Kassa

Hema Lekker Weg-bon verlopen en te verlengen voor 40%!

Geplaatst door: nl20349 op: 21-04-2015 12:32
Vorig jaar heeft mijn vrouw 2 Lekker Weg kaarten mogen ontvangen. Nu wilde ze deze verzilveren en bleken ze verlopen te zijn. In kleine letters staat op de doos dat ze 1 jaar geldig zijn na aankoopdatum. Maar omdat het een gekregen kaart is, weet je niet wanneer deze aangekocht is. De gever heeft goedbedoeld deze kaarten gekocht, de lachende 3e is Hema, want die hoeven nu geen diensten te leveren, althans dat weigeren ze. Heb al contact gehad, maar blijven hameren op deze voorwaarden. Heb iets dergelijks met Fashioncheque gehad en deze komen wel met een oplossing (verlenging tegen een bedrag van 5 euro) of restitutie. Er is immers voor betaald. Hema zegt dat ze ook contracten hebben met andere partijen en daardoor hier niet aan kunnen beginnen. Het niet willen restituëren of niet meer kunnen verzilveren van deze kaarten beschouw ik als pure diefstal. Inmiddels contact gehad via hlw@hema.nl, en daar kunnen ze, omdat de vervaldatum 4 april was als coulance 2 nieuwe bonnen leveren á 25 euro. Daar dienen we dan wel 2x10 euro voor te betalen voor administratie-, druk- en verzendkosten. Dat er administratiekosten en verzendkosten zijn kan ik inkomen, maar dat dat 20 euro moet zijn, oftewel 40% van het bedrag, vind ik van de zotte. Op de bonnen zelf staat geen datum en dus zouden deze onbeperkt geldig moeten zijn. Schermen met jaar geldig na aankoopdatum is m.i. niet terecht. Hoe kijkt een ander er tegenaan?
Reactie door mahadma op 21-04-2015 12:40
Klik eens hier en lees. Veel plezier!Klik eens hier
Reactie door carola.83 op 21-04-2015 12:42
........Op de bonnen zelf staat geen datum en dus zouden deze onbeperkt geldig moeten zijn. Schermen met jaar geldig na aankoopdatum is m.i. niet terecht....... Sterker nog: soms is zo'n bon maar een paar maanden geldig! Als je even de moeite had genomen op de site van de Hema te kijken (net als ik nu even die moeite heb gedaan) had je onderstaande info kunnen lezen: Hoe lang is mijn tegoedpas geldig? Vanaf de dag van aankoop is de tegoedpas 1 jaar geldig, tenzij anders vermeld. De tegoedpas dient voor het einde van deze geldigheidstermijn te zijn ingewisseld bij een locatie naar keuze. De geldigheid kunt u controleren op www.hema.nl/lekkerweg. Waarom is mijn tegoedpas één jaar geldig? De HEMA lekker weg tegoedpassen vertegenwoordigen een specifiek arrangement en niet een geldbedrag. Met de deelnemende locaties hebben wij over de invulling van deze arrangementen afspraken gemaakt voor een bepaalde periode.
Reactie door valerius-2 op 21-04-2015 12:44
Staat ook al bij vraag en beantwoord.
Reactie door sjoppie op 21-04-2015 12:44
Volgens mij hebt u volkomen gelijk dat als er geen verkoopdatum op staat de bonnen onbeperkt geldig zijn maar hoe komen zij er dan bij dat de vervaldatum 4 april is?
Reactie door mahadma op 21-04-2015 12:47
@Sjoppie, (met dank aan Carola) Hoe lang is mijn tegoedpas geldig? Vanaf de dag van aankoop is de tegoedpas 1 jaar geldig, tenzij anders vermeld. De tegoedpas dient voor het einde van deze geldigheidstermijn te zijn ingewisseld bij een locatie naar keuze. De geldigheid kunt u controleren op www.hema.nl/lekkerweg.
Reactie door sjoppie op 21-04-2015 13:01
Quote: mahadma schreef op dinsdag 21 apr 2015, 12:47: @Sjoppie, (met dank aan Carola) Hoe lang is mijn tegoedpas geldig? Vanaf de dag van aankoop is de tegoedpas 1 jaar geldig, tenzij anders vermeld. De tegoedpas dient voor het einde van deze geldigheidstermijn te zijn ingewisseld bij een locatie naar keuze. De geldigheid kunt u controleren op www.hema.nl/lekkerweg. einde Quote Hartelijk dank Mahadma is mij nu duidelijk, ik dacht dat als er geen datum was vermeld de kaarten onbeperkt geldig zouden zijn.
Reactie door nl20349 op 21-04-2015 13:05
Nee, dat was zelf niet te controleren. Als je het nummer inklopte dan kreeg je de melding dat ie verlopen was. Die datum van 4 april kon de Hema mij wel melden. @valerius-2: dat was dus fout. Ging mij om een discussie. Had dat kopje over het hoofd gezien vanochtend, wellicht ook vanwege de zoekfunctie. @mahadma: leuk leeschvoer.
Reactie door tenormin op 21-04-2015 13:06
zonde-cadeaus . Is weliswaar een Belgische link maar zal niet veel met Nederland verschillen. Ik zou zeggen, krijgt men zo'n cadeau maar er dan zo snel mogelijk gebruik van. Al zijn sommige 5 jaar geldig, dat worden "vergeten cadeaubonnen". zonde-cadeaus
Reactie door nl20349 op 21-04-2015 13:15
Quote: sjoppie schreef op dinsdag 21 apr 2015, 13:01: Quote: mahadma schreef op dinsdag 21 apr 2015, 12:47: @Sjoppie, (met dank aan Carola) Hoe lang is mijn tegoedpas geldig? Vanaf de dag van aankoop is de tegoedpas 1 jaar geldig, tenzij anders vermeld. De tegoedpas dient voor het einde van deze geldigheidstermijn te zijn ingewisseld bij een locatie naar keuze. De geldigheid kunt u controleren op www.hema.nl/lekkerweg. einde Quote Hartelijk dank Mahadma is mij nu duidelijk, ik dacht dat als er geen datum was vermeld de kaarten onbeperkt geldig zouden zijn.einde Quote Als er geen datum op staat zijn ze volgens consuwijzer onbeperkt geldig. Je gaat de gever natuurlijk niet vragen als je een bon krijgt, wanneer deze gekocht is. ;-) En voor hetzelfde geld heeft de gever deze ook enkele maanden eerder ontvangen. Het gaat er natuurlijk om dat er ooit al voor betaald is. Bij Fashioncheque een tijd terug hetzelfde. Daar zou ie ook verlopen zijn, maar Fashioncheque meldt netjes dat het geld nog ergens is. Zij kunnen als de bonnen aangetekend opgestuurd worden het bedrag terug storten, of voor 5 euro de geldigheid met een jaar verlengen en ik geloof dat dat 5% was. Als de Hema ook zoiets zou doen, zou ik daar ook geen enkel probleem mee hebben. Ik heb wel een probleem met het feit dat er voor verlenging een bedrag gevraagd wordt dat 40% is van de waarde van de bonnen.
Reactie door mahadma op 21-04-2015 13:19
Je gaat de gever natuurlijk niet vragen als je een bon krijgt, wanneer deze gekocht is. ;-) Maar je kan wel de volgende dag even controleren tot wanneer deze wel te besteden is, en een reminder in je agenda 2 maanden vóór verlopen

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!