Kassa

huis beveiliging dmv camera

Geplaatst door: leoentonny op: 17-11-2015 16:53
Ik heb last van vandalisme aan zowel mijn huis als ook mijn auto. Motorkap van de auto is bijvoorbeeld moedwillig bekrast. De platte daken van mijn aanbouw en schuur zijn onverklaarbaar lek gemaakt waardoor ik een 5 jaar oude dakbedekking heb moeten laten vervangen. Nu wil ik camerabeveiliging aan zowel de voor- als achtgevel gaan plaatsen incl. opname apparatuur. Mijn vraag is mag ik dit zomaar en is dit mogelijk strafbaar?
Reactie door mahadma op 17-11-2015 17:09
Zolang de beelden alleen en uitsluitend gericht zijn op UW gebied is dit geen probleem. Gaat u de camera richten op de voordeur en tuin oid van uw buren, dan heeft u een probleem. Richt de camera's zo dat er zo min als mogelijk "bijvangst" in de vorm van "niet uw gebied" bij staat. Bewaar de beelden zodat u altijd kunt bewijzen dat u zich aan deze regels houdt. Privé hangt er ook een beveiligingscamera maar die staat puur gericht op onze hal en voordeur. Ik kijk alleen of er op vreemde tijden wat gebeurd is. Is dat niet zo gaan ze in de vuilnisbak. Maar ik heb wel beelden van vermoedelijke dader van inbraak bij de buren kunnen maken, liggen nu op politieburo.
Reactie door 14peter op 17-11-2015 19:13
Wellicht hebt u iets aan de info op deze pagina.deze pagina
Reactie door 1953 op 18-11-2015 23:45
U moet wellicht aan (wettelijke) vereisten voldoen qua camerabewaking op privéterrein en niet de openbare weg of publieke ruimtes bewaken. Anders krijgt u mogelijk problemen met de waakhond. Zo moet u o.a. duidelijk kenbaar maken middels teksten en/of pictogrammen dat er camerabewaking is. Dat eventuele opnames binnen 48 uren moet worden gewist etc. Er kunnen mogelijk gemeentelijke bepalingen fungeren middels een verordening / algemene plaatselijke verordening etcetera.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!