Sfeerfoto van Kassa
Kassa
Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA met Vraag & Beantwoord, dossiers en het laatste nieuws. Bekijk actuele onderwerpen en uitzending gemist online!
Kassa

'Extreem' energieverbruik, wat nu?

Geplaatst door: krisjeb op: 09-09-2009 13:33
Beste allemaal,
Als fervent kassa kijker meld ik me namens mijn schoonzus op dit forum. Zij hebben een vrij extreem energieverbruik, zo hoog dat het bijna niet kan. Hebben jullie suggesties om te achterhalen hoe dit zo kan? En wat te doen? Hier zoveel mogelijk info over hun specifieke situatie.
Situatie
- Klein appartement 80-er jaren, normaal geïsoleerd
- Tweeverdieners, horeca, dus eigenlijk nooit thuis
- Allebei energiebewust, nooit veel lampen aan etc.
- Alleen elektra, geen gas (dus elektrisch koken en verwarmen)
- Regelmatig de was en de droger aan (ik weet wat dat kost aan energie), normale flatscreen tv, en verder eigenlijk niks geks.
- Elektra standen zijn regelmatig bijgehouden
- Normaal verbruik lijkt me voor hun situatie (appartement, gebruik, levensstijl) 4000 a max 5000 kwh per jaar.
Verbruiksgegevens
- Ze wonen er vanaf juli 2008, dus nu ruim 14 maanden
- De eerste 9 maanden verbruikt 4000kwh, dat is inclusief de winter, en geeft lineair +/- 5400 kwh per jaar. Dat lijkt me aan de vele kant voor
- Van april tot augustus (verwarming staat uit) is het verbruik 4800 kwh (normale jaarverbruik!), dus 1600 per maand! Betekent in de zomerperiode lineair naar 12.800 per jaar. Dat lijkt me echt té veel.
- Van augustus tot nu is het verbruik weer normaal.
Aanvullende gegevens:
- recent relatief grote stroomstoring
- sterke aanwijzing voor wietplantage bij de buren.......
Buiten het feit dat ze zich ongerust maken over het zeer hoge stroomverbruik, maken zij zich ook ongerust over de mogelijk deels onterechte jaarnota. Ik kan me bijna niet voorstellen dat ze getapt worden, maar ik kan op geen enkele manier hun verbruik verklaren. Kan de meter kapot zijn, kan er iets lekken, kan er op 1 moment (bv stroomstoring) een massa lek zijn geweest (dat de piek verklaart)? Heeft iemand input? Thanx!
Hallo Krisjeb.
Het lijkt mij verstandig deze vraag naar de rubriek "vraag en beantwoord" te verplaatsen. Daar wordt gepoogd een min of meer serieus antwoord te geven.
Groeten Harrie

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!