Kassa

grof geweld door vooral voetbal'fans'

Geplaatst door: zonnewind op: 03-12-2012 20:01
Hoe is het mogelijk dat dit heeft kunnen gebeuren? Een 'vrijwilliger' scheidsrechter wordt doodgeschopt en geslagen omdat er 'verloren' werd. WAAROM WERD ER DOOR NIEMAND INGEGREPEN? Dit moet toch gezien zijn door mensen. Een gewone vader van een gewone zoon die daar ook voetbalde werd doodgeschopt door een stelletje 15 á 16-jarige lulletjes die het vruchtwater nog in de oren hadden klotsen.
Reactie door diumenge op 03-12-2012 20:15
Eerst even de feiten iets juister. De wedstrijd werd niet verloren, het was gelijkspel. Hij werd ook niet Iter plekke) doodgeschopt, maar kon nog opstaan en zelf naar de kantine lopen. Of er getuige waren en zo ja, waarom ze niet ingrepen is mij niet bekend. Maar volgens mij is het allemaal heel snel gegaan. Wellicht zag men de ernst van de situatie niet in omdat hij in eerste instantie nog kon lopen. Die jongetjes zijn inderdaad tuig. Mogen ze voor mij heel zwaar straffen. gelijkspel
Reactie door van leyden op 03-12-2012 21:27
Waarom werd er door niemand ingegrepen? Een paar flinke trappen op je hoofd zijn binnen een paar seconden gebeurd. Niet te voorkomen denk ik. Triest heel triest.
Reactie door valerius-2 op 03-12-2012 21:38
Als men dit weer als jeugd zonde ziet en krijgen daar in verhouding een lichte straf voor net zoals bij die man van 71 met een karate trap.Is het toch droevig.
Reactie door hutch op 03-12-2012 22:40
Straks wordt het nog erger voor de nabestaanden, als de (helaas veel te lage/lichte) straf wordt uitgesproken. Laten we hopen dat dit tuig (!) in ieder geval de maximum straf krijgt. Voor 15-jarigen maximaal 12 maanden. Voor 16- en 17-jarigen maximaal 24 maanden. Ik wens de nabestaanden heel veel sterkte toe.
Reactie door van leyden op 04-12-2012 19:48
Eerst dacht i dat dat misplaatste sire spotje over tolerantie voor ons was bedoeld. Ons? Je weet wel>> die rijke blanke die niet tolerant genoeg doet naar onze arme nieuwe medelanders, met name dan over het geloof en de cultuur. Misplaatst? Ja zeker, het is NIET voor ons bedoeld, maar voor anderen denk ik. Overheid zal natuurlijk zich haasten door te zeggen dat het voor iedereen bedoeld is, maar ik weet wel beter, wij zijn TE tolerant. Ook al neemt weer de homo en vrouwenhaat in Nederland zienderogen toe> wij zijn zo tolerant dat we dat ook voor lief nemen/ voor zoete koek slikken. De tolerantie gaat zelfs zo ver dat we het normaal gaan vinden dat je sommige collega s GEEN hand meer mag geven, want van het verkeerde geslacht. Zo tolerant zijn we dus. een beetje TE, als je het mij vraagt... Daarom dus dat spotje, want het is nog lang niet genoeg natuurlijk>> het is bedoeld om uit te leggen dat tolerant zijn de normaalste zaak van de wereld zou moeten zijn. Pappen en nathouden, slikken en stikken want anders ben je niet tolerant genoeg. Of om een burgeroorlog te voorkomen.
Reactie door hutch op 04-12-2012 20:15
En dan is er ook nog ene 'Peter R. de Vries' die het wel leuk vindt om de nabestaanden een flinke trap na te geven. SCHANDE ' [url=http://www.telegraaf.nl/binnenland/21128357/__De_Vries_hekelt_grensrechters__.html: Peter R. de Vries[/url: '....... SHAME ON YOU !!
Reactie door zonnewind op 04-12-2012 22:01
@vanLeyden, sorry maar waar gaat uw bericht over????
Reactie door van leyden op 05-12-2012 03:13
Quote: zonnewind schreef op dinsdag 4 dec 2012, 22:01: @vanLeyden, sorry maar waar gaat uw bericht over????einde Quote Kan je niet zo goed lezen of snap je het niet? Een goed verstaander ben je niet, want die hebben aan een half woord genoeg. Zou zeggen>> probeer het nog 1 keer, mocht het je niet lukken dan wil ik je het wel uiteggen. Tip. Pak het woordenboek erbij, dan weet je zelf ook wat tolerantie betekent. Of liever gezegd> het gebrek eraan in dit geval. Maar ook dat zal wel te hoog gegrepen zijn. En nee, het is ook niet off topic, met een beetje meer tolerantie zou dit topic niet eens bestaan. Zo..genoeg geleuterd, veel plezier met het ontleden.
Reactie door jorisw op 05-12-2012 15:00
Vraag aan TS: wat had jij gedaan als iemand door een groepje opgefokte 15-16 jarigen in elkaar wordt getrapt? Het is ook maar de vraag of mensen het gezien hebben en of ze tijdig konden helpen. Als het aan de andere kant van het voetbalveld is kan je niet veel doen natuurlijk. Het is ook niet zo dat het bij dit soort wedstrijden vol met toeschouwers staat.
Reactie door wimmers op 05-12-2012 19:46
Ik ben benieuwd wat voor straf ze krijgen, ik hoop in verhouding meer dan de man die in Den Haag iemand heeft dood gereden tijdens een straatrace, die kreeg 4 jaar gevangenisstraf en hij mag 5 jaar niet rijden wat een straf!! Behalve als je een waxinelichtje naar de gouden koets gooit zit je een jaar vast. Mvg Christel
Reactie door van leyden op 05-12-2012 20:05
Quote: wimmers schreef op woensdag 5 dec 2012, 19:46: Ik ben benieuwd wat voor straf ze krijgen, ik hoop in verhouding meer dan de man die in Den Haag iemand heeft dood gereden tijdens een straatrace, die kreeg 4 jaar gevangenisstraf en hij mag 5 jaar niet rijden wat een straf!! Behalve als je een waxinelichtje naar de gouden koets gooit zit je een jaar vast. Mvg Christeleinde Quote Kan ik je nu al vertellen> Voor de twee 15 jarigen is dat maximaal 1 jaar, voor ene zestienjarige maximaal 2 jaar. Maximum voor jeugdTBS is drie jaar, waarvan 1 jaar voorwaardelijk De rechter kan hier van afwijken, door de zwaarte van het misdrijf>> in dat geval kan alleen de ene 16 jarige door het volwassenstrafrecht vervolgd worden. Levenslang is niet mogelijk voor jeugdigen. Iemand doodschoppen is sowieso minder (de gevolgen dan) erg, als schade en slachtoffers maken tijdens autorijden met flink veel drank op. Dan pas is je leven echt over.
Reactie door van leyden op 05-12-2012 20:14
Een waxinelichtgooier heeft levenslang. Elk jaar rond 30 april wordt hij streng in de gaten gehouden en als ze er zin an hebben zetten ze hem gewoon weer een paar dagen vast. Staatsveiligheid opent alle deuren.
Reactie door van leyden op 05-12-2012 20:27
Tolerantie is ook je schouders ophalen over het gebeurde en zeggen dat sommige jeugdigen nu eenmaal veel testeron aanmaken en zich graag laten gelden. Of moeten we nu maar even niet tolerant zijn? Moeten we alleen tolerant zijn als je alleen maar verrot gescholden wordt door dat marokkaanse geteisem wat nu al hele steden terroriseert? Ja tuurlijk, als opa van 79 even te grazen genomen wordt door 40 marrokanen moeten we ook tolerant blijven>> het is de testeron heh?
Reactie door hutch op 05-12-2012 20:49
Helaas is de maximum strafmaat véél en véél te laag. Dit zou veel langer opgesloten moeten (kunnen) worden. Maar er is wat anders aan de hand, en dat is cultuur en opvoeding. En in deze staan ze naast elkaar, hand in hand. Maar ja, daar mag niet over gepraat worden. Dat is dan niet 'politiek correct'. Hopelijk komt er een over dit (nog steeds) groeiende probleem.
Reactie door tdehond op 05-12-2012 20:55
Het leed was - denk ik - al geschied voordat iemand kon ingrijpen. In triest voor zijn gezin, familie en vriendenkring.
Reactie door zoekster op 05-12-2012 21:10
Quote: van leyden schreef op woensdag 5 dec 2012, 20:27: Moeten we alleen tolerant zijn als je alleen maar verrot gescholden wordt door dat marokkaanse geteisem wat nu al hele steden terroriseert? Ja tuurlijk, als opa van 79 even te grazen genomen wordt door 40 marrokanen moeten we ook tolerant blijven>> het is de testeron heh?einde Quote Het hoeft echt niet onbesproken te blijven dat het Marokkaanse jongens waren, maar in Haren waren het voornamelijk blanke jongeren. Het is toch duidelijk dat sommige jongens totaal 'out of control' zijn? Zowel van Nederlandse als van Marokkaanse afkomst? Nou ja, weet eigenlijk niet of je voor rede vatbaar bent.
Reactie door valerius-2 op 05-12-2012 23:15
Ik heb vanavond is gekeken naar nieuwsuur over dit soort zaken.B.v. de rugbybond geef het goede voorbeeld, de scheidsrechters hebben gelijk dat is het wat de jeugd daar bij wordt gebracht.Bij bij diverse ander sporten kan de KNVB een hoop kennis opnemen hoe de regels zijn. Bij een grove overtreding die gewoon een tijd langs de kant zetten. Wat bij diverse sporten al gebeurd. Als men bekijk hoe het gaat bij voetbal wat daar gebeurd daar kijk de jeugd ook naar en die ziet het als voorbeeld.Kijk nu maar eens op Ned 1 daar wordt het ook behandelt.
Reactie door de eelco op 06-12-2012 10:53
ach de oplossing is simpel..voor de genen met dubbele paspoort de nederlandse afpakken en de paspoort die hij over houd terugsturen naar dat land en daar laten berechten.en als de ouder van dit soort tuig een uitkering of subsidies ontvangen direct stoppen want de ouders zijn in mijn ogen mede verantwoordelijk ivm gebrek aan opvoeding..ik zal wel een hoop tegen reacties krijgen omdat wat ik schrijf word gezien als discriminatie maar dat zal me een rot zorg wezen want wat ik denk denken heel veel mensen dus kom maar op met je reactie over rascime............
Reactie door zonnewind op 06-12-2012 11:48
Voor zover ik het heb kunnen zien, waren die "schatjes" in Haren geen dubbele-paspoort houders. Echter, geloof ik ook dat veel Marokaanse gofies, geen opvoeding krijgen waarmee ze op een beschaafde manier kunnen leven.
Reactie door redacteur op 06-12-2012 15:27
Met respect voor het onderwerp, het betreft geen consumentenaangelegenheid. Daarom sluiten we deze discussie. De redactie

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!