Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

IK zeg BVA veilingen Niet doen!

Geplaatst door: marcosa op: 07-11-2011 17:04
Ik zou zeggen oppassen met BVA veilingen. Ik heb per ongeluk een bod gedaan van 7,50 bij BVA veilingen. (Ipv return page had ik wel een bod uitgebracht.) Ik heb direct gebeld maar op zondag werd er niet opgenomen dus een mail gestuurd met het verhaal dat het niet een gewilde bod is geweest. Helaas blijkt het ook nog om een defecte incomplete apparaat te gaan. De reactie is dat ik pech heb gehad en gewoon moet afnemen. Hoewel het om een klein bedrag gaat voel ik mij wel bedonderd. Ik koop niets meer bij BVA veilingen, ze komen mij niet betrouwbaar over en van enige coulance hebben ze zeker nog nooit gehoord. Ik wilde ook eerst een auto gaan kopen maar ben blij dat ik dat niet heb gedaan. Je mag er niet eens een test rit mee doen. Ook wordt ook geen test rit namens BVA mee uitgevoerd, dus koop je hoogst waarschijnlijk een glimmende Kattenbak waarvan het een en ander defect blijkt te zijn. En zo op internet te lezen kan er niet genoeg gewaarschuwd worden over BVA auctions. IK zeg BVA veilingen Niet doen!
Reactie door vladja op 07-11-2011 17:49
BVA heeft kijkdagen. Kan je zelf gaan bekijken waarop je kunt bieden. Voor een bedrijf gaan waarschuwen, terwijl ze zelf zo stom bent geweest ergens op te bieden? Wordt volwassen!!!! Vladja
Reactie door marcosa op 07-11-2011 19:42
Nou Vladja, ga jij maar lekker spulletjes kopen bij BVA Auctions. Vooral auto's raad ik je aan! lekker goedkoop glimmende bakkies opkopen. En als hij het niet doet tja raar hoe ken dan nou, op de kijk dag zag het er zo kek uit. Ja Vladja, je mag er niet in test rijden en dat wordt ook niet voor je gedaan dus waar gaan de meeste koper op af dan? de glans? En geloof me dat gebeurd en kijk het maar na op google hoeveel er al het schip in gegaan zijn. Maar jij steekt liever je energie om BVA veilingen op te hemelen en ontevreden klanten als zeurpieten af te schilderen. TJA wie zeurt er hier nu eigelijk. struin jij internet af om te reageren op dit soort berichtjes? Maar goed succes bij die types, Ik heb het wel gehad met dit soort stunts.
Reactie door vladja op 07-11-2011 20:44
Als je spelregels niet goed kent:(of het er niet mee eens bent): - geen proefrit, zelf inschatten, doet ie of doet ie het niet op een kijkdag - als je een bod doet, dan moet je dan gestand doen - etc. dan moet je niet meespelen met het spel en dan niet achteraf gaan lopen mekkeren. En helemaal niet als je zelf een stommiteit begaat door te bieden, als je dat niet had willen doen. Voor de rest zal die internetveilingen mij een worst zijn. Ik doe er niet aan mee en heb er geen enkel belang bij. Maar als je met de grote jongens wil meespelen, moet je de spelregels accepteren. Vladja
Reactie door abarth op 07-11-2011 21:25
Zo de frustratie van zijn eigen stomme fout van zich afgeschreven. En die zien we hier nooit meer terug.... De les hieruit is om eerst de voorwaarden goed te lezen en dan pas meebieden. Scheelt een hoop ergenissen aan beide zijden
Reactie door timfelix op 07-11-2011 22:05
Ik zeg: Voorwaarden lezen! Wel doen! Je zal er vast ook van schrikken dat je nog 16% veilingkosten moet betalen over die 7,50. Je gaat nog eens failliet!
Reactie door valerius-2 op 07-11-2011 23:34
Ach een foutje kan iedereen maken en zolang het om dit soort bedragen gaat is het goedkoop leergeld.
Reactie door marcosa op 08-11-2011 10:43
Nou zo te horen vele BVA fans. En dat mag hoor Maar wel erg gemakkelijk om naar voorwaarden te wijzen. Ik blijf erbij dat er veel rommel met glans verkocht wordt via dit soort sites. Bij gezeur dan makkelijk naar de voorwaarden wijzen. En de meeste mensen durven dan al niets meer. Ik ga me trouwens uitschrijven bij BVA omdat ik niet het risico wil lopen om per ongeluk ergens op te bieden. Laat staan op een auto die niet getest mag worden, een rapport geeft geen info over of de auto, ja dat een krasje op de bumper zit maar technisch niets. OP deze mannier kunnen ze je namelijk alles verkopen, want een kapotte versnellingsbak zie je niet als je er een rondje om heen loopt. Wel leuk voor de gokkers onder ons. Nederlandsrecht prevaleert uiteraard boven de zelf geschreven voorwaarden. Nou is het discutabel om te stellen dat het dwaling is geweest, maar het feit blijft dat ik een bod uitbracht wat ik op dat moment helemaal niet wilde doen. Het gaat hier gelukkig om een klein bedrag dus daar doen we niet moeilijk over. Maar wat nu als ik op een karretje van 20.000 een dergelijke fout maak. Dan ben je lekker de Sjaak, of toch niet? Wiet weet het? Even de regels bij een aankoop: Wettelijke eisen aan een overeenkomst: · Er moet een wilsovereenstemming zijn tussen beide partijen · De contractpartijen moeten handelsbekwaam zijn · De inhoud van de overeenkomst moet bepaalbaar zijn. · De overeenkomst mag niet in strijd zijn met de wet, de openbare orde of goede zeden. Wilsovereenstemming Een overeenkomst tot stand door een aanbod van een partij een aanvaarding van het aanbod door de andere partij. Wanneer de wederpartij akkoord gaat kan men ervan uitgaan dat de overeenstemming is bereikt. Wilsgebreken: bij wilsgebreken is er sprake van geen vrije wil · Bedreiging: Het onder dwang iemand pressen een overeenkomst aan te gaan · Bedrog: Als iemand willens en wetens verkeerde informatie geeft. · Dwaling: een overeenkomst sluiten op grond van een onjuiste voorstelling van zaken · Misbruik van omstandigheden: Doet zich voor wanneer iemand door gebruik te maken van een bijzondere omstandigheid een ander overhaalt tot het sluiten van een overeenkomst · Bescherming tegenpartij: Een van de partijen heeft een dusdanig overwicht en oefent dit met druk uit op de tegenpartij Iemand die onder een van de bovengenoemde omstandigheden een overeenkomst sluit. Kan deze ongedaan laten maken Deze overeenkomst is vernietigbaar. Ben benieuwd of er iemand is die hier kennis van heeft. Groet, m
Reactie door abarth op 08-11-2011 22:40
Quote: marcosa schreef op dinsdag 8 nov 2011, 10:43: Nou zo te horen vele BVA fans. En dat mag hoor Maar wel erg gemakkelijk om naar voorwaarden te wijzen. Ik blijf erbij dat er veel rommel met glans verkocht wordt via dit soort sites. Bij gezeur dan makkelijk naar de voorwaarden wijzen. En de meeste mensen durven dan al niets meer. Ik ga me trouwens uitschrijven bij BVA omdat ik niet het risico wil lopen om per ongeluk ergens op te bieden. Laat staan op een auto die niet getest mag worden, een rapport geeft geen info over of de auto, ja dat een krasje op de bumper zit maar technisch niets. OP deze mannier kunnen ze je namelijk alles verkopen, want een kapotte versnellingsbak zie je niet als je er een rondje om heen loopt. Wel leuk voor de gokkers onder ons. Nederlandsrecht prevaleert uiteraard boven de zelf geschreven voorwaarden. Nou is het discutabel om te stellen dat het dwaling is geweest, maar het feit blijft dat ik een bod uitbracht wat ik op dat moment helemaal niet wilde doen. Het gaat hier gelukkig om een klein bedrag dus daar doen we niet moeilijk over. Maar wat nu als ik op een karretje van 20.000 een dergelijke fout maak. Dan ben je lekker de Sjaak, of toch niet? Wiet weet het? Even de regels bij een aankoop: Wettelijke eisen aan een overeenkomst: · Er moet een wilsovereenstemming zijn tussen beide partijen · De contractpartijen moeten handelsbekwaam zijn · De inhoud van de overeenkomst moet bepaalbaar zijn. · De overeenkomst mag niet in strijd zijn met de wet, de openbare orde of goede zeden. Wilsovereenstemming Een overeenkomst tot stand door een aanbod van een partij een aanvaarding van het aanbod door de andere partij. Wanneer de wederpartij akkoord gaat kan men ervan uitgaan dat de overeenstemming is bereikt. Wilsgebreken: bij wilsgebreken is er sprake van geen vrije wil · Bedreiging: Het onder dwang iemand pressen een overeenkomst aan te gaan · Bedrog: Als iemand willens en wetens verkeerde informatie geeft. · Dwaling: een overeenkomst sluiten op grond van een onjuiste voorstelling van zaken · Misbruik van omstandigheden: Doet zich voor wanneer iemand door gebruik te maken van een bijzondere omstandigheid een ander overhaalt tot het sluiten van een overeenkomst · Bescherming tegenpartij: Een van de partijen heeft een dusdanig overwicht en oefent dit met druk uit op de tegenpartij Iemand die onder een van de bovengenoemde omstandigheden een overeenkomst sluit. Kan deze ongedaan laten maken Deze overeenkomst is vernietigbaar. Ben benieuwd of er iemand is die hier kennis van heeft. Groet, m einde Quote Je kunt je niet beroepen op dwaling als je de regels van het veilen niet volgt en ook niet gaat kijken op de kijkdagen. Je kon weten dat je biedt op een auto zoals gezien niet als gekeurd en een proefrit in gemaakt etc... In jouw geval zal ik het hierop gooien : De contractpartijen moeten handelsbekwaam zijn Echt bekwaam ben je volgens mij niet ;-)
Reactie door abarth op 08-11-2011 22:41
In het theoretische gevasl dat je op een auto bied dan.
Reactie door marcosa op 09-11-2011 16:47
Goed lezen Abarth, en niet zo populair lopen doen hier. Weet niet wat je hier te zoeken hebt je voegt niets toe maar loopt maar wat te blèren. Ik ga mijn stelling ook niet voor jou herhalen dat begrijp je toch niet. Als je geen kennis van zaken hebt kun je ook beter niet reageren is voor jou en mij tijdverspilling. Maar wellicht heb jij niets beters te doen. Zo genoeg op de man gespeeld, ben het een beetje zat met deze plaat voor de kop types. Groet M.
Reactie door timfelix op 09-11-2011 17:07
De enige die hier een plaat voor de koop heeft bent u. Er is hier geen sprake van dwaling, er is gewoon sprake van een fout. Fouten kunnen geld kosten, zoals in dit geval en BVA wil niet voor die fout opdraaien. Dan kunnen ze wel boden blijven annuleren. Denk je eens in wat voor misbruik er gemaakt kan worden van de mogelijkheid om een bod in te trekken. Nee, je krijgt je geld niet terug en je moet gewoon betalen en doorgaan met je leven.
Reactie door marcosa op 09-11-2011 18:54
Quote: timfelix schreef op woensdag 9 nov 2011, 17:07: De enige die hier een plaat voor de koop heeft bent u. Er is hier geen sprake van dwaling, er is gewoon sprake van een fout. Fouten kunnen geld kosten, zoals in dit geval en BVA wil niet voor die fout opdraaien. Dan kunnen ze wel boden blijven annuleren. Denk je eens in wat voor misbruik er gemaakt kan worden van de mogelijkheid om een bod in te trekken. Nee, je krijgt je geld niet terug en je moet gewoon betalen en doorgaan met je leven. einde Quote Tim je basseerd je verhaalop wat jij denkt. En ik heb het vermoeden dat dat slechts een mening is en geen deskundig oordeel. Ik ben geïnteresseerd in het juridische gedeelte en niet zo zeer in meningen van ondeskundigen. Het kan heel goed zijn dat ik het verkeerd zie en daar gaat het mij ook niet om. Maar onderbouw dat dan ook goed. Wellicht dat er iemand met kennis van het economisch recht aanwezig is. Groet, M
Reactie door vladja op 09-11-2011 19:09
Het juridische gedeelte? Als dat je vraag is, waarom dan het hele - niet deugen van BVA, schurken etc, verhaal? Heel simpel. Je biedt op een veiling en dan dien je dat bod gestand te doen. Als je iets niet wilt kopen, moet je niet bieden. Simpeler kan het niet. Vladja
Reactie door marcosa op 09-11-2011 19:36
zucht, daar gaat het net om, ik wilde niet bieden en heb daar direct melding van gemaakt, niet uren, dagen erna. Gelijk direct! Maar goed ik kom hier niet door. Ik kap er mee als er nietsmet onderbouwing te melden is laat deze disk maar verdwijnen. Het zal wel aan mij liggen
Reactie door timfelix op 09-11-2011 19:42
Ik heb in het verleden zoveel onderzoek gedaan naar de handelswijzen van BVA dat ik toch echt wel weet waar ik het over heb. Wat ik dus in mijn vorige post aanhaalde is de wettelijke onderbouwing voor het niet annuleren van een bod. Een bedrijf kan gewoon niet beginnen met het annuleren van boden, omdat er gevolgen aan verbonden zijn voor het bedrijf. Wanneer iemand een veiling gewonnen heeft en terugkomt op zijn/haar bod zou het bedrijf dus met een onverkocht product zitten, dat kan dus gewoon niet. Maar goed, iedereen hier heeft al hetzelfde gezegd, het is wettig en u dient te betalen. Ik heb meer het idee dat u hier komt om uw gelijk te krijgen in plaats van informatie te vergaren. Wat mij betreft mag dat, maar zeg dan niet tegen mij dat ik mijn verhaal baseer op wat ik "denk" in plaats van wat ik weet.
Reactie door marcosa op 09-11-2011 20:01
Tim het is niet om mijn gelijk te halen maar om duidelijkheid te verkrijgen. Een drukfout via internet is wel wat anders dan zwaaien naar een bekende in de zaal lijkt mij. Vandaar dat ik op dit punt meer wil weten ipv mn gelijk te halen. Als ik het beter wistdan zou ik hier niet zijn namelijk
Reactie door frans75 op 09-11-2011 21:11
Quote: marcosa schreef op woensdag 9 nov 2011, 19:36: Het zal wel aan mij liggeneinde Quote Ja.
Reactie door haagee op 08-12-2011 13:44
BVA heeft, zoals alle veilingssites, zelfs een beveiliging ingebouwd tegen een onbezonnen aanschaf. Nadat je een bod hebt gedaan krijg je te zien wat de werkelijke kosten zijn verhoogd met de BTW en veilingkosten. Als je dan met je volle verstand nog een keer akkoord geeft zit je er aan vast. Hoe simpel kan het zijn! Wil je het bod niet gestand doen dan verlaat je gewoon de pagina en ga je door met kijken. Het is dus eigen domme schuld, en dan zoveel kabaal maken versterkt bij mij het gevoel van domheid bij de klager.
Reactie door jukmel61 op 09-05-2012 12:04
Toch nog even een kleine noot mbt BVA. Bij de meeste artikelen staat een wvp vermeld. Bijvoorbeeld een kast met een wvp van € 2.800. Ik neem aan dat wvp staat voor werkelijke verkoopprijs. Op de site staat de kast dan in de veiling voor 600 euro. Je denkt dan een koopje te hebben maar bovenop deze kosten komen de veilingskosten, btw en de e.v. transportkosten. Bij het zoeken naar identieke kasten kom je dan dezelfde kast tegen met een nieuwprijs van 900 euro (met garantie en zonder beschadigingen). Dus niet echt voordelig. Uiteraard een handige manier van zaken doen en niets mis mee want dit gebeurt overal. Daarom een paar tips voor mensen die willen kopen op een veiling: - Ga vooral kijken op de kijkdagen. Je voorkomt dan letterlijk dat je een kat in de zak koopt. - Ga ook op internet kijken naar soortgelijke artikelen, wat is de werkelijke prijs.? Soms kun je bij duurdere artikelen bij een 'normaal' bedrijf ook nog eens korting bedingen waardoor het verschil wel heel klein wordt. - Tel 40% op bij de prijs die je ziet staan en tel daar nog eens 125 euro op voor transportkosten voor grote meubelstukken. Koop je een keuken reken er dan nog eens 1000 euro bij voor de-montage en montage. - Laat je niet verleiden tot impuls inkopen. Als je meegaat in het bied spel dan kan het voorkomen dat je een prijs betaald die hoger ligt dan in de winkel en dan heb je ook nog eens geen garantie. - Bij vakantieveilingen gelden ook nog eens beperkende voorwaarde, zoals waardebonnen voor een uitje die niet geldig zijn in het weekend (wanneer de meeste mensen vrij zijn). of vakantiebonnen die niet geldig zijn tijdens de schoolvakanties. Lees dus de voorwaarden voordat je een bod doet. Overigens is dit niet alleen voor BVA van toepassing, maar ook voor soortgelijke sites zoals Troostwijk, Daan veilingen, vakantieveilingen. Overigens kun je toch leuke dingen voor een zacht prijsje scoren, maar zoals overal geldig is ... als het te mooi is om waar te zijn, dan is dat helaas ook zo...
Reactie door valerius-2 op 09-05-2012 14:48
Quote: marcosa schreef op woensdag 9 nov 2011, 19:36: zucht, daar gaat het net om, ik wilde niet bieden en heb daar direct melding van gemaakt, niet uren, dagen erna. Gelijk direct! Maar goed ik kom hier niet door. Ik kap er mee als er nietsmet onderbouwing te melden is laat deze disk maar verdwijnen. Het zal wel aan mij liggeneinde Quote Volgens mij wilt u alleen maar gelijk krijgen
Reactie door hagaman op 09-05-2012 16:00
Ik ben lid bij BVA all 4 jaar als ik me niet vergis, sinds de eerste dag heb ik daar inkopen gedaan, in begin was het leuk en kon je soms wel wat leuks voor een leuke goedkope bedrag kopen, echter na het verhaal van failliet Marco Borsato, toen BVA zijn spullen ging verkopen en dat op TV als reclame voor BVA kwam is het niet meer interessant geworden qua prijs, dus wat betreft prijs is BVA belachelijk duur, maar !!! BVA is meest eerlijkste en koelante veiling die ik ken in NL. De website is meer dan duidelijk, en als je een bod uitbrengt staat duidelijk op de pagina wat het gaat kosten in totaal, en dat je het nog moet bevestingen middels exra knopje. Dus je moet echt willen bieden anders per ongeluk gaat dat echt niet :) Dus wat betreft de eerlijkheid, dan zeg ik BVA is echt top. Heb laatst ook geboden op wat spullen, heb ze gekocht, en bij ophalen bleek dat er aantal dingen weg waren, iemand heeft bij kijkdagen gestolen, dus kreeg ik de mogelijkheid of geld terug of andere iets uitkiezen wat niet verkocht is, dus gekozen, spullen die 2 keer duurder waren, heb ze daar direct meegekregen. Dus koelant ? zeker! Vraag je me of ik BVA aanrad ? nee, omdat het tegenwoordig duurder is dan gewoon nieuw in de winkel iets kopen. Maar eerlijk zijn ze wel. Dus niet zeuren.
Reactie door neilton op 05-06-2014 10:41
Het dient gezegd te worden, je moet enorm oppassen als je koopt bij BVA-Auctions, het gaat hier vooral om de Late Night veilingen, let goed op want het meeste wat aangeboden wordt is op het internet of in winkels te vinden voor een koopje, ik zal een voorbeeld geven hoe erg je moet oppassen bij deze veilingsite, op het moment kan je bieden op een fietslift, vrolijk biedt men hier op gisteren is er 1 weggegaan voor een laatste bod van 13 euro daar komen dan nog kosten bij zoals de BTW, de veiling kosten en de BTW over de veiling kosten, uiteindelijk moet de bieder een bedrag betalen van 18,25 euro. In de folder van de Aldi staat deze zelfde fietslift voor 7,99 euro. Ook een tuinschortje met gereedschap is gewoon een promotie artikel van een bekend merk wat gratis wordt weggegeven aan klanten, maar BVA-Auctions laat rustig hier op bieden en mensen bieden hier de waanzinnigste bedragen op los. Zo zie je maar, dus mijn advies is voor je biedt ga eerst googlen want het meeste wat aangeboden wordt in de Last Night veilingen van BVA-Auctions is chinees container werk of gratis promotiemateriaal en overal voor een habbekrats te krijgen. En aan de reacties te zien hier op het forum zijn ze nog onvriendelijk ook, maar slim zijn ze om naast hun faillissement veilingen ook zelf rommel in te kopen uit China. Een gewaarschuwd mens telt voor twee. Beter afblijven van BVA Auctions.
Reactie door nielsjuhhhh op 20-08-2014 15:41
Je moet bij al dit soort veilingsites gewoon heel goed opletten. Ik heb zowel bij BVA Auctions, Troostwijk en Daan veilingen dingen gekocht. Ja, je moet altijd naar de kijkdagen gaan en goed weten wat je wel en niet krijgt en of er beschadigingen zijn (en dat moet je grondig doen). Ben nog nooit tegen rare dingen aangelopen.
Reactie door zoekster op 22-08-2014 08:12
Internetveilingen moeten nu ook een bedenktijd hanteren. Is wettelijk verplicht sinds 13 juni 2014. Het staat nog wel fout op de site klik HIER Dus daar zou je een klacht over in kunnen dienen bij de Thuiswinkel waar ze bij zijn aangesloten.HIER
Reactie door zoekster op 22-08-2014 08:15
O ja, faillissementsveilingen vallen niet onder de bedenktijd.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!