Kassa

fotografie Knappe Koppies

Geplaatst door: proudmom op: 27-01-2014 18:35
Hallo, Wie heeft er nog meer slechte ervaring met fotografen van Knappe Koppies uit Het Westland? Zij doen eigenwijze schoolfotografie. Er zijn van mijn twee-jarige dochter foto's gemaakt door deze fotografen op de peuterspeelzaal. Mijn dochter is erg klein en heeft hele korte beentjes en licht blond haar. Nu maken deze fotografen alle foto's tegen een witte achtergrond. Op zich ontzettend leuk, maar mijn dochters lichte blonde haren vallen weg door de witte achtergrond! Daarnaast zijn de foto's erg fel/flets. Ze hebben teveel licht gebruikt waardoor de haren nog meer weg vallen. Ze hebben van bovenaf gefotografeerd zodat ze net een kabouter lijkt. Op alle foto's zijn de kleuren erg fel/flets. Kortom, de foto's zijn echt NIET mooi! Ik heb ze aan een prof.fotograaf in ons dorp laten zien en deze was ook niet helemaal te spreken over de foto's. Ze waren niet enorm slecht, maar dit was ook zeker geen vakwerk. Vooral de foto's die zo "overbelicht" zijn vond hij raar. Ik heb dit zeker terug gekoppeld naar Knappe Koppies zelf maar deze zijn het absoluut niet met mij eens. Het heeft met smaak te maken. Ik heb ze medegedeeld dat ik ze aan en andere fotograaf had laten zien en deze het zeker gedeeltelijk met mij eens was. Nog houden ze voet bij stuk. Deze manier van foto's maken vinden de meeste ouders mooi. Op een gegeven moment (een aantal dagen later) kon ik niet meer op hun site met mijn ontvangen wachtwoord en code. De feestdagen kwamen er aan dus heb het lekker zo gelaten. Ze hadden gemaild dat ze wilde kijken of ze de kleuren wat konden aanpassen en dat vond ik prima, dus...afwachten maar. Begin januari 2014 weer opnieuw contact opgenomen met ze waarom ik niet meer op de site kon voor de foto's. Reageerde ze in eerste instantie niet op. Werd ik door ze gebeld toen ik op mijn werk was. Kon ik niet opnemen. Ik heb 09-01-2014 terug gebeld. Dat was 1 dag later dan hun mij gebeld hadden. Toen namen hun niet op! Kreeg ik vandaag een mail dat ze mij respectloos vonden en vinden en daarom de foto's van de site hebben afgehaald!! Ik kan ze bellen als ik nog vragen heb. Ik heb gebeld en jullie raden het al....nemen niet op! Wat kan ik hier verder aan doen? Wie heeft nog meer slechte of minder goede ervaring met Knappe Koppies? ps. gelukkig heb ik alle mails naar hun en van hun bewaard!
Reactie door tijger1 op 27-01-2014 18:37
U bent niet verplicht om de foto's af te nemen. Maak ze zelf.
Reactie door proudmom op 27-01-2014 19:03
Quote: tijger1 schreef op maandag 27 jan 2014, 18:37: U bent niet verplicht om de foto's af te nemen. Maak ze zelf.einde Quote Klopt zeker! Helemaal mee eens ook. Wel zijn dit de eerste schoolfoto's van mijn dochter en had deze daarom erg graag gewild! Daarnaast vind ik hun starre houden en communicatie een aandachtspuntje... vandaar dit verhaal. Heb allang zelf leuke foto's, maar die maak ik het hele jaar door!
Reactie door _connie_ op 27-01-2014 19:06
Waarom heeft u ze dan niet gewoon afgenomen als u ze zo graag wilde hebben? In plaats daarvan gaat u leuren met foto`s die nog niet eens in uw bezit zijn. Vreemde gang van zaken vind ik.
Reactie door proudmom op 27-01-2014 19:22
Quote: _connie_ schreef op maandag 27 jan 2014, 19:06: Waarom heeft u ze dan niet gewoon afgenomen als u ze zo graag wilde hebben? In plaats daarvan gaat u leuren met foto`s die nog niet eens in uw bezit zijn. Vreemde gang van zaken vind ik.einde Quote omdat ze 6 euro per foto zijn. Best duur! Ik had alleen de vraag aan hun of ze iets konden veranderen aan die foto's omdat de kwaliteit gewoon niet goed is. Daarnaast is het toch niet vreemd om iemand te wijzen op dingen die verbeterd kunnen worden? Iedereen krijgt op zijn werk toch opbouwende kritiek?
Reactie door proudmom op 27-01-2014 19:24
Maar goed, het gaat niet om het feit of mensen het met mij eens zijn of niet. Het gaat mij er om of er meer klachten zijn over Knappe Koppies. Dat is mijn vraag....
Reactie door tijger1 op 27-01-2014 19:28
Eerder nog nooit van ze gehoord ;-)
Reactie door mahadma op 27-01-2014 23:49
Ze hebben volgens google meerdere filialen in het Westland, Rotterdam en Capelle. Wellicht scheelt het per fotograaf. De fotograaf heeft kennelijk een flitsinstallatie gebruikt met of een niet correcte instelling, of zijn camera niet goed ingesteld. En dàt is minimaal niet zo het hoort.
Reactie door proudmom op 28-01-2014 08:24
Gisteravond laat toch nog telefonisch contact gehad. Keurig geholpen en goed gesprek gehad. Ze gaan de foto's bewerken. Ik vind dat ik iets positiefs ook zeker moet vermelden! :)
Reactie door de eelco op 28-01-2014 08:32
proudmom.... als het bedrijf niet opneemt wanneer u belt dan is het misschien een goed idee om met een mobieltje te bellen waarvan de nummerherkenning is uit geschakeld .. jammer dat het bedrijf zo reageert naar u want met de digitale techniek van tegenwoordig is elke foto makkelijk te bewerken waardoor er een betere foto kan uit komen. u kunt ook naar de prof.fotograaf in u dorp gaan en vragen of hij de foto,s wil scannen en daarna de foto laten bewerken.
Reactie door pieterwolters op 28-01-2014 10:30
Lijkt me een lastige discussie. Zoals je zelf zegt doen zij aan "eigenwijze schoolfotografie". Wat je dan van de resultaten vindt is dan voor een groot deel een kwestie van smaak. Als het een traditionele portretfotograaf zou zijn zou de discussie al wat makkelijker worden, maar nu ga je in feite op de stoel zitten van de creatieveling. Je zou het zelf ook niet leuk vinden als buitenstaanders zich inhoudelijk met jouw vak gaan bemoeien (neem ik aan). Je kunt beter bij de peuterspeelzaal aankaarten of dit wel de beste schoolfotograaf is (hangt ook van de andere ouders af natuurlijk) voor wat je wilt.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!