Kassa

FINBOX ENG

Geplaatst door: johnheeres op: 18-02-2012 09:17
Een op zich handig idee. MAAR. Zolang er nog steeds niet afdoende bescherming bestaat tegen ongeoortloofd gebruik van informatie is een eenvoudige USB-stick(voor gebruikersnaam en wachtwoorden) of externe harddisk, ,onder de honderd euro te koop bij ondermeer Mediamarkt, op een veilige plaats opgeborgen een betere bescherming. Niet afhankelijk van netwerk. Een betere keuze. De afhankelijkheid van externe verbindingen is dan totaal overbodig.Want ook een externe verbinding opbouwen kan om een gebruikersnaam en wachtwoord vragen.En bij vergeten nou NET niet lukken.Of als alternatief bijvoorbeeld "Backup online bij een goede provider in deze.
Reactie door ooparry op 18-02-2012 11:47
Ik heb begrepen dat het normaal via de inlog bij de bank moet. Daar is toch niets mis mee? Of begrijp ik het niet?
Reactie door rberkers op 27-02-2012 17:20
Er bestaat zeer goede bescherming tegen het ongeoorloofd gebruik van zaken als USB-sticks en externe harde schijven. En dat is namelijk encryptie. Encryptie klinkt moeilijk, maar is het niet. Ook hoeft het niet duur te zijn. Een programma als TrueCrypt (erg goed) is Open Source en mag dus vrij gebruikt worden. Met TrueCrypt kun je hele of gedeeltes van harde schijven, USB sticks encrypten. Toegang tot Encrypted containers kan via passwords en/of keyfiles. Maar dat terzijde..... Zelf zie ik ook niet zo het nut van een service als FInbox. Dat nummer van acceptgiro kaart tik wel over, daar heb ik niet zoveel moeite mee. En de rest zit in mijn eigen (met TrueCrypt beschermde) digitale archief.
Reactie door festinger op 28-02-2012 03:11
Finbox is verdacht opdat tegelijkertijd alle grote banken er gezamelijk reclame voor maken. Het Idee is goed maar de uitvoering wordt uitbesteed. En gaat het daar mis is de bank enkel aanspreekbaar als je rechtshulp neemt en je zinloosheid hebt ervaren bij de onnozelheid en onwillendheid van uitbestede callcentra. Ik zou op ziijn minst heel wantrouwend zijn als consument.
Reactie door graaiers op 28-02-2012 10:59
zij wilen van de papier rompslomp af. en wij mogen daar 20 eurocent voor betalen. slim uitgedoktert. maar ja de bonussen moeten toch op een of andere manier bij elkaar gesprokkelt worden.
Reactie door ew op 28-02-2012 11:24
Er is nog te veel onduidelijk over deze dienstverlening. En idd eerst opstarten en dan later geld voor vragen.? En wat als je van bank wijzigt.
Reactie door jorisw op 28-02-2012 13:24
Quote: graaiers schreef op dinsdag 28 feb 2012, 10:59: zij wilen van de papier rompslomp af. en wij mogen daar 20 eurocent voor betalen. slim uitgedoktert. maar ja de bonussen moeten toch op een of andere manier bij elkaar gesprokkelt worden. einde Quote Klok en klepel.... Die 20 cent is alleen als je een notificatie van een nieuwe rekening via email of sms wilt ontvangen. Maar dat hoef je niet te doen. Je kunt ook gewoon inloggen en kijken of er een rekening is. Toch wel weer grappig dat veel mensen gelijk weer problemen zien als er iets nieuws wordt geintroduceerd. Ik neem aan dat die technofobe mensen ook nog steeds de was op een wasbordje in de sloot doen.... Zo'n wasmachine is immers ook heel ENG. Je kleren worden zuur van de wasmiddel....
Reactie door onlysimply op 28-02-2012 15:42
Quote: jorisw schreef op dinsdag 28 feb 2012, 13:24: Quote: graaiers schreef op dinsdag 28 feb 2012, 10:59: zij wilen van de papier rompslomp af. en wij mogen daar 20 eurocent voor betalen. slim uitgedoktert. maar ja de bonussen moeten toch op een of andere manier bij elkaar gesprokkelt worden. einde Quote Klok en klepel.... Die 20 cent is alleen als je een notificatie van een nieuwe rekening via email of sms wilt ontvangen. Maar dat hoef je niet te doen. Je kunt ook gewoon inloggen en kijken of er een rekening is. Toch wel weer grappig dat veel mensen gelijk weer problemen zien als er iets nieuws wordt geintroduceerd. Ik neem aan dat die technofobe mensen ook nog steeds de was op een wasbordje in de sloot doen.... Zo'n wasmachine is immers ook heel ENG. Je kleren worden zuur van de wasmiddel....einde Quote Wat mij het eeste opvalt is weer betalen. ......... Toen ik begon te werken was het heel normaal dat je aan het einde van de week je geld kreeg gewoon in de hand kreeg in een zakje want er zat ook kleingeld bij.Nu zoveel jaren later, ik werk ondertussen niet meer .. Toen zijn de banken gekomen kon toen in het begin gratis ze wilden graag je geld hebben kreeg zelf nog wat geld op je lopende rekening erbij.... moet je nu es zien wat je allemaal moet betalen en dat gaat maar steeds door is bij kleine stapjes,maar je weet het vele kleintjes maken een grote,en als die banken wat voor je moet doen ben je nog niet klaar weer betalen.€€€€€€€€€ sa mar Simply.
Reactie door graaiers op 28-02-2012 16:07
dat bedoel ik dus, je moet voor je eigen verdiende geld betalen, om het uit te geven.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!