Kassa

Geluidsoverlast door buren: Weinig in de wet geregeld?

Geplaatst door: student538 op: 27-06-2013 22:37
In de huidige wetgeving is bij particulieren weinig geregeld voor wat betreft geluidsoverlast. Verder gaan de tonen die gemeten worden maar tot circa 8KHz? En alles wat daarboven zit mag je doen en laten?! Zie ook artikel: http://rechtenforum.nl/forum/thread/t/39632/highlight// (buurman mag die grasmaaier wat zachter?!) Luister ook naar rapportage van de gids.FM http://www.radio1.nl/items/81308-ziek-van-kattenverjager
Reactie door tot15karakters op 28-06-2013 17:40
Er gelden wel tijden van enige overlast zoals radio. En bij apparaten tegen ongedierte, enkele hebben zeer goede oren en dove mensen hebben er geen last van, maar overlast veroorzaken is altijd nog strafbaar. Bewust geluid ongeacht niveau of sterkte is verboden. Verder is dus de tijd van belang en een transformator van TL buis boven gezamenlijke trap moest daarom ondanks de zwakke maar zeer doordringende toon ook vervangen worden door woningbouw vereniging.
Reactie door tot15karakters op 30-06-2013 12:27
APV, daar staat dat je geen geluidsoverlast mag veroorzaken. Verder is het volgend jaar Maart gemeenteraad verkiezingen dus benader alle partijen want het kan hun stemmen kosten. Succes.
Reactie door peedee op 02-07-2013 10:13
TS wil dus graag meer in de wet geregeld hebben? En daarna zeker dat er streng op gehandhaafd gaat worden? Kortom, meer regeltjes en meer ambtenaren? Daar is zowat de hele NL bevolking tegen...
Reactie door tot15karakters op 02-07-2013 14:21
Het probleem is dat in vrijwel elke gemeente in de APV staat dat je voor muziek of geluid veroorzaken geen overlast mag veroorzaken en dat meestal een vergunning noodzakelijk is. Helaas zijn de meeste ambtenaren en politie agenten te doof om dit hoge geluid van de Mosquito te kunnen horen en doen ze niets. Je mag ze alleen plaatsen indien naaste buren geen overlast hebben of je moet de geluiden aanpassen op toonhoogte wat vaak mogelijk is. Dat deze persoon klaagt, dat mag maar als de gemeente hun eigen regels nauwelijks controleerde en niet optreed krijg je jarenlang gezeur. Verder gaat het lopende onderzoek elders zo traag en daar hebben ze een groot probleem om schade door Disco bezoek of MP3 spelers uit te sluiten het struikelblok vormde om bewijs te leveren. Harde muziek is bewezen maar hoe bewijs je Ultrasoon geluid die ook schade geeft maar langzamer en dan is langdurige blootstelling noodzakelijk, maar als 99% van de mensen het niet hoorde, moeten die 99% met minder goede oren deze groep niet veroordelen.
Reactie door tot15karakters op 30-06-2013 11:24
Nee, ik heb geen rechtszaak gevoerd maar voor iemand wel de regels gevonden en aangeboden. Er waren enkele uitspraken van de Puber verjaar apparaten en tegen ongedierte die bij mensen met bovengemiddeld gehoor dat niet beschadigd is door MP3 spelers gebruikt maar ik heb ze zelf niet. Ik heb alleen maar gemeten, en die waarde was schadelijk bij langdurig gebruik. De TL balk die stoorde, 2 bakken kregen nieuwe condensator en bij 1 moest de transformator die bromde vervangen worden dus nieuwe bak erop. De condensator voor ontstoren is dus meestal maar niet altijd voldoende. [edit redactie - off topic:
Reactie door bakfiets op 09-07-2013 13:32
Er is wel het een en ander geregeld als het om geluidsoverlast gaat. Maar meestal wordt hier niet op gecontroleerd. Zelf heb ik ook wel eens de politie ingeschakeld toen mijn buren voor de zoveelste keer midden in de nacht hun radio keihard aanzetten. Uiteraard al verschillende malen met ze erover proberen te praten, maar helaas zonder resultaat. De politie is toen wel langsgeweest, maar het bleef bij een waarschuwing. Dus ze gaan net zo hard door. Ik vind het ook ronduit egoistisch van mensen dat er geen rekening met elkaar gehouden wordt. We zijn niet de enigen op deze planeet.
Reactie door miepje58 op 09-07-2013 14:56
Wat ik ook overlast vind: op drie verschillende consumentenfora onder vijf verschillende namen over hetzelfde onderwerp beginnen! Elke keer denk je dat er een nieuwe discussie is, maar nee hoor, weer diezelfde figuur die al járen klaagt over elk piepje, kreuntje, geluidje, luchtje, kortom over alles. Jammer dat de forummoderators daar nu eens niets aan doen. Maar ja, zoals bakfiets ook al zegt: niemand doet iets aan burenoverlast, dus zal er aan deze 'forumoverlast' ook wel niets gedaan worden. Mijn advies: mijden, deze figuur!
Reactie door student538 op 09-07-2013 16:08
@ Miepje 58 Andere consumentenfora heeft hier niets mee te maken. Dus als ik het goed begrijp bent u voorstander van 140 decibel 17Khz toon te mogen verspreiden. http://www.mijnbestand.nl/Bestand-WCRQOZ8N3SVL.pdf Zie bovenstaande advertentie . Ik ga verder niet in op uw aantijgingen die niet kloppen. Eerder heeft de gemeente Zwolle bepaald dat een katten mosquito niet mag: http://www.destentor.nl/regio/zwolle/mosquito-tegen-katten-mag-niet-geluidsoverlast-1.2896329
Reactie door komsja op 09-07-2013 19:48
Overlast van buren,is en blijft een hot item,en geluidsoverlast staat hoog op de ranglijst. Ik woon in een flat,en daar hoor je een hoop geluiden van vooral de bovenburen,kan soms precies horen waar (in mijn geval) de boven buurvrouw heenloopt,hoor soms harde muziek,hoor wanneer ze de wasmachine aan heeft staan,hoor haar soms plassen en doortrekken,etc etc etc . Heb zelf ook weleens de muziek hard aan staan,maar niet langer dan een half uurtje. Maar als je daar niet tegen kan moet je niet in een flat gaan wonen. Waar ik me wel aan stoor,en wat gewoon goor is!!!!!!!!!!!!! is dat mijn bovenbuurvrouw af entoe visite heeft die het nodig vinden om,als ze op het balkon staan,om de haverklap te lopen spugen,en als je dan op je balkonnetje zit en om de haverklap een rochel voorbij ziet komen,is dat enorm smerig om te zien,en al helemaal als je aan het eten bent.
Reactie door komsja op 09-07-2013 19:56
Maar overlast van buren kan ook niet door iedereen als overlast ervaren worden,Als het mooi weer is gaan een aantal mensen hier in de flat barbekuien (hihihihihi) Maar persoonlijk heb daar totaal geen last van,sterker nog vind het heerlijk ruiken (haal wel effe de was binnen),anderen kunnen zich er enorm aan storen.
Reactie door student538 op 09-07-2013 20:14
Een 17KHz toon wordt juist ingezet om hangjongeren weg te jagen door gemeentes. Verder geeft het oorsuizingen. Een geluidje wat Miepje aangeeft is dan ook totaal niet juist dat ik daarover klaag. Kennelijk dat Miepje mij volgt in diverse fora en hieraan ergert. Ik heb de vrijheid deze zaak te melden in andere fora en dit aan de kaak te stellen te meer omdat meisje van 2 haar oren tot bloedens toe open heeft gekrabd. Als u de berichten totaal niet interesseert dan leest u ze toch niet? Een bericht kan zowel in het AD als de Volkskrant staan. Zo ook met verschillende fora. verbod Mosquito waarbij jongeren OOK klagen over oorsuizingen: http://www.hbvl.be/nieuws/binnenland/mosquito-s-worden-verboden-in-belgie.aspx
Reactie door komsja op 09-07-2013 20:50
hoi student538 Lees vol afschuw en verbazing uw bericht,een kind dat de oortjes kapotkrapt,heb zelf een kleinkind van bijna twee,als mijn kleinkind dat zou overkomen dan had ik diegeen allang bij zijn of haar nekvel gepakt.
Reactie door student538 op 09-07-2013 20:59
Kinderen hebben gevoeliger gehoor dan wij hebben. Je kunt helaas niet bewijzen dat het hier door komt maar wel is het zo dat het meisje met haar vingers in de oren in de tuin speelt. Ik heb deze fluittoon zo vaak gehoord dat ik het al niet eens meer hoor. Uit onderzoek doet blijken in de Volkskrant dat het een VRIJ HARD geluid is. Stichting Geluidshinder geeft aan dat kattenverjager beter boven de 20Khz kunnen gaan werken dan in het menselijk gehoor spectrum. Immers kat kan horen tot 40KHz en mens tot circa 20KHz. Overigens dit zijn GEMIDDELDES! Boven de 20KHz heet het ultrasoon geluid. Er zijn ook mensen die honden fluitjes kunnen horen. Ik kon vroeger vleermuizen ook wel horen. Maar dat is natuurlijk geluid en dat is meestal niet schadelijk. partijvoordedieren.nl/tweedekamer/kamervragen/i/815 Partij voor de Dieren wilde al eens een verbod. Overigens waarom moet een kattenverjager zo HARD 140 decibel afgesteld staan?! Katten hebben toch nog een gevoeliger gehoor dan de mens? Verder heeft de Vara Vroege Vogels de kattenverjager getest en kwam tot conclusie dat het niet eens werkt? https://vroegevogels.vara.nl/media/173214
Reactie door pino123 op 09-07-2013 21:05
Student, Je hebt al meerdere topics over dit onderwerp aangemaakt, misschien moet je bij je eerste Topic blijven. Ten tweede kom je nogal neurotisch en dwangmatig over, iemand die ondanks alles zijn gelijk wil halen. Daarnaast stook je onnodige onrust. Misschien wordt het eens tijd om je bij je ongelijk neer te leggen en iemand anders te gaan vervelen, misschien het RIAGG
Reactie door student538 op 09-07-2013 21:16
http://www.mijnbestand.nl/Bestand-WCRQOZ8N3SVL.pdf
Reactie door student538 op 09-07-2013 21:19
http://www.mijnbestand.nl/Bestand-WCRQOZ8N3SVL.pdf
Reactie door miepje58 op 10-07-2013 09:26
Dit figuur is op verschillende fora bezig. Ook als 'bellenbellen' en 'gezondheid'. Voor hij begon te zeuren over de kattenverjagers heeft hij maandenlang gezanikt over 'ongezonde gebouwen' en het feit dat hij graag een Wajong uitkering wil. Alles om maar niet te hoeven werken. 'Hypochonder' zou een betere nickname zijn voor hem. Negéren die figuur!
Reactie door komsja op 10-07-2013 17:58
Hoi miepje58 Is een nogal harde aantijging,maar als het zo is wat je zegt,dan ben ik het volkomen met je eens.
Reactie door miepje58 op 12-07-2013 20:14
Quote: komsja schreef op woensdag 10 jul 2013, 17:58: Hoi miepje58 Is een nogal harde aantijging,maar als het zo is wat je zegt,dan ben ik het volkomen met je eens.einde Quote Zoek maarbop het Radarforum en 'eerste hulp bij recht' forum. Daar zijn ze hem ook zat hoor.
Reactie door luctoraddemergo op 27-08-2013 20:12
Hallo, voor huurders die geluidsoverlast hebben van huren; misschien heb ik de oplossing voor jullie probleem. Een verhuurder heeft de plicht om huurders woongenot te verschaffen. Zelf ben ik al herhaalde malen door buren lastig gevallen met overlast in al zijn vormen. Inmiddels heb ik mij er, noodgedwongen, in gespecialiseerd. Het is namelijk zo, doet een verhuurder niets aan de overlast, komt deze zijn contractuele verplichtingen niet na. Probeer het eens op deze manier aan te geven bij de verhuurder. Volgens artikel 5:37 BW moet er naast hinder tevens sprake zijn van artikel 6:162 BW, genoemd een onrechtmatige daad. De belangrijkste vereisten uit dit artikel zijn: • Dat de daad onrechtmatig is • Dat de daad is toe te rekenen aan de dader • Dat er sprake is van schade • Dat de schade direct is veroorzaakt door de onrechtmatige daad Op basis van het Besluit huurprijzen woonruimte kan er vervolgens om een schadevergoeding gevraagd worden.
Reactie door student538 op 28-08-2013 12:58
Ik heb een koopwoning en dat maakt het wat lastiger. Een apparaat dat 140 decibel aan herrie maakt is schadelijk voor je gehoor. Echter de Voedsel- en Waren Autoriteit meten vanaf 1 meter vanaf de bron, dit terwijl het apparaat bijvoorbeeld voor in de tuin staat en kleine kinderen er pal naast lopen en de afstand minder dan meter is. Bovendien hebben katten en honden een veel gevoeliger gehoor dan mensen hebben.
Reactie door luctoraddemergo op 28-08-2013 14:29
Hallo student538, Het enige dat je zou kunnen proberen, omdat je een koophuis hebt, is hier een klacht te deponeren bij de VVE. Vereniging Van Eigenaren. Anders zou je ook nog een advocaat kunnen inschakelen. Reden voor deze stap is, dit kan op den duur gezondheids-gerelateerde problemen tot gevolge hebben. Dit is maar een advies, wat je er zelf mee doet moet je natuurlijk zelf weten. Maar het is goed bedoeld.
Reactie door student538 op 28-08-2013 22:21
Contact met advocaat gehad. Er is een andere kattenverjager die werkt op 25KHz en niet hoorbaar is voor de mens. Uitspraak: Er is alternatief, gebruik van het oude apparaat welke voor mij hoorbaar is: Gebruik hiervan is niet toegestaan. Op de vraag waarom ze deze dingen verkopen: Tja, er zijn meer dingen die verkocht worden die niet gebruikt mogen worden: Bijvoorbeeld LED lamp onder de auto. Uitspraak over dat het apparaat onhoorbaar is: Is misleiding uitspraak Reclame Code Comissie. Zie: http://www.frieschdagblad.nl/index.asp?artID=64519
Reactie door olijfje3 op 30-08-2013 22:39
na 22.00 s avonds mag je geen hard geluid maken. een houten vloer zonder isolerende laag eronder mag volgens mij ook al lang niet meer. als je echt etterige buren hebt, die precies als de politie komt het geluid zacht zetten, of mensen die niets beters te doen hebben dan op elk geluidje te letten, daar kun je geen wet op maken, mediation is natuurlijk niet te doen als buren niet willen olijfje3 0lijfje3
Reactie door luctoraddemergo op 30-08-2013 23:01
Hallo Olijfje3 Door de ervaring met heel vervelende buren, zoals jij die beschrijft in je bericht, ben ik me daar in gaan verdiepen. Wat je zou kunnen doen; een lijst bij houden van de tijdstippen waarop je last van je buren hebt. Als je eventuele getuigen hebt, een verklaring van hun bevinden laten opstellen. Hier kun je Juridisch iets mee. Ik ken de problemen die jij noemt, maar al te goed. Je moet je eventuele klacht onderbouwen. Inmiddels ben ik voorzitter van een huurdersvereniging en ben daar Juridisch al heel wat jaartjes mee bezig.
Reactie door tot15karakters op 31-08-2013 08:09
APV in elke gemeente meld dat geluidsoverlast nooit mag. Apparaten die meer geluid maken als Stofzuigen, gras maaien of boren mag dus niet in de avond of nachtelijke uren. Hier de Politie op aanspreken is meestal voldoende. Ook moet je rekening houden met de woningen, oude slecht geïsoleerde moet je meer rekening houden dan de huidige nieuwe. Of het nu een koop of huurhuis is maakt dus niets uit, elke legale woning, want op de camping kun je nu eenmaal iets meer en later overlast verwachten dan in de woonwijken dus alleen daar zijn ze tot iets later soepeler! Dus permanente Camping bewoners uitgezonderd gelden de in uw gemeente opgegeven tijden en dat kan van 20.00 tot 7.00 zijn maar ook van 23.00 tot 6.00 uur, en eventueel de gemeenteraad of B&W vragen dit aan te passen als je in de laatste groep zou vallen... Volgend jaar verkiezingen!

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!