Kassa

HET MOET EERLIJKER!

Geplaatst door: eddo33 op: 16-01-2012 20:59
Dit klinkt als propaganda voor de PVDA, maar is het niet. Wel zijn wij burgers het zat dat er elke keer weer iets door onze strot wordt gedouwd. Eerst kwam die ***baksel van een Hans (vinger in de keel) Hoogervorst met zijn "nieuwe" (lees zeer fraudegevoelige, oneerlijke) zorgwet. Met AL die EXTRA managers, medewerkers, dure panden, bonussen etc. etc. Meneer zit nu zelf met een giga-salaris het "gewone" volk uit te lachen om de ellende waar hij (samen met die oude mutsen uit de eerste kamer met wie hij lachend, knipogen uitwisselde tijdens het debat hierover) ons heeft gestort. Hij hoeft zich niet aanvullend te verzekeren, scheelt hem enorm veel geld. Als hij wat nodig heeft, lapt ie makkelijk bij uit eigen (oneerlijk gevulde) zak. Nu die muts van een Edith Schippers!! Of ze kapt onmiddellijk met die onzinnige proef die ze (uiteraard!) weer over ONZE ruggen uitvoert, of er komt een zeer diepgaand onderzoek naar corruptie. Dit stinkt namelijk aan ALLE kanten; marktwerking is ONMOGELIJK vanwege het veel te kleine aantal tandartsen. En daarom is dat een onzinargument van haar. Enige andere verklaring; ZE IS OMGEKOCHT DOOR BELANGHEBBENDEN! (Tandartverenigingen?) Wat voor belang heeft zij er bij om miljoenen!! mensen in NOG grotere financiële problemen te storten als dat ze al zitten?? Het ziekenfonds systeem moet terug! Eerlijker voor de meerderheid. (ipv voor de kleine groep rijken). Daar wringt nu juist de schoen; wie heeft haar al een luizenbaantje in het vooruitzicht gesteld wanneer zij deze WAANZINNIG domme proef doorzet??!! Laten we met alle burgers die het treft samen een vuist maken en EISEN dat AL die verzekeraars saneren en er EEN grote ziekenfonds komt die eerlijker te werk gaat, ZIEKENFONDS. (de gulden komt niet meer terug, het ziekenfonds WEL!)
Reactie door valerius-2 op 16-01-2012 22:12
U durft nogal beschuldigen te uiten, ik hoop voor u dat er geen moeiliijkheden hier voor u zullen komen. Wat u hier schrijft moeten er wel bewijzen voorhanden zijn. U kunt iemnd zomaar niet beschuldigen van corruptie enz.
Reactie door freya op 16-01-2012 22:22
@eddo33: En... lucht het op? Freya
Reactie door haarp op 17-01-2012 00:14
Tja .... ik moest wel lachen ivm je woord keuze doch heb je gelijk dat er iets in Nederland moet gebeuren. Recht uit je hart of je teen !? Ik ben een voorstander van een links kabinet en hekel mij aan de VVD doch gaat de gewone burger kiezen voor de PVV ipv de SP !? En wat blijft erover: de VVD.
Reactie door godefrieda op 17-01-2012 01:51
Artikel 7 van de Grondwet: Vrijheid van meningsuiting!
Reactie door naitsoezn op 17-01-2012 08:52
Quote: godefrieda schreef op dinsdag 17 jan 2012, 01:51: Artikel 7 van de Grondwet: Vrijheid van meningsuiting!einde Quote Vrijheid van meningsuiting of niet, je kunt niet zomaar mensen beschuldigen van "oneerlijk de zakken vullen" en "omkoping". Heeft eddo hier bewijzen van of valt dit onder het kopje smaad en laster?
Reactie door rjw op 17-01-2012 09:07
Quote: naitsoezn schreef op dinsdag 17 jan 2012, 08:52: Quote: godefrieda schreef op dinsdag 17 jan 2012, 01:51: Artikel 7 van de Grondwet: Vrijheid van meningsuiting!einde Quote Vrijheid van meningsuiting of niet, je kunt niet zomaar mensen beschuldigen van "oneerlijk de zakken vullen" en "omkoping". Heeft eddo hier bewijzen van of valt dit onder het kopje smaad en laster?einde Quote Inderdaad. Ik kan ook niet wachten tot eddo met het vervolgstuk komt. Ik ben namelijk erg benieuwd naar de bewijzen.
Reactie door eddo33 op 17-01-2012 12:00
@naitzoezn, als je mijn verhaal goed hebt gelezen en geïnterpreteerd, zie je dat ik deze zaken concludeer aan de hand van gebeurtenissen die wij allemaal via de media hebben kunnen vernemen. bijv; waar zit Hans Hoogervorst nu?? doe eens wat onderzoek. Edith Schippers; terwijl IEDEREEN (ook de experts) er op zit te hameren dat er domweg GEEN marktwerking KAN zijn omdat vraag en aanbod NIET in balans zijn. Heeft zij dan niet genoeg inzicht (toch wel nodig voor iemand die ONS, de bevolking, vertegenwoordigt) om te snappen dat de uitkomst van die "proef" bij voorbaat is gedoemd te mislukken?? En als je dan TOCH doorzet, kunnen je bedoelingen domweg NIET zuiver zijn en komt het "vermoeden" (zo beter?) van CORRUPTIE wel snel de hoek om zetten. Ze is zich nu al en beetje aan het indekken door in de media te roepen dat de verantwoordelijke instanties (ben even de naam kwijt), haar "verzekert" hebben dat er voldoende aanbod van tandartsen was voor een goede marktwerking??????!!! (wel als je marktwerking ziet als éénrichtingsverkeer ) Simpel; 1 + 1 = 2
Reactie door eddo33 op 17-01-2012 12:18
@godefrieda, dankjewel. ik denk dat wat ik hier schrijf toch lang niet zo heftig is als hetgeen er in de tweede kamer (in het bijzonder door zo'n gast met mozartkapsel) wordt geroepen toch?
Reactie door eddo33 op 17-01-2012 12:19
@rjw, of moet ik zeggen rdw? zie mijn reactie op naitsoezn. mvg.
Reactie door eddo33 op 17-01-2012 12:26
Ik hoop dat er (onafhankelijke) instanties zijn die dit willen oppakken en tot op de bodem uitzoeken. Want als er inderdaad sprake is van belangenverstrengeling (lees;corruptie), dan kan die belachelijke proef van Schippers per direct worden gestopt en mensen die teveel hebben betaald, met terugwerkende kracht hun geld terug krijgen. Elke dag dat dit verder gaat, ontstaat er wrijving tussen tandartsen en patiënten terwijl zij er niets aan kunnen doen. Een goede band met je arts (vertrouwenspersoon) is zo ontzettend belangrijk.
Reactie door tdehond op 17-01-2012 12:32
Uw woordkeuze m.b.t. mevrouw Schippers is m.i. onbeschoft. De tandartsen zullen blij zijn met haar onzalige plan. De klanten zijn de dupe. Net als we al de dupe zijn van het onzalige plan van de heer H. Misschien anders kiezen bij de volgende verkiezingen?
Reactie door eddo33 op 17-01-2012 12:57
@tdhond, onbeschoft of niet, u begrijpt de boodschap. En daarbij; hoe "beschoft" is het om te gaan experimenteren met andermans (o.a. MIJN) geld? Temeer omdat de hele redenering van marktwerking bullshit is. Ik kan mijn zorgkosten amper meer opbrengen (samen met miljoenen anderen) terwijl er bijna niets meer wordt vergoed. En U stoort zich er aan dat ik de veroorzaker ervan een muts noem?? ken uw prioriteiten. by the way, Ik heb NIET op dit kabinet gestemd, en degenen die dat wel hebben gedaan, wat voor invloed hebben die denkt u gehad op de keuze voor de betrokken minister??
Reactie door tdehond op 17-01-2012 13:04
Quote: eddo33 schreef op dinsdag 17 jan 2012, 12:57: @tdhond, onbeschoft of niet, u begrijpt de boodschap. En daarbij; hoe "beschoft" is het om te gaan experimenteren met andermans (o.a. MIJN) geld? Temeer omdat de hele redenering van marktwerking bullshit is. Ik kan mijn zorgkosten amper meer opbrengen (samen met miljoenen anderen) terwijl er bijna niets meer wordt vergoed. En U stoort zich er aan dat ik de veroorzaker ervan een muts noem?? ken uw prioriteiten. by the way, Ik heb NIET op dit kabinet gestemd, en degenen die dat wel hebben gedaan, wat voor invloed hebben die denkt u gehad op de keuze voor de betrokken minister??einde Quote Natuurlijk wordt met ons geld geexperimenteerd. Er is immers massaal gestemd op VVD en PVV ( een ex VVDer) dus voor de rijken en tegen de minder bedeelden in de samenleving. De tandartsen hadden het al zo slecht. Het werd hoog tijd dat hun inkomen opgeschroeft werd. ( sarcastisch bedoeld).
Reactie door eddo33 op 17-01-2012 13:07
Quote: freya schreef op maandag 16 jan 2012, 22:22: @eddo33: En... lucht het op? Freya einde Quote Ik had een reactie hierop gestuurd maar zie hem nu nergens meer?? Kan het gewist zijn door de redactie? vreemd, was een nette reactie. Alleen iets te lang om het nu opnieuw te schrijven.mvg eddo
Reactie door eva369 op 17-01-2012 13:21
Quote: eddo33 schreef op maandag 16 jan 2012, 20:59: Laten we met alle burgers die het treft samen een vuist maken en EISEN dat AL die verzekeraars saneren en er EEN grote ziekenfonds komt die eerlijker te werk gaat, ZIEKENFONDS. (de gulden komt niet meer terug, het ziekenfonds WEL!)einde Quote ziekenfonds vroeger was voor de minder rijke. mensen die meer verdiende betaalde meer en waren particulier verzekerd. ik vond het heerlijk, kon altijd vrijwel gelijk bij de huisarts terecht. maar omdat het oneerlijk was voor de minder rijke mensen, is er dit zorgstelsel gekomen.
Reactie door pino123 op 17-01-2012 14:01
die ***baksel van een Hans (vinger in de keel) Met AL die EXTRA managers, medewerkers, dure panden, bonussen etc. etc. Meneer zit nu zelf met een giga-salaris het "gewone" volk uit te lachen om de ellende waar hij (samen met die oude mutsen uit de eerste kamer met wie hij lachend, knipogen uitwisselde tijdens het debat hierover) ons heeft gestort Als hij wat nodig heeft, lapt ie makkelijk bij uit eigen (oneerlijk gevulde) zak. Nu die muts van een Edith Schippers!! of er komt een zeer diepgaand onderzoek naar corruptie wie heeft haar al een luizenbaantje in het vooruitzicht gesteld wanneer zij deze WAANZINNIG domme proef doorzet??!! Je bent geen haar beter als je stompzinnig mensen te woord staat.
Reactie door rjw op 17-01-2012 14:21
Quote: eddo33 schreef op dinsdag 17 jan 2012, 12:19: @rjw, of moet ik zeggen rdw? zie mijn reactie op naitsoezn. mvg.einde Quote Ik zie nog steeds geen keiharde bewijzen op basis waarvan jij mensen beschuldigd. Dat Hans Hogervorst nu een aardige baan heeft is logisch: je wordt niet zomaar minister dus kan je ook logischerwijze beredeneren dat zo iemand na z'n ministerschap een volgende stap in zijn carriere maakt. Maar als je echte bewijzen van corruptie hebt: klaag die mensen gewoon aan en zie hoe ver je komt.
Reactie door rjw op 17-01-2012 14:23
Quote: pino123 schreef op dinsdag 17 jan 2012, 14:01: die ***baksel van een Hans (vinger in de keel) Met AL die EXTRA managers, medewerkers, dure panden, bonussen etc. etc. Meneer zit nu zelf met een giga-salaris het "gewone" volk uit te lachen om de ellende waar hij (samen met die oude mutsen uit de eerste kamer met wie hij lachend, knipogen uitwisselde tijdens het debat hierover) ons heeft gestort Als hij wat nodig heeft, lapt ie makkelijk bij uit eigen (oneerlijk gevulde) zak. Nu die muts van een Edith Schippers!! of er komt een zeer diepgaand onderzoek naar corruptie wie heeft haar al een luizenbaantje in het vooruitzicht gesteld wanneer zij deze WAANZINNIG domme proef doorzet??!! Je bent geen haar beter als je stompzinnig mensen te woord staat. einde Quote Wat een dom gezwets, voor zo'n opmerking over een luizenbaantje. Ik daag u uit om dat werk een week vol te houden. Als u daar als de capaciteiten voor heeft. Het is zo makkelijk om vanaf de zijlijn commentaar te leveren zonder zelf ooit wat gepresteerd te hebben.
Reactie door eddo33 op 17-01-2012 14:42
Quote: rjw schreef op dinsdag 17 jan 2012, 14:23: Quote: pino123 schreef op dinsdag 17 jan 2012, 14:01: die ***baksel van een Hans (vinger in de keel) Met AL die EXTRA managers, medewerkers, dure panden, bonussen etc. etc. Meneer zit nu zelf met een giga-salaris het "gewone" volk uit te lachen om de ellende waar hij (samen met die oude mutsen uit de eerste kamer met wie hij lachend, knipogen uitwisselde tijdens het debat hierover) ons heeft gestort Als hij wat nodig heeft, lapt ie makkelijk bij uit eigen (oneerlijk gevulde) zak. Nu die muts van een Edith Schippers!! of er komt een zeer diepgaand onderzoek naar corruptie wie heeft haar al een luizenbaantje in het vooruitzicht gesteld wanneer zij deze WAANZINNIG domme proef doorzet??!! Je bent geen haar beter als je stompzinnig mensen te woord staat. einde Quote Waar haal jij de arrogantie vandaan om maar aan te nemen dat ik nooit wat gepresteerd heb??!! Wie the f*ck den k je wel niet wie je bent? Ik reageer op zaken die mij (en veeeele anderen) erg hard in de portemonnee treffen. Aan welke kant van de lijn sta jij eigenlijk?? De kant waar het geld naar toe stroomt? Ik kan me anders niet voorstellen waarom jij op zo'n persoonlijke wijze mijn verhaal veroordeelt. Om de wijze waarop ik mensen die (wel netjes) reageren op mijn stelling beantwoord "stompzinnig" te noemen, getuigt van een dusdanig grote mate van arrogantie dat jij je onzin maar beter voor je kunt houden. Als jij op normale wijze van gedachten wilt wisselen, doe ik dat graag met je. Maar hier een beetje de (wannabe) wijze man uit hangen, kan ik niet uitstaan. Treffen al deze maatregelen jouw soms niet??! Is het daarom dat je hier dit wanbeleid gaat zitten verdedigen en in dat proces de aandacht zit af te leiden van waar het werkelijk om gaat? Wat is jouw rol? Wat een dom gezwets, voor zo'n opmerking over een luizenbaantje. Ik daag u uit om dat werk een week vol te houden. Als u daar als de capaciteiten voor heeft. Het is zo makkelijk om vanaf de zijlijn commentaar te leveren zonder zelf ooit wat gepresteerd te hebben. einde Quote
Reactie door eddo33 op 17-01-2012 14:46
"Maar als je echte bewijzen van corruptie hebt: klaag die mensen gewoon aan en zie hoe ver je komt". einde Quote In deze zin geef jij eigenlijk al aan dat dat een strijd van david tegen goliath zou worden, maar aangezien sprookjes niet bestaan, is de uitkomst daarvan bij voorbaat al duidelijk toch? Dus wederom mijn vraag; aan welke kant sta jij?
Reactie door eddo33 op 17-01-2012 15:04
Ik zie nog steeds geen keiharde bewijzen op basis waarvan jij mensen beschuldigd. Dat Hans Hogervorst nu een aardige baan heeft is logisch: je wordt niet zomaar minister dus kan je ook logischerwijze beredeneren dat zo iemand na z'n ministerschap een volgende stap in zijn carriere maakt. Voor zover kan ik je prima volgen. Alleen als die volgende stap in zijn carrière een gevolg "zou" (om smaadclaims te voorkomen) zijn van beslissingen die hij in zijn ambt als minister heeft genomen, is dat natuurlijk onverteerbaar voor de burgers die daar de dupe van zijn geworden. Want die financieren het in dat geval. Nee, ik heb daar geen bewijzen voor. Maar als je de gang van zaken, indertijd toen het hele zorgstelsel op de schop moest, gaat reconstrueren, bekruipt je toch een zeer onbehaaglijk gevoel. Als je echt oprecht en eerlijk bent, zal ook jij dat moeten toegeven. Vind jij onze zorgstelsel niet langzamerhand ook veranderen in een draak van een stelsel waar niemand meer weet waar ie aan toe is? F*ck nu even de vergelijkingen en woordkeuzes die getergde mensen nu eenmaal maken en beantwoord mijn vraag.
Reactie door pino123 op 17-01-2012 15:06
@Eddo, Je maakt je steeds ongeloofwaardiger met dit taalgebruik. Het gaat hier niet om 'kanten' het gaat om hoe jij het kennelijk 'normaal' vindt om mensen ongefundeerd in de hoek te zetten. Je gaat dan anderen aangeven dat je kennelijk op een normale manier : Als jij op normale wijze van gedachten wilt wisselen, doe ik dat graag met je. Maar hier een beetje de (wannabe) wijze man uit hangen, kan ik niet uitstaan.' Ik zou zeggen, begin eens bij jezelf. Waar haal jij de arrogantie vandaan om maar aan te nemen dat ik nooit wat gepresteerd heb??!! Wie the f*ck den k je wel niet wie je bent? Ik reageer op zaken die mij (en veeeele anderen) erg hard in de portemonnee treffen. Begrijpelijk dat je er op reageert, maar niet door geheel onwaarheden of verdachtmakingen hier stompzinnig op een forum te knallen. Kabinetsleden zullen in jouw ogen echt wel foute beslissingen maken, toch zijn ze gekozen door de meerderheid van de mensen in Nederland. En volgens mij is dit het onderdeel discussie, dus mag iedereen met jou in discussie gaan, leuk of niet.....
Reactie door eddo33 op 17-01-2012 15:31
Quote: pino123 schreef op dinsdag 17 jan 2012, 15:06: @Eddo, Je maakt je steeds ongeloofwaardiger met dit taalgebruik. Het gaat hier niet om 'kanten' het gaat om hoe jij het kennelijk 'normaal' vindt om mensen ongefundeerd in de hoek te zetten. Je gaat dan anderen aangeven dat je kennelijk op een normale manier : Als jij op normale wijze van gedachten wilt wisselen, doe ik dat graag met je. Maar hier een beetje de (wannabe) wijze man uit hangen, kan ik niet uitstaan.' Ik zou zeggen, begin eens bij jezelf. Waar haal jij de arrogantie vandaan om maar aan te nemen dat ik nooit wat gepresteerd heb??!! Wie the f*ck den k je wel niet wie je bent? Ik reageer op zaken die mij (en veeeele anderen) erg hard in de portemonnee treffen. Begrijpelijk dat je er op reageert, maar niet door geheel onwaarheden of verdachtmakingen hier stompzinnig op een forum te knallen. Kabinetsleden zullen in jouw ogen echt wel foute beslissingen maken, toch zijn ze gekozen door de meerderheid van de mensen in Nederland. En volgens mij is dit het onderdeel discussie, dus mag iedereen met jou in discussie gaan, leuk of niet.....einde Quote Pino, 1. ik begrijp niet goed waarom ik ongeloofwaardiger wordt? Jij stelt dat er geen twee kanten zijn, ik stel dat dat er wel degelijk is. Ik zet niemand in de hoek, maar wijs in de richting die mij (en veeeele anderen) pijn doet, like it or not. De twee kanten zijn; wij (burgers) en zij (beleidsmakers en vrienden/begunstigden 2. hoezo begin bij jezelf? ik uit hier zaken die mij heel erg tegenstaan en pijn doen in rechtvaardigheidsgevoel en portemonnee. IK hang NIET de wannabe wijze man uit en wordt terecht pissig als iemand anders dat wel meent te moeten doen. Dus ik snap niet goed wat je met begin bij jezelf bedoelt, maar hoef er ook niet verder op in te gaan want dan dwalen we teveel af van waar deze topic over gaat. Ik merk dat ik door mijn boosheid het F-woord begin te gebruiken en dat is niet goed. Ik wil dat we hier een evenwichtig (mag best stevig) debat voeren over dit onderwerp, maar vraag jou ook om het woord "stompzinnig" niet meer te gebruiken en mijn opvattingen ook te respecteren. (we hoeven het echt niet met mekaar eens te zijn) 3. kabinetsleden zijn niet door ons gekozen, maar worden NA de verkiezingen op hun post gezet. Dus het verwijt van dat wij hiervoor hebben gekozen gaat niet op.Als kiezer kun je vooraf nooit weten wie welke ministerspost gaat bezetten. Als laatste; tuurlijk mag iedereen met mij in discussie of ik het leuk vind of niet. enige voorwaarde is; niet schelden of kleineren als je een andere mening hebt. Ik gebruikte het F-woord pas toen iemand meende mij te moeten kleineren en baal er toch van, want ik wil een inhoudelijke discussie op gang brengen. Een waar we wat aan kunnen hebben, waar de stem van het volk gehoord kan worden. Dat mag niet vertroebeld worden door knullig taalgebruik. RESPECT!
Reactie door eddo33 op 17-01-2012 15:45
Quote: eva369 schreef op dinsdag 17 jan 2012, 13:21: Quote: eddo33 schreef op maandag 16 jan 2012, 20:59: Laten we met alle burgers die het treft samen een vuist maken en EISEN dat AL die verzekeraars saneren en er EEN grote ziekenfonds komt die eerlijker te werk gaat, ZIEKENFONDS. (de gulden komt niet meer terug, het ziekenfonds WEL!)einde Quote ziekenfonds vroeger was voor de minder rijke. mensen die meer verdiende betaalde meer en waren particulier verzekerd. ik vond het heerlijk, kon altijd vrijwel gelijk bij de huisarts terecht. maar omdat het oneerlijk was voor de minder rijke mensen, is er dit zorgstelsel gekomen.einde Quote Quote: pino123 schreef op dinsdag 17 jan 2012, 15:06: @Eddo, Beste Eva, je snapt wel dat DAT aspect van het ziekenfonds systeem ook aangepakt moet worden. Alleen mijn punt is; vroeger betaalde je een veel kleiner percentage van je inkomen aan zorgkosten en alles werd vergoed. Mensen waren meer bezig met de angst voor de pijn als ze naar de tandarts gingen ipv angst voor hun portemonnee. Zoals het er nu uitziet, gaan we weer naar de tijd waar je aan het gebit iemands inkomen kunt aflezen. Is dat een mooi vooruitzicht?
Reactie door eddo33 op 17-01-2012 15:52
even een correctie; beste eva,..... is niet gepost door pino maar door eddo. een foutje met quoten, excuses daarvoor
Reactie door jansubaru op 19-01-2012 14:00
Afgezien van deze discussie ben ik van mening dat zorg en nutsvoorzieningen niet thuishoren in de vrije marktwerking maar bij de overheid. De premiestelling voor de zorgpremie is absurd, zolang de hoge inkomens net zoveel premie betalen dan de minima. Het zou, nee het moet zo zijn dat de premie inkomensafhankelijk wordt gesteld. .
Reactie door oldyeller op 19-01-2012 14:11
@eddo, Fijn dat je hier je hart komt luchten, maar het gebruiken van Caps staat gelijk aan schreeuwen. Ik ben het volledig met je eens, dat de marktwerking in de zorg en nu de proef met de tandartstarieven, een klap zijn voor de mensen met de laagste inkomens. Je had in mij een medestander kunnen vinden. Maar ik vind dat je je onbeschoft opstelt naar de mensen die anders dan jou denken. Wat jij doet is geen discussie voeren, maar je mening opdringen.
Reactie door honza23 op 19-01-2012 15:36
ach guttegut, wat een frustraties.... 1) slecht nieuws: u heeft geen (verworven) recht op welvaart. Welvaart is nl. iets dat ieder jaar opnieuw verdiend moet worden... 2) eerlijker? 1.5 jaar geleden een reportage in de Azijnbode (aka Volkskrant): bijstandsmoeder, dankzij subsidies, kwijtscheldingen en inkomensafhankelijke toeslagen met een netto-inkomen dat gelijk was aan iemand die modaal verdient !! (da's ongeveer 32.000 euro bruto). Vind jij het eerlijk dat iemand die niet werkt netto meer overhoudt dan vele werkenden ?! 3) iedere econoom kan je vertellen dat onbeperkte immigratie en een welvaartstaat elkaar uitsluiten. Blijf dus lekker links stemmen ! dan zorgt die onbeperkte immigratie waar u voor stemt vanzelf voor een afbraak van uw welvaartstaat... 4) de VVD is niet voor de rijken, maar voor de werkenden. Maar ja, wat verwacht je anders van linksch: een gepensioneerde leraar of verpleegster wordt door de PvdArmoe al als 'rijk' getypeerd en kan dus via de 'Bos-belasting' geplukt worden...(Bos-belasting is de extra belasting op pensioenen voor iedereen die 'rijk' is, en rijk ben je volgens de PvdA dus al heel snel...) 5) ik heb al 20 jaar zelf een minimum-inkomen, maar omdat ik spaar krijg ik geen huurtoeslag. Mensen die geld over de balk gooien krijgen dat wel, is dat eerlijk? 6) Dacht u nou werkelijk dat als het ziekenfonds nog bestond u dezelfde premie zou betalen ? met een ge-explodeerde AWBZ ? droom lekker verder ! 7) ontwikkelingshulp! nog nooit één wetenschappelijk onderzoek dat enig nut heeft aangetoond, logisch ook want iedere euro die je aan een ziekenhuis aldaar geeft kan de lokale despoot op z'n eigen Zwitserse bankrekening zetten; toch zijn er al honderden miljarden door Afrikaanse putjes gespoeld....daar wil Linksch nog meer aan geven: is dat eerlijk? geld door de plee spoelen is geen overheidstaak ! en voor iedereen die het niet snapt: 50 jaar geleden waren Zuid-Korea en Singapore even arm als Afrika, nu, na meer dan duizend miljard aan 'hulp' is Afrika nog steeds arm, en zijn Zuid-Korea en Singapore rijk!! ontwikkelingshulp is als in je broek pissen: het geeft een kortstondig warm gevoel maar achteraf weet je dat je er niets aan hebt...
Reactie door 1paul op 19-01-2012 15:43
Ik zie het meer als een proefbaallonetje van deze regering, als it lukt kan het zomaar zijn dat de artsen tarieven ook vrij worden en zal je ook daar zien dat er duurderen en goedkoperen zijn... Mijns inziens ingegeven door de protesten van de huisartsen die gekort gaan worden in hun inkomen, deze dreigen nu om weer meer patienten naar de ziekenhuizen door te sturen waardoor uiteraard ook de kosten weer zullen stijgen... Als ze de huisartsen echter deze koek ook voor houden straks en deze hun eigen tarief kunnen gaan bepalen waar uiteraard wij de rekening van krijgen linksom of rechtsom zullen de huisartsen weer meer zelf gaan doen om deze inkomsten binnenboord te houden... Ik voorspel je nu al dat het deze kant uit zal gaan, zie je in het ziekenhuis ook al trouwens waar de specialisten ook verschillende inkomens hebben...
Reactie door hipppo op 19-01-2012 17:18
eddo33, De club die nu aan het roer staat in ons land heeft niet mijn voorkeur, maar voordat je mensen de maat neemt zoals jij het hebt gedaan moet je inderdaad met een plausibel verhaal komen. De vrije tandartstarieven zouden voor marktwerking kunnen zorgen, als er sprake zou zijn van een situatie waarin iedere tandarts hevig met zijn beroepsgenoten moet concurreren om voldoende patiënten te krijgen om een aardig inkomen te verwerven. En hoe krijg je meer patiënten? Door goed werk te leveren maar ook door gunstige tarieven. Zolang er niet voldoende tandartsen zijn is er weinig kans dat de tarieven verlaagd zullen worden en dat is nu juist zo ongeveer de enige geldige reden om marktwerking te introduceren. Voor mij hoeft het dus niet.
Reactie door haarp op 19-01-2012 18:23
Ik vind deze discussie off topic aan het worden daar er teveel topics in zijn opgenomen. JA, ik ben links en stem ook voor links, verwijten vind ik niet passen gezien onze onstabiele of moet ik zeggen debiele Rutte regering ..... momenteel.
Reactie door eddo33 op 19-01-2012 19:00
Quote: jansubaru schreef op donderdag 19 jan 2012, 14:00: Afgezien van deze discussie ben ik van mening dat zorg en nutsvoorzieningen niet thuishoren in de vrije marktwerking maar bij de overheid. De premiestelling voor de zorgpremie is absurd, zolang de hoge inkomens net zoveel premie betalen dan de minima. Het zou, nee het moet zo zijn dat de premie inkomensafhankelijk wordt gesteld. . einde Quote Ben het helemaal met je eens. Dingen als openbaar vervoer, nutsbedrijven etc. waren veeel betrouwbaarder toen het nog niet geprivatiseerd was. Van het principe "vrije marktwerking" wordt meestal alleen een kleine groep mensen beter. mvg, eddo
Reactie door schutte148 op 19-01-2012 19:01
Ik ben het helemaal eens met eddo33. Er moet snel massaal wat gebeuren anders gaat het gewoon door om ons als het "Klootjesvolk"nog verder te naaien. Afschuwelijk. En ook de bonussen zijn nog steeds niet afgeschaft. Probeer in Nederland maar eens een vuistr te vormen. Dat krijg je, jammer genoeg, nooit voor elkaar. Hopelijk staat er nog eesn iemand zoals Pim Fortijn!!
Reactie door eddo33 op 19-01-2012 19:13
Quote: oldyeller schreef op donderdag 19 jan 2012, 14:11: @eddo, Fijn dat je hier je hart komt luchten, maar het gebruiken van Caps staat gelijk aan schreeuwen. Ik ben het volledig met je eens, dat de marktwerking in de zorg en nu de proef met de tandartstarieven, een klap zijn voor de mensen met de laagste inkomens. Je had in mij een medestander kunnen vinden. Maar ik vind dat je je onbeschoft opstelt naar de mensen die anders dan jou denken. Wat jij doet is geen discussie voeren, maar je mening opdringen.einde Quote Beste oldyeller, als eerste ben ik blij dat wij (eventueel) medestanders kunnen zijn. Dit geeft aan dat de topic die ik gestart heb, ontzettend veel mensen aangaat en bezighoudt. Alleen van dat "onbeschoft" opstellen naar andere mensen, ben ik niet met je eens. Ik heb alleen fel gereageerd op 2 mensen die mij de maat meenden te moeten nemen en heb later ook aangegeven dat ik liever minder fel van leer was getrokken omdat het om de discussie moet gaan en niet om onbenullig taalgebruik. Over het opdringen van mijn mening, sta ik ook een beetje vreemd te kijken. Ik stel immers een aantal zaken aan de kaak (zonder zwart op wit bewijzen uiteraard, bij gebrek aan mogelijkheden) aan de hand van gebeurtenissen die we allemaal in het nieuws hebben kunnen volgen. Hieruit trek ik mijn conclusies en geef dat ook aan. Dus op het "opdringen" van mijn mening, heb ik mezelf nog niet echt kunnen betrappen? Je bent uiteraard vrij om je eigen conclusies te trekken en mij (of anderen) daarvan op de hoogte te brengen. Ik wordt alleen een beetje moe van mensen die anderen op woordgebruik aan vallen in plaats van op inhoud. Als het woordgebruik soms wat zwaarder is aangezet, komt dat door de impact die deze zaken op ons heeft. (ik ben ook maar een gewoon mens met zijn tekortkomingen.) Laten we het aub over het onderwerp hebben. mvg, eddo
Reactie door gerard1947 op 19-01-2012 20:18
de marktwerking is ingevoerd om de concurentie te bevorderen waardoor de prijzen zouden zakken, het tegendeel is gebeurd, alles is er alleen maar duurder door geworden, de overheid had dit kunnen weten als zij om zich heen gekeken had. Tandartsen ook zo'n verhaal, prijzen gaan omhoog, meer inkomsten voor de staat, zorgverzekeraar schrapt vergoedingen, dus minder stijging van de kosten voor de zorg, voor onze zorgzame overheid snijdt het mes aan twee kanten!! Huurwoningen verplicht te koop aanbieden is ook al een door hen " fantastisch" idee genoemd, de kloof wordt alleen maar groter en groter.
Reactie door frits op 19-01-2012 21:58
We worden belazerd en besodemieterd, en eerlijke oprechte politici ben IK nog niet tegen gekomen, je krijgt alleen marktwerking als genoeg en liever veel teveel tandartsen zijn en dat geld voor alles, ook voor de zorg sector.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!