Kassa

FIFA

Geplaatst door: julesvermeire81 op: 21-05-2015 12:35
Het is misschien niet het juiste forum om dit te plaatsen, maar ik toch wil ik het kwijt. Ik vind dat wij als Nederlanders en Nederland als land veel te weinig weerstand bieden aan het WK in Qatar. Duizend mensen sterven daar aan het bouen van stadions waar wij in gaan spelen en iedereen doet alsof het de normaalste zaak an de wereld is. Als FC Twente of Ajax hier mensen onder slechte omstandiheden laat werken (en werknemers sterven) is het hele land in rep en roer, maar omdat het nu ver weg is stoort het niemand? Ik zou de KNVB eigenlijk willen oproepen om zich publiekelijk tegen het WK te verzetten en er niet heen te gaan. Wij kunnen dit als land toch niet goed keuren??!
Reactie door valerius-2 op 21-05-2015 12:50
Ik denk dat dat niet genoeg is de KNVB zal zich gewoon terug moeten trekken van deze zaak, maar dat helpt ook niet zolang er zulke kapitalen achter zitten. Uit eindelijk gaat het gewoon om geld, en dan is alles toegestaan
Reactie door pino123 op 21-05-2015 12:52
Waarom steeds voetbalvragen op een consumentenforum, begint een beetje vervelend te worden. Klaag bij de KNVB.
Reactie door edrick3 op 21-05-2015 18:39
....Ik zou de KNVB eigenlijk willen oproepen om zich publiekelijk tegen het WK te verzetten en er niet heen te gaan. ..... Dan moet je die oproep bij de KNVB neerleggen.
Reactie door pieterwolters op 21-05-2015 18:43
Zoals aan de reacties te zien vinden een hoop mensen het totaal oninteressant wat er in andere landen gebeurt. Ik ben ook wel benieuwd naar de publieke opinie als Nederland niet meedoet aan het WK. Ik denk dat de pleuris uitbreekt, ongeacht de misstanden die daar plaatsvinden. Maar o wee als een werkgever hier weigert een half procentje meer loon te betalen. Dat is dan het grootste probleem in de wereld.
Reactie door tijger1 op 21-05-2015 22:51
Ook in Nederland worden werknemers, uit andere landen, uitgebuit. Klim daar maar voor op de barricaden. Laat de KNVB maar weten dat u voor straf niet kijkt.
Reactie door reflecs op 23-05-2015 15:29
[url=http://www.internationalespectator.nl/system/files/20090500_is_art_ramekers.pdf: KLIK Sportevenementen en ‘foute’ regimes.[/url: Niet de eerste of laatste keer. De KNVB zal zich niet terugtrekken. Hoogstens als ook andere voetbalbonden dit doen, maar het ziet er niet naar uit. Maar er wordt ook op andere manieren druk gezet op de FIFA. Bijvoorbeeld met deze petitie gericht aan de sponsors: Klik hier. En deze van de internationale vakbonden: Klik hier. Klik hierKlik hier
Reactie door van leyden op 24-05-2015 18:53
Fifa, Blatter en Qatar. Drie misdadige elementen, met elkaar verbonden door omkoping en corruptie. But who cares, toernooi gaat gewoon door, het interesseert niemand wat er met de arbeiders is gebeurd. Zaken zijn zaken. Voetbalzaken zelfs, dus dit hoort niet op een consumentenforum, al valt iedereen dood daar, het zijn geen consumentenzaken.....?! We moeten bij de knvb zijn...Tuurlijk, die zien je aankomen, ze weten heus wel dat er duizenden arbeiders omkomen en Blatter niet deugt. Maar het toernooi gaat gewoon door. De grens ligt ongeveer bij de honderduizend doden, dan pas heb je kans op een boycot. Want zo werkt dat> heel veel doden daar, is lang niet zo erg als 1 dode hier.
Reactie door van leyden op 24-05-2015 19:00
Het is heel simpel, pas als Duitsland de boel boycot, doen wij het ook. Dan pas is het ook logisch en schandalig Want Markel is nu onze herderin.
Reactie door julesvermeire81 op 26-05-2015 10:38
Afgelopen of vorige week zondag (even kwijt welke uitzending ook al weer haha) bij Studio Voetbal werd er ook al over gesproken, goed dat een man als Jan Mulder het aanstipt. Waarschijnlijk dat geen enkel land alleen het zal doen, maar Nederland is vaak leidend en niet volgend (bijvoorbeeld als met van Praag als FIFA voorzitter, om een leidende rol in te nemen betaald de KNVB ook 400.000 euro). Het zou mooi zijn als ze andere landen mee krijgen en een statement maken!
Reactie door van leyden op 26-05-2015 12:44
Gisteravond weer bevestigd op tv. Had nog even mijn twijfels of er honderden of duizenden doden vielen bij de bouw van de stadions. Het zijn er dus duizenden. Niet genoeg om de bouw stil te leggen. Straks staan we weer met zijn allen te hossen als oranje succes behaalt. Behalve ik, wil er niets meer mee te maken hebben, walgelijk!
Reactie door van leyden op 26-05-2015 12:50
Het is toch godsgeklaagd dat die criminele bende (FIFA) gewoon zijn gang kan gaan. Wij zijn daar schuldig aan, vergeet dat niet. Wij doen niks, we keuren het goed, want voetbal mag blijkbaar duizenden doden kosten. Weg met ons!
Reactie door van leyden op 27-05-2015 14:58
4000 gedeeld door 12 is 333.33. Zoveel doden gemiddeld bij de bouw van 1 stadion. Maar daar zeuren we niet eens over, de envelopjes met geld gaat de fifa de das omdoen. Als de FIFA schuldig wordt bevonden, worden dan de landen (Rusland en Qatar) die aan omkoping deden geroyeerd? Dat zou wel fair play zijn. Maar dat gaat nooit gebeuren. Zaken zijn zaken en anders zijn die duizenden arbeiders echt helemaal voor niets gestorven. BTw, Hoe kunnen we straks nou feest vieren daar? Iedereen moet toch een geweten hebben?
Reactie door van leyden op 27-05-2015 15:11
correctie. Arbeiders moet slaven zijn.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!