Kassa

fietsen bij de bouwmarkt

Geplaatst door: pverduijn op: 27-11-2013 19:25
7 maanden geleden bij de Praxis in Alphen een fiets gekocht van Dutch Bycle group. na 7 maanden zitten alle spaken van zowel het voorwiel als het achterwiel los en is het levensgevaarlijk om op deze fiets te fietsen. Praxis verschuilt zich achter de leverancier die zegt dat het komt omdat de fiets geen onderhoudsbeurt heeft gehad. Bij zo'n onderhoudsbeurt worden dan alle spaken vast gezet. En zegt dat deze klacht niet onder de garantie valt. Kortom duurkoop. Wie heeft dergelijke ervaringen, Grootwinkel bedrijven proberen blijkbaar keer op keer onder hun verantwoording uit te willen komen
Reactie door valerius-2 op 27-11-2013 20:04
Gaat u ook voor aankopen zoals bouwstoffen en dergelijken naar de fietsenmaker toe of dacht u dat de bouwmarkt een fietsenmaker in dienst heeft? Dit zijn gewoon moeilijkheden die u kan verwachten
Reactie door pieterwolters op 28-11-2013 15:44
Fietsen koop je bij de fietsenmaker. U vindt het waarschijnlijk ook vreemd als iemand uit een totaal andere branche uw werk doet.
Reactie door holstein op 03-12-2013 22:22
Maar u hebt die fiets daar toch gekocht, omdat het een leuke prijs was, dan kunnen ze toch niet de service bieden die een fietsmaker wel geeft, kan toch nooit voor dat geld. Losse spaken is heel normaal als er niks aan is gedaan, die service zal de fiets moeten hebben en zo duur is dat nou ook weer niet.
Reactie door jpm op 04-12-2013 09:10
Een rond apparaatje voor 1,50 euro kopen en het leed is snel geleden. Misschien dat u even moet wachten op een aanbieder die er 0,75 euro voor vraagt om goedkoper uit te zijn, maar dan is het toch ook echt klaar. Nog goedkoper? Even dat apparaatje bij de buurman lenen, dat kost niks. Wel terugbrengen hoor.
Reactie door retsok op 10-12-2013 19:43
Prachtig hoor al die onzin antwoorden hierboven. Heb je niks aan. Zijn waarschijnlijk figuren die de hele dag met hun telefoon zitten spelen. Als er in het garantiebewijs, of leveringsvoorwaarden staat dat je de fiets moet laten nakijken na een bepaalde periode dan bent u in gebreke gebleven. In dat geval heeft de leverancier gelijk en heeft u geen aanspraak meer op garantie. Overigens klopt het verhaal wel. De spaken moeten na verloop van tijd aangespannen worden. Dat kun je natuurlijk alsnog laten doen bij een echte fietsenmaker. Deze reparatie is niet eens zo duur. Een rond apparaatje??? Geen idee wat hier bedoeld wordt.
Reactie door de eelco op 11-12-2013 07:53
Quote: retsok schreef op dinsdag 10 dec 2013, 19:43: Prachtig hoor al die onzin antwoorden hierboven. Heb je niks aan. Zijn waarschijnlijk figuren die de hele dag met hun telefoon zitten spelen. Als er in het garantiebewijs, of leveringsvoorwaarden staat dat je de fiets moet laten nakijken na een bepaalde periode dan bent u in gebreke gebleven. In dat geval heeft de leverancier gelijk en heeft u geen aanspraak meer op garantie. Overigens klopt het verhaal wel. De spaken moeten na verloop van tijd aangespannen worden. Dat kun je natuurlijk alsnog laten doen bij een echte fietsenmaker. Deze reparatie is niet eens zo duur. Een rond apparaatje??? Geen idee wat hier bedoeld wordt.einde Quote EEN ROND APPARAATJE????GEEN IDEE WAT HIER MEE BEDOELD WORD.... redsok,, in plaats van mensen in de zeik te nemen ((Zijn waarschijnlijk figuren die de hele dag met hun telefoon zitten spelen)) kan u zelf misschien eerst eventjes u telefoontje met ruist te laten want als er hier gesproken word over losse spaken bij een fiets en iemand geeft als hint dat er een rond apparaatje van 1.50 euro gekocht moet worden dan bedoelt hij/zij hier een SPAKENSPANNER mee. als je niet weet waar je over praat hou dan lekker je mond en laat expers hier hun antwoorden geven want u heeft totaal geen kennis in deze..
Reactie door tot15karakters op 11-12-2013 11:40
Als er 1 spaak breekt of los zit worden die er naast extra zwaar belast en hou je er maar 35 over... U had gezien de bouwmarkt bij nieuwe aflevering de spaak spanning moeten controleren, tikken met metalen sleutel en goed luisteren naar klank. Dof is slap en spannen, en helder is goed... Ja, een bouwmarkt verkoopt ze wel maar afleveren moest je zelf doen. Hetzelfde geld voor schuin geplaatste remblokken en niet sporende ketting en zo. Jammer dat je nu pas klaagde want nu is het lastiger het wiel weer mooi recht en op spanning te krijgen.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!