Kassa

Facebook

Geplaatst door: killroy op: 06-10-2011 09:15
Hallo, gisteravond 5-10-2011 naar R.T.L. gekeken, Stern TV, daar vertelde een Duitse rechten student dat hij ontdekt had dat Facebook al je gegevens opslaat die ze maar van je kunnen verzamelen, ook liet hij de gegevens van foto"s zien die men op Facebook zet, hij vertelde dat hij Facebook had aangeklaagt op 21 punten wegens het schenden van de Privicie, hij zou Facebook nader onderzocht hebben en er kwamen van hem persoonlijk aan gegevens van internet en Facebook 21 duizend A 4tjes te voorschijn, alleen aan gegevens van hem zelf, die Facebook opslaat en niet vernietigd zoals hij bewijzen kan, kan mij hier iemand iets meer over vertellen, of dit gevaarlijk kan worden voor de toekomst? ik heb alvast mijn account verwijderd van Facebook, men zou dit na kunnen kijken als men hierover iets meer te weten wil komen op SternTV.de. Wat ik nog niet gedaan heb omdat ik de uitzending gezien heb, heb direct na deze uitzending mijn account vernietigd bij Facebook, maar de gegevens die ze tot nu toe over mij verzameld hebben, hebben ze toch, daar kan ik waarschijnlijk niks meer aan veranderen! Maar misschien is er toch een goed voorgelicht en in deze branche goed bekend persoon die ons hier meer over kan vertellen? Mvgr: Killroy
Reactie door killroy op 06-10-2011 09:48
Hallo, nog even dit over Facebook, ik heb mij vergist met de A4tjes die betreffende student uitgeprint zou hebben bij Facebook met gegevens betreffnde hemzelf. Het moeten er geen 21 duizend zijn maar 12 honderd. Sorry ik had het getal per vergissing omgedraaid. Men kan dit alles nalezen en kijken op www.Stern tv.de, en wel in "zoeken "invullen" " Sendung uber Facebook " Mvgr: Killroy.
Reactie door stacey op 06-10-2011 10:05
Overal op internet worden gegevens verzameld, bewaard en/of gebruikt, niets om je druk over te maken, je kiest tenslotte zelf nog altijd Welke informatie je kwijt wilt op internet. Het is trouwens ononkoombaar met alle gegevens die tegenwoordig Overal worden opgeslagen en die ook op straat kunnen komen te liggen. Dat gedoe met facebook was overigens al heel lang bekend, hebben ze ook al meerdere malen problemen mee gehad.
Reactie door freya op 06-10-2011 10:38
Tja, mensen zetten van alles op Facebook (en vergelijkbare websites) en als iedereen daar dan bij kan is het opeens een probleem? Ik zou zeggen, zet het dan niet op Facebook...... Freya (heeft geen account op Facebook......)
Reactie door rjw op 06-10-2011 12:12
Je kunt het ook eens omdraaien: stel dat Facebook niets bewaart? Hoe zouden gebruikers dan reageren?
Reactie door gijssie81 op 06-10-2011 12:45
@freya: Ik snap je punt (en ben het er ook grotendeels mee eens), maar Facebook gaat wel iets verder dan "alleen maar" de gegevens gebruiken die je op Facebook zet. Ik ben dan misschien meer een product van deze tijd, maar ik zie eerlijk gezegd nooit zo het probleem van online volgen. Het wordt altijd heel persoonlijk gemaakt door de tegenstanders, maar dat is het natuurlijk verre van. Het is echt niet zo, dat iemand bij Facebook de gegevens van alle gebruikers scant op "interessante" dingen. Nee, dit gaat allemaal automatisch en wordt voornamelijk gebruikt voor grootschalig statistisch onderzoek (ook de dingen die wel direct op de persoon van toepassing zijn gaan allemaal automatisch). Ikzelf gebruik ook geen Facebook, maar de reden hiervan ligt meer in de persoonlijke sfeer dan in de privacy hoek (heb helemaal geen tijd/zin om hier dagelijks mee bezig te zijn).
Reactie door freya op 06-10-2011 13:01
@gijssie81: Als ik een groene duim kon geven, dan kreeg je die.... ;-) Mensen denken vaak dat ze 'privé' gestalkt worden door bedrijven, maar mijns inziens wordt dat inderdaad veel teveel opgeblazen en 'overhypt'. Let op mijn woorden, over een aantal jaren is iedereen eraan gewend en hoor je er niemand meer over..... En als je er niet tegen kunt moet je gewoon uit de buurt van het internet blijven..... Freya
Reactie door haarp op 06-10-2011 13:05
Dit is nog allemaal het topje v/d ijsberg. LinkedIn is mijn favoriete netwerk en maak er nog steeds gebruik van ondanks deze waarschuwingen. Denk ook maar eens aan Google, internet providers en telefoon providers etc. Facebook en Hyves doen hier gewoon aan mee en verbergen zich achter onduidelijke wetten. LinkedIn schendt mogelijk privacy Tevens is de overheid medeschuldig, zij willen dat persoonlijke informatie langer en langer wordt opgeslagen LinkedIn schendt mogelijk privacy
Reactie door valerius-2 op 07-10-2011 15:35
Iki heb dus wel Facebook om met mijn kleinkinderen contact te hebben, maar ik hou dus wel mijn zaken zonder dat ik iets bijzonders er op zet. En ten 2e heb ik dus gevoel dat ik iets moet verbergen.
Reactie door bytheway op 08-10-2011 02:14
Facebook vorige week beéindigd. Na woensdag 12 oktober a.s. account defenitief verwijderd.
Reactie door empyria op 08-10-2011 07:20
Even off topic hóór! Maareuhhh...@ bytheway, Waarom gebruik je dezelfde avatar als Freya? Eerst had je ook al bijna dezelfde naam...kun je zelf niets leuks verzinnen? Of zijn jullie familie ofzo?
Reactie door börgemeister op 08-10-2011 21:08
Gruwel bij de gedachte Facebook!
Reactie door robtien op 09-10-2011 16:31
als je niet wilt dat er gegevens van je opgeslagen bewaard worden dan zou ik zeggen maak bij geen enkel internetsite een profiel aan. dan heeft ud aar tenministe geen problemen mee.
Reactie door timfelix op 09-10-2011 19:48
Quote: robtien schreef op zondag 9 okt 2011, 16:31: als je niet wilt dat er gegevens van je opgeslagen bewaard worden dan zou ik zeggen maak bij geen enkel internetsite een profiel aan. dan heeft ud aar tenministe geen problemen mee. einde Quote Geintje zeker? Ook zonder een profiel worden je gegevens overal opgeslagen aan de hand van je IP-adres. Ook hier op het Kassa-forum worden al je gegevens opgeslagen. Maar als je echt niet wilt dat je gegevens opgeslagen worden, sluit dan geen contracten af, neem geen telefoon, neem geen internet en kom je woning niet uit. Overal worden al je gegevens opgeslagen.
Reactie door killroy op 09-10-2011 21:55
Quote: robtien schreef op zondag 9 okt 2011, 16:31: als je niet wilt dat er gegevens van je opgeslagen bewaard worden dan zou ik zeggen maak bij geen enkel internetsite een profiel aan. dan heeft ud aar tenministe geen problemen mee. einde Quote Beste Robtien, volgens mij weet je nog niet veel van Internetaf. Bij alles wat je doet op je P/C. en internet kan iedereen je volgen die daar interresse inheefd. Of je nou naar een reclame boodschap kijkt, of je op Marktplaats bent geweest, maakt niet uit wat je op het internet gedaan hebt, diegene die wil weten wat je er gedaan hebt kan dat ook zonder meer weten, het is de vraag maar of men al deze gegevens van de burger vernietigen? Dit was wel de bedoeling, vraag je je nooit eens af hoe andere firma`s aan je E:mail adres komen om je reclame te doen toekomen? De firma"s die de reclame op je PC: planten betrekken toch deze E:mail adressen van Facebook en consorten, en laten zich dit zwaar betalen, dit alles gaat tenkosten van je Privicie.
Reactie door gertjes op 18-10-2011 03:34
Tja dit geldt wel voor meer gratis diensten op het internet. De reden dat het gratis is is omdat ze je gegevens kunnen verzamelen :- ( Voor niets gaat de zon op!
Reactie door godefrieda op 18-10-2011 16:52
Gelukkig is Facebok voor mij definitief ten einde; na meer dan twee weken was de account definitief gesloten.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!