Kassa

Het spaarloon drama volgens de Kassa-redactie

Geplaatst door: traporgel op: 02-01-2012 13:34
Op teletekst trof ik onderstaand bericht aan: 371 Teletekst zo 01 jan UITKERING SPAARLOON AL AANVRAGEN *************************************** `Werknemers die in december met pijn in het hart op hun loonstrookje zagen dat er 613 euro aan spaarloon was ingehouden,kunnen nu alweer een aanvraag indienen om dat belastingvrij terug te boeken. De banken beloven het dan binnen 2 weken over te maken. De spaarloonregeling houdt per 1 januari 2012 op te bestaan. Vanaf die datum zijn de tegoeden ook geheel opneembaar. Over hoeveel geld er precies is ingelegd, kunnen de banken nog niks zeggen. Direct bij eerste lezing van het bericht op teletekst, geschreven door de Kassa-redactie, vroeg ik me af of de redactie hier een objectieve berichtgeving heeft gepubliceerd. "Werknemers die in december met pijn in het hart op hun loonstrookje zagen dat er 613 euro aan spaarloon was ingehouden".. schrijft de betreffende redacteur. Ik geef toe, het moet voor velen een drama geweest zijn om juist in de dure decembermaand ineens 613 euro netto minder bijgeschreven te zien op de bankrekening. Maar vergat de betreffende redacteur hier niet totaal dat de "slachtoffers" er willens en wetens voor gekozen hebben om in december ineens 613 euro netto minder te ontvangen, om graaierig in 2012 ineens ruim 800 euri MEER bijgeschreven te zien op de bankrekening. Als oprechte en objectieve consumentenprogramma - daar gaan we tenslotte van uit, had die redacteur zich wel 10 keer achter de oren behoren te krabben, vooraleer deze jammerklacht op teletekst gemieterd werd. Of mag ik verwachten dat de Kassa redactie wederom uiterst objectief zo in de derde week van januari 2012 een juichkreet publiceert met als inhoud "Duizenden, zoniet tienduizenden Nederlanders hebben geheel onverwacht een gigantische meevaller ontvangen. Zomaar uit het niets kregen ze een bedrag van ruim 800 euro bijgeschreven, en weten totaal niet waar dat geld vandaan gekomen is....... Kom op, redactie: Wees eens flink, en geef gewoon toe dat u er een potje van gemaakt hebt, op dit onderwerp. Er is geen hond in Nederland die meedeed aan dit supervoordeeltje (nooit meegedaan aan spaarloon maar nu er een supervoordeeltje op tafel lag, ineens één keertje even snel meedoen om effe bijna 40 procent rendement te vangen.
Reactie door naitsoezn op 02-01-2012 14:03
Het is niet 613 euro die van je netto-loon wordt ingehouden, maar van je bruto-loon. Tevens krijg je niet 800 euro bijgeschreven, maar gewoon die 613 euro (plus misschien een heel klein beetje rente), alleen dan netto (je betaalt dus bruto 613 euro, en krijgt netto 613 euro uitgekeerd). Wel is dan je rendement (in de meeste gevallen) zo'n 40 procent... Maar wat is nu je stelling voor de discussie? Of wil je gewoon de redactie van Kassa even bashen?
Reactie door traporgel op 02-01-2012 15:29
Het punt is toch simpel: "Met pijn in het hart" terwijl de hele opzet was en is om er beter van te worden. En derhalve is de tekst van die redacteur niet objectief.
Reactie door naitsoezn op 02-01-2012 15:46
Quote: traporgel schreef op maandag 2 jan 2012, 15:29: En derhalve is de tekst van die redacteur niet objectief. einde Quote Dus...? De tekst is niet objectief. Ok. Verandert de boodschap erdoor? Staan er dingen in die het stuk die je niet meer gelooft omdat er een mening van de auteur in is opgenomen? Ik begrijp nog steeds niet wat je wilt bediscussiëren?
Reactie door traporgel op 02-01-2012 16:35
Wederom simpel: Een consumenten-organisatie behoort ten principale volstrekt objectief te zijn. En geen stemmingmakerij uit te venten. Maar u lijkt u dat minder interessant, blijkbaar. Ook nog even 613 gestort, toevallig? :-)
Reactie door edrick3 op 02-01-2012 16:37
Hallo traporgel, Wel eens van cynisme gehoord? Wellicht heeft die redacteur het juist zo geschreven om aan te geven dat het gebeurde 'met een glimlach op het gezicht' (en een 'bloedend hart' '- ;)) in de wetenschap dat dit gauw verdiend geld was als het in januari weer opgenomen zou worden. Met vr.gr.
Reactie door naitsoezn op 02-01-2012 16:44
Quote: traporgel schreef op maandag 2 jan 2012, 16:35: Ook nog even 613 gestort, toevallig? :-)einde Quote Nope, halverwege dit jaar overgestapt van werkgever. Kon dus niet. Anders had ik het zeker gedaan, vrijwillig, en toch had het zeer gedaan aan het eind van de maand ;-).
Reactie door naitsoezn op 02-01-2012 16:44
Oeps: halverwege vorig jaar moest dat zijn natuurlijk... In 2011 overgestapt dus.
Reactie door valerius-2 op 02-01-2012 16:52
Heeft TS nu pijt dat hij niet mee gedaan heeft. Zelf niet mee gedaan omdat van je pensioen dat niet kon. Anders was ik zelf al veel eerder daar aan begonnen. Ook mensen met een uitkering hebben hier dus niets aan gehad, het was dus voor de werkende. Jammer dan voor de rest maar zo is nu eenmaal het leven.
Reactie door diumenge op 02-01-2012 19:11
Lijkt er inderdaad op dat traporgel gewoon een beetje jaloers is op de mensen die slim gebruik hebben gemaakt van deze regeling. En traporgel, ja ik krijg ook m'n spaarloon deze maand, enige verschil is dat ik het hele jaar maandelijks heb gespaard. Maar ik gun het de mensen die pas in november of december zijn gaan sparen ook.
Reactie door digioma op 03-01-2012 13:27
Hypocriet. Al jaren AOW en echtgenoot een piepklein pensioentje (fabrieksarbeider), dus niks spaarloon voor mij of m'n echtgenoot; geen extra einde-jaarsuitkering of 13e maand maar gewoon elk jaar inleveren en zo zuinig mogelijk aandoen. Sinterklaas en Kerst zijn "gewone dagen" voor ons. Maar we zijn redelijk gezond en dat is onbetaalbaar...

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!