Kassa

Groupon levert defecte iPhone

Geplaatst door: devries92 op: 11-08-2014 09:19
Als student moet ik hard werken voor mijn centjes en is een smartphone basisbehoefte nummer 1. Omdat mijn oude iPhone inmiddels op leven na dood was, besloot ik via Groupon een refurbished iPhone 4s 16GB te kopen, kosten 300eu. Binnen een dag of vijf had ik 'm binnen. Ik probeerde de iPhone op te starten; er gebeurde niets. Vervolgens geprobeerd de telefoon volledig te herstellen via iTunes; ook geen succes. Ik weet dat refurbished korte gezegd een gecheckt tweedehands toestel betekent, maar je mag er toch wel iets meer van verwachten dan dit? Inmiddels telefonisch contact gehad met Groupon en helaas kunnen zij weinig voor mij doen. Wel zouden ze de contactgegevens van het bedrijf die de telefoon levert, genaamd INVES, naar mij mailen. Mijn Google zoekacties leveren echter weinig resultaat op als ik INVES intyp, dus ben benieuwd. Wordt vervolgd. Eline
Reactie door carola.83 op 11-08-2014 23:42
Inves staat vermeld op de Groupon site bij je deal. Jammer alleen dat de link naar Inves totaal niet werkt. Zal wel geen toeval zijn, toch? KLIKKLIK
Reactie door forever-nl op 12-08-2014 00:25
Ik heb even gezocht met Google ook op dat 'bedrijf' maar kan niks vinden. En ook in het KVK geen bedrijf dat zo heet met een passend bedrijfsprofiel. Op de Groupon website staat trouwens het volgende: [quote: Refurbished producten zijn 100% perfect functionerende apparaten met verkopersgarantie. Deze producten kunnen komen van klantretouren, omvangrijke verkopersretouren, demonstratie-apparaten, enzovoorts. Refurbished producten zijn getest, gereinigd, op het uiterlijk beoordeeld en opnieuw verpakt (in neutrale verpakking) met nieuwe accessoires. Omdat deze producten al uit de fabrieksverpakking zijn geweest, kunnen ze lichte gebruikssporen vertonen, krasjes, onvolkomenheden en kleine optische imperfecties. Alle refurbished producten zijn gedekt door een verkopersgarantie.einde Quote Ik neem aan dat je aan Groupon geld hebt overgemaakt en dat de overeenkomst met hun is. Je mag ze gewoon aan de mededelingen op de website houden.
Reactie door diumenge op 12-08-2014 06:41
Onbegrijpelijk dat mensen dure apparaten als een iPhone via Groupon kopen, precies om bovenstaande reden. Groupon trekt altijd over haar handen van af, incasseert alleen de centen. Staan er bij het ontvangen pakketje geen gegevens van Inves? Hoe dan ook, spreek Groupon aan op haar verantwoordelijkheden en accepteer niet dat ze 'weinig voor je kunnen doen'. Voor twee tientjes meer heb je overigens een nieuwe iPhone 4s, alleen dan maar 8GB en zonder zo'n lelijke koptelefoon.
Reactie door peedee op 13-08-2014 12:25
Je hebt er nu niets meer aan, maar mijn advies: mijdt Groupon, Groupdeal, en soortgelijke 'deal' websites als de pest. Dit is allemaal geldklopperij en bron van veel ellende. Zij zijn de feitelijke verkoper van het product, want immers maak je je zuurverdiende geld naar hen over. Net als een winkel waar je het product koopt. Echter bij klachten geven zij niet thuis en beweren ze dat een ander de verkoper is en zij alleen een 'bemiddelaar' zijn. Dat zij alleen maar koper en verkoper samen brengen, zoals een advertentie in de krant. Dit is pertinent onwaar! Je betaalt aan Groupon/Groupdeal en je krijgt het product thuisgestuurd. Dit werkt net zo bij thuiswinkels als Wehkamp. Groupon/Groupdeal/Wehkamp is de wettelijke verkoper. Dit is degene die je als koper moet kunnen aanspreken. Het zou goed zijn als de Autoriteit Consument en Markt maar eens snel een onderzoek instellen naar de oneerlijke handelspraktijken van Groupon/Groupdeal.
Reactie door miepje58 op 15-08-2014 15:31
Een iPhone basisbehoefte nummer 1? Da's pas zielig! Toe nou. Hele volksstammen zijn door hun studie gekomen zonder zo'n ding. Je mag hem toch in de collegezaal niet gebruiken ;-)
Reactie door wilhelmina59 op 15-08-2014 18:05
Laptop en een Simpel Sam om te bellen en te whatsappen. Tis maar wat je gewend ben. Verwend is de jeugd inderdaad. Hoed u voor zonnevlekken>:-).

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!