.. en - hoe zeg je dat netjes - daar zijn "ze" nogal huiverig voor... Overigens, in elk geval in eerdere firmware versies, was de ethernet poort wel actief.. alleen kon je er verder niets mee doen.. heb het later niet meer geprobeerd.. Maar bekijk het eens zo: als het zou kunnen zou Ziggo (of UPC for that matter) het graag beschikbaar maken.. grotere doelgroep / meer afnemers.. maar rechten technisch zit dat wat lastiger in elkaar..
Reactie door dobby op 10-05-2011 01:26
Quote: berlynhof26 schreef op maandag 9 mei 2011, 14:48: Ik heb de eerste hummax dig. ontv. Een simpel rot ding! Tv waar we hem voor hebben , heeft regelmatig storing en de radio onvangst is super! Dus het ligt niet aan de bekabeling! Misschien de hoeveelheid beton staal in het huis :-)! Wij kunnen bij ons namelijk niet zo goed draadloos internetten! Vandaar dat we via de kabel internetten! Dat kan ook een probleem veroorzaken bij de digitale ontvanger! Maar neem ook contact op met ziggo!einde Quote Erm... "internetten via DE kabel" .. als in Ziggo (UPC/CAI/???) of als in bekabeld (as opposed to wireless) internet? Internetten via de kabel is een (beperkte (maar IMNSHO goede!)) keuze.. snelheid / stabiliteit kan *heel* hoog zijn, alleen is de keus geografisch bepaald. Bekabeld internetten is zo goed als altijd te prefereren boven draadloos internet.. snelheid, stabiliteit, veiligheid. Alleen als je zonder extra uitgaven aan je maximum kabellengte zou zitten, of echt struikeldraden door de kamer zou krijgen.. nou ja - je snapt de gevallen wel.. dan zou je standaard voor draadloos kunnen gaan. Overigens: de problemen met draadloos internetten zullen steeds erger worden.. meer mensen in jouw buurt zullen (statistisch gezien) draadloze apparatuur hebben.. en die geven nogal wat interferentie.. de enige (zonder extra kosten) oplossing is om met zoveel mogelijk buren in de omgeving een dag om de tafel te gaan zitten, en dan wat meetresultaten mee te nemen, en dan de kanelen onderling verdelen. In theorie zou je moeten kunnen uitrekenen wat optimaal is, maar zover kom ik echt niet meer tegenwoordig.. gewoon een kwestie van de sterkte mensen op compleet of grotendeels non-overlapping channels zetten, en van daaruit wat trial and error doen... (een losse android foon was bijvoorbeeld uitstekend geschikt voor signaal sterkte metingen.. alleen is dat maar 802.11g).. voorlopig zou je waarschijnlijk je signaal kunnen verbeteren door op 802.11a apapratuur over te stappen (en dan dus 802.11n, en met meerdere antennes).. (die .a versie gebruikt andere frequenties dan de magnetron band, en is nog niet zo gangbaar in NL, dus minder storing...) Wat je digitale decoder betreft: TV en /of Radio zou niets moeten mogen uitmaken.. wat "ze" (de kabel agrariers) doen is pakweg het volgende: ze mixen b.v. 40 radio zenders in 1 bundel.. in een bundel "passen" ook 3 HD TV zenders. of 8 SD TV Zenders.. (global orde.. aantallen zijn indicatief en kunnen wisselen door gebruikte tecnieken).. dus hoewel een radio kanaal op zich minder bandbreedte kost dan een HD TV kanaal, zit alle info gebundeld in Transport Streams.. en je moet zeg maar een hele TS ontvangen om er een zender uit te kunnen halen.. Dus als Radio het wel doet en TV niet - dan zit er ergens iets niet goed.. (even uitgaande van digitale radio natuurlijk, niet de analoge radio in je analoge kabel signaal!)

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!