Kassa

GEDWONGEN SCHEEF TE WONEN

Geplaatst door: bornsol op: 21-11-2011 20:40
hallo ik woon al sinds 30jaar samen met vrouw in een 4kamer woning huur 450 per maand all in,ons inkomen ligt boven de 30.000 Euro,willen graag naar een 2a3 kamerwoning [het wordt ons te groot,vaak op woningnet gekeken,huren van 575 tot 650 euro wij worden dus gedwongen om scheef te wonen,wie weet een oplossing?
Reactie door naitsoezn op 21-11-2011 21:03
Neem eens contact op met een lokale woningbouwvereniging. Vaak bestaat er wel een soort "ruilprogramma" waar jullie prima voor in aanmerking lijken te komen (aangezien jullie een gewilde 4kamer-woning willen inruilen voor een doorgaans minder gewilde 2/3kamer woning).
Reactie door bornsol op 21-11-2011 21:28
woningruil wordt heel moeilijk,want onze woning wordt in de vrijesector gegooid de huur is dan tussen de 850/900 Euro
Reactie door naitsoezn op 21-11-2011 21:32
Heb je het al nagevraagd? Want ook die woningen zijn schaars (vooral in sommige regio's).
Reactie door bornsol op 21-11-2011 21:43
deze huizen worden voornamelijk gehuurd door bedrijven voor hun buitenlandse werknemers
Reactie door conny2 op 21-11-2011 22:43
Er zijn websites die zich richten op woningruil, daarnaast zijn er verhuurders zoals Woonzorg die zich richten op ouderen. Veel succes.
Reactie door vladja op 21-11-2011 22:48
Quote: naitsoezn schreef op maandag 21 nov 2011, 21:32: Heb je het al nagevraagd? Want ook die woningen zijn schaars (vooral in sommige regio's).einde Quote De huur wordt aan het bedrag dat volgens de woningwaarderingspunten bij de woning past, aangepast. In de veel gevallen betekent dat een (flinke) huurverhoging. Woningruil is dus geen oplossing. Dan ga je van een 4-kamerwoning van € 450,-- naar een 3-kamerwoning voor € 700,-- of meer. Tel uit je winst! En als je zelf te duur gaat wonen voor je inkomen, raak je een eventuele huursubsidie ook nog kwijt, als de huurwoning nog onder de huursubsidie-grens zou blijven. Dat zijn de regeltjes, die even moet weten voordat je zoiets voorstelt. Vladja
Reactie door toolboy op 21-11-2011 22:54
Die oplossing is er niet.! Er wordt u door de strot gedrongen dat u een inkomen heeft dat hoger ligt dan de huidige norm. Deze norm komt van uit den haag. Met de tijd en vernieuwde regelgeving omgaan is heel lastig.
Reactie door conny2 op 21-11-2011 23:07
Mensen kijken niet goed, een deel van de woningen is voor mensen met een inkomen tot 38.000 soms wel 44.000. Ligt ook aan de verhuurder en de gezinssamenstelling. De pijn voor veel mensen is dat er woningnood is en dat wonen steeds duurder wordt of je nu koopt of huurt.
Reactie door vladja op 21-11-2011 23:17
Buiten de huurharmonisatie, die het toelaat dat de huur bij wijziging van huurder aangepast mag worden, is er nu ook de inkomensnorm voor sociale woningbouw. Die norm komt van uit Brussel, maar Nederland kan in Brussel bepleiten, dat deze regel in Nederland niet werkt en ontheffing krijgen. Alleen verdomd Donner om dat te doen, ondanks verzoeken van de woningbouwcorporaties en legio andere instanties. De de economische crisis is de koopwoningen markt op z'n gat gegaan en met deze maatregel zit nu ook de huurwoningenmarkt op slot afgezien van de vrije sector. Hoe ging dat kinderrijmpje ook al weer: ‘Blijf zitten waar je zit en verroer je niet, houd je adem in en stik niet!’ ??? Vladja
Reactie door valerius-2 op 22-11-2011 00:07
Ik heb dus ook gekeken en het valt mij op dat als je met zijn twee het inkomen geniet en daar al heel gauw bruto boven zit. Als je dan eens grof kijk wat je netto overhoud is het gewoon een lachertje. Dus moet het op de schop en eerst richten op het netto inkomen. Want dat beslist n.l. wat je er mee kan doen.Dat is dan ook je levens standaard.
Reactie door naitsoezn op 22-11-2011 06:34
Quote: vladja schreef op maandag 21 nov 2011, 22:48: De huur wordt aan het bedrag dat volgens de woningwaarderingspunten bij de woning past, aangepast. In de veel gevallen betekent dat een (flinke) huurverhoging. Woningruil is dus geen oplossing. Dan ga je van een 4-kamerwoning van € 450,-- naar een 3-kamerwoning voor € 700,-- of meer. Tel uit je winst! En als je zelf te duur gaat wonen voor je inkomen, raak je een eventuele huursubsidie ook nog kwijt, als de huurwoning nog onder de huursubsidie-grens zou blijven. Dat zijn de regeltjes, die even moet weten voordat je zoiets voorstelt. Vladja einde Quote Op basis van welke gegevens kom jij tot een huur van 700 euro?? Ik lees een inkomen van meer dan 30.000 euro, en da's 'gewoon' modaal (daar staat zeker geen huur tegenover van 700 euro). En de huur van een woning wordt echt niet aangepast op basis van je inkomen hoor (in ieder geval niet voor woningen beneden de 250 punten, ongeveer 1100 euro huur). En inderdaad: er zullen wat dingen veranderen, maar daar kan TS zelf ook wel aan denken toch? Daar wordt immers niet naar gevraagd, maar wel naar opties om een 3kamer appartement te scoren... Nogmaals: er zijn zat mensen die nu voor 400/500 euro in een 3kamer appartement wonen en GRAAG 800 euro willen betalen voor een grote 4kamer woning (myself included). Kijk maar bijvoorbeeld eens op [url=www.woningruil.nl: www.woningruil.nl[/url: , hier staan echt mensen tussen die van goedkoop naar duur willen ruilen (uiteraard afhankelijk van je regio). Dit zijn echt niet alleen buitenlanders, maar als je het niet eens willen proberen (terwijl hier toch echt naar opties gevraagd wordt), dan houdt het op....
Reactie door marnix1 op 22-11-2011 09:14
@bornsol, u schrijft dat uw inkomen boven de 30.000 e. ligt, belangrijk in deze kwestie is hoeveel hoger, is het meer dan 33.614 e? in dien ja, dan wordt het lastig, zelfs woningruil zal moeilijk worden, men kijkt niet naar wat u achterlaat maar wat u wilt betrekken. ik zou gewoon blijven zitten waar ik zat. Of eens bellen met de woningbouw of zij een mogelijkheid weten. Goedkoper gaat het er i.i.g. niet op worden, vrees ik.
Reactie door bornsol op 22-11-2011 10:51
Marnix 1 u heeft gelijk,ik sluit die 1a2 kamers wel af,ik blijf wel zitten,het is toch ASO als je socialer wilt gaan wonen,dat je een enorme huurverhoging voor je kiezen krijgt
Reactie door vladja op 22-11-2011 10:58
naitsoezn , Op basis van welke gegevens kom jij tot een huur van 700 euro?? Ik lees een inkomen van meer dan 30.000 euro, en da's 'gewoon' modaal (daar staat zeker geen huur tegenover van 700 euro). En de huur van een woning wordt echt niet aangepast op basis van je inkomen hoor ( Lezen is en blijft een vak. Ik zeg nergens dat de huur wordt aangepast aan het inkomen. Wat een rare leesfout. De huurprijs van elke huurwoning wordt bij een nieuwe huurder (en dat is ook bij woningruil het geval) aangepast aan de huidige prijzen, die volgens het puntensysteem voor een woning mag worden gevraagd. De vaststelling van de nieuwe huurprijs heeft helemaal niets met inkomen te maken. Dat betekent dat je dan ineens veel meer huur in je nieuwe ruilwoning moet gaan betalen, dan je nu verwoont als je al lange tijd in een huurwoning woont. Dus i.p.v. een lage huur voor een 4-kamerwoning wordt het dan een veel hogere huur voor een nieuwe 3-kamerwoning. Nou dan heb je wel je gewenste 3-kamerwoning, maar je bent wel een dief van je eigen portemonnee. Volgens jou zijn er veel mensen (jezelf included) die graag € 800,-- voor en 4-kamerwoning willen betalen i.p.v. € 450,-- voor een 3-kamerwoning. LEZEN. Lees de vraag! Deze mensen willen van 4-kamerwoning (€ 450,--) naar een 3-kamerwoning. Een kamer minder dan veel meer huur gaan betalen! LEZEN!
Reactie door naitsoezn op 22-11-2011 11:08
Quote: vladja schreef op dinsdag 22 nov 2011, 10:58: ... einde Quote Zucht.
Reactie door naitsoezn op 22-11-2011 11:18
@vladja: Meneer / mevrouw bornsol begint dit topic door te zeggen dat ie gedwongen wordt om scheef te wonen; hieruit maak ik op dat ie graag iets duurder zou gaan wonen zodat ie niet meer scheef woont. Daar kun je inderdaad van alles van vinden, en je favoriete stokpaardje weer van stal halen enzo, maar volgens mij was dat de vraag niet. Als TS graag had willen weten wat de consequenties zijn van duurder wonen en of het slim zou zijn voor z'n portemonee, dan had ie dat in de TS moeten zetten. Nu lees ik alleen, dat ie graag niet meer scheef wil wonen in een iets kleinere woning dan nu. Maar weet je wat: zoek het lekker uit. Ik vergeet telkens dat veel mensen hier niet komen voor een antwoord, maar alleen om eens lekker te zeuren. Ik ben inderdaad een beetje traag van begrip, mijn fout.
Reactie door ankhor op 24-11-2011 13:22
Maar de regering ging dit toch oplossen? Je gaat dan gewoon meer huur betalen voor de huidige woning en dan is de overstap makkelijker. Vreemd alleen dat ze koopwoning mensen met rust laten? Wonenen die ook niet te geodkoop? Zeker als de hypotheek al bijna afbetaald is of als ze te lang in een starterswoning blijven wonen? Meteen dwingen om duurder te gaan wonen of ander geen hypotheekrenteaftrek meer. Trouwens, ik supermarkten zie ik regelmatig scheefkopers, mensen die makkelijk de duurdere produkten kunnen kopen maar toch voor de goedkopere gaan. Dan is de kans groter dat straks een minima komt die misgrijpt en dat was de bedoeling niet he. Dus meteen aanpakken dat scheefkopen, gewoon hoger aanslaan aan de kassa dan kiezen ze vanzelf wel de duurdere artikelen. ja er is nog veel te doen in dit scheefleef land van ons ;o)
Reactie door marscholl op 24-11-2011 13:22
@naitsoezn: Topicstarter wil graag kleiner gaan wonen maar niet meer gaan betalen, wat op zich heel logisch is, waarom meer gaan betalen voor minder. Graag wil ik hr/mv Bornsol wijzen op de uitzending van Radar van afgelopen maandag waarin dit onderwerp en de halstarrigheid van Donner uitgebreid onder de aandacht komen. Om voor een woning in de sociale sector in aanmerking te komen mag je dus niet meer verdienen (of op een andere manier aan inkomen hebben) dan de reeds genoemde €33.614,= bruto per jaar. Is je inkomen hoger dan kom je in de vrije sector, waarvan de huren beginnen rond €900,= p/m., m.a.w. er is een groot gat tussen de sociale huurprijzen en die in de vrije sector en Donner is in zijn onmetelijke wijsheid niet van plan is hier verandering in aan te brengen door bij de EU, die deze wetgeving heeft gemaakt, te wijzen op de problematiek die, door deze regeling, die in andere landen wellicht wel een positieve uitwerking heeft, in Nederland ontstaat.
Reactie door jserle op 25-11-2011 14:44
ankhor vind ik wel een goeie mop :-) Scheef wonen is alleen nadelig voor mensen die willen `verkassen` En in aanmerking willen komen voor wat goedkoops om te huren met zelf te veel geld. Oude gevallen mogen blijven wonen waar ze wonen. Al wonen ze niet scheef maar ondersteboven. :-) niemand kan iemand dwingen te verhuizen dat zou discriminatie zijn. Dat woord kennen ze wel bij de VARA.
Reactie door conny2 op 25-11-2011 15:37
Tja, als een monument hebt dan krijg je pas lekker veel subsidie, zelfs van de Gemeente en de Provincie. Als je een landgoed hebt nog meer dankzij de groenfondsen. Er zijn adviesbureau`s die dergelijke aanvragen begeleiden, er zoveel regelingen zijn dat het bijna niet te overzien is.
Reactie door jpm op 25-11-2011 15:46
Mijnheer Bornsol woont dus nu scheef. Hij wil naar een woning met een kamer minder, maar wil niet meer betalen. Dus hij wil opnieuw scheef gaan wonen, misschien door een beetje meer huur een beetje minder scheef, maar toch: scheef. @Vladja heeft het goed verwoord. Donner wil het niet in Brussel regelen, dat is ook waar. Onderdeel van deze problematiek is dat mensen die net iets meer dan 33.614 euro verdienen nog niet voldoende hebben om van de bank een hypotheektoekenning te krijgen. Soms helpt de nationale hypotheekgarantie, maar dan moet je duidelijk nog wat meer boven de 33.614 euro verdienen. Voor TS geldt dus: heeft hij voldoende om te kopen, evt. met nhg, dan kan hij een woning kopen met 3 in plaats van 4 kamers. Dan doet hij pas echt iets aan zijn 'situatie van gedwongen scheefwonen'. Indien hij geen hypotheek kan krijgen moet hij hier dus niet komen zeuren, maar gewoon de kamers gebruiken die hij nodig heeft en de andere verhuren aan een student, die kan vaak helemaal niet "recht" wonen, laat staan scheef.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!