Kassa

Independer doet per 20 december aan consumentenverlakkerij

Geplaatst door: hdboer70 op: 20-12-2011 16:06
Independer heeft nu zeker zijn onafhankelijkheidsstatus verloren nu het per 20 december 2011 voor 77 % in handen is van Achmea. Rogier van Boxtel, bestuursvoorzitter van Menzis, bevestigt dat Independer gewoon een tussenpersooon is en niets onafhankelijks uitstraalt. Niemand kan zich toch voorstellen, dat Independer (LEES: Achmea) een product van Ohra of ABN eerder zal aanbevelen dan een product van Centraal Beheer of Interpolis!! Strategie van Achmea? Marktverovering en machtsstrategie. Devies? If you can't beat them, join them! De aanbevelingen die nu door Independer worden gedaan kunnen we zonder meer advies met 78% eigenbelang noemen ofwel consumentenverlakkerij. Radar en Kassa kom in aktie, de consumentenbond is blijkbaar nog te voorzichtig!!!
Reactie door tino24 op 20-12-2011 18:19
Het was altijd al een tussenpersoon. Nu kan je het echter gaan vergelijken met een Rabobank, Unive, Meeus of Zicht. We kunnen alles bieden, maar bieden respectievelijk alleen Interpolis, Unive, Aegon of NN aan... zie ook: http://www.amweb.nl/nieuws/nederland/maximaal-een-op-drie-independer-polissen-naar.170501.lynkx ach het was altijd al een wolf in schaapskleren, en nou is de wolf groter geworden.
Reactie door wolfenjong op 20-12-2011 18:58
Bij Tros Radar zullen ze nu ook een andere vergelijker moeten nemen, willen ze nog geloofwaardig zijn na deze stap van Independer. Wat ook opvalt tot nu toe, geen woord over de overname van Independer op de site van Tros Radar, zitten ze er nu al mee in hun maag.
Reactie door jacobs_p op 21-12-2011 11:19
Zijn er uberhaupt nog wel ECHT onafhankelijke vergelijkers? Zo ja, welke...?
Reactie door valerius-2 op 21-12-2011 12:07
U gaar bij voorbaat er van uit dat ze het niet goed zullen doen veroordeling zonder nog een bewijs te hebben.
Reactie door petrov op 21-12-2011 13:12
De consumentenbond in Nederland stelt niks voor, slappe hap. Lopen aan de leiband van multinationals. Bepaalde zaken waar in andere landen fel tegen op getreden wordt, hoor je hier dikwijls helemaal niets over.
Reactie door rjw op 21-12-2011 13:35
Quote: jacobs_p schreef op woensdag 21 dec 2011, 11:19: Zijn er uberhaupt nog wel ECHT onafhankelijke vergelijkers? Zo ja, welke...?einde Quote Een vergelijker is per definitie niet onafhankelijk als deze de diensten gratis aan consumenten aanbiedt. Pas als er een vergelijker komt waar de consument de kosten moet betalen mag je onafhankelijkheid verwachten. Overigens wil het niet zeggen dat als men niet onafhankelijk is de adviezen niet deugen (premies die ze noemen zijn immers heel simpel te controleren). Maar de kans is redelijk groot dat ze niet het complete aanbod vertegenwoordigen.
Reactie door rjw op 21-12-2011 13:38
Quote: petrov schreef op woensdag 21 dec 2011, 13:12: De consumentenbond in Nederland stelt niks voor, slappe hap. Lopen aan de leiband van multinationals. Bepaalde zaken waar in andere landen fel tegen op getreden wordt, hoor je hier dikwijls helemaal niets over.einde Quote De Consumentenbond krijgt zelf kick-back fees voor "onafhankelijke adviezen via, zie hier. Nu is het geen nieuws dat de Consumentenbond een uiterst dubieuze club is. Wie met droge ogen beweert dat een digitaal compactcameraatje van 200 euro betere foto's maakt dan een DSLR snapt het niet. Maar de mooiste dateert al weer uit de jaren 80 toen ze een keer audioversterkers getest hebben: daar werd een Luxman versterker slecht beoordeeld omdat andere merken meer Watts voor het geld leverden..... hier
Reactie door nico w. op 22-12-2011 11:36
Ooit in een ''grijs verleden'' waren de productvergelijkingen van non profit consumentenorganisaties echt wel betrouwbaar. Maar toen brak het tijdperk van het grote geld willen verdienen aan eind jaren tachtig. De kritische consumentenorganisatie Konsumenten Kontakt werd door de vakbonden en de Consumentenbond de nek omgedraaid (concurrent minder !). De Vereniging Eigen Huis vond dat ze aan de contributie-inkomsten niet genoeg verdiende en werd zo'n vijftien jaar tevens commercieel tussenpersoon in hypotheken. En de Consumentenbond tracht het al maar afkalvende ledenbestand op te vangen met kick back fees van ondernemers. De Vereniging Consument en Geldzaken is ook vrijwel gestopt met productvergelijkingen (kennelijk te arbeidsintensief) en heeft vermoedelijk haar handel vol aan de vele rechtszaken tegen banken en verzekeraars. Het is inderdaad de dood in de pot !
Reactie door raydep op 22-12-2011 13:40
Zolang de mens verleidingen niet kan weerstaan zal er niets onafhankelijk of neutraal zijn. Er zal dus nooit iets onafhankelijk of neutraal zijn.
Reactie door polleke1949 op 22-12-2011 13:46
Je kunt al heel wat jaartjes zien dat Independer z'n naam HELEMAAL NIET waar maakt. Ik mis al jaren verscheidene verzekeringsmaatschappijen (en/of tussenpersonen) op hun "independ" site!!! Om ook een antwoord te geven op "jacobs_p": "Nee, er zijn géén onafhankelijke sites, wat i overigens erg jammer vind :-(
Reactie door koningsjpc op 22-12-2011 13:46
Heb altijd altijd het idee gehad dat het geen independer was, maar depender. Welke vergelijkingssite is echter onafhankelijk. Bijna allemaal worden ze wel door een of ander bedrijf gesponsored. Alleen Hilhorst maakt het nu wel een beetje te bont. Altijd verklaren dat hij onafhankelijk was, terwijl dit niet zo was en nu ineens zijn zaakje maar aan Achmea verkopen. Hij zal er wel een goede prijs voor krijgen. Wat zal Tros Radar nu gaan doen. Nog steeds bij Hilhorst aankloppen voor advies????? Ik vertrouw nagenoeg geen enkele vergelijkingssite. De enige, die ik nog iets kan vertrouwen zou kieskeurig kunnen zijn. Daar zetten kopers zelf hun mening op de site, alhoewel ook deze meningen eerst goedgekeurd moeten worden door de redactie van kieskeurig. Onafhankelijk???? Ik weet het nog niet zo.
Reactie door bierhuis op 22-12-2011 13:47
Even wat de consumentenbond aangaat. Jaren geleden was er een test van platenspeler elementen. Ik zal dat nooit vergeten. De highend elementen werden niet goed of soms slecht getest. Oorzaak: de elementen werden getest in een Lenco L75 armpje met een paar krakkemikkege meslagers rustend in een rubber blokje. Elementen zoals de Stanton Triple E en de ADC XLM welke beroemd of berucht was vanwege zijn enorme compliance (naaldbeweeglijkheid) en nog een paar van die beroemde knakkers, werden dus als slecht beoordeeld, geen wonder, deze elementen konden alleen in heel goede armen tot hun recht komen zoals de SME, Ortofon AS212 of de notenhouten Prichard arm. Als beste was getest de Goldring G850, een element dat net door de importeur uit de handel was genomen ivm statische elektriciteit wat enorme knallen opleverde. Die importeur heeft als de wiedeweerga alles weer in de handel gebracht en is zo van zijn troep afgekomen. Kortom een lachertje.
Reactie door anaesthesie op 22-12-2011 13:50
beste mensen hebben we nu nog niet door dat we op allerlei manieren belazerd worden ziektekosten verzekering, energieprijzen, verzekeringen, onafhankelijke vergelijkingssites, uitkeringen oosteuropianen en zo kan ik nog wel even doorgaan nu KPN weer uiteindelijk duurt eerlijkheid het langst dus laten we maar hopen Op de regering hoeven we niet te rekenen maar misschien krijgen we nog wel eens de HOLLANDSE LENTE
Reactie door frits op 22-12-2011 14:11
Quote: anaesthesie schreef op donderdag 22 dec 2011, 13:50: beste mensen hebben we nu nog niet door dat we op allerlei manieren belazerd worden ziektekosten verzekering, energieprijzen, verzekeringen, onafhankelijke vergelijkingssites, uitkeringen oosteuropianen en zo kan ik nog wel even doorgaan nu KPN weer uiteindelijk duurt eerlijkheid het langst dus laten we maar hopen Op de regering hoeven we niet te rekenen maar misschien krijgen we nog wel eens de HOLLANDSE LENTEeinde Quote ik ben het volledig met je eens, veel mensen merken niet eens hoe ze belazerd worden en of eerlijkheid het langst duurt betwijfel ik steeds sterker, het steeds wisselen van verzekeringen ook zorg, energie, abonnementen enz levert veel besparing op ! De vaste klant wordt niet meer gewaardeerd en betaald te goeder trouw de te hoge rekening, vooral de ouderen die van deze veranderingen niet op de hoogte zijn, zijn de dupe.
Reactie door killroy op 22-12-2011 14:46
Hallo Nederlanders en Medelanders, en hier bedoel ik geen papieren Hollanders mee, naar mijn mening moeten jullie eens het commentaar van "ANAESTHESIE" GOED LEZEN EN DIT EENS GOED TOT JE DOOR LATEN DRINGEN, dan moet eenieder deze man of vrouw gelijk geven, hij of zij is nog veel te fatsoendelijk met zijn commentaar, maar hij of zij zal ook wel een beetje voorzichtig zijn lees ik zo tussen de regels door, je weet maar nooit? Zoals hier de toestand in Nederland aangegeven word moet u nog maar eens 90 % situatie bijtellen, dan komt u er zo ongeveer aan uit. Er is toch niemand in dit land die denkt dat hier ooit nog verbetering in komt? Tot mijn grote verbazing las ik ook heden morgen dat het aantal oost-europeanen gegroeit is die hier een uitkering ontvangen!!! Is er iemand die mij uit kan leggen met welk recht dat dit gebeurd? Men zegt wel "Gekker moet het niet worden " maar dit is hier toch wel op zijn plaats, laten wij ook eens naar deze oost=europese landen gaan en daar de hand open houden, ben dan toch benieuwd wat ik daar dan in gelegd krijg? Ik vermoed een goed pak op mijn GVD: en dan zetten ze mij het land uit, daar ben ik van overtuigd. Mvgr: Thijstussengas.
Reactie door kschoots op 22-12-2011 15:38
Edmond Hilhorst, oprichter en algemeen directeur van Independer is ( en was)gewoon een zakenman. Niets meer en niets minder.
Reactie door f.weele op 22-12-2011 15:42
achterwege latende of vergelijkingswebsites wel of niet onafhankelijk zijn en geld verdienen aan hun activiteiten,zijn deze primair bedoeld om het voor de consument makkelijker te maken om een keuze te doen in het aanbod van verzekeringen. Indien de beste of goedkoopste keuze is gemaakt, kan men naar de website gaan van deze aanbieder en alsnog controleren of hetgeen de vergelijkingswebsite stelt juist is. De keuze is aan de consument om een verzekeringsaanbieder te kiezen, al dan niet via de vergelijkingswebsite (eventueel met korting). De aanvragen en bezoeken aan o.a. independer worden natuurlijk gebruikt om statistieken te genereren. Achmea kan deze dan gebruiken om, zoals ze zelf stellen, hun verzekeringsaanbod te vernieuwen of aan te passen. Als blijkt dat Achmea bevoordeelt zou worden bij Independer, dan vallen ze uiteindelijk vanzelf wel door de mand. m.vr.gr.
Reactie door mei op 22-12-2011 16:10
Heb me altijd al afgevraagd waarom radar independer als onafhankelijke gesprekspartner presenteerde. Misschien zijn er andere belangen. Of (famile)banden die meespelen.mooie klus voor kassa om uit te zoeken.
Reactie door koningsjpc op 22-12-2011 16:10
En, los van dit alles, heer Hilhorst, hieronder het bekende spreekwoord: "Wiens brood met eet, diens woord men spreekt". Of kan heer Hilhorst dit spreekwoord op een eerlijke en duidelijke manier weerleggen!!!!!
Reactie door shoppertje op 22-12-2011 16:16
Quote: killroy schreef op donderdag 22 dec 2011, 14:46: Hallo Nederlanders en Medelanders, en hier bedoel ik geen papieren Hollanders mee, naar mijn mening moeten jullie eens het commentaar van "ANAESTHESIE" GOED LEZEN EN DIT EENS GOED TOT JE DOOR LATEN DRINGEN, dan moet eenieder deze man of vrouw gelijk geven, hij of zij is nog veel te fatsoendelijk met zijn commentaar, maar hij of zij zal ook wel een beetje voorzichtig zijn lees ik zo tussen de regels door, je weet maar nooit? Zoals hier de toestand in Nederland aangegeven word moet u nog maar eens 90 % situatie bijtellen, dan komt u er zo ongeveer aan uit. Er is toch niemand in dit land die denkt dat hier ooit nog verbetering in komt? Tot mijn grote verbazing las ik ook heden morgen dat het aantal oost-europeanen gegroeit is die hier een uitkering ontvangen!!! Is er iemand die mij uit kan leggen met welk recht dat dit gebeurd? Men zegt wel "Gekker moet het niet worden " maar dit is hier toch wel op zijn plaats, laten wij ook eens naar deze oost=europese landen gaan en daar de hand open houden, ben dan toch benieuwd wat ik daar dan in gelegd krijg? Ik vermoed een goed pak op mijn GVD: en dan zetten ze mij het land uit, daar ben ik van overtuigd. Mvgr: Thijstussengas.einde Quote Dat Polen en andere Oost-Europese mensen hier als snel een uitkering kunnen krijgen blijkt Europees regelgeving te zijn. Nederland kan dit niet zomaar weigeren! En dan wil men Brussel nóg meer te zeggen geven??? Dit land gaat ten onder aan het Europa van Kok en Lubbers. Om op het onderwerp terug te komen: Ik onderschrijf het commentaar van Anaestesie/Killroy volledig! De kreet "Marktwerking" is een misleidende promotiekreet voor privatisering en zakkenvullen! Er wordt via belangenverenigingen en branche-verbonden van - niet alleen verzekeraars - volop onderling "overlegd". Dit gif heeft zich verspreidt door alle branches in Nederopa! Overal worden wij als burgers/consumenten zwaar belazerd. Niks Mark Rutte politicus van het jaar! Wij hebben behoefte aan VOLKSVERTEGENWOORDIGERS. Niet aan glimlachende politici. VERKIEZINGEN NU!
Reactie door tippelaar1 op 22-12-2011 16:22
Wij van wc.eend, adviseren wc.eend.( Wiens brood men eet, wiens woord men spreekt. Ook independer.)
Reactie door wolfenjong op 22-12-2011 16:59
Betrouwbaar of onafhankelijk zijn ze allemaal misschien niet de vergelijksites, maar door dat je er meerdere bezoekt word je toch wijzer, en geloof en weet ik toch dat ik via internet beter een goede keus kan maken, als dat ik alleen tegenover een tussenpersoon zit met een duur gestreept kostuum aan, met een Audi a 6 of 8 op de oprit, en deze geloofde op zijn blauwe ogen, die tijd is voor mij althans al heel lang voorbij.
Reactie door schip1 op 22-12-2011 20:32
welke topman vertrekt daar over een poosje weer met zo'n KLEINE BONUS van de independer klanten waar blijft het vertrouwen als de media ook zwijgt ???? ik ben het vertrouwen in al deze zaken kwijt
Reactie door rjw op 23-12-2011 12:26
Quote: mei schreef op donderdag 22 dec 2011, 16:10: Heb me altijd al afgevraagd waarom radar independer als onafhankelijke gesprekspartner presenteerde. Misschien zijn er andere belangen. Of (famile)banden die meespelen.mooie klus voor kassa om uit te zoeken.einde Quote Radar is ook maar gewoon een commercieel bedrijf, zie de extra activiteiten zoals een tijdschrift wat ze nu op de markt brengen. En natuurlijk het salaris van de presentatrice dat ver boven de "Balkenende" norm ligt. Dan gaat het er bij mij niet meer in dat ze zo'n programma maken om de consument te helpen. Het is gewoon business.
Reactie door valerius-2 op 23-12-2011 13:20
De keuze die u maakt ligt aan u. Die vergelijking beslaat niet alle functie's dus door die uzelf op waarde moet worden geschat is toch alleen de bedoeling? En dat dan door niet blind te gaan op deze soort testen.
Reactie door jpm op 23-12-2011 17:22
Het enige dat je nu weten kan is dat Independer haar naam niet verdient. Neem zelf de moeite en ga vergelijken, dat is de enige oplossing. Bovendien is dat goedkoper want dan wordt je niet opgelicht. Als je de gegevens niet kunt vinden dan kan je altijd een medeconsument vragen mee te zoeken. Dat is minstens zo leuk als schrijven op een site om je mening te plaatsen.
Reactie door anaesthesie op 23-12-2011 17:54
ik vertrouw niemand meer en om zelf iets uit te zoeken ben ik mee gestopt Kunt u ergens vinden wat de actuele energieprijzen van de verschillende aanbieders Komt u eruit wat echt de goedkoopste zorgpremies zijn Het is toch belachelijk dat als je overstapt je heel leuke kortingen krijgt? gaat ten koste van de premie voor anderen Nutsbedrijven en zorgverzekeingen zouden geen winstbejach mogen hebben Als je alleen al de enorme hoeveelheid aan reclames ziet ,zou de premie al een stuk omlaag kunnen veel eredivisie voetbal wordt gesponserd door verzekerings maatschappijen

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!