Kassa

Groupon als cadeau: slechte ervaringen

Geplaatst door: caes op: 13-02-2012 13:10
Het lijkt misschien leuk om iemand een Groupon voucher cadeau te doen als alternatief voor een cadeaubon. Soms pakt het alleen slecht uit... en krijgt Groupon uw cadeau. Als afscheidscadeau ontving ik van een aantal oud-collega's een Groupon voucher om met 3 vrienden bij een restaurant te gaan eten. Ze hadden allemaal wat geld bij elkaar gelegd en één collega heeft de bon gekocht. Waarde: 100 euro. Toen we lekker uit eten wilden gaan, zei de restauranteigenaar bij het reserveren bijna de hele geldigheidsperiode van het voucher vol te zitten. Dit terwijl het Groupon voucher vermeldt, dat het alle dagen te verzilveren is. Ander restaurant was niet mogelijk, we moesten maar bij Groupon ons geld terugvragen. De klantenservice van Groupon vertelde mij eerst dat restitutie alleen mogelijk was binnen 7 dagen na aanschaf van de bon. Toen ik mijn klacht online op de website klacht.nl plaatste bleek restitutie ineens wel mogelijk. Hoeveel verschil maakt het als je je klacht bij Groupon bekend maakt op Internet... Alleen om tot teruggave van het bedrag over te gaan, vragen ze een heleboel gegevens van degene die het cadeau heeft aangeschaft. Bovendien maken ze alleen het geld over naar de bankrekening van degene die het cadeau heeft afgerekend. In mijn geval weet ik zelf niet eens welke collega het cadeau gekocht heeft. Ik zou dus nu de volgende stappen moeten gaan zetten: 1. ik moet een mail rondsturen naar mijn oud-collega's wie mijn afscheidscadeau gekocht heeft 2. ik moet hem/haar vragen om zijn/haar rekeningnummer en/of laatste 4 cijfers van zijn/haar creditcard en ook het e-mailadres waarmee hij/zij de bestelling gedaan heeft 3. als Groupon dan besluit om terug te betalen (wat ik sowieso niet verwacht), moet ik hem/haar vragen of hij het teruggestorte bedrag terug wil storten op mijn rekening. Hoe diep moet je dan een gegeven paard in de bek kijken... Ik weiger natuurlijk om dit allemaal te doen voor 100 euro. Zou ik m'n oud-collega's meerdere malen moeten mailen om het cadeau ff te cashen... Ik heb hier inmiddels 12 e-mails aan besteed en krijg sterk de indruk dat Groupon telkens nieuwe drempels opwerpt, om maar niet te hoeven betalen. Kortom: Als er iets misgaat, krijgt Groupon het cadeau en u niet... Ik geef nooit meer een Groupon cadeau. Wie heeft nog meer van dit soort ervaringen? Tips hoe verder te gaan?
Reactie door van leyden op 13-02-2012 15:24
Elke kadobon is onzin en beperkend, groupon doet er nog een schepje bovenop, maar dat kan je verwachten gezien hun slechte reputatie. Tip,,,geef gewoon cash-geld kado. Ja ja iets minder feestelijk, daarom mag je zelf de envelop inkleuren.
Reactie door marjon1 op 13-02-2012 15:39
Helaas heb ik geen oplossing maar bedankt voor de waarschuwing.
Reactie door van leyden op 13-02-2012 16:25
Quote: marjon1 schreef op maandag 13 feb 2012, 15:39: Helaas heb ik geen oplossing maar bedankt voor de waarschuwing.einde Quote Oplossing is er niet. Groupon gaat gewoon verder met zijn beperkende kadobonnetjes en jij mag al blij zijn als je hem uberhaupt ergens kan verzilveren. Maar....omdat je naar kassa en radar schrijft zal er vast wel een oplossing komen, ze zijn als de dood voor reputatieschade>> Groupon gaat jou wel compenseren dus, daarom schrijf ik weer wat onzin, zodat het lekker in de picture blijft staan...dat vinden ze niet leuk en zo draag ik mijn steentje bij aan een oplossing. Die tig-duizend anderen die opgezadeld zitten met een beperkende bon van groupon hebben pech, hadden ze ook maar in de pen moeten klimmen...
Reactie door timfelix op 13-02-2012 18:22
Toevallig vrijdag nog een Groupon voucher voor een etentje verzilverd, was geen enkel probleem. Je moet alleen wel wat vroeger reserveren dan je gewend bent, maar dat is niet meer dan logisch. Je had ook aan het restaurant kunnen vragen of je buiten de periode had kunnen reserveren, misschien hadden ze dat wel gedaan. Verder is het niet meer dan logisch dat het bedrag alleen gerestitueerd wordt aan de koper van de bon. Dat is alleen ter bescherming van de koper.
Reactie door caes op 14-02-2012 00:17
Dank voor jullie reacties sofar... Quote: van leyden schreef op maandag 13 feb 2012, 16:25: Maar....omdat je naar kassa en radar schrijft zal er vast wel een oplossing komen, ze zijn als de dood voor reputatieschade>> einde Quote Tot nog toe heeft t nog niet gewerkt hoor. Ik denk dat ik nu bij hen op een zwarte lijst sta of zo. Maakt me niet zoveel uit, ik verwacht het geld eigenlijk niet terug. Het gaat me er veel meer om dat consumenten zich er van bewust zijn dat het niet slim is om Groupons cadeau te geven. Quote: timfelix schreef op maandag 13 feb 2012, 18:22: Verder is het niet meer dan logisch dat het bedrag alleen gerestitueerd wordt aan de koper van de bon. Dat is alleen ter bescherming van de koper. einde Quote Deels begrijp ik dat, maar het is ook in hun eigen belang om het geld teruggeven zo moeilijk mogelijk te maken. Alle vouchers die mensen vergeten, of niet kunnen verzilveren, of niet het geld terugkrijgen, is rechtstreeks cash voor hen... Conclusie blijft: geef geen Groupons cadeau
Reactie door diumenge op 14-02-2012 07:07
Ik praat het gedrag van Groupon en de restauranthouder niet goed, maar je maakt er wel een drama van. Stuur één mail naar je oud-collega's waar je de situatie uitlegt, zij weten wel wie de bon heeft gekocht en laten hem of haar het geld terugvragen (dus alle handelingen doen). Als het geld binnen is stort hij of zij het geld op je rekening. Ik zie niet in waarom je je oud collega's meerdere malen zou moeten mailen.
Reactie door empyria op 14-02-2012 07:34
Quote: diumenge schreef op dinsdag 14 feb 2012, 07:07: Ik praat het gedrag van Groupon en de restauranthouder niet goed, maar je maakt er wel een drama van. Stuur één mail naar je oud-collega's waar je de situatie uitlegt, zij weten wel wie de bon heeft gekocht en laten hem of haar het geld terugvragen (dus alle handelingen doen). Als het geld binnen is stort hij of zij het geld op je rekening. Ik zie niet in waarom je je oud collega's meerdere malen zou moeten mailen. einde Quote Mijn idee! Ik zou alleen al al die moeite doen het geld terug te krijgen omdat ik het die o-lichters van Groupon niet gun!

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!