Kassa

Gratis sporten bij Train More

Geplaatst door: boba op: 09-09-2014 18:54
Dag allemaal, Volgens sportschool Train More is het mogelijk om gratis bij ze te sporten. Op hun site staat: Je sport bij TrainMore GRATIS wanneer je bij bij 3x per week sporten minimaal twee servicepakketten (UP’s) toevoegt aan je lidmaatschap. Ik zag echter dat er van mijn rekening geld werd afgeschreven, terwijl ik aan deze gestelde voorwaarden voldoe. De uitleg aan de balie was, dat ik door drie keer per week te sporten en 2 UP's te hebben geactiveerd niet hoef te betalen voor het fitnessen. Ik moet echter wel de UP's betalen ( €12,92 per maand). (UP's zijn extra's die je kunt opnemen in je abonnement, zoals groepslessen, gratis drinken, gratis koffie, zonnebank etc.) Dat betekent dan toch dat gratis sporten helemaal niet mogelijk is bij Train More? Of je gaat drie keer in de week zonder dat je UP's hebt en dan betaal je €1,95 per week. Of je gaat drie keer in de week met UP's en je betaalt voor je UP's. Zelf vind ik dit neigen naar oneerlijk adverteren, maar is dat ook zo? Groetjes, Boba
Reactie door aurora1 op 09-09-2014 19:56
Er zijn meer vragen over deze sportschool geweest, tik eens bovenaan in het zoekvakje in: Train More.
Reactie door tijger1 op 09-09-2014 20:04
Er staat toch niet dat de servicepakketten gratis zijn?
Reactie door zoekster op 09-09-2014 20:05
Ik dacht meteen dat je voor die UP's moest betalen, toen ik die zin las. Gratis sporten bestaat natuurlijk helemaal niet. Nou ja, ga gewoon lekker rennen door het park. Kost niks.
Reactie door tijger1 op 09-09-2014 20:09
En bij uw moeder koffie drinken, is ook gratis.
Reactie door diumenge op 09-09-2014 22:44
Dat is toch zo logisch als wat. Waarom zouden ze je die ups gratis laten toevoegen om je dan ook nog gratis te laten sporten. Nu sport je voor deuren euro p/m en heb je extra's in de vorm van ups en is het nog niet goed. Wat veel verraderlijker is, is dat je echt 3 keer p/w gemiddeld moet sporten. Het is te doen, maar vakanties moet je dus ook inhalen.
Reactie door diumenge op 09-09-2014 22:45
deuren is dertien
Reactie door 1953 op 12-09-2014 01:26
Gratis is relatief in dezen. Voor niks gaat de zon op, vertrouw dan sowieso dergelijke kreten niet, het bekende addertje onder het gras. Gratis bij twee servicepakketten - wat ze ook mogen inhouden? De vis wordt dan duur betaald. Sporteigenaar wil ook graag een belegde boterham en zijn accommodatie heeft ook bedrijfskosten per maand en is zeker geen liefdadigheidsinstelling met regenten.
Reactie door 1953 op 12-09-2014 01:29
Quote: tijger1 schreef op dinsdag 9 sep 2014, 20:09: En bij uw moeder koffie drinken, is ook gratis.einde Quote Jammer dat ook de huishoudbeurs niet 365 dagen beschikbaar is, daar kan dan absoluut gratis proeven en drinken, of toch niet - kosten/batenanalyse - het entreebewijs à € ?,?? !
Reactie door boba op 12-09-2014 07:35
Quote: 1953 schreef op vrijdag 12 sep 2014, 01:26: Gratis bij twee servicepakketten - wat ze ook mogen inhouden?einde Quote Adverteerden ze maar zo. Bij binnenkomst staat boven de receptie de kreet: '3 x per week + 2 UPs = gratis'. Ook heb ik bij het inschrijven nog duidelijk gevraagd of het helemaal gratis is als ik drie keer per week kom sporten met twee UP's, waarop dat werd bevestigd. Natuurlijk is die 12,92 euro (die ik nu betaal per maand) helemaal niet veel voor onbeperkt fitnessen, groepslessen en koffie. Dat is het punt ook niet. Wat ik niet vindt kloppen, is dat er her en der wordt geadverteerd met 'gratis'. Zeg dan gewoon dat je alleen de servicepakketten betaalt. Mij valt overigens op dat er de laatste tijd minder expliciet wordt geadverteerd met dat 'gratis'. Het is hier en daar nog terug te vinden, maar het geeft mij de indruk dat ze wel enigszins beseffen dat het misleidend kan zijn. Overigens ging ik er van uit dat het 'addertje' inderdaad de drie keer sporten per week was. Dat veel mensen denken dat vol te houden, maar dat niet kunnen en dan meer gaan betalen. Nogmaals het gaat niet om die 12,92, maar ik hoopte dat er inhoudelijke reacties zouden volgen over wat wel en geen misleidende reclame is. Dat rennen in het park gratis is en ik koffie kan drinken bij mijn moeder voegen absoluut niets toe aan deze discussie.
Reactie door tijger1 op 12-09-2014 09:03
Maar u wilt toch niet echt volhouden dat u werkelijk veronderstelde dat die sportschool een filantropische instelling was? Dat zij u u om drie keer per week GRATIS aan het sporten te krijgen , koffie, groepslessen en weet ik wat nog meer GRATIS zouden geven. Ik weet natuurlijk niet hoe oud u bent, maar u bent in ieder geval volwassen en dan moet u weten dat als ergens GRATIS staat, u moet opletten en nog een keer moet opletten.
Reactie door zoekster op 12-09-2014 10:26
Quote: boba schreef op vrijdag 12 sep 2014, 07:35: Bij binnenkomst staat boven de receptie de kreet: '3 x per week + 2 UPs = gratis'. Ook heb ik bij het inschrijven nog duidelijk gevraagd of het helemaal gratis is als ik drie keer per week kom sporten met twee UP's, waarop dat werd bevestigd. einde Quote Dit is een heel andere zin waar je nu ineens mee aankomt, dan die van je opnings topic (TrainMore GRATIS wanneer je bij bij 3x per week sporten minimaal twee servicepakketten (UP’s) toevoegt aan je lidmaatschap. ). Ook heb je toen niet vermeld dat je werd verzekerd bij de receptie dat het echt helemaal gratis is. Wie is hier nu misleidend? Als je een faire discussie wilt beginnen, dan moet je wel alle informatie geven. Maar geeft niet, je kreeg van de sportschool een koekje van eigen deeg. Weet je hoe storend dat is!
Reactie door tijger1 op 12-09-2014 10:55
Maar zat dat koekje dan wel GRATIS in die UP's? ;-)
Reactie door boba op 12-09-2014 11:20
Quote: zoekster schreef op vrijdag 12 sep 2014, 10:26: Dit is een heel andere zin waar je nu ineens mee aankomt, dan die van je opnings topic (TrainMore GRATIS wanneer je bij bij 3x per week sporten minimaal twee servicepakketten (UP’s) toevoegt aan je lidmaatschap. ). Ook heb je toen niet vermeld dat je werd verzekerd bij de receptie dat het echt helemaal gratis is. Wie is hier nu misleidend? Als je een faire discussie wilt beginnen, dan moet je wel alle informatie geven. Maar geeft niet, je kreeg van de sportschool een koekje van eigen deeg. Weet je hoe storend dat is!einde Quote Wat een vijandigheid ineens, zoekster? Waar komt dat vandaan (koekje van eigen deeg)? Alles goed verder? Wellicht ben ik niet duidelijk geweest, maar ik heb zeker geen bedoeling om mensen die ik om advies vraag te misleiden. Als je mijn eerste bericht goed leest, citeer ik iets wat op hun site staat. Dat staat zwart op wit en lijkt me daarom beter aan te vechten dan 'iemand aan de balie zei dit of dat tegen me', want dat is mijn woord tegen het zijne. Daarnaast staat er een kreet op de muur aan de receptie die meer aan de interpretatie overlaat dan wat er op de site staat (dat had ik dan wellicht eerder moeten zeggen. Het belang daarvan had ik nog niet ingezien, maar dat is niet bewust willen misleiden, hoor, hahaha). Nogmaals het gaat mij niet om het geld of de wetenschap een sportschool geen goed doel is. Ik had gehoopt dat er een informatieve discussie mogelijk zou zijn. Wellicht over de marge waarop bedrijven dingen mogen beweren in (reclame-)uitingen en wat er daadwerkelijk mogelijk is. Op het forum van Kassa dacht ik daarvoor aan het juiste adres te zijn. Zo te lezen, gaat die discussie er niet komen :). Maakt niet uit. In tegenstelling tot Train More heeft dit me niks gekost, haha. Groetjes en veel plezier hier verder op het forum.
Reactie door zoekster op 12-09-2014 11:55
Dat wat zwart op wit op de site staat, is niet aan te vechten, er staat gratis sporten, niet gratis koffieleuten met koekje van eigen deeg. Het vervolg van je verhaal, daar zit juist wel een juridische angel. Dat had niet zo gemogen. Ik ben je niet vijandiggezind, maar ik ben het wel beu dat mensen vaak met halve informatie een discussie beginnen en daar dan een stelling op baseren. Er wordt op gereageerd en dan komen er weer allerlei apen uit de mouw die het geheel in een ander licht zetten. Neem het de volgende keer op, als een baliemedewerker je op het verkeerde been zet. Wat dat koekje betreft. Smakelijk ;-) (er gaat niets boven eigen makelij) CU in het park!

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!